Στηρίξτε μας

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

20 Μαρτίου 2014 12:47 | Καταγγελίες
Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

O Γιώργος Τσακρακλίδης πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει ότι τόσο στον Πάρνωνα όσο και στον Ταΰγετο κάποιοι σκόπιμα σκορπούν φόλες για να δηλητηριάσουν τα ζώα που δεν θεωρούν «χρήσιμα». Με αφορμή τον θάνατο ενός ακόμα σκύλου, που ενώ συνόδευε τον κηδεμόνα του σε μια εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης έφαγε φόλα και πέθανε ακαριαία, οι εθελοντές – μέλη του φιλοζωικού συλλόγου πήγαν για να κάνουν στην περιοχή επιτόπια έρευνα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρακλίδη «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες. Κάποιοι οργανωμένα κάθε χρόνο ρίχνουν φόλες. Αναρωτηθήκαμε άραγε:

•  Τι ζημιά κάνουν στην τροφική αλυσίδα της φύσης;

•  Τι κίνητρο υπάρχει γύρω απ’ αυτούς που ρίχνουν τις φόλες;

•  Που κατασκευάζονται, ποιοι τις διακινούν και για ποιο σκοπό;

•  Ποιοι έχουν συμφέρον;

Έχουμε δύο βουνά που κοσμούν την Λακωνία, τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα. Δυστυχώς είναι γεμάτα φόλες από κυάνιο. Εκεί πάνω υπάρχει πλέον αλυσιδωτός θάνατος. Αυτός ο σκύλος είχε την ατυχία να βρεθεί στον Ταΰγετο μαζί με τον ιδιοκτήτη του και εκεί γνώρισε το θάνατο. Σε ένα λεπτό πέθανε.

Πήγαμε εκεί πάνω και σε μια διαδρομή 1.500 μέτρων μαζέψαμε 13 φόλες. Φόλες από κυάνιο! Όσο για την αλεπού, προστατεύεται όπως όλα τα άλλα ζώα, διότι είναι πολύ χρήσιμη στη φύση. Ο Νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16 αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η δηλητηρίαση ζώων για οιονδήποτε λόγο.

Παρακαλούμε όπως επέμβει ο Εισαγγελέας, να γίνουν ανακρίσεις, να καθιερωθούν περιπολίες από το Δασαρχείο και την Αστυνομία, και να πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους μηδενός εξαιρουμένου. Ας επιτραπεί επιτέλους στον απλό πολίτη, στον περιπατητή, στον εκδρομέα, στην οικογένεια να βγει μια βόλτα στα όμορφα βουνά μας. Ας καταλάβουμε πως η φύση δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ας δοθεί επιτέλους ένα τέλος στη χούντα των ασυνείδητων».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Βελιές Μονεμβασιάς: Ήθελαν να εξοντώσουν τον άρρωστο σκύλο

Βρήκαν σκύλο στους Μολάους με κομμένα τ’ αυτιά και το σχοινί στον λαιμό να τον πνίγει

Στο αρχείο από λάθος της Εισαγγελίας Σπάρτης η υπόθεση δολοφονίας αλεπούς από χρυσαυγίτη κυνηγό στην Καστέλλα Μονεμβασιάς

Έκκληση για την σωτηρία του τυφλού & άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στον Δρύαλο Λακωνίας (βίντεο)

17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη Λακωνίας

Ο σκύλος παρέμενε πλάι στο πτώμα του 73χρονου ιδιοκτήτη του στον Βλαχιώτη Λακωνίας & δεν άφηνε τους διασώστες να πλησιάσουν (βίντεο)

Βλαχιώτης Λακωνίας: Βρήκε τον σκύλο αλυσοδεμένο, σκελετωμένο, χωρίς τροφή και νερό να περιμένει μόνο τον θάνατο

Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Μολάων καλύπτουν αυτή που κακοποιεί το σκυλί της;

Καταδικάστηκε το ζευγάρι που πέταξε στον γκρεμό τον αδέσποτο σκύλο στην Ελιά Λακωνίας

