Στηρίξτε μας

10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

27 Ιανουαρίου 2016 17:33 | Επικαιρότητα
10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης ανταποκρινόμενος στις κοινωνικές και νομοθετικές του υποχρεώσεις - με καθυστέρηση πολλών ετών - τοποθέτησε σε διάφορα σημεία της πόλης 10 ταΐστρες και 10 ποτίστρες για τους αδέσποτους σκύλους που διαβιούν στα διοικητικά του όρια.


DimosSpartisTaistres-210 ποτίστρες και 10 ταΐστρες τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

«Σύμφωνα με το νόμο τα αδέσποτα, αφού στειρωθούν, ταυτοποιηθούν με ηλεκτρονικό μικρο-μηχανισμό, εμβολιασθούν και αποπαρασιτωθούν, επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον με συγκεκριμένους χωροταξικούς περιορισμούς. Παρόλα αυτά η ζωή ενός σκύλου δεν είναι ο δρόμος ή μια γειτονιά ούτε φυσικά ένα καταφύγιο προσωρινής ούτως ή άλλως διαμονής σύμφωνα με το νόμο.

Πρόθεση της Δημοτικής αρχής, σε συνεργασία με φιλοζωικές ομάδες και συλλόγους, είναι η έντονη και συνεχής ενημέρωση των πολιτών προς την κατεύθυνση της υιοθεσίας των τετράποδων αυτών φίλων του ανθρώπου. Η αρμονική συνύπαρξη των ζώων και του ανθρώπου, η ενημέρωση των κατόχων σκύλων για τις νομικές τους υποχρεώσεις και η υποστήριξη και εφαρμογή των νόμων εκ μέρους της Δημοτικής αρχής είναι ουσιαστική πολιτική και προτεραιότητα του Δήμου μας.

Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του δήμου μας να βοηθήσουν πρωτίστως αυτά τα ζώα, είτε υιοθετώντας τα, που θα ήταν και το πλέον επιθυμητό, είτε μετά από συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, προσφέροντας συγκεκριμένο κατάλληλο ασφαλή και περιφραγμένο χώρο» επισημαίνουν στην ανακοίνωση του ο Δήμος Σπάρτης.

Αίτημα συνεργασίας προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για τα αδέσποτα

Θυμίζουμε ότι στις 16 Ιανουαρίου η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έστειλε επιστολή και στον Δήμο και στον Φιλοζωικό Σωματείο Σπάρτης προκειμένου να προτείνει τη συνεργασία με τους δύο φορείς ώστε να αντιμετωπιστούν τα πάρα πολλά προβλήματα που χρονίζουν και εκεί αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων αλλά και να αποφευχθεί οποιαδήποτε θανάτωση υγειούς ζώου. Ενώ είχε στείλει και σχετικές προτάσεις στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 αναφορικά με τις υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής.

Σε αυτή την επιστολή αναφέρονταν τα εξής: «Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου επιδιώκει την καλή συνεργασία και επικοινωνία με τους καθ’ ύλην αρμοδίους για την προστασία των ζώων φορείς και δη τους Δήμους.

Προς υλοποίηση των ανωτέρω έστειλε πρόσφατα στον Δήμο Σπάρτης, όπως και σε άλλους Δήμους, μια επιστολή με γενικές επιθυμητέες κατευθύνσεις επιδιώκοντας την εποικοδομητική συνεργασία του προς όφελος των ζώων αλλά και της πόλης. Πριν την αποστολή των προτάσεών μας ήρθαμε σε επικοινωνία με μέλη του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σπάρτης και ιδιαίτερα με την Πρόεδρό του, στην οποία προ-αποστείλαμε την επιστολή, ώστε να έχουμε την γνώμη και τις προτάσεις των συλλογικών οργάνων του Συλλόγου.

Δυστυχώς όμως παρά τις επίμονες και επί μακρόν προσπάθειές μας η διοίκηση του συλλόγου δεν απάντησε στις εκκλήσεις μας. Ταυτόχρονα επισημάναμε κάποιες αδυναμίες του προγράμματος διαχείρισης του κυνοκομείου πάντα με την πρόθεση της εποικοδομητικής συνεργασίας.

