Στηρίξτε μας

Σκυλιά νεκρά και ζωντανά, άρρωστα σε άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σπάρτης (βίντεο)

21 Φεβρουαρίου 2022 17:50 | Καταγγελίες
Σκυλιά νεκρά και ζωντανά, άρρωστα σε άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σπάρτης (βίντεο)

Τραγικές εικόνες που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο για τα έγκλειστα σκυλιά στα δύο παράνομα δημοτικά κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης (στην Αγία Κυριακή και στο Ξηροκάμπι Λακωνίας) κατέγραψαν οι εθελοντές του φιλοζωικού φορέα «Save A Greek Stray» και στο βίντεο το οποίο δημοσίευσαν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι τα ζώα, παρά τις πολλές καταγγελίες σε βάρος της δημοτικής αρχής για τη χρονίζουσα κακοποίηση τους.

Στο βίντεο θα δείτε σκυλιά σε κλουβιά (περίπου 200 ίσως και περισσότερα) στον χώρο της Αγίας Κυριακής Λακωνίας να ζουν πάνω σε μεγάλο όγκο κοπράνων, άλλα αλυσοδεμένα πάνω σε λύματα, δύο δεμένα νεκρά, το ένα μάλιστα σε προχωρημένη κατάσταση σήψης. Παντού σκυλιά σκελετωμένα, εμφανώς άρρωστα…

 

Το «Save A Greek Stray» τονίζει τα εξής για όσα είδαν χθες εκεί: «Δημοτικό κυνοκομείο Σπάρτης, Φεβρουάριος 2022

Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου βρισκόμαστε για δεύτερη φορά εδώ για να επιβεβαιώσουμε την αδιόρθωτη και εγκληματική αδιαφορία της αρμόδιας δημοτικής Αρχής, η οποία φαίνεται να μην συμμορφώνεται με καμία οδηγία, κανένα νόμο, καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να προσκαλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κολαστήριο και να συμβάλει στην αργή και βασανιστική θανάτωση των ζώων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στους δρόμους της Σπάρτης. Να υποβάλουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας τα "συγχαρητήρια" στους υπεύθυνους, γιατί στη Σπάρτη δεν είδαμε αδέσποτα!

Τα βρήκαμε όλα συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους.

 

Ζώα που αναζητούν ένα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ένα εκατοστό θεάς τού επισκέπτη  από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους και ζώα που τα λυπήθηκε, ο όποιος Θεός υπάρχει εδώ κάτω, και τα λύτρωσε από το μαρτύριο τους.

Αρρωστήσαμε.

Από τις φωνές, τα κλάματα, τις κραυγές, τον ήχο της αλυσίδας που σέρνεται, τη μυρωδιά της αμμωνίας, τη μούχλα, τη σαπίλα. Μέσα σε αυτή την κόλαση ελάχιστες ανατριχιαστικές στιγμές απόλυτης σιωπής και δύο μπαρόκ καναπέδες!

Αρρωστήσαμε με όσους ξέρουν και δεν μιλάνε, με τους “υπεύθυνους” που ξέρουν και δεν τους νοιάζει, με το κράτος που ξέρει να εξαντλεί το νόμο στους ιδιώτες και σφυρίζει αδιάφορα στα τού οίκου του, βάζοντας τις αμέτρητες καταγγελίες στο αρχείο, με τη ανοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, φιλοζωικών και μη.

Η Save a Greek Stray υπέβαλε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία τού Δήμου Σπάρτης. Ζητήσαμε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ζητήσαμε επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων.

Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε έξω από την Εισαγγελία και αναμένουμε την απόφαση της αρμόδιας εισαγγελέως για την παράδοση των ζώων.

Προς ενημέρωση: όλα τα ζώα φωτογραφήθηκαν χθες με τηλεφακό και η οποιαδήποτε απουσία θα ενταχθεί στην δικογραφία.».

Τι περιλαμβάνει η μηνυτήρια αναφορά

Η μηνυτήρια αναφορά, όπως κατατέθηκε από τη γενική διευθύντρια της «Save a Greek Stray» Παρασκευή Χαραλαμπίδη, διά του δικηγόρου Κωνσταντίνου Τοκατλίδη, περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες εξαναγκάζονται να ζουν τα ζώα:

«Οι σκύλοι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, υποφέροντας καθημερινά και μη έχοντας τις ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις φυσιολογικής ζωής. Ευρίσκεται εκεί υπό αυτές τις συνθήκες, κατ’ ουσίαν αργού θανάτου, πλήθος σκύλων, που ενδεχομένως ανέρχεται σε εκατοντάδες… Τα εν λόγω καταφύγια ευρίσκονται το ένα στο Ξηροκάμπι και το άλλο στην Αγία Κυριακή, Δήμου Σπάρτης».

