Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

11 Ιανουαρίου 2016 20:08 | Καταγγελίες
Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στην ανοιχτή επιστολή την οποία αποστέλλει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στον Δήμο Κοζάνης και στα Μ.Μ.Ε. επισημαίνει ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεκάδες σκυλιά έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και εκτός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης εξαιτίας της αδιαφορίας δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων που επιτρέπουν με τις πράξεις ή την απραξία τους την μέχρι θανάτου εξαθλίωση των αδέσποτων και ζητάει ακόμα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.

KozaniNekrosDimotikoKynokomeio (3)Σκυλιά πεθαίνουν είτε εντός του Δημ. Κυνοκομείου ή στα σημεία όπου εγκαταλείπονται μετά την επανένταξη τους στη μέση του πουθενά.

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Εκφράζουμε την πλήρη οργή και αγανάκτησή μας για τον φρικτό θάνατο πολλών δεκάδων ζώων τους τελευταίους μόνο μήνες στο κυνοκομείο - νεκροταφείο Κοζάνης σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες καταγγελίες πολιτών της Κοζάνης, οι οποίες επώνυμα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.

Παραθέτουμε αποσπάσματα των καταγγελιών και φωτογραφίες της φρίκης αυτής και ζητάμε την άμεση επέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δηλώνουμε δε ότι θα προβούμε σε άμεση ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών, των αρμοδίων υπουργείων - μήπως και ευαρεστηθούν να κάνουν κάτι - αλλά και του Προέδρου της Βουλής και των κομμάτων.

KozaniNekrosDimotikoKynokomeio (2)Σκυλιά πεθαίνουν έγκλειστα.

Ζητάμε δε και από τον Πρωθυπουργό της χώρας να ρίξει ένα βλέμμα στα όσα άθλια συμβαίνουν στα δημοτικά κυνοκομεία - κρεματόρια ζώων ανά την Επικράτεια. Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΑΑΤ, που ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα αδέσποτα, να ασχοληθεί προσωπικά και με την προσήκουσα ευθύνη με το θέμα αυτό αντί να παραθέτει αμάσητο, ό,τι τον συμβουλεύουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του, σε σχετικές επερωτήσεις που γίνονται στη Βουλή.

KozaniNekrosDimotikoKynokomeio (1)Νεκρά κουτάβια εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης.

Σταματήστε επιτέλους την προδιαγεγραμμένη πορεία θανάτου των αδέσποτων μέσα στα δημοτικά Νταχάου. Όσο δε για τον ανάλγητο οικολόγο (!) Δήμαρχο Κοζάνης, την ανεκδιήγητη αρμόδια Αντιδήμαρχο και τους κτηνιάτρους - χάροντες η Δικαιοσύνη ας πράξει στο ακέραιο το έργο της.

Σταχυολογούμε μερικά αποσπάσματα από τις καταγγελίες:
"...προτίμησαν να αφήσουν το ζώο να πεθάνει χωρίς λόγο και έχοντας φθάσει σε σημείο εξαθλίωσης από την αρρώστια...".
"... έτσι φθάσαμε στο σημείο τα ζώα να "λιώνουν" κυριολεκτικά από τις διάφορες αρρώστιες μέσα στο καταφύγιο του Δήμου χωρίς καμία απολύτως περίθαλψη...".
"... επιπλέον οι άκριτες και χωρίς καμία νομιμότητα "επανεντάξεις" έγιναν με το πρόσχημα του καθαρισμού της πόλης απ’ τα αδέσποτα...".
"... αυτοκίνητο του Δήμου να αφήνει στη μέση του πουθενά 2 μικρόσωμα σκυλάκια τα οποία μετά την φυγή του αυτοκινήτου του Δήμου δέχτηκαν επίθεση από τσοπανόσκυλα...".
"... 2 κουτάβια επανεντάχτηκαν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, άλλων έγινε επανένταξη στα ορυχεία της ΔΕΗ και έπειτα τα ίχνη των ζώων χάθηκαν, 2 κουτάβια και ένα ενήλικο στην Εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο βουνό χωρίς φαγητό και νερό και τα ζώα βρέθηκαν τυχαία από φιλόζωους σε άθλια κατάσταση".

