Στηρίξτε μας

Ζητούν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα 2 Ροτβάιλερ της Κοζάνης που «καταδικάστηκαν» σε ισόβιο εγκλεισμό

10 Ιουνίου 2016 07:37 | Καταγγελίες
Ζητούν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα 2 Ροτβάιλερ της Κοζάνης που «καταδικάστηκαν» σε ισόβιο εγκλεισμό

Η απαράδεκτη και παράνομη απόφαση της Εισαγγελίας Κοζάνης που κατά παράβαση της νομοθεσίας όρισε τα δύο σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ, που είχαν δαγκώσει θανάσιμα ένα αγοράκι στο χωριό Άργιλος την 1η Μαΐου, να παραμείνουν έγκλειστα διά παντός στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης μέσα στο οποίο έχουν χάσει δεκάδες σκυλιά τη ζωής τους – λόγω έλλειψης φροντίδας, νοσηλείας, τροφής – ανάγκασε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) να ζητήσει την παρέμβαση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

RotvailerKozanisAgeliaYiothesias  (1)

Η Π.Φ.Π.Ο. στην επιστολή της – που εστάλη σήμερα Παρασκευή, 10 Ιουνίου – αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, η  οποία δείχνει ότι οι αρχές της Κοζάνης είναι αποφασισμένες να τιμωρήσουν με ισόβιο εγκλεισμό αυτά τα σκυλιά, θέλοντας ουσιαστικά να τα εκδικηθούν, επισημαίνει:

«Αξιότιμη κα Εισαγγελέα,

Έχοντας απολύτως επίγνωση της τραγικότητας του περιστατικού του θανάτου του μικρού παιδιού στην Κοζάνη από ιδιόκτητα σκυλιά ράτσας Rottweiler, θα επιθυμούσαμε να σας θέσουμε μια άλλη διάσταση και παράμετρο του θέματος, ευελπιστώντας ότι θα ματαιώσετε την καταδίκη τους σε θάνατο ή σε μόνιμο εγκλεισμό.

Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι ελάχιστοι σκύλοι είναι επιθετικοί εκ γενετής και εκ φύσεως. Επιθετικά γίνονται τα ζώα μετά από “εκπαίδευση” στην οποία υποβάλλονται με σκοπό να γίνουν επιθετικά ή μετά από μη σωστή κοινωνικοποίηση – γεγονός αποδεδειγμένο σε αυτή την περίπτωση αφού τα σκυλιά ζούσαν σε ημιυπόγεια, κλειδωμένα όπως γνωρίζουμε βάσει αναφορών.

Τα ίδια αυτά ζώα κάτω από άλλη εκπαίδευση ή χωρίς καθόλου εκπαίδευση μεγαλώνοντας είναι απολύτως άκακα και απολύτως φιλικά με τον άνθρωπο. Για την επιθετικότητα των ζώων ευθύνεται ο άνθρωπος και όχι αυτά.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε όλοι την απόφαση της Εισαγγελέως Κοζάνης να μην δοθούν για υιοθεσία, μετά από επανεκπαίδευση, τα δύο σκυλιά που ενέχονται στον θάνατο του παιδιού.

Ας σημειωθεί δε, ότι ο εκπαιδευτής της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης σε γραπτή έκθεσή του, μετά από εξέταση των 8 Rottweiler, δεν δηλώνει ότι είναι επιθετικά ενώ αντίθετα η κτηνιατρική υπηρεσία της Κοζάνης, απεφάνθη μέσα σε 5 λεπτά και όντας παντελώς αναρμόδια, ότι είναι επιθετικά.

Ο νόμος 4039/12 για τα επιθετικά σκυλιά αναφέρει, ότι κάτω από συγκεκριμένη διαδικασία οδηγούνται σε ευθανασία εκτός αν τα παραλάβουν τα φιλοζωικά σωματεία με σκοπό την φροντίδα, την σωστή εκπαίδευση και την υιοθεσία αυτών.

Βάσει αυτής της διάταξης του νόμου, η Ομοσπονδία μας και το φιλοζωικό σωματείο μέλος μας της Κοζάνης, αφού ερευνήσαμε την αγορά και βρήκαμε τον κατάλληλο εκπαιδευτή ζώων στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος εκπαιδεύει σκυλιά αυτής της ράτσας ειδικά, την οποία γνωρίζει πολύ καλά ως προς τα χαρακτηριστικά της, με σωστές μεθόδους και χωρίς να τα μετατρέπει σε επιθετικά, υποβάλαμε νόμιμο αίτημα προς τον Δήμο Κοζάνης να παραλάβουμε τα 8 σκυλιά με σκοπό να μεταφερθούν στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις του εκπαιδευτή προκειμένου να τα επανεκπαιδεύσει, ώστε να καταστούν υιοθετήσιμα, και να δοθούν με κάθε νομιμότητα για υιοθεσία στους κατάλληλους και ελεγμένους ανθρώπους.