«Κατόπιν ανησυχητικών πληροφοριών, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 μετέβη στα παραπάνω δύο καταφύγια αδέσποτων σκύλων στον Δήμο Σπάρτης η υπάλληλος της S.G.S. Ειρήνη Ψαρρού, ως εκπρόσωπος της S.G.S., συνοδευόμενη από την φιλόζωο και εθελόντρια Ζαφειρία Κακαλέτρη.

Στο καταφύγιο στο Ξηροκάμπι μετέβησαν το Σάββατο 05.02.2022 στις 11.10πμ περίπου. Το καταφύγιο ήταν κλειδωμένο και δεν υπήρχε κανείς που να φροντίζει ή να επιβλέπει τα ζώα. Το καταφύγιο αυτό δεν διαθέτει κλουβιά, παρά πλαίσια στεγάστρων περιμετρικά του κτήματος όπου στεγάζεται, καλυμμένα με σκισμένη λινάτσα, η οποία δεν μπορούσε να παρέχει καμία προστασία στους σκύλους από τις καιρικές συνθήκες. Εκτός ενός μικρού αριθμού ζώων (περί τα δέκα) που κυκλοφορούσαν ελεύθερα εντός του καταφυγίου, τα υπόλοιπα (περίπου 70 σκύλοι) ήταν δεμένοι συνεχώς, στη σειρά, με αλυσίδα 1,5 μέτρου από τις κολώνες των στεγάστρων! Τα περισσότερα είχαν πρόσβαση σε κάδους απορριμμάτων, που χρησιμοποιούσαν αναγκαστικά (ελλείψει άλλου καταλύματος) για μία στοιχειώδη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Λίγοι σκύλοι διέθεταν πλαστικά σκυλόσπιτα. Εντός των κάδων απορριμμάτων φαίνονταν κουβάδες για νερό, ενώ σε κανένα ζώο δεν υπήρχε τροφή.

Στο καταφύγιο στην Αγία Κυριακή μετέβησαν αρχικώς την 05.02.2022 στις 12.05μμ περίπου. Το καταφύγιο ήταν κλειδωμένο και δεν υπήρχε κανείς που να φροντίζει ή να επιβλέπει τα ζώα. Στο καταφύγιο υπάρχουν αρκετά κλουβιά, με στέγαστρα από ελενίτ, εντός των οποίων ζουν από μία βασική καταμέτρηση πάνω από 250 σκυλιά. Σε κάθε κλουβί κρατούνται πολλά σκυλιά, σε αρκετές περιπτώσεις άνω των δέκα. Περίπου είκοσι σκυλιά που ευρίσκονται στην είσοδο του καταφυγίου δεν είναι δεμένα. Υπάρχει εκεί και ένας ποιμενικός σκύλος που είχε ως κατάλυμα παλέτες. Στην είσοδο υπήρχε επίσης χειροποίητο ξύλινο κλειστό περιμετρικά κουτί περίπου 1,5μ επί 1,5 μ (τύπου μεταφοράς κυνηγόσκυλων) στο οποίο είχε εγκλεισθεί μεγαλόσωμος λευκός σκύλος, όπως διακρινόταν από τις χαραμάδες που διέθετε για αερισμό. Υπήρχαν επίσης πολλοί σκύλοι δεμένοι με αλυσίδα, ορισμένα σκελετωμένα, χωρίς καμία προστασία από τον ήλιο, τη βροχή, το κρύο. Πολλά κλουβιά είναι γεμάτα με σκύλους και είναι εντελώς σκοτεινά.

Παντού λάσπες και ακαθαρσίες. Σκύλοι δεμένοι με κοντές αλυσίδες σε διάφορα σημεία. Σκύλοι περιφραγμένοι σε μεγάλες ομάδες εντός μικρών χώρων, με συνέπεια να μπορούν δύσκολα να κινηθούν. Σκύλοι δεμένοι σε σπιτάκια, χωρίς σκίαστρα, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες. Σκύλοι που ζουν μέσα σε ακαθαρσίες. Σκελετωμένοι σκύλοι δεμένοι, σκύλοι κλεισμένοι μέσα σε κουτιά με κάγκελα, σκύλοι δεμένοι μέσα σε χώρο με λύματα.

