Στηρίξτε μας

Ρεκόρ συμμετοχής στην ημερίδα «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα» που διοργάνωσε Π.Φ.Π.Ο. & Κ.Ε.Δ.Ε.

9 Μαΐου 2017 11:05 | Επικαιρότητα
Ρεκόρ συμμετοχής στην ημερίδα «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα» που διοργάνωσε Π.Φ.Π.Ο. & Κ.Ε.Δ.Ε.

«Εντυπωσιακός ο αριθμός των Δήμων, των Φιλοζωικών Οργανισμών και του κόσμου που συμμετείχαν στην Α Συνάντηση Δήμων και Φιλοζωικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στις 06 Μαΐου στο ξενοδοχείο Τιτάνια» επισημαίνει με ανακοίνωση της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) που ήταν εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης.TitaniaImeridaPFPO 1

Η Π.Φ.Π.Ο. αναφορικά με όσους παραβρέθηκαν και όσα ειπώθηκαν γι' αυτό το πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα τονίζει τα εξής: «Δήλωσαν παρουσία 70 εκπρόσωποι Δήμων, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι ή άλλοι σημαντικοί παράγοντες των δημοτικών αρχών, που έφθασαν από κάθε σημείο της χώρας στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας. Τα φιλοζωικά σωματεία, απ’ όλη την επικράτεια επίσης, έδωσαν το δυναμικό παρόν τους, έφθασαν δε τα 58 ενώ η συμμετοχή του απλού κόσμου ήταν επίσης εντυπωσιακή.

Εκπρόσωποι των πολιτειακών αρχών, η ΕΛ.ΑΣ. που πάντα στηρίζει τις προσπάθειες της φιλοζωικής κοινότητας, πρώην Υπουργοί, Γ. Γραμματεις Υπουργείων, Σύμβουλοι Υπουργών, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι Περιφερειών, Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων ήταν όλοι εκεί.

Το θέμα της Συνάντησης “Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα / Χαράσσουμε και απαιτούμε Εθνικό Σχέδιο για τα Ζώα”, που για πρώτη φορά τέθηκε σε συζήτηση αντί των αποσπασματικών έως τώρα, πρόχειρων και αναποτελεσματικών προτάσεων, ευχολογίων και “λύσεων” ήταν αυτό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των παραπάνω εμπλεκομένων καθώς και η κοινωνική, πολυπολιτισμική, οικονομική και ηθική διάσταση που έχει πάρει το θέμα των αδέσποτων στη χώρα μας.

Εξαιρετικές ήταν οι ομιλίες των Δημάρχων και Αντιδημάρχων που αναφέρθηκαν σε καυτά θέματα όπως των δημοτικών κτηνιατρείων αντί του αίσχους των κυνοκομείων, στη σύννομη και ηθική διαχείριση από την πλευρά των Δήμων των αδέσποτων ζώων, στην αναγκαιότητα αρμονικής συνεργασίας των Δήμων με τους εθελοντές πολίτες που δίνουν το περίσσευμα του χρόνου τους, της ψυχής τους και των πενιχρών εισοδημάτων τους στην προστασία των ζώων, στην ανάγκη η Πολιτεία να συνδράμει οικονομικά την προσπάθεια των Δήμων.

Οι Εισαγγελείς ομιλητές, σπουδαίοι άνθρωποι και επιστήμονες, με το δικό τους κριτικό και ευαισθητοποιημένο τρόπο, εντόπισαν στις καθοριστικές ομιλίες τους, ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα, θα πρέπει να πρυτανεύει στις δράσεις των Δήμων ενώ οι ομιλητές, που ήλθαν από την Ευρώπη μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τις χώρες τους και το τι ισχύει νομοθετικά αλλά και το πως οι άνθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν τα ζώα.

Η προσέγγιση του ειδικού επιστήμονα ομιλητή μας της έννοιας του επιθετικού ζώου εξαιρετικά διαφωτιστική ενώ το τρέιλερ της μεσαίου μήκους ταινίας “Η Ρόξυ” και το σποτ της Ομοσπονδίας για την θλιβερή πραγματικότητα των δημοτικών κυνοκομείων έδωσαν εικαστικά την διάσταση της ζωής των αδέσποτων, που δεν την επέλεξαν αυτά αλλά εμείς οι άνθρωποι γι αυτά.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ομιλητές εκείνους, που η έλλειψη χρόνου, που αποδείχτηκε τελικά πολύ λίγος για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν τους επέτρεψε να καταθέσουν τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Όμως το σημαντικότερο στοιχείο της Συνάντησης, εκεί που έγκειται η μεγάλη της επιτυχία και συμβολή ήταν το κοινό ψήφισμα που θα βγει σύντομα στον αέρα, που περιλαμβάνει ριζοσπαστικές και σωτήριες λύσεις για μια χώρα χωρίς αδέσποτα.

Δεν γίνεται να μην κάνουμε ειδική μνεία στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., όχι χάριν διπλωματίας, αλλά γιατί μας εξέπληξε ευχάριστα με τις θέσεις του για τα καυτά ζητήματα που άπτονται της υπόθεσης των αδέσποτων ζώων και που σχεδόν ταυτίζονται με τις θέσεις του φιλοζωικού κινήματος.

Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Το ψήφισμα θα παραδοθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κοινοβουλευτικά κόμματα ενώ είναι η πρώτη φορά που Φορέας, όπως η Κ.Ε.Δ.Ε, με το κύρος και το ειδικό βάρος της καταθέτει μαζί με την φιλοζωική κοινότητα ψήφισμα στους πολιτειακούς φορείς γι’ αυτό και η Ημερίδα και γι’ αυτό το λόγο ήταν πρωτοποριακή, μοναδική και εξόχως σημαντική» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Πατούλης: Αναγκαίο κοινό σχέδιο & πρόγραμμα δράσης για διαχείριση των αδέσποτων, καταδικαστέος - παράνομος ο εγκλεισμός σκυλιών (βίντεο)

Ζωντανή μετάδοση της ημερίδας Π.Φ.Π.Ο. & Κ.Ε.Δ.Ε. «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

6 Μαΐου ημερίδα Π.Φ.Π.Ο., Κ.Ε.Δ.Ε. & Ένωσης Εισαγγελέων στην Αθήνα «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

Τήρηση των νόμων απ’ την Κ.Ε.Δ.Ε. & συνεργασία για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζήτησε η Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων και τη σύνδεση της με την ενδοοικογενειακή βία

Θα δηλητηρίαζες ποτέ ένα μωρό;

Επιστήμονες, φιλόζωοι και Αστυνομία συζητούν για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

Δυναμικό παρών από το φιλοζωικό κίνημα της χώρας στην ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο.

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων

Έγκλημα χωρίς τιμωρία η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα

Πολυπληθές το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων

Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου για όσους κακοποιούν τα ζώα

«Περιορισμένης εμβέλειας» η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα (βίντεο)

Γιατί οι Έλληνες συμπεριφέρονται με βαρβαρότητα στα ζώα; Συνάντηση για τη φιλοζωία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα ζώα υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς»

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.