Στηρίξτε μας

Μεταμόρφωση Κοζάνης: Κοπάνησε το κεφάλι του κουταβιού με τσεκούρι!

30 Ιουλίου 2014 05:42 | Καταγγελίες
Μεταμόρφωση Κοζάνης: Κοπάνησε το κεφάλι του κουταβιού με τσεκούρι!

Στο χωριό Μεταμόρφωση Κοζάνης κάτοικος της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας κοπάνισε το σκυλάκι που βλέπετε σε φωτογραφίες με μπαλτά ή τσεκούρι στο κεφάλι! Το τραύμα που προκάλεσε σε αυτό το μωρό, το οποίο γεννήθηκε πριν από ενάμιση μήνα, είναι απόδειξη της κτηνώδους συμπεριφοράς του δράστη.

MetamorfosiKozanisTsekouri (6)

Ράμματα στο κεφάλι και στο λαιμό του κουταβιού.

Εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» εντόπισαν σοκαρισμένοι το κουταβάκι στην πλατεία του χωριού και το μετέφεραν στον κτηνίατρο Βασίλη Χριστόπουλο για να το σώσουν! Το ζώο είχε τραύματα και στο λαιμό και στο αυτί του. Και παρ’ όλο τον πόνο του αυτό το μωρού κουνούσε την ουρά του όταν οι σωτήρες του έφτασαν.

MetamorfosiKozanisTsekouri (8)

Σε αυτή την κατάσταση μεταφέρθηκε το ζώο στο κτηνιατρείο.

Το κουταβάκι αναρρώνει τώρα όμως το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ» κάνει έκκληση για να βρεθεί κατάλληλος χώρος φιλοξενίας, ώστε και τα φάρμακα του να πάρει όπως πρέπει, αλλά και να γίνει μέλος μιας κανονικής οικογένειας μόλις συνέλθει.

Η Μαρία Τρέμη πρόεδρος του «ΑΓΓΙΖΩΟ» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι παιδιά του χωριού επικοινώνησαν μαζί της και της είπαν ότι στην πλατεία της Μεταμόρφωσης είναι χτυπημένο ένα κουτάβι με τσεκούρι.

MetamorfosiKozanisTsekouri (4)

Τρύπα και στο σβέρκο του.

Τα πιτσιρίκια του χωριού όταν πήγαν εκεί οι φιλόζωοι εθελοντές ήταν κοντά στο σκυλάκι και προσπαθούσαν να το ταΐσουν και εκείνο και τα αδέρφια του. Αντιθέτως κανείς από τους ενήλικες δεν φάνηκε να νοιάστηκε για το έγκλημα και κανείς δεν έχει δηλώσει ότι είδε τον δράστη.

Καταγγελία θα γίνει σήμερα στο Α.Τ. Κοζάνης. Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτό το πλάσμα και τα αδέρφια του που κινδυνεύουν καλέστε την κα Τρέμη στο τηλέφωνο: 6984905801.

Το Σύνδρομο Κακοποίησης Ζώων

Ο Απόστολος Περιστέρης, αστυνόμος β’, κτηνίατρος και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στη Γ.Α.Δ.Α., τον Φεβρουάριο του 2011 - και την οποία παρακολούθησε η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου - έθιξε μαζί με άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα της «Κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς», που αποτελεί μια μεγάλη πληγή στη σύγχρονη – κατά τα άλλα – κοινωνία των Νεοελλήνων.

Σε αυτή την ημερίδα ο κ. Περιστέρης είχε τονίσει: «Οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά.

Οι κοινωνιολόγοι, οι νομοθέτες και τα δικαστήρια διαθέτουν αρκετά στοιχεία, που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές με ανθρώπινα θύματα.

Σύμφωνα με το FBI – καθώς στις Η.Π.Α. υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και γίνονται ανάλογες μελέτες – ιστορικό βίας προς τα ζώα έχουν οι περισσότεροι βιαστές και οι δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση.

Οι μελέτες, οι οποίες γίνονται πάνω σε ανθρώπους, που έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα σε βάρος συνανθρώπων τους, αποδεικνύουν πολύ συχνά, ότι υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ζώων, πριν οι εγκληματίες καταλήξουν στα ανθρώπινα θύματα.

