Στηρίξτε μας

Τα 8 Ροτβάιλερ -2 εκ των οποίων ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό παιδιού- δίνει για υιοθεσία ο Δήμος Κοζάνης

19 Μαΐου 2016 23:45 | Επικαιρότητα
Τα 8 Ροτβάιλερ -2 εκ των οποίων ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό παιδιού- δίνει για υιοθεσία ο Δήμος Κοζάνης

Στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Κοζάνης δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες των 8 Ροτβάιλερ που κατασχέθηκαν με εντολή εισαγγελέα από τον ιδιοκτήτη τους καθώς δύο εξ αυτών ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 5χρονου αγοριού στο χωριό Άργιλος την 1η Μαΐου.

Για την υιοθεσία των συγκεκριμένων σκυλιών έδειξαν πολλοί ενδιαφέρον και αρκετοί ήταν εκείνοι (εκπαιδευτές σκύλων, φιλοζωικοί φορείς, σωματεία) που δήλωσαν μέσω άρθρων και ανακοινώσεων ότι τα ζώα, που επιτέθηκαν στο παιδί δεν πρέπει να θανατωθούν, καθώς θα γίνουν εξιλαστήρια θύματα, ενώ γι’ αυτή την εγκληματική αντίδραση τους ευθύνεται ο ιδιοκτήτης του και όχι τα ίδια.

Για να υιοθετήσετε κάποιο από αυτά επικοινωνήστε με τον Δήμο Κοζάνης:

Τηλεφωνικό κέντρο: 24613 50300
Fax : 24610 27065
e-mail : [email protected]

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των ζώων

Τo εικονιζόμενo αρσενικό ροτβάιλερ, γεννήθηκε το Μάρτιο 2012 και βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου. Δίνεται για υιοθεσία, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Το συγκεκριμένο σκυλί υποδείχθηκε από τον πρώην ιδιοκτήτη του ως υπαίτιο θανάσιμης επίθεσης ανήλικου αγοριού. Αρ.microchip: 990000000430396 (Έκτορας).

RotvailerKozanisAgeliaYiothesias (1)Έκτορας

Τo εικονιζόμενo αρσενικό ροτβάιλερ, γεννήθηκε το Μάρτιο 2012 και βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου. Δίνεται για υιοθεσία, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Το συγκεκριμένο σκυλί υποδείχθηκε από τον πρώην ιδιοκτήτη του ως υπαίτιο θανάσιμης επίθεσης ανήλικου αγοριού. Αρ. microchip: 990000000430397 (Δίας).
RotvailerKozanisAgeliaYiothesias (2)Δίας

Τo εικονιζόμενo αρσενικό ροτβάιλερ, γεννήθηκε τον Ιανουάριο 2015 και βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου. Δίνεται για υιοθεσία, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Αρ. microchip: 932001000504950 (Άρης).
RotvailerKozanisAgeliaYiothesias (3)Άρης

Τo εικονιζόμενo αρσενικό ροτβάιλερ, γεννήθηκε τον Ιανουάριο 2015 και βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου. Δίνεται για υιοθεσία, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Έχει πρόβλημα στα μάτια (μη αναστρέψιμο). Αρ. microchip: 932001000504953 (Ορφέας).
RotvailerKozanisAgeliaYiothesias (4)Ορφέας

Τo εικονιζόμενo θηλυκό ροτβάιλερ, γεννήθηκε το Δεκέμβρη 2009 και βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου. Δίνεται για υιοθεσία, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Αρ. microchip: 968000005408118 (Ντιάνα).
RotvailerKozanisAgeliaYiothesias (5)Ντιάνα

Τo εικονιζόμενo θηλυκό ροτβάιλερ, γεννήθηκε τον Ιούνιο 2014 και βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου. Δίνεται για υιοθεσία, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Έχει πρόβλημα στα μάτια (μη αναστρέψιμο) και χωλότητα στα πρόσθια άκρα. Αρ. microchip: 932001000504949 (Φοίβη).
RotvailerKozanisAgeliaYiothesias (6)Φοίβη

