Στηρίξτε μας

Οικολόγοι Πράσινοι: Με κακόβουλες & επικίνδυνες δηλώσεις ο δήμαρχος Σερρών καλλιεργεί εχθρική στάση προς τ’ αδέσποτα

7 Ιανουαρίου 2016 13:00 | Επικαιρότητα
Οικολόγοι Πράσινοι: Με κακόβουλες & επικίνδυνες δηλώσεις ο δήμαρχος Σερρών καλλιεργεί εχθρική στάση προς τ’ αδέσποτα

Με ανακοίνωση της η Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων Ζώων των Οικολόγων Πράσινων επισημαίνει τις ευθύνες του δημάρχου Σερρών ο οποίος συστηματικά στοχοποιεί τα αδέσποτα και παραπληροφορεί τους δημότες για τις ευθύνες τους αναφορικά με την διαχείριση του πληθυσμού των ζώων τα οποία ζουν εντός και πέριξ της πόλης του ενώ επισημαίνει ότι αν όντως η δημοτική αρχή ξόδευε το κονδύλι των 100.000 ευρώ όπως ο κ. Αγγελίδης ισχυρίστηκε τότε κανένα αδέσποτο ζώο δεν θα κυκλοφορούσε αστείρωτο, ανεμβολιάστο, δεν θα χρειαζόταν η συνδρομή κτηνιάτρων από το εξωτερικό για δωρεάν στειρώσεις γι’ αυτό και τα στελέχη της ομάδας αναρωτιούνται που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα και όντως καταλήγουν στα ζώα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνουν: «Πρόσφατα ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης προχώρησε σε απαράδεκτες δηλώσεις και χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε "αόρατα χέρια" που αφήνουν αδέσποτα στο κέντρο της πόλης, αλλά επίσης και στο ποσό των 100.000 ευρώ που ξοδεύει ετησίως για τα αδέσποτα, που κατά τον ίδιο θα πρέπει οι φιλόζωοι να τα πάρουν σπίτια τους, μη παραλείποντας να χαρακτηρίσει τους φιλόζωους ως ακραίους και απαράδεκτους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε αυτές τις δηλώσεις κακόβουλες και επικίνδυνες καθώς καλλιεργούν μια εχθρική και ανεύθυνη στάση προς τα ζώα.

Απευθυνόμενοι προς τον Δήμαρχο θα θέλαμε να του επισημάνουμε:

1. Τα "αόρατα χέρια" είναι εκείνα τα χέρια που παίρνουν ένα κουτάβι και μετά το βαριούνται και το πετάνε στο δρόμο, είναι εκείνα τα χέρια που δεν στειρώνουν το ζώο τους "γιατί είναι ενάντια στη φύση" και πετάνε τα κουτάβια τους στα σκουπίδια (αυτό είναι πιο κοντά στη φύση;), είναι εκείνα τα χέρια που θεωρούν τα ζώα εργαλεία ή παιγνίδι κι όχι νοήμονα και συναισθανόμενα όντα.

