Στηρίξτε μας

Κοζάνη: Λιγοστοί όπως πάντα εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων

17 Ιανουαρίου 2016 20:32 | Επικαιρότητα
Κοζάνη: Λιγοστοί όπως πάντα εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων

Λιγοστοί ήταν εκείνοι που σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης για να διαμαρτυρηθούν για την κακομεταχείριση των αδέσποτων από την δημοτική αρχή, για τις συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες σκυλιά - και ακόμα και τώρα υπάρχουν εκεί έγκλειστα στα οποία δεν παρέχεται περίθαλψη - αλλά και για τις παράνομες επανεντάξεις που έγιναν οι αιτία να χαθεί άγνωστος αριθμός ζώων.

KozaniDiamartyria17-1-2016 (1)Καμιά 30αριά εκείνοι που αφήφισαν το ψύχος και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης.

Ακόμα και αν το ψύχος δεν ήταν τόσο έντονο και πάλι οι φιλόζωοι που θα κατέβαιναν στο δρόμο για να γίνουν η φωνή των ζώων θα ήταν λίγοι. Οι περισσότεροι κακά τα ψέματα – πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων – προτιμούν τον ασφαλή διαδικτυακό ακτιβισμό του πληκτρολογίου, που δεν ξεβολεύει κανέναν, και νομίζουν πως με λάικ και σχόλια ή βρισιές αλλάζουν οι συνθήκες στα κυνοκομεία, γίνονται στειρώσεις στ’ αδέσποτα, αυξάνονται τα κονδύλια για την διαχείριση των ζώων και σταματούν να πέφτουν φόλες στα ζώα από συμπολίτες μας.

KozaniDiamartyria17-1-2016 (2)
Παρά τη μικρή συμμετοχή στη σημερινή διαμαρτυρία οι άνθρωποι που έφεραν στην επιφάνεια το τι συμβαίνει και εκεί εις βάρος των αδέσποτων – καθώς τα κυνοκομεία της χώρας δημόσια ή ιδιωτικά είναι το ένα χειρότερο από το άλλο – είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν ώστε ο Δήμος Κοζάνης να αναγκαστεί να εφαρμόσει την νομοθεσία και να μην παρουσιάζει ο δήμαρχος τον εαυτό του θύμα των περιστάσεων ενώ υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι δηλώνουν ότι τους είχε προειδοποιήσει πως θα απολύσει τον εξωτερικό συνεργάτη που εργαζόταν στο Δημοτικο Κυνοκομείο και αποκάλυψε τι γίνεται εκεί ενημερώνοντας το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ» για την κατάσταση.

Αναφορικά με αυτή την εκδικητική απόλυση του Αθανάσιου Πατιού που το www.zoosos.gr έφερε στη δημοσιότητα στις 13/1 «Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών» σήμερα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης και υποστήριξης καθώς είναι πραγματικά ελάχιστοι εκείνοι που θα διακινδύνευαν να χάσουν τη δουλειά τους προστατεύοντας τα αδέσποτα.

Η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

«Ο Σάκης της συνείδησής μας
Μέσα από όλη αυτή τη δυσοσμία που δυστυχώς αναδύθηκε από όσα τραγικά συνέβησαν στο δημοτικό κυνοκομείο Κοζάνης μια αχτίδα φωτός ζέστανε τις καρδιές μας, άνοιξε τους ορίζοντες της συνείδησής μας, επανέφερε στη μνήμη μας αξίες και ιδανικά ξεχασμένα στο διάβα των χρόνων. Ο Σάκης Πατιός.

Ο Σάκης που γνώρισε όλη η φιλοζωική κοινότητα και πέραν αυτής. Ο άνθρωπος που δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να επιλέξει ανάμεσα στο δίκαιο και στο προσωπικό του συμφέρον. Και έπραξε αυτό που λίγοι άνθρωποι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε θα έπρατταν.