Παράλληλα την υιοθεσία τους έχουν ζητήσει με αίτημά τους στον Δήμο πάρα πολλοί άνθρωποι. Θεωρούμε άδικο να καταδικαστούν αυτά τα δυο ζώα, την στιγμή που δεν ευθύνονται αυτά για τις πράξεις τους, είτε σε θάνατο είτε σε μόνιμο εγκλεισμό ενώ υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν δύο ζώα, που στα χέρια υπεύθυνων και εκπαιδευμένων κηδεμόνων θα μπορούσαν να ζήσουν μία ποιοτική ζωή.

Παρακαλούμε λοιπόν να παρέμβετε, ώστε να μην συντελεστεί αυτή η αδικία εις βάρος των δύο αυτών ζώων, έχοντας πλήρη επίγνωση της άποψής μας, ότι τα ζώα αυτά κάτω από την σωστή επανεκπαίδευση μπορούν να γίνουν απόλυτα υιοθετήσιμα.

Αντίθετα η μη γνώση οδηγεί σε αποφάσεις άδικες, μη επιστημονικές και εις βάρος κάποιων έμβιων, τα οποία δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν για τις δικές μας πράξεις και αποφάσεις. Η φιλοζωική οικογένεια της χώρας σύμπασα της διαμαρτύρεται για την άδικη απόφαση της εισαγγελέως Κοζάνης και ζητά την απόσυρσή της» καταλήγει η επιστολή.

Θυμίζουμε ότι για την υιοθεσία και των 8 Ροτβάιλερ, που κατασχέθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους αμέσως μετά το τραγικό συμβάν με θύμα το 5χρονο παιδάκι, και μετά και την δημόσια πρόσκληση για την υιοθεσία τους από τον Δήμο Κοζάνης εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον και από σωματεία όπως είναι το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» και από ιδιώτες, οι οποίοι κατέθεσαν τα απαιτούμενα έγγραφα στην δημοτική αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Η Εισαγγελία Κοζάνης αποφάσισε να μην δοθούν για υιοθεσία τα 2 Ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο παιδιού

Τα 8 Ροτβάιλερ -2 εκ των οποίων ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό παιδιού- δίνει για υιοθεσία ο Δήμος Κοζάνης

Κοζάνη: Σήμερα η απόφαση για την υιοθεσία των 8 Ροτβάιλερ

Π.Φ.Π.Ο.: Να δοθούν για εκπαίδευση & υιοθεσία τα 8 Ροτβάιλερ, ευθύνες θα καταλογίσει η Δικαιοσύνη

Επικίνδυνα χαρακτηρίστηκαν από την τριμελή επιτροπή του Δήμου Κοζάνης τα Ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο του πεντάχρονου

Οι «επικίνδυνες» φυλές σκύλων και η αλήθεια

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των σκύλων που δάγκωσαν και σκότωσαν 5χρονο αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης των Ροτβάιλερ που σκότωσαν αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Συνεχίζουν να πεθαίνουν τα σκυλιά εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης αφού παραμένουν χωρίς περίθαλψη

Τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς θυμίζει ο Δήμος Κοζάνης στους δημότες του

Κοζάνη: Λιγοστοί όπως πάντα εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων

Δήμος Κοζάνης: Τυχαία και όχι εκδικητική η απόλυση του υπαλλήλου του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε όσα γίνονταν εις βάρος των σκυλιών

«Στόλισαν» καταλλήλως το Δημαρχείο Κοζάνης για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των αδέσποτων

Τι είπαν οι καταγγέλλοντες για όσα κάνει ο Δήμος Κοζάνης εις βάρος των αδέσποτων εντός και εκτός Κυνοκομείου

Ο Δήμος Κοζάνης απέλυσε τον υπάλληλο του Δημ. Κυνοκομείου που αποκάλυψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις παράνομες επανεντάξεις σκυλιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης διοργανώνει στις 17/1 το σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ»

Δήμαρχος Κοζάνης: Μόνο 80 σκυλιά πέθαναν εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου ψευδή & συκοφαντικά τα στοιχεία της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

Ο Δήμος Κοζάνης δεν αποκαλύπτει που αφήνει τ’ αδέσποτα τα οποία επανεντάσσει

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία – «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Ακόμα συζητάει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού τα θέματα για την διαχείριση των αδέσποτων

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Φωτεινή

    Πολύ συγκινητική και μεστή επιστολή.

    Ευτυχώς που υπάρχει και η ΠΦΠΟ...

    Εύχομαι η κ.Κουτζαμάνη να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει.Τα ζωάκια δεν φταίνε ποτέ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.