Στηρίξτε μας

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητεί την απομάκρυνση Τσιρώνη μετά την τροπολογία που στοχοποιεί αδέσποτα & φιλοζωικά σωματεία

9 Φεβρουαρίου 2018 10:14 | Επικαιρότητα
Η Π.Φ.Π.Ο. ζητεί την απομάκρυνση Τσιρώνη μετά την τροπολογία που στοχοποιεί αδέσποτα & φιλοζωικά σωματεία

Αν και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, απέσυρε χθες την επίμαχη τροπολογία που στοχοποιεί αδέσποτα και φιλοζωικά σωματεία και δεν αφορά απλώς την αλλαγή χρήσης γης για την κατασκευή κυνοκομείων εντούτοις οι φιλόζωοι δεν εφησυχάζουν και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ζητάει ευθέως την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη.Στην ανακοίνωση της τονίζει: «Μια κατάπτυστη,  εγκληματική  για τα ζώα και με πολλαπλές συνέπειες και για την ίδια  την χώρα μας  τροπολογία απεσύρθη σήμερα (8/2) από την ψήφισή της στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή τα αδέσποτα ζώα θα οδηγούνταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και χώρους εξορίας τους σε βραχώδεις δασικές εκτάσεις ενώ ταυτόχρονα διά νόμου πλέον τα φιλοζωικά σωματεία, που αγωνίζονται με κάθε κόστος για την προστασία τους, θα χαρακτηρίζονταν  ως παράνομα.

O κ. Τσιρώνης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να παραθέσει τα στοιχεία που έχει για παράνομη διαχείριση αδέσποτων ζώων από σωματεία, συντασσόμενος με  αποκυήματα φαντασίας γραφικών και νοσηρών  ατόμων εντός και εκτός ΥΠΑΑΤ, διαφορετικά θα πρόκειται για ένα κοινό συκοφάντη.

Τα ελάχιστα αυτά άτομα συντάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας και της εξαφάνισης των ζώων στα "όρη και τα βουνά". Η τροπολογία αυτή, που κατατέθηκε νύχτα, εκπρόθεσμα και αιφνιδιαστικά, ώστε να μην προλάβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις να αντιδράσουν, φέρει ένα όνομα, Γιάννης Τσιρώνης.

Ό,τι δεν θα μπορούσε να περάσει από το Υπουργείο του προσπάθησε  να το περάσει μέσω άλλου Υπουργείου.

Οι μάσκες φιλοζωίας του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ έπεσαν με τρόπο που δεν αφήνει πλέον και στον πλέον καλόπιστο καμία  αμφιβολία για τις προθέσεις του σε σχέση με το τι νομοσχέδιο επρόκειτο ή πρόκειται να φέρει για διαβούλευση  για την "προστασία" των ζώων.

Με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο δικαιώνεται η φιλοζωική κοινότητα της χώρας και η Ομοσπονδία μας, που καιρό τώρα σε όλους τους τόνους καταγγέλλει τα σχέδια του κ. Τσιρώνη και των συμμάχων του, οικονομικών συντεχνιών εκμετάλλευσης των ζώων...

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε χθες άμεσα από την ανεξάρτητη Βουλευτή Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Μάρκου, την οποία και δημόσια ευχαριστεί για την συνεπή στάση της υπέρ των ζώων, για την εκπρόθεσμη τροπολογία του κ. Τσιρώνη  και αμέσως  η Π.Φ.Π.Ο. κινητοποίησε τους πάντες.

Μέχρι  και σήμερα (8/2) το πρωί που επίσημα  η ΠΦΠΟ ενημερώθηκε για την απόσυρση της τροπολογίας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και προς κάθε κατεύθυνση για να μην περάσει η επαίσχυντη διάταξη.

Και τα καταφέραμε. Υπόλογος πια στην κοινωνία είναι ο κ. Τσιρώνης  αλλά και όλοι όσοι δεν αντιστάθηκαν στα σχέδιά του αυτά.

Παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός και μια ομάδα στελεχών του ΥΠΑΑΤ, απεμπόλησαν πλήρως  τις προγραμματικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για τα ζώα, υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν και συνέβαλαν καθοριστικά  στην ματαίωση των σχεδίων τους, με χαρακτηριστική περίπτωση τον κ. Θέμη Δημητρακόπουλο μέλος της ομάδας οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν αντιληφθεί πλήρως τις καταστροφικές συνέπειες των σχεδίων του κ. Τσιρώνη.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι δηλώσεις πολλών δεκάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που έφθασαν στην Ομοσπονδία μας, ότι επρόκειτο να υποβάλλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους, αν περνούσε η συγκεκριμένη τροπολογία.

Σαν ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, που δραστηριοποιούμαστε σε πολλά κοινωνικά μέτωπα δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε την απομάκρυνση του κ. Τσιρώνη από τις αρμοδιότητές του σε σχέση με τα ζώα.

Απέδειξε με την πορεία του  στα δυο Υπουργεία και τις θέσεις του, ότι είναι βλαπτικός και επικίνδυνος για την προστασία  τους.

Δηλώνουμε, ότι η προσπάθειά μας και ο αγώνας μας για να βάλουμε ένα τέλος στα επερχόμενα σχέδιά του ΥΠΑΑΤ θα συνεχιστεί γιατί τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει.» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Σ.Ζ.Σ.Ε.: Κακώς αποσύρθηκε η επίμαχη τροπολογία

«Με έκπληξη και αγανάκτηση η Συνομοσπονδία μας είδε τον αξιότιμο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο ψελλίζοντας και με αστείες δικαιολογίες να αποσύρει – διάταξη η οποία ισχύει από το 2003 με το Νόμο 3170 άρθρο 7 παραγρ. 6, παρέμεινε σε ισχύ και με τον Νόμο 4039/12 και καταργήθηκε εκ παραδρομής από τον Νόμο 4280/14.

Τα αισχρά ψεύδη και η εσκεμμένη – δόλια παραπληροφόρηση σχετικά με την επίμαχη διάταξη και τα περί επικείμενης συγκέντρωσης – εξορίας και θανάτωσης ζώων συντροφιάς, στερείτο οποιασδήποτε λογικής και συνέπειας.

Η διαμονή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων όπως όλοι γνωρίζουμε διέπεται από το άρθρο 9 του Ν. 4039/12 , Ν604/77 και ΠΔ 463/78 τα οποία και παραθέτουμε:

N.3170/2003 , Άρθρο 7, παρ. 6

  1. Στο άρθρο 46 του Ν. 998 / 1979 (ΦΕΚ 289 A΄) προστίθεται παράγραφος 7, που έχει ως εξής:“7. Με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παράγραφο 5 επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων. Η αίτηση συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις περιπτώσεις β΄ και γ΄ του άρθρου 2 του Π.Δ.190 / 1981 (ΦΕΚ 54 Α΄) και εξετάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 έως 7 αυτού”.

Ν. 4039/2012 , Άρθρο 23

Καταργούμενες διατάξεις

Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 13 του ν. 3170/2003 εκτός από την παράγραφο 6 του άρθρου 7, καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη, που ρυθμίζει με διαφορετικό τρόπο θέματα του νόμου αυτού ή αντίκειται στις διατάξεις του.

Άρθρο 1 4039/12

η) Καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η ειδική εγκατάσταση, που προορίζεται για την περίθαλψη και την προσωρινή παραμονή σημαντικού αριθμού αδέσποτων ή ανεπιθύµητων ζώων συντροφιάς.

Άρθρο 9 του Ν4039/12

Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήµατα ζώων (νοείται ειδικόν οίκημα, εις το οποίον παρέχεται επ’ αμοιβή ή μη τροφή, κατοικία, περιποίησις και παρακολούθησις, εις υγιή ή εν αναρρώσει ζώα) του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978.

Στους χώρους αυτούς η διαμονή αυτή των αδεσπότων ζώων έχει προσωρινό και ΜΟΝΟ χαρακτήρα και ως εκ τούτου υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο παρά τα περί του αντίθετου λεγόμενα και γραφόμενα και μάλιστα πρωτοποριακό σε σχέση με τα ισχύοντα σε άλλες χώρες.