Στο ζύγι της δικής του συνείδησής μέτρησαν τα δεκάδες θύματα μέσα στο κυνοκομείο Κοζάνης και όχι το ρίσκο να χάσει την θέση του, ως εργαζόμενου εκεί… “Οι άνθρωποι του Προέδρου” του το είχαν διαμηνύσει. “Κάτσε καλά γιατί θα χάσεις την θέση σου”. Και την έχασε.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης τον απέλυσε. Όχι για λόγους οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου, αυτά ούτε οι ίδιοι που τα επικαλούνται δεν τα πιστεύουν, αλλά γιατί είχε το θάρρος να αντιπαρατεθεί στην αλαζονεία της εξουσίας, να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν εις βάρος των ζώων, γιατί είχε την δύναμη -κόντρα στους καιρούς και στις παροπλισμένες αξίες- να μην υποκύψει στις απειλές και να γίνει η φωνή των ζώων.

Ας τον μιμηθούμε. Ας παραδειγματιστούμε και ας αναστοχαστούμε οι υπόλοιποι. O Δήμαρχος διακηρύσσει τις καλές του προθέσεις. Θα επαληθευτούν όμως με την επαναπρόσληψη του υπαλλήλου που απελύθη, με την ορθή, αγαστή & διάφανη συνεργασία της πενταμελούς επιτροπής για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα μέσα και έξω από το κυνοκομείο. Σε ευχαριστούμε Σάκη για όσα μηνύματα αυτές τις μέρες μας μετάγγισες».

Διαβάστε επίσης:

Τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς θυμίζει ο Δήμος Κοζάνης στους δημότες του

«Στόλισαν» καταλλήλως το Δημαρχείο Κοζάνης για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των αδέσποτων

Δήμος Κοζάνης: Τυχαία και όχι εκδικητική η απόλυση του υπαλλήλου του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε όσα γίνονταν εις βάρος των σκυλιών

Τι είπαν οι καταγγέλλοντες για όσα κάνει ο Δήμος Κοζάνης εις βάρος των αδέσποτων εντός και εκτός Κυνοκομείου

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης διοργανώνει στις 17/1 το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Ακόμα συζητάει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού τα θέματα για την διαχείριση των αδέσποτων

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. DarkMoonHarris

  Ήρωας ο υπάλληλος.Ήρωας.Σε λίγο θα τον δώσουνε και βραβείο.Βλέπει το χάλι στο στέγαστρο των ζώων και δεν λέει τίποτα.Βλέπει πως υπάρχει πρόβλημα με την δημοτική αρχή και δεν λέει τίποτα.Βλέπει πέντε και δέκα και δεκαπέντε νεκρά ζώα και δεν λέει τίποτα αναμένωντας να φτάσουν τα ζώα στον τρομακτικό αριθμό των εκατόν τριάντα.Και εκεί λοιπόν που δεν έλεγε τίποτα ποτέ , έγινε φιλόζωος με μια ψυχή αγγέλου ο οποίος αγαπά τα ζώα και είπε πως θα θυσιάσει μέχρι και την δουλειά του για το καλό των σκύλων.Και νομίζει τώρα ο κάθε φιλοζωϊκός σύλλογος πως ο κάθε πολίτης τρώει το παραμύθι αυτό.Μάλλον μας περνάτε για χαζούς όπως φαίνεται.Είναι κατα 100% ένας από τους υπεύθυνους του συμβάντος αυτού που προσπαθούνε να καλύψουνε οι δήθεν φιλόζωοι.Άρα κάτι συμβαίνει και με αυτόν και με αυτούς που τον καλύπτουν.