Σκύλοι σκελετωμένοι σε βαριά κατάσταση υγείας, πολλοί ετοιμοθάνατοι. Σκύλοι απιχνασμένοι και εμφανώς άρρωστοι, που ζουν μαζί με άλλους που φαίνονται πιο υγιείς, περιορισμένοι στον ίδιο χώρο. Κλουβιά πάνω στα οποία κάθονται σκύλοι, καθώς δεν υπάρχει καθαρός χώρος στο έδαφος, οι οποίοι έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο πείνας που τρώνε τα περιττώματά τους. Νερό βρώμικο, με λάσπες και ακαθαρσίες. Παντού διάσπαρτα σκουπίδια, μεταλλικά αντικείμενα ορισμένα εκ των οποίων αιχμηρά, σπασμένα πλαστικά και ξύλα. Καμμία δυνατότητα προαυλισμού – πολλώ δε μάλλον περιπάτου – των σκύλων, λόγω υπερπληθυσμού, εγκλεισμού και έλλειψης χώρου. Οι σκύλοι κρατούνται μονίμως έγκλειστοι, πολλοί αλυσοδεμένοι συνεχώς. Πρόκειται για συνθήκες άθλιες, κακοποίησης, αργού θανάτου.

Δεδομένης της μεγάλης ανησυχίας που μας προκάλεσε η φρικτή κατάσταση που διαπιστώθηκε στο καταφύγιο στην Αγ. Κυριακή την 05.02.2022, αποφασίσθηκε εκ νέου η μετάβαση σε αυτό την Κυριακή 20.02.2022.

Στη νέα επίσκεψη, που έγινε στο καταφύγιο στην Αγ. Κυριακή την Κυριακή 20.02.2022, περί ώρα 03.30 μμ, μετείχαν και έγιναν μάρτυρες της ίδιας κατ’ ουσίαν κατάστασης η υπογράφουσα, Παρασκευή Χαραλαμπίδη, γενική διευθύντρια της S.G.S., καθώς επίσης η υπάλληλος της S.G.S. Ειρήνη Ψαρρού, η εθελόντρια Βασιλική Ορφανίδου και ο συνεργαζόμενος με την S.G.S. Κτηνίατρος Χρήστος Κτενάς. Η επικρατούσα κατάσταση ήταν το ίδιο αλγεινή και φρικτή όπως και την 05.02.2022, με το καταφύγιο και τους σκύλους να ευρίσκονται στην αυτή κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εν λόγω ημέρα και ώρα ο Κτηνίατρος Χρήστος Κτενάς μεταξύ άλλων διεπίστωσε τα εξής: Υπήρχαν πτώματα ζώων αλυσοδεμένα σε απίσχναση και φαγωμένα από άλλα ζώα. Υπήρχαν πάρα πολλά ζώα με αλωπεκία, έντονη ερυθρότητα του δέρματος, κνησμό , δερματικές αλλοιώσεις, προφανώς λόγω νοσημάτων όπως είναι το καλαζάρ, οι ψώρες και πλήθος άλλων νοσημάτων. Πλήθος ζώων τα οποία κοιμόντουσαν ή ξάπλωναν πάνω στα περιττώματα τους και στα ούρα τους, καθώς δεν υπήρχε επαρκής καθαρός χώρος για να αναπαυθούν. Κάποια ζώα παρουσίαζαν διόγκωση στη κοιλιακή χώρα, προφανώς λόγω νοσημάτων, όπως ο ασκίτης ή λόγω παρασίτωσης. Υπήρχαν ζώα τα όποια εμφάνιζαν κοπροφαγία. Πάρα πολλά ζώα ήταν φοβικά και σε μεγάλο ποσοστό αλυσοδεμένα με κοντές αλυσίδες του 1-2 μέτρων. Πολλά ζώα ήταν αποστεωμένα, προφανώς λόγω υποσιτισμού ή και ασθενειών. Τα δοχεία νερού και φαγητού ήταν απαράδεκτα και άκρως μολυσματικά, με περιττώματα εντός των δοχείων.

Οι περιφράξεις ήταν επικίνδυνες για τα ίδια τα ζώα. Πολλά περιττώματα είχαν περισυλλεγεί σε σακούλες εκτεθειμένες στο περιβάλλον και κάποιές σκισμένες, χωρίς να φυλάσσονται σε κάποιο κάδο. Δεν υπήρχε καμμία υγιεινή. Οι οσμές που αναδύονται από το καταφύγιο σε απόσταση αρκετών μέτρων είναι δυσώδεις, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη μόλυνση, γεγονός το οποίο με την αύξηση της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες θα αποτελεί μεγάλη εστία μόλυνσης, τόσο για τα ζώα όσο και για τον ανθρώπινο πληθυσμό.

