Στηρίξτε μας

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης μετά τις αποκαλύψεις για κακοποίηση σκυλιών από τον Δήμο

22 Φεβρουαρίου 2022 08:00 | Επικαιρότητα
Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης μετά τις αποκαλύψεις για κακοποίηση σκυλιών από τον Δήμο

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Η Αγγελική Μανωλάκου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης, με ανακοίνωση της στο facebook δηλώνει ότι παραιτείται από τη θέση της και διαλύεται ο σύλλογος μετά τις καταγγελίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας για τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών στα δύο παράνομα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης στην Αγία Κυριακή και στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, τα οποία διαχειριζόταν αποκλειστικά η δημοτική αρχή. Μάλιστα δηλώνει άγνοια.

Στο βίντεο θα δείτε σκυλιά σε κλουβιά (περίπου 200 ίσως και περισσότερα) στον χώρο της Αγίας Κυριακής Λακωνίας να ζουν πάνω σε μεγάλο όγκο κοπράνων, άλλα αλυσοδεμένα πάνω σε λύματα, δύο δεμένα νεκρά, το ένα μάλιστα σε προχωρημένη κατάσταση σήψης. Παντού σκυλιά σκελετωμένα, εμφανώς άρρωστα…

 

Η κα Μανωλάκου δηλώνει άγνοια για το συνεχιζόμενο έγκλημα καθώς όπως τονίζει από μέρους της «δεν υπήρχε επίβλεψη» γιατί τουλάχιστον αρχικά «υπήρχαν τροφές, φάρμακα, σύμβαση με κτηνίατρο κι ενα συνεργείο καθαρισμού και φροντίδας σε καθημερινή βάση». Να τονίσουμε ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης δεν είχε σύμβαση κανενός είδους με τον Δήμο Σπάρτης, ούτε αρμοδιότητα για τη φροντίδα των έγκλειστων σκυλιών στα δύο κυνοκομεία, αλλά - και το βασικότερο - είχε αποδυναμωθεί πλήρως και υπό το βάρος των μηνύσεων και δικών που ακόμα δεν έχουν γίνει, τελικά μάλλον δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στα ζώα και αυτό είναι ακόμα ένα θλιβερό δεδομένο...

Η κα Μανωλάκου δηλώνει ότι εμπιστεύτηκε τη νέα δημοτική αρχή (με επικεφαλής τον Πέτρο Δούκα) και της έδωσε χρόνο ώστε να εφαρμόσει ορθά τη διαχείριση των ζώων αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η κατάσταση εκεί παραμένει τραγική. Η ίδια λόγω και προσωπικών προβλημάτων και με τους ελάχιστους εθελοντές που έχει ο σύλλογος – οποίος τελεί υπό διάλυση – δεν μπόρεσε, τονίζει πλέον να παρακολουθήσει τι πραγματικά έκανε εκεί μέσα ο Δήμος Σπάρτης, που τόσο διαφήμιζε μέσω δημάρχου και αντιδημάρχων, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής για τα έγκλειστα σκυλιά.

Θυμίζουμε ότι η κα Μανωλάκου ήταν εκείνη, που είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την εξαθλίωση των σκυλιών εκεί το 2018. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποδείκνυαν την τραγωδία των έγκλειστων ζώων εκεί. Εκείνη κατέγραψε τα νεκρά σκυλιά σε προχωρημένη σήψη, του όγκους εντοσθίων πεταμένους εκεί, αφού αυτή ήταν η τροφή για τους κατάδικούς, το δράμα των σκυλιών που αργοπέθαιναν και ενώ πολλοί γνώριζαν για το έγκλημα σιωπούσαν. Και τελικά εκείνη ήταν που στοχοποιήθηκε, λοιδορήθηκε όσο λίγοι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τότε τη μήνυσε, σε ανακοινώσεις του ο Δήμος Σπάρτης (επί δημαρχίας Βαγγέλη Βολιώτη) ισχυρίστηκε ότι σκόπιμα φιλόζωοι πέταξαν μέσα στο κυνοκομείο τα σκουληκιασμένα, λιωμένα πτώματα, (δείτε εδώ και εδώ) για να βλάψουν, να εκθέσουν τη δημοτική αρχή!

Στα δημοσιεύματα που παραθέτουμε θα δείτε όλα τα σχετικά ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου καθώς δημοσιεύουμε τι συμβαίνει εκεί από το 2015.

