Στηρίξτε μας

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

27 Νοεμβρίου 2017 20:43 | Καταγγελίες
«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Αποκαλυπτικά είναι τα πρακτικά της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για όσα δήλωσε εκεί στις 22 Ιουνίου 2017 - και επιθυμεί να γίνουν - ο Αναστάσιος Κανούρης, ο οποίος είναι κτηνίατρος, πρόεδρος του παραρτήματος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αττικής και Νήσων και συμμετέχει πλέον στην επιτροπή που σύστησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, η οποία και θα προτείνει τις αλλαγές (προς το χειρότερο) για τον νόμο 4039/2012.

Ο κ. Κανούρης – σύμφωνα με τα πρακτικά – ουσιαστικά πρότεινε τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων να την αποφασίζουν οι τριμελείς επιτροπές των δήμων, που απαρτίζονται μόνο από κτηνιάτρους, και όχι οι πενταμελείς επιτροπές όπως γίνεται μέχρι τώρα που απαρτίζονται από εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων, εκπαιδευτή σκύλων, αντιδημάρχους κ.ά. και μπορούν ως ένα βαθμό να βάλουν περιορισμούς στις μαζικές και αναίτιες δολοφονίες υγιέστατων σκυλιών που χαρακτηρίζονται από άσχετους, ή εκείνους που θέλουν να απαλλαγούν από την ευθύνη τους, ως «επιθετικά ζώα».

Ζήτησε μάλιστα να μην αντιμετωπίζεται από τον νόμο ως παθητική κακοποίηση η απουσία περίθαλψης του ζώου γιατί – αν και θυμίζουμε ότι είναι κτηνίατρος – προφανώς δεν βλέπει τίποτα το βλαπτικό στο να έχει κάποιος το δικό του οικόσιτο γατί ή σκυλί ανεμβολίαστο και εκτεθειμένο έτσι σε κάθε ασθένεια! Λες και δεν βρίσκουμε καθημερινά εξαθλιωμένα ζώα των οποίων οι ιδιοκτήτες αδιαφόρησαν και για τα πιο στοιχειώδη…

KanourisTasos

Μάλιστα ο κ. Κανούρης, που είναι ευρέως γνωστό ότι είναι υπεύθυνος στην κτηνιατρική κλινική «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία» ζητάει κατάργηση των ποινών (!) «οι οποίες οδηγούν σε παρανομίες μεγαλύτερες». Και φέρνει ως παράδειγμα τους κτηνοτρόφους που δεν βάζουν μικροτσίπ στα σκυλιά τους (αν και ουσιαστικά σε βάρος αυτών των ζώων κάνουν πολλά περισσότερα) χωρίς ουσιαστικά να εξηγεί τι πραγματικά εννοεί και ποιος κατά τη γνώμη του πρέπει τελικά να είναι υπεράνω των νόμων…

Πάντα σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής ο κ. Κανούρης εξηγεί ο «Εμβολιασμός, χειρουργικές θεραπευτικές πράξεις κλπ., δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως κακοποίηση που εξαιρεί ο συγκεκριμένος, ήδη υπάρχων νόμος κάποια πράγματα.» και πολύ σωστά ο Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει ότι έτσι παράνομες χειρουργικές πράξεις (για λόγους αισθητικής των ανθρώπων) όπως ο ακρωτηριασμός αυτιών και ουράς στα σκυλιά θα πραγματοποιούνται επειδή προφανώς οι κτηνίατροι έχασαν από το εισόδημα τους μόλις αυτές χαρακτηρίστηκαν και ορθά – κακοποίηση – και έγιναν παράνομες.

Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα ο κ. Κανούρης μίλησε στις 9 Νοεμβρίου στο επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Animalia: O άνθρωπος και τα άλλα ζώα» αλλά εκεί ως επικεφαλής κτηνίατρος στην κλινική της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας δεν τόλμησε να αναφέρει τίποτα από όσα δήλωσε στη Βουλή πριν από μερικούς μήνες… φοβούμενος φυσικά τις αντιδράσεις του ακροατηρίου.

Η αντίδραση της Π.Φ.Π.Ο.

Η Π.Φ.Π.Ο. με ανοιχτή επιστολή που αποστέλλει και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας έτσι την εμπλοκή του στο θέμα περιγράφει τα όσα ανάφερε ο κ. Κανούρης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Ευθανασίες, κατάργηση ποινών και άμβλυνση της έννοιας της παθητικής κακοποίησης των ζώων. Αυτό πρότεινε στη Βουλή ο εκλεκτός εταίρος του κ. Τσιρώνη στην επιτροπή τροποποίησης του 4039/12.