Τo εικονιζόμενo θηλυκό ροτβάιλερ, γεννήθηκε τον Ιούνιο 2014 και βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου. Δίνεται για υιοθεσία, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Αρ. microchip: 932001000504951 (Ρέα).
RotvailerKozanisAgeliaYiothesias (7)Ρέα

Τo εικονιζόμενo θηλυκό ροτβάιλερ, γεννήθηκε το Μάρτιο 2012 και βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης. Έχει χαρακτηριστεί ως επιθετικό από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου. Δίνεται για υιοθεσία, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Αρ. microchip: 932001000504958 (Ήρα).
RotvailerKozanisAgeliaYiothesias (8)Ήρα

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα 2 Ροτβάιλερ της Κοζάνης που «καταδικάστηκαν» σε ισόβιο εγκλεισμό

Η Εισαγγελία Κοζάνης αποφάσισε να μην δοθούν για υιοθεσία τα 2 Ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο παιδιού

Π.Φ.Π.Ο.: Να δοθούν για εκπαίδευση & υιοθεσία τα 8 Ροτβάιλερ, ευθύνες θα καταλογίσει η Δικαιοσύνη

Επικίνδυνα χαρακτηρίστηκαν από την τριμελή επιτροπή του Δήμου Κοζάνης τα Ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου

Οι «επικίνδυνες» φυλές σκύλων και η αλήθεια

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των σκύλων που δάγκωσαν και σκότωσαν 5χρονο αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης των Ροτβάιλερ που σκότωσαν αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Πως επιλέγουμε τον σκύλο που θα γίνει μέλος της οικογένειας μας;

Πως συμπεριφερόμαστε σ’ ένα ζώο που μόλις υιοθετήσαμε και δεν είναι κουτάβι;

Η ιστορία της εκτροφής και η «μετάλλαξη» των φυλών των σκύλων

Καθαρόαιμοι σκύλοι και ασθένειες

Νομικό Συμβούλιου του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

Χτυπάει το Ροτβάιλερ μπροστά στο παιδί κατ’ εντολή εκπαιδευτή και ανεβάζει το βίντεο στο διαδίκτυο

Ο πνίχτης βασανίζει τον σκύλο δεν τον εκπαιδεύει

Παράνομοι από το 1992 πνίχτες και κολάρα που σφίγγουν τον λαιμό του σκύλου

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

17 Σχόλια

 1. δεσποινα

  Συμφωνω απολυτα με το να προσφερθουν για υιοθεσια.
  Παρ'ολα αυτα συνεχιζω να απορω με αυτους που επιθυμουν να παρουν ενα ζωο το οποιο εχει στα δοντια του αιμα απο 5χρονο παιδι! Πιο πολυ για φιγουρα θα το κανουν,το πιστευω.

  1. venus

   @δεσποινα
   Και εγω πιστευω οτι το σχολιο που γραψατε ειναι μια εμμεση αποθαρρυνση για οσους εχουν προσφερθει να υιοθετησουν τα Ροτβαϊλερ.
   Με το να συμφωνειτε « εκ των προτερων» στην υιοθεσια τους-μονο γραπτα- επιδιωκετε να εξασφαλισετε μια συμπαθεια για παρτη σας εκ μερους των αναγνωστων.
   Η περιγραφη ομως ενος ζωου σαν τερας «το οποιο εχει στα δοντια του αιμα απο 5χρονο παιδι!» οχι μονο ανηκει στο εσχατο επιπεδο κιτσαριας, αλλα προδιδει τελικα και την αισχρη σας προθεση να αναστειλετε με αυτον τον τροπο καθε υιοθεσια.
   Δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας ηθικος εκβιασμος στη συνειδηση των ανθρωπων που εχουν προσφερθει και αποφασισει να υιοθετησουν.
   Τα κινητρα σας δεν τα ξερω.
   Εκεινο ομως που ξερω ειναι οτι με ενα τετοιο σχολιο ουτε καν φιγουρα δεν μπορειτε να κανετε.
   Μονο μια αθλια εντυπωση.
   Venus