Φταίει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης αν γνώριζε και σιωπούσε

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης που όπως αναφέραμε στο παρελθόν έχει σηκώσει τεράστιο βάρος κάνοντας γνωστά τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στα παράνομα δημοτικά κυνοκομεία έχει ένα ελάχιστο μερίδιο ευθύνης αν δεν γνώριζε και αυτό είναι μόνο ηθικό και εξηγούμε γιατί. Γιατί κανείς από τους εθελοντές του δεν έκανε τον κόπο να  ψάξει και να αναδείξει ότι το έγκλημα εκεί συνεχίζεται και γιατί δόθηκε λευκή επιταγή στον Πέτρο Δούκα, ο οποίος στην αρχή μόνο διόρθωσε κάπως την κατάσταση.

Δυστυχώς τα σωματεία - σφραγίδα υφίστανται παντού στην Ελλάδα και δεν ανακοινώνουν επισήμως τη διάλυση τους. Αν όμως το έκανε αυτό ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης δεν θα ήταν με κανέναν τρόπο ούτε ηθικά υπόλογος ως φιλοζωικός φορέας ή πρόεδρος του ατομικά, που για οικογενειακούς λόγους αναγκάστηκε όπως λέει εδώ και καιρό να αποστασιοποιηθεί από τη φιλοζωική δράση την οποία είχε.

Όσοι ασχολούμαστε με τη φροντίδα/διασώσεις αδέσποτων ή ζώων γενικώς το ζούμε καθημερινά. Φιλοζωικοί φορείς (ειδικά στις κλειστές μικρές κοινωνίες) σταδιακά χάνουν τους εθελοντές - μέλη τους καθώς οι ελάχιστοι δεν αντέχουν. Οι άνθρωποι λυγίζουν υπό το βάρος της φροντίδας αναρίθμητων ζώων. Ειδικά όταν αρχίζουν να βλέπουν στις αυλές, στα σπίτια και στα χωράφια τους πεταμένα ζώα άρρωστα ή νεογέννητα καθώς οι συντοπίτες τους, τους αντιμετωπίζουν ως θύματα, τα οποία επωμίζονται την ευθύνη μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Συχνά λυγίζουν υπό το βάρος μηνύσεων, απειλών και κοινωνικής αναλγησίας καθώς όλοι τους θεωρούν φταίχτες και για τα υπάρχοντα αδέσποτα ζώα - λες και τα γεννούν οι ίδιοι - και γιατί αποκαλύπτουν εγκλήματα που εκθέτουν την τοπική κοινωνία. Και αυτό ενοχλεί. Ενοχλεί τον Δήμο, τους τοπικούς άρχοντες, την Αστυνομία, την Εισαγγελία. Ειδικά όταν η φιλοζωική τους δράση αποκαλύπτει και εγκλήματα και συγκάλυψη.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης θα έπρεπε να έχει διαλυθεί αφού κανείς πλέον δεν μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά τα ζώα τα οποία συνέχισαν να υποφέρουν. Δεν το έκανε και γι' αυτό φταίει. Γιατί αν γνώριζε και σιωπούσε τότε κανείς δεν μπορεί να του δώσει συγχωροχάρτι. Τουλάχιστον τώρα - και εφόσον ισχύει η πρώτη περίπτωση της ολοκληρωτικής άγνοιας - θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι παραδέχεται την ανεπάρκεια του σε αντίθεση με τον δήμαρχο Σπάρτης, που για άλλη μια φορά δηλώνει ότι όλα σχεδόν τα έκαναν σωστά...

Η ανακοίνωση παραίτησης της Αγγελικής Μανωλάκου

«Έως σήμερα πίστευα ότι με γνώμονα τον εθελοντισμό, θα μπορούσα να προσφέρω καλύτερες  συνθήκες στά αδέσποτα τού Δήμου Σπάρτης. Στην προηγούμενη δημοτική αρχή, εξάντλησα όλη μου την δύναμη μέ τούς ελάχιστους εθελοντές του συλλόγου, αγωνιστηκα,κατήγγειλα,σύρθηκα στα δικαστήρια για τίς άθλιες συνθήκες των καταφυγίων τής Σπάρτης.

Το αποτέλεσμα μηδενικό.

Οι κατεξοχήν υπεύθυνοι ,οι εγκληματίες των ζώων, παραμένουν έως και σήμερα ατιμώρητοι.

Βασίστηκα κι εμπιστεύτηκα την επόμενη δημοτική αρχή .

Εμπιστεύτηκα την "διάθεση" τους,να αλλάξουν τις συνθήκες.

 

Συγχρόνως με τα προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο,θεώρησα οτι έπρεπε να δώσω χρόνο ,έτσι ώστε  να ύπαρξει μια συνεργασία με την ελπίδα να διορθωθούν  κατά το δυνατόν τα προβλήματα .