Το αμερικανικό πρότυπο διαγνωστικό και θεραπευτικό εγχειρίδιο για ψυχιατρικές και συναισθηματικές διαταραχές αναφέρει τη βία προς τα ζώα ως ένα διαγνωστικό κριτήριο για διαταραχές συμπεριφοράς».

Η κακοποίηση ζώων είναι το βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων

Ο κ. Περιστέρης υποστήριξε ότι, σύμφωνα με έρευνες στον τομέα της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, «υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους».

Ανέφερε δε ότι «σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών, που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν, ότι το ίδιο άτομο, που τις κακοποίησε, είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιό τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998).

Σε άλλη μελέτη αναφέρεται, ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχε επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι του. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των Η.Π.Α., η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο βρέθηκε να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα, ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους (Arluke, A. & Luke, C. 1997). Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχε επιτεθεί σε ανθρώπους (Clarke, J. P. 2002).

Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει ζώα – εκτός από αυτούς που δεν το παραδέχονται (Schiff Louw Ascione, 1999)».

Διαβάστε επίσης:

Αναρρώνει το κουτάβι που χτυπήθηκε με τσεκούρι στη Μεταμόρφωση Κοζάνης

Ο μικρός που γλύτωσε από το τσεκούρι χρειάζεται το δικό του σπιτικό!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

22 Σχόλια

 1. Lyda

  Τί να πει κανείς. Δεν θα το πίστευα, αν δεν διάβαζα
  στο zoosos κάθε μέρα όλα αυτά που συμβαίνουν, oτι στην Ελλάδα κακομεταχειρίζονται σε τόση μεγάλη κλίμακα τα ζώα. Δυστυχώς, η καλλιέργεια και ο σεβασμός φαίνεται οτι δεν είναι έννοιες που χαίρουν εκτίμησης στις μέρες μας. Και δυστυχώς πολλοί κρύβουν και καλύπτουν αυτούς που διαπράτουν τις εγκληματικές πράξεις απέναντι στα ζώα. Άλλωστε οι ίδιοι αυτοί δεν κρύβουν και καλύπτουν βιαστές, παιδεραστές, ακόμα και άτομα που ασελγούν στα ίδια τα παιδιά τους για να μην δυσφημιστεί η περιοχή τους;

 2. Κλεοπάτρα Θανοπούλου

  Αγαπητοί φίλοι,
  Ξεκίνησα ένα ψήφισμα και σας παρακαλώ να βάλετε την υπογραφή σας. Το ψήφισμα ονομάζεται: Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Σταματήστε τις δηλητηριάσεις αθώων ζώων.

  Αυτό το ζήτημα σημαίνει πολλά για 'μένα και προσπαθώ να μαζέψω όσο περισσότερες υπογραφές μπορώ, για να πάμε στο υπουργείο δυνατοί! Ελπίζω στη βοήθειά σας.

  Διαβάστε περισσότερα για το ψήφισμα και βάλτε την υπογραφή σας πατώντας εδώ:
  https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Dimosias_Taxis_kai_Prostasias_toy_Politi_Stamatiste_tis_dilitiriaseis_athoon_zoon/?Day2Share

  Ψηφίσματα όπως αυτό ξεκινούν πάντα από πολύ χαμηλά αλλά μεγαλώνουν γρήγορα όταν απλοί πολίτες σαν κι εμάς συμμετέχουν.

  Παρακαλώ βοηθήστε με υπογράφοντας και διαδίδοντας αυτό το ψήφισμα.

  Ευχαριστώ πολύ!

 3. Melanie

  Warum????? Ich verstehe es nicht! Was hat dieser Hund getan, dass er so misshandelt wurde? Wie krank muss ein Mensch sein, der so etwas tut? Aber ich glaube daran: Jeder bekommt im Leben seine eigene Schlechtigkeit zurück - auch wenn es manchmal lange dauert. Und solange es Menschen wie diese gibt, werde ich weiter kämpfen für Tiere, die von kranken, gestörten, primitiven Individuen gequält werden.
  Begegnet mir bloß nie - ich könnte mich vergessen!!!!!!