Η επίμαχη διάταξη όπως έχουμε ενημερώσει εγγράφως όλους τους αρμοδίους έχει αξιοποιηθεί με αποτελεσματικότητα στον παρελθόν (Δημιουργία ενδιαιτήματος μέσω του αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης (Νέα Ιωνίας Βόλου, Γλαφυρές) και ως εκ τούτου, η απόσυρσή της είναι ξεκάθαρο ότι εξυπηρετεί ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ τα οποία διακαώς επιζητούν την διαχείριση των αδέσποτων ζώων μέσω, της με κάθε τρόπο παρεμπόδισης των Δήμων ως προς την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που επιτυγχάνεται με τη διάταξη αυτή.

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα που ευαγγελίζεται την διαφάνεια και δεσμεύεται για την σκληρή αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων – παθογενειών που έφεραν σε αυτή την κατάσταση τη χώρα μας, να αναλογιστεί τις ευθύνες των πράξεων των συνεργατών του για την ντροπιαστική και θλιβερή απόσυρση της ουσιαστικής και θετικής διάταξης για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων κατ’ εφαρμογή των ευρωπαϊκών συμβάσεων που ως χώρα έχουμε υπογράψει και οφείλουμε να τηρούμε.

Εκφράζουμε επίσης την θλίψη μας και την οργή μας, αφενός μεν για ορισμένα ΜΜΕ, εφημερίδες και ιστοσελίδες, που είτε για αντιπολιτευτικούς λόγους, είτε από αδιαφορία ως προς το συγκεκριμένο θέμα, αντί της διενέργειας ενδελεχούς ρεπορτάζ και παρουσίασης των πραγματικών περιστατικών αναπαρήγαγαν φληναφήματα και ανοησίες κινδυνολογώντας και παρουσιάζοντας στρεβλή εικόνα, αφετέρου δε, για ορισμένους ευτυχώς ελάχιστους αξιότιμους κ Βουλευτές που ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού, της παραπληροφόρησης και της χυδαίας αντιπολίτευσης των ψευδών ισχυρισμών σε βάρος τελικά των ζώων.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ Ευάγγελος» καταλήγει η ανακοίνωση της Σ.Ζ.Σ.Ε.

Διαβάστε επίσης:

Απέσυρε ο Σωκράτης Φάμελλος την τροπολογία για τα κυνοκομεία που στοχοποιεί τα φιλοζωικά σωματεία

Νομιμοποιεί τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέσω Τσιρώνη με διάταξη που φέρνει αύριο προς ψήφιση στη Βουλή

Π.Φ.Π.Ο.: «Αέρας κοπανιστός» οι εξαγγελίες Τσιρώνη για πιο φιλοζωικό νόμο που θα προστατεύει & τ’ αδέσποτα ζώα

Παρέμβαση Τσίπρα για να σταματήσει τον Τσιρώνη για όσα δρομολογεί σε βάρος των ζώων ζητούν οι τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας

Και η Κ.Ε.Δ.Ε. κατά Γ. Τσιρώνη για την αλλαγή προς το χειρότερο της νομοθεσίας που προστατεύει τα αδέσποτα ζώα

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Έχουν αντίκρισμα οι επετειακές ευχές του Γ. Τσιρώνη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων;

Συνάντηση Π.Φ.Π.Ο. με τον Γ. Πατούλη για κοινές δράσεις με την Κ.Ε.Δ.Ε. για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Π.Φ.Π.Ο.: Η Ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι είναι άλλη μια ανακολουθία λόγων & έργων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συναντήσεις Γ. Τσιρώνη με επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. & Συνήγορο του Πολίτη για τα αδέσποτα ζώα

Οι προτάσεις του Συνήγορου του Πολίτη για το τι πρέπει να αλλάξει νομοθετικά για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς

Π.Φ.Π.Ο.: Η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα των ζώων δείχνει πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν (βίντεο)

Την αδιαφορία των αρχών αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Πολίτη στην έρευνα για τις φόλες & την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ά. Γεωργιάδη για αλλαγές που ο Γ. Τσιρώνης θέλει να κάνει στον νόμο περί προστασίας ζώων

Γ. Πατούλης: Αναγκαίο κοινό σχέδιο & πρόγραμμα δράσης για διαχείριση των αδέσποτων, καταδικαστέος - παράνομος ο εγκλεισμός σκυλιών (βίντεο)

Στην ανάγκη στήριξης γουνέμπορων & βασανιστών γουνοφόρων ζώων αναφέρθηκε ο Α. Τσίπρας (βίντεο)

Ρεκόρ συμμετοχής στην ημερίδα «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα» που διοργάνωσε Π.Φ.Π.Ο. & Κ.Ε.Δ.Ε.