Θεωρώντας ότι υπήρχαν τροφές, φάρμακα, σύμβαση με κτηνίατρο κι ενα συνεργείο καθαρισμού και φροντίδας σε καθημερινή βάση και με δεδομένο κάποιων συνθηκών στην ζωη μου

δεν υπήρξε επίβλεψη.

Δυστυχώς η πραγματικότητα για αλλη μία φορά τραγική, οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να εγκληματουν ,συνεχίζοντας το άθλιο έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Σήμερα αδυνατώ να διαχειριστώ με τούς ελάχιστους εθελοντές, την ανυπαρξια ενός κράτους και την αθλιότητα του Δήμου ,όπως επίσης και την έλλειψη τιμωρίας και καταλογισμό ευθυνών ,στοὺς πραγματικούς υπεύθυνους ,ενώ αντιθέτως βαλλονται οι εθελοντές.

Αναλαμβανω την ευθύνη που μου αναλογεί,οσον αφορά την αδυναμία παρακολούθησης  του καταφυγιου

Ηθικά και συνειδησιακά νιώθω οτι πάλεψα όλα τα χρόνια ,όπως κι όπου επέτρεψαν οι δυνάμεις μου.

Παραιτούμαι άμεσα απο τον φιλοζωικό σύλλογο  Σπάρτης και μετά απο συναίνεση των υπολοίπων, δηλώνω την διάλυση του συλλόγου.

Για λίγες ημέρες θα παραμείνει το τυπικό κομμάτι του συλλογου ενεργό, ώστε οι επόμενοι ,αν βρεθούν να μήν επιβαρυνθούν το κόστος ίδρυσης

Εύχομαι σε όλους όσους αναλάβετε την σωτηρία τους,να πετύχετε το καλύτερο δυνατο αποτέλεσμα

Μανωλάκου Αγγελική»

Τι δήλωνε η Αγγελική Μανωλάκη το 2020

Η κα Μανωλάκου δημόσια εξέφραζε την υποστήριξη της προς τον Πέτρο Δούκα που έδειχνε στην αρχή τουλάχιστον να νοιάζεται για τα σκυλιά. Σε μια από τις αναρτήσεις της στις 24 Αυγούστου του 2020 επισημαίνει τα εξής ευχαριστώντας την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, η οποία ζητούσε η νέα δημοτική αρχή να ακούσει τους εθελοντές ώστε να βοηθηθούν όλοι και κυρίως τα σκυλιά που χρειάζεται να φύγουν από τα παράνομα κυνοκομεία και να υιοθετηθούν: «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης - Animal Welfare Assoc of Sparti

24 Αυγούστου 2020  ·

Ευχαριστούμε ΚΝατασα Μπομπολάκη πρόεδρε της ομοσπονδίας μας  για την αποκατάσταση της αλήθειας .

Αυτό που έχω να πω εγώ όσον αφορά τον Δήμο μας, είναι ότι από πλευράς τους ,είναι και συννενοησιμοι και συνεργάσιμοι .

Βέβαια κάποιες φορές  τα θέλουμε όλα και τα θελουμε τωρα ,όμως όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν είναι εφικτο .

Έχουν γίνει πολλα βήματα και πράξεις ,και για όσους δεν γνωρίζουν ,το νεκροταφείο του 2017 Κ 2018 δεν υφίσταται πλέον.

Ως συλλογος λοιπόν έχω να πω πως έχουμε  καλή συνεργασία και δεν εχουνμε αντιμετωπίσει πρόβλημα ,ειδικότερα με τις υιοθεσίες .

Μια και αυτός είναι ο σκοπός της ανάρτησης,θα πω ,πως όταν οι διαδικασίες εκτελούνται σωστά για να φύγει ένα ζωάκι για τον προορισμό του γιατί να υπάρχει πρόβλημα ;;

Υπάρχει μια ορισμένη διαδικασία που κάποια στιγμή δεν τηρήθηκε Κ έφερε προβλήματα .

Φυσικά δεν έχω να πω κουβέντα για την ελευθερία που υπήρχε όσον αφορά την είσοδο για βοήθεια στα ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ,ουδέποτε υπήρξε θέμα ,άλλωστε υπάρχει Κ ανάλογο υλικο που το αποδεικνύει .

Το πρόβλημα ήρθε από λάθη Κ επειδή ανθρώπινα ,λάθη γίνονται και θα γίνονται ,καλό θα είναι να μαθαίνουμε μέσα από αυτά Κ να τα διορθώνουμε .