 4. Ζωη

  Η βια ειναι κατακριταια και απαραδεκτη ιδιαιτερα δε σε μικρα και ανιπερασπιστα πλασματα. Παιδεια μηδεν αγωγη μηδεν ενα εχω να πω το χωριο χρειαζεται ψυχολογο και κανα σεμιναριο ηθικης και σωστης αγωγης. Οι ψυχες αυτων των ανθρωπων ειναι γεματες θυμο και μισος. Ελεος

 5. Ελενα Μιχαηλιδου

  Δεν ειναι θεμα οτι αυτος που το εκανε ειναι Μ.... Ειναι κατι χειροτερο αρρωστος στο μυαλο,ενα ειδος πανω στο πλανητη επικινδυνο για ολους τους νορμαλ ανθρωπους + ζωακια πρεπει να τιμωρουνται και να τους κλεινουν σε ιδρυματα και οχι να ειναι αναμεσα μας . Ανθρωπος σημαινει Ανθρωπια,αυτοι απεχουν απο αυτο
  Δεν το γνωριζουν καν, καποτε πρεπει να κανουμε κατι και χαιρομαι πραγματι που ειμαστε ολο και πιο πολυ φυλακες κ προστατες στα ζωακια. Να εισαστε ολοι παντα καλα .
  Ελενα

 6. chris

  Πολύ καλά κάνετε και αναφέρετε το ότι η κακοποίηση ζώων συντελεί στην ανάπτυξη τέτοιων τάσεων μετέπειτα και για τους ανθρώπους,καλό όμως θα είναι να αναφέρουμε και κάποια ακόμα πράγματα...
  H τριάδα mc' donald,την οποία αποτελούνε τα εξής 1)κακοποίηση και σαδισμός προς τα ζώα 2)ενούρηση σε προχωρημένη ηλικία 3)το να προκαλεί κανείς πυρκαγιές χωρίς λόγο,αποτελεί μια πού συνηθισμένη ένδειξη για την ανάπτυξη αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας(sociopathy)...
  Πρόκειται για προσωπικότητες που χειραγωγούν,δεν έχουν ηθικές αναστολές,είναι συνήθως βίαιες και με έλλειψη ενσυναίσθησης και πολλά-πολλά άλλα.
  Συνήθως(αν και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο) από αυτή την διαταραχή πάσχουν οι κατα-συρροήν δολοφόνοι,οι βιαστές και άλλους είδους εγκληματίες...
  Γενικά οι κοινωνιοπαθείς χαρακτήρες είναι πολύ κλασικό σε νεαρή κυρίως ηλικία(αλλά και μετέπειτα) να κακοποιούν ζώα κάθε είδους...

 7. chris

  Πολύ καλά κάνετε και αναφέρετε το ότι η κακοποίηση ζώων συντελεί στην ανάπτυξη τέτοιων τάσεων μετέπειτα και για τους ανθρώπους,καλό όμως θα είναι να αναφέρουμε και κάποια ακόμα πράγματα...
  H τριάδα mc' donald,την οποία αποτελούνε τα εξής 1)κακοποίηση και σαδισμός προς τα ζώα 2)ενούρηση σε προχωρημένη ηλικία 3)το να προκαλεί κανείς πυρκαγιές χωρίς λόγο,αποτελεί μια πού συνηθισμένη ένδειξη για την ανάπτυξη αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας(sociopathy)...
  Πρόκειται για προσωπικότητες που χειραγωγούν,δεν έχουν ηθικές αναστολές,είναι συνήθως βίαιες και με έλλειψη ενσυναίσθησης και πολλά-πολλά άλλα.
  Συνήθως(αν και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο) από αυτή την διαταραχή πάσχουν οι κατα-συρροήν δολοφόνοι,οι βιαστές και άλλους είδους εγκληματίες...
  Γενικά οι κοινωνιοπαθείς χαρακτήρες είναι πολύ κλασικό σε νεαρή κυρίως ηλικία(αλλά και μετέπειτα) να κακοποιούν ζώα κάθε είδους...