Και στο Σκουτάρι Λακωνίας κακοποιούν τις αγελάδες

Δηλητηριάζουν συστηματικά τις γάτες και στο Κυπαρίσσι Λακωνίας

Εντόπισε αυτοσχέδια παγίδα για αγριογούρουνο στη Σελασσία Λακωνίας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. Γεώργιος

  http://www.gpeppas.gr/periodiko/27-3-14.html

  Κανείς δεν θα περίμενε από έναν αντικυνηγετικό, κοντόφθαλμο και φανατισμένο φιλοζωικό σύλλογο όπως είναι ο λεγόμενος «zoosos» να μην νοσεί από τον ίδιο του τον χαρακτήρα. Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε υποτιθέμενο «πολιτιστικό» - φιλοζωικό σύλλογο που η ανθρωπονόσος της υπέρμετρης έχθρας εναντίον των κυνηγών που τον διακατέχει, έχει μετατραπεί σε ζωονόσος. Και μπορεί οι κυνηγετικές οργανώσεις να συμβάλλουν τα μέγιστα στον περιορισμό της λύσσας, αλλά στα περιορισμένα μυαλά δεν υπάρχει αντίδοτο.

  Είναι προφανές ότι αυτοί οι «άνθρωποι» θεωρούν το κυνήγι ως αποτέλεσμα της ντουφεκιάς και όχι ως αποτέλεσμα της απόλυτης συνεργασίας του κυνηγετικού σκύλου με τον κυνηγό. Είναι προφανές ότι από τις ελάχιστες φορές που επισκέπτονται το βουνό, είναι αδύνατο να αντιληφθούν ότι οι κυνηγοί σταματάνε το κυνήγι τέλος Φλεβάρη, αλλά όχι την επίσκεψή τους στο βουνό όπου συνεχίζουν τα εκπαιδευτικά των σκυλιών τους. Και είναι βέβαιο ότι αποφεύγουν να ονοματίσουν και άλλους χρήστες του βουνού, καθώς μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να το απολαμβάνουν περιπατητικά. Αν το φρόντιζαν κιόλας εκτός από το να κάθονται στον καναπέ και να λένε ότι τους κατέβει τότε έστω και εκεί κάπου θα είχαμε ένα κοινό σημείο συζήτησης.

  Βέβαια το πιο σημαντικό είναι ότι με την επιτόπια έρευνα των μελών του, ο φιλοζωικός σύλλογος διαπίστωσε και τον εγκληματία της πράγματι αυτής ανήθικης πράξης…

  Σας γνωρίζουμε λοιπόν κύριοι φιλόζωοι, ότι οι κυνηγοί που είναι ένα με τα σκυλιά τους, έχουν δυστυχώς θρηνήσει πολλές φορές από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και μην κάνετε ότι δεν το ξέρετε… και μην δηλώνετε ότι σας βολεύει τυφλωμένοι από την αναγωγή του εαυτού σας σε μοναδικούς προστάτες των ζώων.

  Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι οι κυνηγοί, μέσα από τις κυνηγετικές τους οργανώσεις λειτουργώντας το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, με δικά τους αποκλειστικά έξοδα, είναι σε καθημερινό έλεγχο και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος… και της πανίδας και της χλωρίδας..!!

  Σας γνωρίζουμε δε συγκεκριμένα ότι για αυτές τις εγκληματικές και αποτρόπαιες ενέργειες εκτός του ότι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τις αποτρέψουν με συνεχείς περιπολίες, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 10.000 ευρώ, για όποιον μας οδηγήσει με στοιχεία στην καταδίκη τους. Εσείς;;;;

  Καλούμε λοιπόν τον πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου «zooosos» να αναιρέσει την εσκεμμένη έμμεση κατηγορία του εναντίον των κυνηγών με την δήλωσή του «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες», εάν βέβαια έχει την αίσθηση και την δυνατότητα της καθαρής σκέψης.

  Από Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

 2. Ελένη Θ.

  Κοίτα να δεις που αποκτήσαμε και κριτές, όσων αφορά το τι είναι χρήσιμο να ζει ή όχι...βρε άι στο δι...νο κι ακόμη παραπέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.