Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

13 Ιανουαρίου 2016 19:50 | Καταγγελίες
Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τον Αθανάσιο Πατιό που εργαζόταν με ετήσια σύμβαση ως εξωτερικός συνεργάτης στο Δημοτικό Κυνοκομείο απέλυσε ο Δήμος Κοζάνης δήθεν «για οικονομικούς λόγους» αν και ουσιαστικά η δημοτική αρχή θέλει έτσι να εκδικηθεί τον άνθρωπο που ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» τόσο για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων σκυλιών όσο για τις παράνομες επανεντάξεις που γίνονταν σε απομακρυσμένες και επικίνδυνες περιοχές, αφού γι’ αυτές δεν υπήρχε απόφαση της αρμόδιας Πενταμελούς Επιτροπής.

Ο κ. Πατιός που είναι 41 ετών, μίλησε στο www.zoosos.gr και μας εξήγησε ότι ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης είχε προειδοποιήσει την πρώην πρόεδρο του σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ» Μαρία Τρέμη λέγοντας της πως αν δεν σωπάσει εκείνος θα χάσει τη δουλειά του! «Και η κα Τρέμη δεν ήταν η μόνη που ο δήμαρχος είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη απόλυση μου» μας είπε.

Μάλιστα η διακοπή της σύμβασης του – που κανονικά έληγε τον Ιούνιο του 2016 – δημοσιοποιήθηκε στην Διαύγεια στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και αφού ο κ. Πατιός είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Κοζάνης τα στοιχεία και το φωτογραφικό υλικό με τα νεκρά ζώα.

«Ο κ. δήμαρχος μπορεί να ισχυρίζεται ότι λέμε ψέματα αλλά όλα υπάρχουν στο κινητό μου και με ημερομηνίες. Δεν κατασκευάσαμε τα στοιχεία, καταγράψαμε την πραγματικότητα. Ενημέρωσα το σωματείο “ΑΓΓΙΖΩΟ” για όσα κάνουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με τ’ αδέσποτα γιατί αν και εξηγούσα στους αρμόδιους ότι παραβαίνουν τη νομοθεσία δεν μου έδιναν σημασία και μου έλεγαν ότι είναι δικαίωμα τους να αποφασίζουν.

Πριν από περίπου δύο μήνες ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα θέματα των αδέσποτων και έλεγε πόσο ευχαριστημένος είναι με την δουλειά μου και πόσο καλός υπάλληλος είμαι. Όταν υπογράψαμε τη σύμβαση στις αρχές Ιουλίου του 2015 αυτό έγινε και με τη συναίνεση της αρμόδιας αντιδημάρχου Ελένη Τασοπούλου καθώς ήταν και εκείνη ευχαριστημένη με την εθελοντική εργασία που είχα προσφέρει δύο μήνες πριν προσληφθώ στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης.

Έκαναν αυτό που θεώρησα σωστό για να υπερασπιστώ τα ζώα και αν και η διακοπή της σύμβασης ορίζει να πηγαίνω στην εργασία μου έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 με ενημέρωσαν ότι ο δήμαρχος είπε ότι δεν θέλει να ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί» εξήγησε στο www.zoosos.gr.

Ο κ. Πατιός μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει στην Δικαιοσύνη καθώς πρόκειται για εκδικητική απόλυση και όχι για περικοπή δαπανών.

Διαβάστε επίσης:

Οικολόγοι Πράσινοι προς δήμαρχο Κοζάνης: Εφαρμόστε τη νομοθεσία άμεσα ενημερώστε τους δημότες για την αξία της υιοθεσίας

Τι είπαν οι καταγγέλλοντες για όσα κάνει ο Δήμος Κοζάνης εις βάρος των αδέσποτων εντός και εκτός Κυνοκομείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης διοργανώνει στις 17/1 το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Ακόμα συζητάει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού τα θέματα για την διαχείριση των αδέσποτων

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

 1. Temaxistis

  Χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς έγινε και ποιος φταίει για την κατάσταση αυτή, θα ήθελα απλά να επισημάνω ότι ο Δήμαρχος Λ.Ιωαννίδης προέρχεται από την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης ... Λυπάμαι.