 8. Χρήστος

  Καρκίνο σε όλους τους πουσταράδες που τα κάνουν και σε αυτούς που αντί να του καίνε τους στηρίζουν , να ψοφάνε σιγά σιγά να φτισουν αίμα

 9. Γαλάτεια

  Εσύ που το έκανες και οι όμοιοί σου και αυτοί που σας καλύπτουν είστε άρρωστοι και σάπιοι. Σιχαίνομαι να μοιράζομαι τον κόσμο αυτόν μαζί σας...

  Όσο γι'αυτό το πλάσμα, όλα τα καλά του κόσμου να του τύχουν πια και μόνο. Μια καθάρια ψυχή, πληγωμένη. Μια ακόμα καθάρια ψυχή, πληγωμένη.

 10. Γιωργος

  Πραγματικα ωρες ωρες ο θυμος μου γινεται μισος...τεραστιο μισος για κατι τετοια ΚΑΘΙΚΙΑ που κυκλοφορουν...σε τετοια ατομα το μονο που αξιζει ειναι
  οφθαλμος αντι οφθαλμου...καποια στιγμη ενα απο αυτα τα καθικια πρεπει να νιωσει τον πονο που προκαλει σε αυτες τις αθωες και ακακες ψυχουλες..!!που στο κατω κατω το μονο που θα ηθελαν θα ηταν μια συντροφια λιγη ζεστασια και ενα πιατο φαϊ. που ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ!!!!!!ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ!!!!Ντροπη και αισχος....Δεν ειμαι ανθρωπος των ακρων....αλλα αυτα που συμβαινουν σε αυτη την χωρα ειναι ανευ προηγομενου προς τα υπεροχα αυτα πλασματα!

  Αυτα τα ατομα ειναι πλεον στο σταδιο που δεν επιδεχονται βοηθεια προκειμενου να μαθουν να σεβονται την αξια της ζωης.

  Τελος θα ηθελα πραγματικα να δωσω τα συγχαρητηρια μου σε ολες τις φιλοζωϊκες οργανωσεις για την προσπαθεια σας!

  Περαστικα και σιδερενιος πανεμορφε κουταβε!

 11. Marianne

  Who is capable of doing this, don't you have a conscience...

  who can look in the mirror at the end of the day and say: "It was a great day"...

  Some of you drag their pregnant dog through the streets and kill the puppies in the proces...

  Some of you put foles (poison) in the streets where children are playing

  Some of you just kick thier dogs on the streets...

  Why isn't it possible that you spay and/or neuter your animals...

  Ohh wait, it is not natural ahaa... but is everything I describes above more natural??

  I have NO job, I have 30% less income, but my dogs are cared for first, I eat dry bread if necessary, I sleep on the streets if I have to... but my dogs stay at my side... BECAUSE THEY ARE MY FAMILY!!!

  The are not my children, my son is an adult and can take care of his own, but the dogs are familymembers!!!

 12. Rena Taxmazidou

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΠΟΔΟ ΖΩΟΝ...ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!!

 13. Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα!

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "" ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ"" ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ!!! ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΙΑΠΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ ΠΟΥ ΕΛΟΙΩΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΕΝΟΣ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΓΚΥ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ??? ΟΣΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΘΩΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΚΩΝ ΖΩΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!!! ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ!!! Δ Ε Ν Π Α Ε Ι ΑΛΛΟ !!!ΕΚΕΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΣΗΜΑΖΕΥΤΑ!!!

 14. Takis

  Eυχομε στο κτηνος και σε αυτους που τον ειδαν και τον καλυπτουν ΕΤΣΙ να του ανοιξουν το κεφαλι οι ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που εχετε μαζεψη στο χωριο σας!

 15. Ρουλα

  ΑΧ ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ! ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΗ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΘΕΟΥ !! ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΗ! ΘΥΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!! ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΘΕΕ ΜΟΥ!

 16. ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ

  ενα μονο εχω να γραψω.....εχουν χασει οι ανθρωποι τα λογικα τους.....γιατι κατανοω να μην αγαπας τα ζωα......αλλα να φτασεις στο σημειο να σηκωσεις τσεκουρι και να κτυπησεις ενα αθωο πλασμα?θα πρεπει να εισαι πολυ.........μα παρα πολυ ...μ......

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.