Ζωντανή μετάδοση της ημερίδας Π.Φ.Π.Ο. & Κ.Ε.Δ.Ε. «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

6 Μαΐου ημερίδα Π.Φ.Π.Ο., Κ.Ε.Δ.Ε. & Ένωσης Εισαγγελέων στην Αθήνα «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων και τη σύνδεση της με την ενδοοικογενειακή βία

Θα δηλητηρίαζες ποτέ ένα μωρό;

Επιστήμονες, φιλόζωοι και Αστυνομία συζητούν για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

Δυναμικό παρών από το φιλοζωικό κίνημα της χώρας στην ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο.

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων

Έγκλημα χωρίς τιμωρία η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα

Πολυπληθές το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων

Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου για όσους κακοποιούν τα ζώα

«Περιορισμένης εμβέλειας» η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα (βίντεο)

Γιατί οι Έλληνες συμπεριφέρονται με βαρβαρότητα στα ζώα; Συνάντηση για τη φιλοζωία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα ζώα υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς»

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Π.Φ.Π.Ο. προς Τσαυτάρη: Έλεγχος γεννήσεων και μη αλυσόδεση για να μην κακοποιούνται τα κατοικίδια

Με χιλιάδες αδέσποτα θα γεμίσει η χώρα ο υπουργός αφήνει ανεξέλεγκτες τις γεννήσεις

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Φλωρα

    Θελω να ελπιζω οτι πραγματι δεν θα γινει ο εγκλεισμος των δυστυχων ζωων του δρομου. Ουτε σε ξενη ταινια δεν θα γινονταν αυτη η αποτροπαια εις βαρος των ζωων πραξη. Αντιθετα εκει το ζωο θεωρειται μελος της οικογενειας που πολλες φορες το εχουμε δει αλλωστε στα ΜΜΕ σε περιπτωση φυσικων καταστροφων προσπαθουν με κινδυνο της ζωης τους να σωσοουν το ζωακι τους. Οι ιθυνοντες ας ριξουν μια ματια στο διαδυκτιο να δουν τι τραβανε τα δυστυχα τα ζωα απο τον ανθρωπο. Θσ επρεπε να υπσρχουν απο ολους τους δημους οι στειρωσεις.Δεν ειμαι κριτης για να κρινω τους συνανθρωοπους μου αλλα και μονο στο ακουσμα εγκλεισμος ζωων σε δασικες περιοχες μου δημιουργησε συναισθημα θυμου γιατι προκειται για ανυπερασπιστα πλασματα που τα πεταξαν κυριοι ιθυνοντες του καθε υπουργειου στον δρομο.Μηπως να θυμηθουμε ολοι εμεις που και απο το υστερημα μας φροντιζουμε με λιγη τροφη και νερο ενα αδεσποτο Τι εγινε με τους Ολυμπιακους αγωνες τρομαρα μας που πολλοι συμπολιτες μας εψαχναν να βρουν αδεσποτα που ταιζαν. Μηπως και χαλουσε η βιτρινα της χωρας.Λες και οι ξενοι δενξερουν την ιδιαιτερη αγαπη που τρεφουν πολλοι απο τους Ελληνες και εννοω την κακια και το μισος για τα ζωα.Αυτο που θα πρεπει να σας προβληματισει ειναι το μισος αρκετων κυριως νεων παιδιων για τα ζωα.Στο εξωτερικο τα αφηνουν διπλα σε ασθενεις και πραγματι κανουν καλι στη ψυχικη τους υγεια. Εδω φυσικα ουτε στη σφσιρα της φαντασιας να επιτρεψουν ζωα για ασθενεις. Σαε ευχαριστω για την φιλοξενια και τον χρονο σας. Με εκτιμηση Φλωρα Πουλακη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.