Γι’ αυτό και δεν κατανοούμε την αντίδραση και τα υπονοούμενα του Δημάρχου, η δε πολυετής εθελοντική ενασχόλησή μας με τα κοινά και επί τω προκειμένω με την προστασία των ζώων περιορίζει έως εξαλείφει τον κίνδυνο παραπλάνησής μας, ως αναφέρεται στην επιστολή του. Χαιρόμαστε για τις δράσεις του Δήμου γύρω από τα ζώα αλλά το έλλειμμα φιλοζωικής κουλτούρας στην χώρα μας υποχρεώνει να “κρατάμε μικρό καλάθι” και να είμαστε εν εγρηγόρσει.

Όσον αφορά την απάντηση του φιλοζωικού συλλόγου, την οποία τυχαία αλιεύσαμε από το διαδίκτυο καθότι δεν είχαμε -με ευθύνη του συλλόγου- την τιμή να συνεργαστούμε όπως θα θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε και να επιδιώκουμε, νοιώσαμε πραγματική έκπληξη, αφού εμείς θεωρούμε τα μέλη και την ηγεσία του συλλόγου συναγωνιστές και αίμα από το αίμα μας και ουδεμία πρόθεση ή διάθεση αντιπαράθεσης έχουμε ακόμη και αν προκαλούμαστε, γι αυτό και δεν θα απαντήσουμε στο κομμάτι που εμμέσως μας αφορά.

Για το μείζον όμως θέμα της ευθανασίας υγιών ζώων συντροφιάς θεωρούμε καθήκον μας να πάρουμε για μια ακόμη φορά θέση δημόσια: η ευθανασία υγιούς ζώου πέραν του ότι απαγορεύεται από την νομοθεσία μας είναι πρωτίστως ηθικά καταδικαστέα. Η φιλοζωία είναι στάση ζωής και όχι στάση θανάτου.

Ως εκ των ανωτέρω συνάγεται η Ομοσπονδία μας τείνει για μια ακόμη φορά χείρα συνεργασίας τόσο προς τον Δήμο Σπάρτης όσο και κυρίως προς την φιλοζωική κοινότητα της Σπάρτης και αναμένει την ανταπόκριση των δύο αυτών φορέων και θεσμών».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Σπάρτη: Έδεσε το κυνηγόσκυλο και το εγκατέλειψε για να πεθάνει

Μαγούλα Λακωνίας: Εγκατέλειψε το άρρωστο & γέρικο γαϊδούρι αφήνοντας το να πεθάνει

Λακωνία: Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό κατά τη διάρκεια παράνομου κυνηγιού αγριογούρουνου στην Λογγάστρα

Βρήκαν τα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι στις Βελιές Λακωνίας (βίντεο)

Λακωνία: Βρήκε 6 νεογέννητα γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε ρέμα στη Μονεμβασιά (βίντεο)

Βελιές Λακωνίας: Ήθελαν να εξοντώσουν τον άρρωστο σκύλο

Στο αρχείο από λάθος της Εισαγγελίας Σπάρτης η υπόθεση δολοφονίας αλεπούς από χρυσαυγίτη κυνηγό στην Καστέλλα Μονεμβασιάς

Έκκληση για την σωτηρία του τυφλού & άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στον Δρύαλο Λακωνίας (βίντεο)

17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη Λακωνίας

Ο σκύλος παρέμενε πλάι στο πτώμα του 73χρονου ιδιοκτήτη του στον Βλαχιώτη Λακωνίας & δεν άφηνε τους διασώστες να πλησιάσουν (βίντεο)

Λακωνία: Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε με κομμένα τα αυτιά στους Μολάους να αργοπεθαίνει από την θηλιά στο λαιμό του (βίντεο)

Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Μολάων καλύπτουν αυτή που κακοποιεί το σκυλί της;

Μονεμβασιά: Ο σκύλος επί μήνες ζούσε με το σύρμα να τον πνίγει

Μονεμβασιά Λακωνίας: Έβγαλαν τον σκύλο από το βάραθρο

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Και στο Σκουτάρι Λακωνίας κακοποιούν τις αγελάδες

Βλαχιώτης Λακωνίας: Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο, σκελετωμένο, χωρίς τροφή & νερό

Ποιος κρύβει το έγκλημα με την κακοποίηση σκυλιών στην Σπάρτη; (Βίντεο)

Έβαλε ταΐστρες για τ’ αδέσποτα αλλά επιδιώκει τον παράνομο εγκλεισμό τους ο Δήμος Ευρώτα

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.