Πρόδηλη είναι η συνεχής και κατάφωρη παραβίαση των κανόνων για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, όπως προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία και από αυξημένης τυπικής ισχύος κανόνες του διεθνούς δικαίου, κατά τα αναλυτικώς προεκτεθέντα. Η τρομακτική, θλιβερή και άθλια κατάσταση που επικρατεί στα ως άνω καταφύγια στον Δήμο Σπάρτης ασφαλώς δεν είναι ανεκτή από την έννομη τάξη και από την ελληνική κοινωνία. Είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης άμεσων κατάλληλων μέτρων, για τη διάσωση των ζώων που μαρτυρούν εκεί και για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Η οργάνωση ζητά να υπάρξει «κατεπείγουσα διερεύνηση, με επιτόπια αυτοψία στα κυνοκομεία και καταφύγια στον Δήμο Σπάρτης, σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 2 Ν. 4830/2021, προκειμένου αφενός να λάβουν άμεση προστασία τα κρατούμενα σκυλιά που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, με κίνδυνο της ζωής και της υγείας τους και να αποτραπεί περαιτέρω θέση αυτών σε κίνδυνο και αφετέρου να διασφαλισθούν κρίσιμα αποδεικτικά μέσα για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων, κατά την κρίση της Εισαγγελίας».

Ζητούν να εκδοθεί Προσωρινή Διάταξη, ώστε:

(α)Να διαταχθεί ο Δήμος Σπάρτης, ως υπεύθυνος για τη λειτουργία των ως άνω καταφυγίων, να λάβει άμεσα τα εξής μέτρα, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για τη στοιχειώδη άμεση προστασία των σκύλων που ευρίσκονται σε κίνδυνο και υφίσταται κακομεταχείριση στα καταφύγια του Δήμου Σπάρτης και δη:
- να διαταχθεί η σήμανση, φωτογράφηση, κτηνιατρική εξέταση και έγγραφη κτηνιατρική γνωμάτευση για κάθε σκύλο από τον συμβεβλημένο με τον Δήμο Σπάρτης κτηνίατρο, αμέσως και άνευ καθυστέρησης,
- μετά την ως άνω κτηνιατρική εξέταση και γνωμάτευση για κάθε σκύλο, να διαταχθεί στείρωση των υγιών ζώων και εν συνεχεία επανένταξή τους στο περιβάλλον, στα σημεία από όπου περισυνελέγησαν, με μέριμνα για σταθερά σημεία σίτισης, το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός μίας εβδομάδας από την έκδοση της Προσωρινής Διάταξης,
- μετά την ως άνω κτηνιατρική εξέταση και γνωμάτευση για κάθε σκύλο, να διαταχθεί η παροχή κατάλληλης κτηνιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους σκύλους που διαπιστώνονται άρρωστοι, μέχρι την αποκατάσταση της υγείας τους, ώστε εν συνεχεία να επανενταχθούν στο περιβάλλον, στα σημεία από όπου περισυνελέγησαν, με μέριμνα για σταθερά σημεία σίτισης, το συντομότερο δυνατόν σύμφωνα με την πορεία της υγείας τους και τις οδηγίες του υπευθύνου κτηνιάτρου,
- να διαταχθεί η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου των καταφυγίων σκύλων του Δήμου Σπάρτης, σύμφωνα με τους ορισμούς της κείμενης νομοθεσίας, με απομάκρυνση όλων των επικινδύνων υλικών, με διασφάλιση σίτισης και παροχής ύδατος για όλα τα ζώα που κρατούνται εκεί, καθώς επίσης επαρκούς καταλύματος, φυσιολογικής κίνησης και άσκησης στον χώρο του καταφυγίου και με διασφάλιση της απαραίτητης τακτικής παρακολούθησης από κτηνίατρο και κτηνιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

