Στηρίξτε μας

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

24 Σεπτεμβρίου 2017 10:15 | Επικαιρότητα
Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

Η επικείμενη τροποποίηση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, που δρομολογείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.), έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας καθώς εξ αρχής έχουν διακρίνει και έχουν επισημάνει στον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Τσιρώνη, τις αντιφιλοζωικές προτάσεις εκείνων οι οποίοι νομοθετούν και αντιμετωπίζουν τα ζώα - κυρίως τα αδέσποτα - ως υπαίτια για τα προβλήματα χωρίς να αναφέρουν τις ευθύνες των ανθρώπων.

Στον διάλογο, που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, κλήθηκαν αρκετοί φορείς, κάποιοι εκ των οποίων δημοσίευσαν τις προτάσεις που έστειλαν, όπως για παράδειγμα ο Συνήγορος Προστασίας του Πολίτη, ενώ κλήθηκαν και φορείς οι οποίοι δεν έχουν καμιά νομική υπόσταση και σε αυτό θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενο δημοσίευμα μας.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) αναφορικά με αυτές τις εξελίξεις (και τη συστηματική πίεση από πλευρά Δήμων που θέλουν ή να θανατώνονται πανεύκολα τα αδέσποτα ή να μην έχουν την ευθύνη τους) και επειδή έχουμε χορτάσει κυριολεκτικά από τις κωλοτούμπες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με τις προεκλογικές του θέσεις και για την προστασία των ζώων (π.χ. περιορισμός κυνηγιού, γουνεμπόριο, δελφινάριο Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, θρησκευτικές σφαγές, κ.ά.) τονίζει τα εξής: «O Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Τσιρώνης προχωρά σε εκτεταμένη τροποποίηση του νόμου 4039/12 που αφορά στην προστασία των ζώων από κάθε είδους  εκμετάλλευση και κακομεταχείριση.

Στις 20/07/2017 πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ ευρεία σύσκεψη διαφόρων φορέων υπό την προεδρία του για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην πορεία για την τροποποίηση του νόμου. Με μεγάλη ανησυχία είδαμε να έχουν κληθεί φορείς, που είτε δεν είναι εμπλεκόμενοι εκ του νόμου είτε καμιά σχέση έχουν με την φιλοζωία και την προστασία των ζώων, πολλές δε από τις απόψεις και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν έως και επιχειρούν την κατάργηση των θετικών διατάξεων του 4039/12.

Οι τρεις νόμιμες Ομοσπονδίες της χώρας ζήτησαν να συμμετάσχουν με δικό της εκπρόσωπό η κάθε μια στην προτεινόμενη από τον κ. Υπουργό  επιτροπή, η οποία θα μελετήσει και θα προτείνει της τροποποιήσεις του νόμου.

Ο κ. Υπουργός, απαίτησε να υπάρξει κοινός εκπρόσωπος των τριών Ομοσπονδιών και ενώ δεχτήκαμε να είναι δύο αντί τριών οι εκπρόσωποι, η πρόταση μας απερρίφθη και συνεστήθη δεύτερη επιτροπή, μόνο για τους φιλοζωικούς φορείς.

Με την πρόταση αυτή στην πραγματικότητα επιχειρείται να παραμείνουμε εκτός της βασικής επιτροπής του Υπουργείου που θα αποτελέσει και το πραγματικό κέντρο λήψης αποφάσεων για την κατεύθυνση που θα πάρει ο υπό τροποποίηση νόμος και στην οποία συμμετέχουν φορείς που είτε δεν είναι φιλοζωικοί είτε  οι περισσότεροι από αυτούς εξυπηρετούν αλλότρια της προστασίας των ζώων συμφέροντα.

Σε αυτή την “δεύτερη” άνευ ουσίας επιτροπή του Υπουργείου αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε και κυρίως να νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας την διαφαινόμενη αντιφιλοζωική κατεύθυνση του νέου νόμου.

Καλούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό να αναθεωρήσει την θέση του αυτή και οι φιλοζωικοί μας φορείς να συμμετάσχουν στην κεντρική επιτροπή τον δε Υπουργό ΑΑΤ κ. Ε. Αποστόλου στην αντίθετη περίπτωση να παρέμβει.

Διαφορετικά, ως εκπροσωπούντες τη συντριπτική πλειοψηφία της οργανωμένης φιλοζωικής κοινότητας της χώρας, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας για να μη πάρουν σάρκα και οστά οι διαφαινόμενες  προθέσεις και επιχειρούμενες ενέργειες  χειροτέρευσης των νόμων για την προστασία των ζώων» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης:

Στην ανάγκη στήριξης γουνέμπορων & βασανιστών γουνοφόρων ζώων αναφέρθηκε ο Α. Τσίπρας (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Η Ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι είναι άλλη μια ανακολουθία λόγων & έργων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συναντήσεις Γ. Τσιρώνη με επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. & Συνήγορο του Πολίτη για τα αδέσποτα ζώα

Οι προτάσεις του Συνήγορου του Πολίτη για το τι πρέπει να αλλάξει νομοθετικά για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς

Π.Φ.Π.Ο.: Η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα των ζώων δείχνει πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν (βίντεο)

Την αδιαφορία των αρχών αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Πολίτη στην έρευνα για τις φόλες & την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Ο «οικολόγος» Τσιρώνης & ο «αριστερός» Αποστόλου νομοθετούν υπέρ του περαιτέρω βασανισμού ζώων για σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση (Χαλάλ & Κοσέρ)

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Με τις πλάτες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου «θρηνεί» για ακόμα ένα δελφίνι που πέθανε στο παράνομο δελφινάριο του

Όλγα Κήκου (Οικολόγοι Πράσινοι): «Κωλοτούμπα» Γ. Τσιρώνη & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη σφαγή των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση – Κάνουν αυτό που κατήγγειλαν

Αντιδράσεις & από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δηλώσεις Τσιρώνη για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση που απαιτεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Τσιρώνη & ΥΠ.Α.Α.Τ. για την τελετουργική σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση

Με υπογραφή του ΥΠ.Α.Α.Τ. θα εξαχθούν στο Ισραήλ 200 πρόβατα που θα σφαχτούν χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Θα επιτρέψει το ΥΠ.Α.Α.Τ. (Αποστόλου & Τσιρώνης) τη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση για λόγους θρησκευτικούς μα κυρίως οικονομικούς;

Αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι με τις πρακτικές βασανισμού - «θρησκευτικής σφαγής» ζώων o Γ. Τσιρώνης ακούει;

«Mέτρο περιβαλλοντικής διαχείρισης» χαρακτήρισε το κυνήγι ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Ο Σ. Φάμελλος στηρίζει τους κυνηγούς αψηφώντας δεσμεύσεις της χώρας για προστασία της βιοποικιλότητας

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Σ. Φάμελλου: Ο οργανωμένος αποπροσανατολισμός για το κυνήγι δεν πείθει

Η διαπόμπευση νεκρών ζώων είναι αγαπημένη ασχολία των κυνηγών που εξοντώνουν οτιδήποτε ακόμα και για… πλάκα

Γιάννης Τσιρώνης προς κυνηγούς: Σκοτώστε τα ζώα αλλά σεβαστείτε το περιβάλλον!

Γ. Τσιρώνης αν. υπουργός Περιβάλλοντος: «Το κυνήγι είναι εκ του περιττού»

Οικολόγοι Πράσινοι: Απαράδεκτη και φιλοκυνηγετική η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι

Οικολόγοι Πράσινοι: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε ρόλο ταπεινού υπηρέτη των κυνηγών

Οικολόγοι Πράσινοι: Άκρως απογοητευτική στάση του υπουργείου Περιβάλλοντος που στηρίζει τους κυνηγούς για να αφανίζουν ζώα

Οικολόγοι Πράσινοι: Ο νέος νόμος για τον περιορισμό του κυνηγιού δεν πρέπει να μένει πίσω

 

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.