Και ερωτάμε; Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθεί ο οικολόγος Δήμαρχος; Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο θα ακουστεί αυτό σε πολλούς αλλά οι ζωές τόσων αδικοχαμένων εμβίων ζητούν δικαίωση και την τιμωρία των υπευθύνων. Πόσες χιλιάδες ζώα θα πρέπει να πεθάνουν στα διάφορα Νταχάου των Δήμων απανταχού της χώρας για να ασχοληθεί κανείς από τους αρμόδιους;

Θα ενδιαφερθεί κανείς εκεί στα υπουργεία, στα κόμματα, στην κυβέρνηση, στη δικαιοσύνη για όλη αυτή την αθλιότητα και τα διαρκή εγκλήματα εις βάρος των ζώων που η δική μας εγκληματικότητα κατέστησε αδέσποτα; Αυτός είναι ο πολιτισμός μας;

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει εις βάρος χιλιάδων πλασμάτων και πόσα ακόμη χιλιάδες ζώα πρέπει κυριολεκτικά να δολοφονηθούν για να αποφασίσει η Πολιτεία να πάρει σωστές και υπέρ των ζώων αποφάσεις;

Θα κατανοήσετε ποτέ εκεί πάνω, ότι η Παιδεία, η Ενημέρωση, η υποχρεωτική στείρωση των κατοικιδίων η πάταξη του παράνομου εμπορίου, η απαγόρευση ζώων στα pet-shops, η δραστική μείωση των εισαγωγών και της εκτροφής χιλιάδων νέων ζώων κάθε χρόνο και η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι τα κλειδιά για την επίλυση του "προβλήματος";

Παραθέτουμε αποσπάσματα με σκληρές φωτογραφίες από τις καταγγελίες για το κρεματόριο του οικολόγου Δημάρχου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοζάνης» καταλήγει στην επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Κρατικό μυστικό για τον Δήμο Κοζάνης τα σημεία σίτισης των αδέσποτων που επανεντάσσονται;

Το www.zoosos.gr από τις 23 Οκτωβρίου 2015 έχει επικοινωνήσει με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος αναζητώντας την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Τασοπούλου προκειμένου να λάβει απαντήσεις για θέματα που προκύπτουν σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων και αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Μάλιστα η δημοτική υπάλληλος Βασιλική Σκόρδα, που εκείνη την ημέρα απάντησε το τηλέφωνο στο γραφείο της αντιδημάρχου, όταν ζητήσαμε πληροφορίες για το που βρίσκονται οι ταΐστρες για τα αδέσποτα σκυλιά μας ρώτησε με ύφος γιατί επιμένουμε, μας είπε πως αυτό που κάνουμε είναι ύποπτο (!) και ότι κάποιος μας έχει βάλει να ρωτάμε για τις ταΐστρες.

Επειδή αντιδράσαμε εντόνως σε αυτή την συμπεριφορά της συγκεκριμένη υπαλλήλου αναγκάστηκε να επικοινωνήσει μαζί μας ο Βασίλης Παπαθανασίου ο οποίος μας επισήμανε ότι εργάζεται στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος αλλά επειδή εκείνη η ημέρα ήταν Παρασκευή δεν μπορούσε να βρει την λίστα με τα σημεία όπου σιτίζονται τα σκυλιά και δεσμεύτηκε να μας την στείλει ηλεκτρονικά.

Από τότε και παρά τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έχουμε κάνει προς τον ίδιο και τα μηνύματα που έχουμε στείλει στο προσωπικό του email δεν μας έχει στείλει τα στοιχεία τα οποία ζητήσαμε ώστε να διαπιστώσουμε αν όντως αυτά που η δημοτική αρχή ανακοινώνει τα κάνει και πράξη.

Σχετικά με τα εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων που βρίσκονται υπό την «αιγίδα» του Δήμου Κοζάνης έχουν καταθέσει ήδη στην Εισαγγελία Κοζάνης τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους τόσο η Μαρία Τρέμη πρώην πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» και ένα ακόμα πρώην μέλος του συγκεκριμένου συλλόγου.

Εσείς μπορτείτε να διαμαρτυρηθείτε για τις πρακτικές του Δήμου Κοζάνης εις βάρος των ζώων επικοινωνώντας με τους αρμόδιους εδώ: facebook, ιστοσελίδα www.kozanh.gr, twitter @dimoskozanis, τηλέφωνο: 2461350300, e-mail : [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης διοργανώνει στις 17/1 το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

 1. Angeliki Zografos

  .....................................................................
  Ο "Δήμιος" Δήμαρχος υφίσταται ακόμη...? με όλες αυτές τις "εκτελέσεις" ? Η ενοχή επιβαρύνει ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους...
  "καθαρός" δεν είναι αυτός που έπλυνε τα χέρια του αλλά αυτός που κατάφερε να μην τα λερώσει... τόσο απλά...
  Η "ΝΤΡΟΠΗ" ... δεν εκφράζει τα συναισθήματα που νοιώθω...από όλα αυτά τα εγκλήματα που βλέπω...