Ο Κ . Than Karlautis και ο Κ.Πέτρος Δούκας

παιδιά δεν δαγκώνουν ,αντιθέτως ακούνε  Κ έχουν διάθεση ,από κει Κ πέρα είναι στο χέρι του κάθε ένος εθελοντη ,πως θα πράξει Κ θα λειτουργήσει !

Το να δείξεις κανεις με το δάκτυλο είναι εύκολο .

Ας στρέψει πρώτα το δάκτυλο αντίθετα προς τον εαυτό του Κ ας αναρωτηθεί πριν το κάνει.

Οι υιοθεσίες είναι πράξεις που αφορούν το μέλλον της κάθε βασανισμένης ψυχούλας ,εάν δεν εξασφαλίσουμε και δεν υποστηρίξουμε εμείς όλη αυτή την διαδικασία ΣΩΣΤΑ ,από τον υποψήφιο κηδεμόνα μέχρι και την τελευταία υπογραφή του συμβολαίου υιοθεσίας  ,τότε ποιος ;

#πολιτιστικος_φιλοζωικος_συλλογος_σπαρτης — με την Χαιδω Παπαδακου και

8 ακόμη

Νατασα ΜπομπολάκηΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

24 Αυγούστου 2020  ·

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ #ΠΦΠΟ ΣΤΟ #ΔΗΜΟ #ΣΠΑΡΤΗΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΣΑΣ

Προς

Δήμαρχο Σπάρτης κ. #Δούκα

Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. #Καρλαύτη

Πρόεδρο Φιλοζωικού Συλλόγου κα #Αγγελική #Μανωλάκου

Ομάδα Εθελοντών

κα #Ζαφειρία #Κακαλέτρη

Κοινοποίηση

Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. #Λιβάνιο

Διεύθυνση Προστασίας Ζώων ΥΠΑΑΤ κ. Σ. #Ντουντουνάκη

Θέμα: Διαχείριση Αδεσπότων

Αγαπητοί ,

Ως Ομοσπονδία βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση πριν 2-3 χρόνια να ασχοληθούμε με την απίστευτη αθλιότητα των δύο κυνοκομειων του Δήμου, μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Ενημερωνόμαστε από τον φιλοζωικό σύλλογο μέλος μας και την Πρόεδρό του κα Αγγελική Μανωλάκου αλλά και από μεμονωμένους εθελοντές , όπως η κα Ζαφειρία Κακαλέτρη , ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τότε , υπάρχει ένα ενδιαφέρον της δημοτικής σας αρχής για τα ζώα ιδίως όσον αφορά την σωστή σίτισή τους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους.

Όμως δεν παύει να είναι ένας χώρος , όπου τα ζώα σε καμία περίπτωση δεν ευζωούν αντίθετα ζουν δεμένα , το καλοκαίρι βιώνουν τον καύσωνα , το χειμώνα το κρύο κλπ .

Όπως θα γνωρίζετε η καρδιά της φιλοζωίας είναι η υιοθεσία των ζώων αυτών , ώστε να φύγουν είτε από τους δρόμους είτε από την αθλιότητα των ελληνικών κυνοκομείων και να ζήσουν την ζεστασιά μιας οικογένειας .

Είμαστε επίσης ενήμεροι της δυσαρμονίας που υπάρχει στις σχέσεις Δήμου και ανεξάρτητων εθελοντών από πράξεις ή παραλείψεις , τις οποίες ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να αξιολογήσουμε, ούτε αυτός είναι ο ρόλος μας .

Αυτό όμως που είναι αναντίρρητα αναγκαίο είναι να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα για το καλό των δύστυχων αυτών αδέσποτων αλλά και των πολιτών .

Είμαστε άνθρωποι και μπορεί να κάνουμε λάθη , είμαστε εθελοντές σε ένα εξαιρετικά δύσκολο αγώνα , τα προβλήματα με τα ζώα είναι τεράστια και κανείς δεν περισσεύει από αυτή την προσπάθεια .

Έχουμε ζητήσει εδω και 15 ημέρες περίπου σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Καρλαύτη να γίνει μια συνάντηση Δήμου , Συλλόγου και εθελοντών ώστε σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοστήριξης , ξεπερνώντας το παρελθόν προκειμένου να βοηθήσουμε όλοι μαζί τα ζώα

Ακόμη δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι .

Έχουμε επίσης ζητήσει από τον κ. Αντιδήμαρχο να επισπεύσει το γραφειοκρατικό τρόπο υιοθεσίας ζώων , υπάρχουν ζώα που έχουν βρει ήδη οικογένεια αλλά παραμένουν σε χώρους αφιλόξενους , όπου η έννοια της ευζωίας δεν υπάρχει , όπου η αξιοπρέπεια των ζώων βρίσκεται δεμένη σε ακατάλληλες κατασκευές και εκτεθειμένη στις αντίξοες καιρικές συνθήκες , χωρίς αγάπη λογω και του μεγάλου αριθμού τους .