(β)Περαιτέρω, σε σχέση με την S.G.S. και την ανάγκη άμεσης διάσωσης των σκύλων που κρατούνται στα ως άνω καταφύγια και διατρέχουν άμεσου σοβαρού κινδύνου για τη ζωή και την υγεία τους, να εκδοθεί Προσωρινή Διάταξη κατά τα άρθρα 33 παρ. 1 και 2 Ν. 4830/2021, με την οποία να διαταχθεί ο Δήμος Σπάρτης, ως υπεύθυνος λειτουργίας των ως άνω καταφυγίων:
- να επιτρέψει αμελλητί την είσοδο συνεργείων της S.G.S. στις ως άνω εγκαταστάσεις του, προκειμένου τα συνεργεία της S.G.S. να προχωρήσουν σε βασική καταμέτρηση, καταγραφή και φωτογράφηση των σκύλων που κρατούνται εκεί, να ελέγξουν με επείγουσες διαδικασίες την κατάσταση της υγείας τους και να χορηγήσουν άμεση κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους κατά την κρίση των συνεργείων της S.G.S. ευρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο,
- να παραδώσει στα συνεργεία της S.G.S. όσους από τους σκύλους που κρατούνται στις ως άνω εγκαταστάσεις χρήζουν άμεσης φροντίδας και κτηνιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατά την κρίση των συνεργείων της S.G.S. και του συνεργαζομένου με την S.G.S. κτηνιάτρου, προκειμένου αυτά αφού καταγραφούν να μεταφερθούν, λάβουν την απαραίτητη περίθαλψη και φιλοξενηθούν στο καταφύγιο της S.G.S. στον Ωρωπό, αφαιρουμένων αυτών από τον Δήμο Σπάρτης (άρθρο 33 παρ. 1 Ν. 4830/2021.

Διαβάστε επίσης:

Πολλά τα προβλήματα στα παράνομα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης – Μικρή βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν (βίντεο)

Ερώτηση στη Βουλή απ’το ΜέΡΑ 25 για την τραγική κατάσταση για τα σκυλιά στα παράνομα Δημοτικά Κυνοκομεία Σπάρτης (βίντεο)

Σκυλιά στα παράνομα δημοτικά κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης κακοποιούνται και ο νέος δήμαρχος Πέτρος Δούκας βρίσκει μόνο δικαιολογίες

Ξηροκάμπι Λακωνίας: Έβαλαν σκίαστρα για να προστατεύσουν από τον ήλιο τα σκυλιά που κακοποιεί ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Σκυλιά αλυσοδεμένα στον ήλιο στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Σπάρτης στο Ξηροκάμπι Λακωνίας (βίντεο)

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης προς Δήμο Σπάρτης: Μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας κακοποιώντας σκυλιά στα παράνομα «καταφύγια» (βίντεο)

Ερώτηση στη Βουλή της Κ. Μάρκου για την κακοποίηση σκυλιών στα δύο παράνομα δημοτικά «κυνοκομεία» του Δήμου Σπάρτης (βίντεο)

Ασύστολα ψεύδη απ’ τον Δήμο Σπάρτης για να δικαιολογήσει την κακοποίηση μέχρι θανάτου σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» όπου τιμωρεί τα αδέσποτα (βίντεο)

Λακωνία: Κυνοκομείο – κολαστήριο ζώων ο χώρος που ο Δήμος Σπάρτης τιμωρεί τα αδέσποτα σκυλιά (βίντεο)

Σε κάδους σκουπιδιών & ψυγεία «στεγάζει» αδέσποτα σκυλιά στο παράνομο «καταφύγιο» του ο Δήμος Σπάρτης (βίντεο)

Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση σκυλιών στο παράνομο «καταφύγιο» αδέσποτων του Δήμου Σπάρτης

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο. και Γ. Πατούλης κατά του δημάρχου Σπάρτης που ζήτησε τη θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Ο Δήμος Σπάρτης ζητάει να υιοθετήσουμε αδέσποτα που ο δήμαρχος θέλει να θανατωθούν (βίντεο)

Πρόσκληση για την υιοθεσία των σκυλιών που ζουν έγκλειστα στο δημοτικό κυνοκομείο απευθύνει ο Δήμος Σπάρτης

10 ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Σπάρτης

Ποιος κρύβει το έγκλημα με την κακοποίηση σκυλιών στην Σπάρτη; (Βίντεο)

Βρήκαν και φιλοξενούν το σκελετωμένο σκυλί που περιφερόταν στην Σπάρτη

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών που δηλητηρίασαν τα περιστέρια στην Σπάρτη

Περιφέρει την γαλοπούλα «στολισμένη» με λαμπάκια στους δρόμους της Σπάρτης

Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης: «Τελείωσε το κυνήγι, γέμισε ο τόπος φόλες»

Σπάρτη: Έκοψε την ουρά του κουταβιού με ψαλίδι αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Σπάρτη: Έδεσε το κυνηγόσκυλο και το εγκατέλειψε για να πεθάνει

Εντόπισε αυτοσχέδια παγίδα για αγριογούρουνο στη Σελασσία Λακωνίας

Mε φόλες εξοντώνουν άγρια και κατοικίδια ζώα παντού στην Ελλάδα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.