 2. elena

  ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΙΣΧΡΑ ΔΙΠΟΔΑ ΤΗΝ ΜΠΑΚΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕ ?.ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΤΕΡΑ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

 3. Σωκρατης

  Συμφωνώ με όσα υποθηκαν απο όλους .....αλλα για πέσετε μου και εμένα ...τι κάνουμε και εμείς ; Υιοθετούμε κανένα αδέσποτο ;;για να λιγοστεψουν ;και με αυτούς που τα αμολανε τι κάνουμε ; Αν τους δούμε το πολλή να μαλωσουμε λίγο και εντάξει ούτε καταγγελία ούτε τίποτα!!!!!!!!και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα !!!!!!!!

  1. Ελενη

   Ρε συ αφού οι περισσότεροι δεν περνούν τα αδέσποτα επειδή είναι βρομιαρικα και επειδή δεν είναι εκπαιδευμενα και τι σημαίνει αυτό ρε φιλε δεν μπορείς να το καθαρίσεις,δεν μπορείς να το μαθεις?που είναι το δύσκολο?

 4. Τίνα

  Ταΐστρες να μπουν και να στειρωσουν όπως εεεελεγαν οτι έκαναν . Με τους ηλίθιους που υπάρχουν και ανεύθυνους τετοια θα βλέπουμε συνέχεια γι αυτο πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι. Σε άλλους δήμους έχουν ταιστρες γιατι οχι και εμείς?

 5. MetalZone

  Ε!Καλά τώρα.Τι να λέμε.Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
  Αυτό το κακό αρχίζει από την ολική γελοία δημοτική αρχή που έχει η Κοζάνη αιώνια εις μνήμη.Φυσικά να δηλώσουμε πως στο μέρος αυτό εργάζεται άνθρωπος που σχετιζόταν με την ιστορία του προηγούμενου δημάρχου που είχε γίνει θέμα στα ΜΜΕ ο οποίο απλά με μπολντόζες , άνοιξε ένα τεράστιο λάκο , μάζεψε τα σκυλιά της πόλης , τα έριξε ζωντανά μέσα , και μετά τα σκέπασε.Ποινή μηδέν για όλους.Το καλύψανε το θέμα.Εκεί λοιπόν δουλεύει εργαζόμενος που σχετίζεται με την υπόθεση αυτή , ως προστάτης των σκυλιών , που όταν δει σκυλί , κάνει σαν να είδε καμία ασθένεια που τον πλησιάζει με σκοπό να του αφαιρέσει την ζωή , και ακόμα χειρότερα.Μια ζωή το κακό αυτό.Σήμερα ο καινούριος μαλάκας δήμαρχός κάνει τι;Αφήνει τους άλλους να τρέχουν για να καθαρίσουν την πόλη από τις καημένες αυτές ψυχές , να προστατέψουν αυτές τις ψυχές , και κάνει πλατεία για να δείξει πως κάτι έκανε. ( ποιος ξέρει τι μίζες έχουν πέσει και εκεί )
  Δεν γνωρίζει πως αν τα σκυλιά όλα αυτά ήταν έξω η πλατεία θα ήταν ζούγκλα και Κόλαση ψυχών των ζώων αυτών.
  Τελειώνοντας.Δεν είναι ένα ζωάκι , ή δύο ώστε να το βάλουμε μέσα στις θυσίες του αγώνα περί των προσπαθιών για ένα καλύτερο αύριο για αυτά.Είναι 130 ολόκληρα σκυλιά , και φυσικά ο δήμαρχος πρέπει άμεσα να δηλώσει την παραίτησή του , να σηκωθεί να φύγει , να πάει σπίτι του , και να αναλάβει κάποιος πιο υπευθυνός το τιμόνι της πόλης.
  Και φυσικά δεν θα το αφήσουμε έτσι , και αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο , η αντίδραση θα είναι μεγάλη.Κανείς μα κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ζωές των ζώων αυτών επειδή έτσι του καπνίζει αυτού.Από την μία ο δήμαρχος δεν έχει την πρόθεση να βοηθήσει οικονομικά το Aγγίζωο που κάνει όλη την δουλειά σε όλη την πόλη με την αιτιολογία πως υπάρχει δημοτική προστασία των ζώων , και από την άλλη βλέπουμε 130 νεκρά σκυλιά όταν στο Αγγίζωο και το τραυματισμένο γίνεται καλά.Παραίτηση του Δημάρχου με εντολή των πολιτών φυσικά και ΟΧΙ με προσωπική πρωτοβουλία.Είναι κάτι που το ζητάει ο κόσμος , και έτσι πρέπει να το κοιτάξει άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.