Ζητάμε αυτό να αλλάξει άρδην .

Ζητάμε το συντομότερο δυνατόν να γίνει η ως άνω συνάντηση και να βρεθούν τρόποι ανακούφισης των ζώων που είναι πλάσματα απολύτως συναισθανόμενα , υποφέρουν , χαίρονται , ζεσταίνονται , κρυώνουν , διψούν , πονούν κ.ο.κ. και αυτό θα πρέπει να προεξάρχει στην σκέψη μας .

Κι αν αυτά ηχούν πιθανόν παράταιρα ας σεβαστούμε την νομοθεσία , τις προτεραιότητες που θέτει στο τι σημαίνει ευζωία , τις προϋποθέσεις που θέτει για την λειτουργία των κυνοκομείων ή το ότι θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκή χώρα με πρακτικές όμως αιώνων πίσω σε σχέση με τις πολιτισμένες ή προηγμένες άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ζητάμε . ‘χθες’ όπως συνηθίζεται να λέμε , να φύγουν τα ζώα που έχουν βρει σπίτια από τους χώρους αυτούς που λέγονται κυνοκομεια .

Ευελπιστώντας , ότι θα ακούσετε την φωνή μας , είμαστε στη διάθεσή σας

Με εκτίμηση,

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ποιοι είμαστε: https://pfpo.gr/…/%CE%A0%CE%A6%CE%A0%CE%9F-%CE%A0%CE%BF%CE%…».

Διαβάστε επίσης:

Σκυλιά νεκρά και ζωντανά, άρρωστα σε άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σπάρτης (βίντεο)

Πολλά τα προβλήματα στα παράνομα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης – Μικρή βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν (βίντεο)

Ερώτηση στη Βουλή απ’το ΜέΡΑ 25 για την τραγική κατάσταση για τα σκυλιά στα παράνομα Δημοτικά Κυνοκομεία Σπάρτης (βίντεο)

Σκυλιά στα παράνομα δημοτικά κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης κακοποιούνται και ο νέος δήμαρχος Πέτρος Δούκας βρίσκει μόνο δικαιολογίες

Ξηροκάμπι Λακωνίας: Έβαλαν σκίαστρα για να προστατεύσουν από τον ήλιο τα σκυλιά που κακοποιεί ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Σκυλιά αλυσοδεμένα στον ήλιο στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Σπάρτης στο Ξηροκάμπι Λακωνίας (βίντεο)

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης προς Δήμο Σπάρτης: Μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας κακοποιώντας σκυλιά στα παράνομα «καταφύγια» (βίντεο)

Ερώτηση στη Βουλή της Κ. Μάρκου για την κακοποίηση σκυλιών στα δύο παράνομα δημοτικά «κυνοκομεία» του Δήμου Σπάρτης (βίντεο)

Ασύστολα ψεύδη απ’ τον Δήμο Σπάρτης για να δικαιολογήσει την κακοποίηση μέχρι θανάτου σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» όπου τιμωρεί τα αδέσποτα (βίντεο)

Λακωνία: Κυνοκομείο – κολαστήριο ζώων ο χώρος που ο Δήμος Σπάρτης τιμωρεί τα αδέσποτα σκυλιά (βίντεο)

Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» αδέσποτων του Δήμου Σπάρτης

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο. και Γ. Πατούλης κατά του δημάρχου Σπάρτης που ζήτησε τη θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Ο Δήμος Σπάρτης ζητάει να υιοθετήσουμε αδέσποτα που ο δήμαρχος θέλει να θανατωθούν (βίντεο)

Πρόσκληση για την υιοθεσία των σκυλιών που ζουν έγκλειστα στο δημοτικό κυνοκομείο απευθύνει ο Δήμος Σπάρτης

10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Ποιος κρύβει το έγκλημα με την κακοποίηση σκυλιών στην Σπάρτη; (Βίντεο)

Βρήκαν και φιλοξενούν το σκελετωμένο σκυλί που περιφερόταν στην Σπάρτη

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιφέρει την γαλοπούλα «στολισμένη» με λαμπάκια στους δρόμους της Σπάρτης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Σπάρτη: Έδεσε το κυνηγόσκυλο και το εγκατέλειψε για να πεθάνει

Εντόπισε αυτοσχέδια παγίδα για αγριογούρουνο στη Σελασσία Λακωνίας

Mε φόλες εξοντώνουν άγρια και κατοικίδια ζώα παντού στην Ελλάδα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.