 2. γιαννης

  Ρε νούμερα τις κοινωνίας στην Ελλάδα ζείτε,,,ένας άνθρωπος κάνει καλό κκ το σύστημα τον πετάει έξω ρε ζώα!!!αλλά άτομα σαν εσάς έφαγαν την Ελλάδα μας..σακη μαζί σου φιλε

 3. MetalZone

  Ο Υπάλληλος θα κάνει μήνυση;Mα ο υπάλληλος στην σύμβαση , δεν έχει υπογράψει πως θα δουλέψει στον χώρο εκείνο για να βγάζει φωτογραφίες , αλλά για να είναι επάνω από το κάθε σκυλάκι , να το προσέχει , να το κοιτάει , να το καθαρίζει , κτλ με αποτέλεσμα να ζει το ζωάκι με αξιοπρέπεια.Εφόσον δεν συναίβει κάτι τέτοιο θα κάνει μήνυση ο υπάλληλος για ποιον λόγο.Για το ότι κωλοβαρούσε με αποτέλεσμα τα ζώα να μην είχαν τροφή , να μην είχαν νερό , να μην είχαν τίποτα και να πεθαίνανε ανα δεκάδες;O υπάλληλος είναι πολύ έξυπνος , αλλά εμείς πιο έξυπνοι από αυτόν.Το Αγγίζωο ήξερε για το θέμα αυτό πολύ νωρίτερα , και είχε κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για τα ζωντανά της πόλης σε ότι σχετίζεται με την δημοτική αρχή.Ο Υπάλληλος αυτός επειδή έχει φυσικά ευθύνη ποινική , και επειδή πρέπει να δικαστεί , και επειδή μέσα σε όλα αυτά ώς υπάλληλος συμμετέχει και αυτός σε όλη αυτή την τραγωδία και είναι υπέυθυνος , για να καλύφθεί , έβγαλε φωτογραφίες και το έπαιξε φιλόζωος στο Αγγίζωο.Και θυμήθηκε πως είναι φιλόζωος ΟΧΙ στο πρώτο νεκρό ζωάκι , ούτε στο δεύτερο φυσικά , ούτε στο τρίτο , αλλά όταν έφτασαν πλέον δεκάδες.Γιατί απλά τότε είδε πως κινδυνεύει να κυνηγηθεί ποινικά.Μέσα σε όλους , εννοείται πως είναι συμμέτοχος στην μέγιστη αυτή τραγωδία και ο κάθε υπάλληλος και πρέπει να δικαστεί.

  1. Θάνος

   Και μαζί του στο εδώλιο και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας που είναι υπεύθυνος για την προστασία των ζώων και του κυνοκομείου.

   1. Θάνος

    Ας δικαστούν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, και αν προκύψει ότι πρέπει να δικαστεί και ο υπάλληλος ας δικαστεί κι αυτός.

 4. Δημήτρης

  Προς Αθανάσιο Πατιό.
  Εαν θεωρείτε ότι κάνατε σωστά την δουλειά σας, με τιμιότητα και συνείδηση, και απολυθήκατε γιατί καταγγείλατε κακή διαχείριση απο μεριάς του δήμου στον οποίο εργάζεστε, θα παρακαλούσαμε να ετοιμάσετε ένα έγραφο διαμαρτυρίας, με υπογεγραμένες μαρτυρίες συνδημοτών σας για να μπορέσουμε να το υπογράψουμε...ίσως και 1.000.000 φιλόζωοι απο όλη την Ελλάδα.
  Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι, γιατί είναι καθαρή τρομοκρατία των τοπικών αρχόντων απέναντι στους υπαλλήλους, στους δημότες, και στους πολίτες όλης της χώρας.
  Σήμερα είναι ο κ Αθανασιος Πατιός, αυριο κάποιος άλλος...και πάει λέγοντας.