2. Με 100.000 ευρώ ετησίως, σήμερα δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα αστείρωτο αδέσποτο σκυλί ή γάτα σε έναν Δήμο 80.000 κατοίκων. Το "πακέτο" στείρωση/εμβολιασμός/σήμανση για ένα θηλυκό σκύλο σε αντίστοιχα προγράμματα άλλων Δήμων κυμαίνεται περί τα 150 ευρώ. Για τα αρσενικά σκυλιά και τις γάτες το ποσό είναι αρκετά μικρότερο. Πώς λοιπόν γίνεται να ξοδεύει τόσα χρήματα ο Δήμος και τα αδέσποτα να μένουν αστείρωτα; Να θυμίσουμε πως με πρωτοβουλία τοπικού φιλοζωικού σωματείου, τη συνδρομή αλλοδαπών κτηνιάτρων και εθελοντών και υπό διωγμόν από τις Αρχές (συμπεριλαμβανομένου του Δήμου) γίνονται τα τελευταία χρόνια μαζικές στειρώσεις αδέσποτων, όχι μόνο αυτών που βρίσκονται στους δρόμους, αλλά και αυτών που ο Δήμος έχει παράνομα φυλακίσει στο Κυνοκομείο του! Μήπως τα χρήματα δεν πηγαίνουν στη στείρωση των ζώων (όπως ο Νόμος 4239 ορίζει) αλλά σε άλλους σκοπούς;
3. Η έκφραση "να τα πάρετε σπίτι σας" που ανήκει σε γραφικές φιγούρες του παρελθόντος έρχεται να "στολίσει" τα λεγόμενα ενός Δημάρχου. Ας εξηγήσουμε λοιπόν άλλη μία φορά: Οι φιλόζωοι έχουν ήδη συγκεντρώσει στα σπίτια τους, στα σπίτια συγγενών και φίλων, σε άλλους χώρους που διαθέτουν, όσα ζώα μπορούν να φροντίσουν (συχνά, ακόμη περισσότερα). Επιπλέον, ακόμη κι αν θεωρητικά οι φιλόζωοι "συνέλεγαν" όλα τα αδέσποτα, θα ήταν ζήτημα ημερών ή ελάχιστων μηνών να "ξαναγεμίσουν" οι δρόμοι. Απλά γιατί το πρόβλημα είναι η εγκατάλειψη και ο πολλαπλασιασμός. Ποια είναι η λύση? Η στείρωση και ο έλεγχος μικροτσιπ (ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος) καθώς και η απαγόρευση της πώλησης ζώων από καταστήματα, οι αυστηροί έλεγχοι της πώλησης ζώων μόνο από αδειοδοτημένους εκτροφείς και η προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων.

4. Αυτοί που σας κατηγορούν δεν είναι "κάποιοι ακραίοι και απαράδεκτοι φιλόζωοι". Είναι όλοι οι φιλόζωοι. Και μαζί με αυτούς όλοι όσοι έχουν μία στοιχειώδη ηθική και το ελάχιστο αίσθημα δικαιοσύνης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι σας υπενθυμίζουν ότι εάν δεν επιθυμείτε την κριτική, θα πρέπει να κάνετε όσα ορίζει ο νόμος, δηλαδή στείρωση και επανένταξη των αδέσποτων στη γειτονιά τους. Με διαφάνεια και σε συνεργασία με τους πολύτιμους εθελοντές φιλόζωους.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Νόμο, οι Δήμοι πρέπει να εφαρμόζουν προγράμματα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Τα αδέσποτα ζώα (σκύλοι και γάτες) πρέπει να στειρώνονται, να σημαίνονται, να θεραπεύονται (αν έχουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή ασθένειας), να εμβολιάζονται και να επιστρέφουν άμεσα στο σημείο από το οποίο περισυλλέχτηκαν. Αν οι Δήμαρχοι κάνουν αυτά που λέει ο Νόμος, το "πρόβλημα" περιορίζεται αισθητά και σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν αντ’ αυτού προβαίνουν σε άλλες πράξεις (π.χ. εγκλεισμό επ' αόριστον σε κυνοκομεία, εγκατάλειψη σε άλλες, άγνωστες για το ζώο, περιοχές, κατασπατάληση κονδυλίων σε φιλοξενίες, μισθούς κλπ. και όχι στον πρωτεύοντα στόχο που είναι η στείρωση και περίθαλψη) ή δεν κάνουν τίποτε, τότε το "πρόβλημα" αναπόφευκτα θα διογκώνεται συνεχώς» καταλήγει η ανακοίνωση της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων Ζώων των Οικολόγων Πράσινων.

Θυμίζουμε ότι εκτενή αναφορά στις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου Σερρών, που έχει μάλλον ξεχάσει γιατί έγινε κτηνίατρος, κάναμε στις 29 Δεκεμβρίου εδώ: «Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους» με αφορμή τα όσα δήλωσε σε ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του καναλιού «Δίκτυο» την προηγούμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Σκότωσε τον σκύλο και τον επιβράβευσαν με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή

Σέρρες: Αν και σκότωσε την γάτα η ποινή ήταν «χάδι»

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.