 2. γιωργος

  το οτι σβηνονται όλα τα σχολια που είναι αντίθετα με τα εμφανισθεντα,είναι ενδεικτικο της αντικειμενικότητας και της σοβαρότητας σας...

 3. Θάνος

  Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν την θανάτωση των ζώων καθαρά και μόνο από προκατάληψη. Σκότωσε, άρα να σκοτωθεί. Είναι αυτοί που πιστεύουν στην γρουσουζιά της μαύρης γάτας, στις καφετζούδες, και ότι τα φίδια είναι καταραμένα από τον θεό και σε ένα σωρό δεισιδαιμονίες.

 4. ΜΑΡΙΑΝΘΗ

  Χαριν της φιλοζωιας δεν πρεπει να ξεχναμε την ανθρωπινη ζωη.Φανταζομαι οτι η επιτροπη για να κρινει επιθετικα τα παραπανω σκυλια ειχε τους λογους της και τα κριτηρια.Ας μην υπερβαλλουμε στα φιλοζωικα μας αισθηματα.Το χειροτερο εγινε και οποσδηποτε δεν φταινε τα ζωα.Η πραγματικοτητα υπαρχει ομως ,ο θανατος του παιδιου.Αφηστε λοιπον να γινει αυτο που πρεπει και κρινουν οι ειδικοι οτι ειναι σωστο και ασφαλες!!!!

  1. Θάνος

   Οι ειδικοί κρίνουν ότι μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση, και να πάψουν να είναι αυτό που τα έκανε ο βλαμμένος που τα είχε. Οι γιατροί δεν είναι ειδικοί σ΄ αυτά, είναι σε άλλα. Μπήκαν σε ξένα χωράφια και πρέπει να φύγουν και μάλιστα με κλωτσιές για να μην παριστάνουν τους ειδικούς.
   Η δε φαντασία σου είναι πολύ κακή, καθώς και ο χαρακτήρας σου.

 5. Elena Lena

  Τα ζωα δεν ευθύνονται για τα ένστικτα που κάποιος σαπίλας κομπλεξικός κατάφερε να τους περάσει.Ολα τα βγάλατε επιθετικά γιατι ρε ;;για να έχετε το ελαφρυντικό του επικίνδυνου ζώου;Γιατι δεν σκοτώνετε τον υπαίτιο τον πραγματικό δολοφόνο.;Τα ζωα βρήκαν εκπαιδευτές και καλα θα κανετε να σηκώνετε και κανα τηλέφωνο .

  1. Θάνος

   Γιατί έτσι έχουν μάθει. Να κόβουν και να ράβουν κατά το δοκούν χωρίς σεβασμό για τίποτα. Σεβασμός δεν ξέρουν τι είναι… Αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν για κάτι που είναι διαμετρικά αντίθετο με τον σεβασμό.

 6. Κοσμας

  Η επιστημονικη ομαδα του δημου πρεπει να ειναι 3-4 γριες.. Δεν υπαρχει περιπτωσθ να ειναι και τα 8 επιθετικα..