 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΠΠΑ

  Τις επιδοτήσεις όμως και τα κονδύλια για τα δημοτικά κυνοκομεία τις παίρνουν ωραιότατα. Έχει ψάξει κανείς τι ποσά παίρνουν και αν από αυτά που παίρνουν, απορροφώνται όλα για τους σκοπούς που προορίζονται; Ή φτιάχνουν ένα κυνοκομείο για τα μάτια του κόσμου και των κονδυλίων (μόνο και μόνο για να τα πάρουν) και μετά ξεκάνουν τα ζώα ένα-ένα με δόλο είτε με σκοπούμενη εγκατάληψη φροντίδας και αδιαφορία; Νομίζετε ότι νοιάζονται για τα αδέσποτα και το κάνουν από συνειδητοποιημένη θέση; Απλά είναι κοινοτική οδηγία τα δημοτικά κυνοκομεία. Δεν έχουν καμία παιδεία ούτε και μόρφωση οι περισσότεροι, ακατέργαστοι γκατζίβλαχοι είναι, που στηρίζονται σε γνωριμίες και δημόσιες σχέσεις και βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και ο σκοπός τους είναι μόνο η μάσα (και η μούρη της υπεροχής, δηλαδή κάτι είναι τάχα για τον τόπο τους), τίποτ’ άλλο. Την εξαίρεση στον κανόνα, συνήθως την κάνουν εθελοντές, που φαντάζομαι, ότι έχουν ελάχιστη στήριξη από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Κι αν ή όταν ή εφόσον έχουν μία μικρή στήριξη, αυτοί που τους την παρέχουν, το κάνουν γιατί φοβούνται μήπως ακουστεί κάτι σε βάρος τους κι όχι γιατί πραγματικά πιστεύουν στη περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων τετράποδων ψυχών!!!

 6. δημοτης κοζανης

  Σε προσλαμβανουνε σε ενα μαγαζι...Τα κανεις χαλια μαυρα...Βγαζεις φωτο με τα χαλια που ησουν αποκλειστικα υπευθυνος και καταγγελεις το 'αφεντικο'...Και τον τραβας και μια μηνυσαρα Καλη φαση!

  1. Δημήτρης

   Αγαπητέ "δημοτης κοζανης" έτσι όπως μας τα λέτε μας υποδεικνύεται ένα τρελό που αποφάσισε να χάσει την δουλειά του.....και στο δημόσιο μάλιστα.
   Ποιός νοήμων θα μπορούσε να δεχτεί τέτοια άποψη σαν και την δική σας ?

  2. Θάνος

   Σε οποιοδήποτε μαγαζί μπορεί να τα κάνεις χάλια και να τα φορτώσεις σε άλλον, μπορεί άλλος να τα κάνει χάλια και να τα φορτώσει σε σένα.

  3. Θάνος

   Το πόσο υπεύθυνος είναι ένας υπάλληλος για μια κατάσταση παίζεται. Μερικές φορές υπάρχουν και οι εντολές του παρασκηνίου.

   Αν ο υπάλλήλος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στο κυνοκομείο και για τον θάνατο τόσων ζώων, ο αρμόδιος και υπεύθυνος αντιδήμαρχος τι έκανε τόσον καιρό; Έπρεπε να στραφεί εναντίον τους ο υπάλληλος για να τον απολύσουν;

   Πάντως δεν τον απέλυσαν για ακαταλληλότητα ούτε γιατί έκανε κάτι χάλια… Για οικονομικούς λόγους τον απέλυσαν λέει.

   Μπορεί να ενημέρωσε για την κατάσταση του κυνοκομείου γιατί έμαθε ότι πρόκειται να τον απολύσουν.

   Πολλά μπορεί να συμβαίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.