 2. AnimalLove

  Αξιώτιμοι στηρίζετε έναν υπάλληλο ο οποίος για λόγους που δεν γνωρίζει κανείς , ανέφερε τα γεγονότα αυτά ΟΧΙ στο βασανιστήριο ενός σκυλιου , ούτς στο βασανιστήριο ενός δευτερο ή τρίτου σκυλιού , αλλά όταν πλέον τα σκυλάκια φτάσανε στα 80 και 100 και 130.Και απλά εγω ερωτώ.Γιατί δεν έκανε την διαμαρτυρία αυτή στα πρώτα 2 και 3 και 4 και 5 και 6 και 7 σκυλάκια;
  Για ποιον λόγο περίμενε να φτάσουν στα 130;Μήπως υπήρξε κάποιο προσωπικό πρόβλημα μεταξύ του με την δημοτική αρχή και απλά με αυτό τον τρόπο τους εκδικήθηκε , και ΟΧΙ πως στην πραγματικότητα ενδιαφέρθηκε για τα ζώα αυτά;
  Δεκάδες φωτογραφίες νεκρών ζώων.Τι έκανε για όλα αυτά ως εργαζόμενος;Ανέφερε κάτι στην Εισαγγελία Κοζάνης γραπτός για διαμαρτυρία;Και αν το ανέφερε πότε το ανέφερε;Κάλεσε επείγον κάποιον κτηνίατρο από ευαισθησία και αν κάλεσε ποιον κάλεσε;
  Πήρε ένα σκυλάκι να το τρέξει σε κάποιον κτηνίατρο μήπως προλάβει το κακό , και αν το έκανε το έκανε πότε και το πήγε σε ποιον;Έκανε κάτι για όλη αυτή την κόλαση εκεί μέσα , ή ξαφνικά μετά από 130 θανατώσεις ζώων έγινε φιλόζωος.
  Αυτό πρέπει να το ψάξει η Ελληνιή δικαιοσύνη το θέμα , διότι στο θέαμα αυτό , δεν θα άντεχα εγώ ούτε μισή μέρα.
  Αυτός τι έκανε όσο καιρό εργαζόταν εκεί;
  Προσπαθείτε να τον καλύψετε για ποιον λόγο.Έκανε κάτι ηρωϊκό;
  Το μόνο που έκανε , ήταν να αποκαλύψει πως βασανίζονται τα ζώα , όταν οι θανατώσεις τους είχανε ήδη φτάσει τις 130 παρακαλώ.
  Αυτό έπρεπε να το κάνει από το πρώτο , δεύτερο το πολύ στο τρίτο κρούσμα.Για αυτό πιστεύω πως υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από την ιστορία αυτή που σχετίζεται μεταξύ αυτου και της δημοτικής αρχής.

 3. MetalZone

  Αγαπητοί Κύριοι σας αναφέρουμε πως δεν είναι έτσι όπως δηλώνετε για τους εξής λόγους.
  Αρχικά δεν έγινε η κατάλληλη διαφίμηση για να γίνει κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να μην το γνωρίζει ο κόσμος.
  Ταυτόχρονα εκτός τον καιρό που δεν ήταν λίγο το ψύχος , αλλά ήτο - 4 , προφανώς δεν γνωρίζανε πως τα καταστήματα την Κυριακή ήταν ανοιχτά ως 1η μέρα των εκπτώσεων και είχαν μάλλον την εντύπωση πως ήταν κλειστά.
  Να τονίσω ακόμα πως η καμπάνια αυτή δεν έγινε γνωστή με κάποιο τρόπο στην νεολαία με φυλλάδια μέσω καφετεριών , μέσω σχολείων , κτλ ώστε ο κόσμος της Κοζάνης που είναι πραγματικά φιλόζωος να δώσει ένα δυνατό παρόν.
  Αυτή η εικόνα που βλέπετε οφείλετε στον μη σωστό συντονισμό για να γίνει κάτι τέτοιο , στην μη καλή διαφίμηση , στο ότι τα καταστήματα ήτο ανοιχτά την στιγμή εκείνη , και στο ότι οι καιρικές συνθήκες ήτο - 4 με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έρθουν ανθρώποι με προβήματα υγείας που δεν αντέχουν το κλίμα αυτό , όπως παιδιά , μεγάλης ηλικίας και ούτω κάθε εξής.
  Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει την στιγμή που έχει καλές καιρικές συνθήκες , με πολύ καλή διαφήμιση , με το να μοιραστούν φυλλάδια που να δείχνουν τα άτυχα αυτά ζωάκια ώστε να δει ο κόσμος τι συμβαίνει , σε καιρικές συνθήκες καλές , και θα δείτε πως θα είναι κάτι πολύ επιτυχημένο.Δυστυχώς δεν μπορούμε να κλεισουμε μία επιχείρηση όταν μας ψάνουν οι πελάτες κάθε λεπτό σε μία εργασία που στηρίζει 10 καταστήματα για να βρεθούμε εκεί , παρόλου που το θέλουμε , και που είμαστε μάχημοι στον αγώνα αυτό.Να γίνει σωστά όλο αυτό και θα δείτε πως θα είναι μία απόλυτη επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.