 7. Sofia

  To skotoma Ton skilion den tha feri apotelesma kanena to katharma pou ta ekane agria sygoura ta konomouse as Tou ta pari loipon o dinos kai gia to pedaki pou epathes zimia kai gia ta skilia na ta ekpedefsoune..as plironi to katharma dekaeties na vali myalo

 8. venus

  Ειναι λιγες εκεινες οι ειδησεις που με χαροποιουν καθημερινα.
  Κι οταν προκειται για ζωα σχεδον καμμια.
  Οταν ομως διαβασα οτι ο Εκτορας, ο Διας, ο Αρης, ο Ορφεας, η Ντιανα, η Φοιβη, η Ρεα, η Ηρα οι οχτω κρατουμενοι που τους βαρυνει η κατηγορια των επιθετικων και επικυνδινων πλασματων, δινονται για υιοθεσια σε καποιους ανθρωπους που τα θεωρουν προφανως πολυ λιγοτερο επικυνδινα απο τον διεστραμμενο κτητορα τους, με διαπερασε μια ιδιαιτερη ανακουφιση, θαλεγα αγαλλιαση!!

  Θα βρουν ενα ηρεμο σπιτι, θα βρουν ανθρωπους να συμβιωσουν με ειρηνη, θα ξαναβρουν εναν χαρακτηρα φυσιολογικο και συμβιωτικο, που τους τον ειχε κακοποιησει και διαστρεψει ενα συνηθισμενο καθαρμα.
  Αναρωτηθηκα: μηπως επεξε και η δικη μας κινητοποιηση καποιο ρολο στην αποφαση του Δημου να δωσει τους κρατουμενους για υιοθεσια?
  Και κυριως η συμπαρασταση της ιστοσελιδας αυτης?
  Μπορει.
  Σημασια εχει το αποτελεσμα, κι αυτο μετραει.
  Ο Δημος παντως απεφυγε ετσι να επαναλαβει οχτω τραγικους θανατους, επισης σε αθωα πλασματα, οπως αθωο ηταν και το παιδι που τοσο τραγικα πεθανε.
  Αναγνωριζοντας ετσι εμεσα τον απολυτα υπευθυνο για αυτη την τραγωδια.
  Venus

 9. Κατια Ευσταθιου

  μας δουλεύει ο Δημος ΚΟζάνης ????????
  το κάνει για να μπορέσει να τα δολοφονησει με την δικαιολογία οτι δεν υιοθετήθήκαν
  ο Δημος λοιπόν, να προσλάβει εκπαιδευτές θετικής συμπεριφοράς, τους οποιους θα πληρώνει το κτηνος που τα εφερε σ αυτην την κατάσταστη ,μέχρι τα ζωα να ξαναβρούν τον εαυτον τους και τοτε να ζητήσει υιοθεσίες
  ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΕΝΑ στις 'υπευθυνες" ενέργειες του Δημου Κοζάνης

 10. Irene

  θεωρω πως ειναι λαθος να γινετε κριτικη στα ζωα. .ετσι δε προκειται να υιοθετηθουν ποτε ειδικα αν αναγραφεται ποιο ηταν υπευθυνο για τον χαμο του παιδιου.Τα σκυλια δε φταινε απο μονα τους,ειναι σα τα μωρα οπως το μεγαλωσεις ετσι θα μαθει.θελετε να θανατωθουν αυτα τα ζωακια αδικα?

 11. Θάνος

  Δεν ευθύνονται, άλλος ευθύνεται.
  Να δημοσιεύσει και την φάτσα του υπεύθυνου δίποδου για τον θάνατο του παιδιού.

  «Το συγκεκριμένο σκυλί υποδείχθηκε από τον πρώην ιδιοκτήτη του ως υπαίτιο θανάσιμης επίθεσης ανήλικου αγοριού.» Τι έκανε λέει; Α ρε στήσιμο στον τοίχο που θέλει ο ρουφιάνος…
  Τα έκανε όπως ήθελε να τα κάνει και τώρα που στριμώχτηκε τα φορτώνει στα θύματά του.

  Πόσα θύματα έκανε νοιάζει κανέναν από τις αρχές; Ή ακόμα και το γεγονός ότι στα θύματά του προστέθηκε κι ένας του είδους μας θα το φορτώσουν στον κατώτερο για να σώσουν τον ανώτερο…
  Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.