Βουλή των Ελλήνων, Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, 22/06/2017.

Από τα πρακτικά της Βουλής ας διαβάσουμε τι πρότεινε ο κτηνίατρος κ. Κανούρης, ο οποίος ως κεντρικός συνομιλητής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «επεξεργάζεται» τον νόμο για την προστασία(!) των ζώων:

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «Το θέμα τα ευθανασίας δεν μπορεί να αποφασίσει η πενταμελής Επιτροπή, αν πρέπει ένα ζώο να θανατωθεί ή όχι. Πρέπει αυτό το πράγμα να το αποφασίζουν οι κτηνίατροι και πρέπει, λοιπόν, το θέμα κατευθείαν να πηγαίνει στην τριμελή επιστημονική επιτροπή, αν σε ένα άρρωστο ζώο πρέπει να του χαρίζεται η ευθανασία, διότι στην ουσία αυτό το πράγμα γίνεται με την ευθανασία και όχι η θανάτωση του.»

Δώρο στα ζώα χαρακτηρίζεται από τον κύριο αυτό, η θανάτωσή τους και μάλιστα με τα φιλοζωικά σωματεία απόντα.

Δεν μας κάνουν εντύπωση πια οι φήμες που κυκλοφορούν, ότι η Εταιρία που εργάζεται, Η Ελληνική Φιλοζωική(!) Εταιρία, έχει ευθανατώσει χιλιάδες ζώα από το 2004.

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «Επίσης, κατάργηση των ποινών, οι οποίες οδηγούν σε παρανομίες μεγαλύτερες, βέβαια κάποιοι δεν θα καταλάβουν τι λέω αυτή τη στιγμή, αλλά ένα ποιμενικό ζώο, ένας σκύλος ποιμενικός, ο οποίος δεν έχει microchip, ο ιδιοκτήτης του δεν έχει δικαίωμα να σφάξει σε νόμιμο σφαγείο τα ζώα. Άρα, τι πράγμα θα κάνει; Ή θα βάλει παράνομο microchip και θα πάει να σφάξει παράνομα τα ζώα. Διοικητικές κυρώσεις, σαφώς και πρέπει να υπάρχουν στον καθένα.»

Αυτός ο άνθρωπος, ως εκπρόσωπος του φιλοζωικού οργανισμού με την επωνυμία Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος μαζί με άλλα εκλεκτά μέλη, τροποποιεί τον νόμο για την προστασία των ζώων, σε νόμο για την μη προστασία τους.

Προτείνει κατάργηση των ποινών γι αυτούς που κακοποιούν ζώα.

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «παθητική κακοποίηση. Ο εμβολιασμός είναι σοβαρή ιατρική πράξη απολύτως εξατομικευμένη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί παθητική κακοποίηση και κάποιος να τιμωρείται. Δεν μπορεί ούτε ο φιλόζωος, ούτε ο Αστυνομικός, ο οποίος καλείται να δει ένα βιβλιάριο και να καταγγείλει. Εμβολιασμός, χειρουργικές θεραπευτικές πράξεις κλπ., δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως κακοποίηση που εξαιρεί ο συγκεκριμένος, ήδη υπάρχων νόμος κάποια πράγματα.»

Δηλαδή σε πιο απλά ελληνικά, να επιτραπεί η κοπή αυτιών και ουρών, πάγια αίτημα των κυνηγών και του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας.

Όπως επίσης η έλλειψη εμβολιασμού των ζώων και ο θάνατός τους απο ασθένειες να μην αποτελεί στοιχείο παθητικής κακοποίησης του ζώου .

Συγχαρητήρια κ. Τσιρώνη, κατορθώσατε το ακατόρθωτο.

Να φτιάχνεται ο νόμος για τα ζώα χωρίς τους φιλοζωικούς φορείς αλλά με φορείς ξένους προς την φιλοζωία.

Καλύτερα θα είναι να τον ονομάσετε:

Νόμο για την μη προστασία και για την εκμετάλλευση των ζώων από τα κυκλώματα, που λυμαίνονται τα ζώα. Θα ανταποκρίνεται τουλάχιστον στην πραγματικότητα.» καταλήγει η ανοιχτή επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης:

Και η Κ.Ε.Δ.Ε. κατά Γ. Τσιρώνη για την αλλαγή προς το χειρότερο της νομοθεσίας που προστατεύει τα αδέσποτα ζώα

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

Συνάντηση Π.Φ.Π.Ο. με τον Γ. Πατούλη για κοινές δράσεις με την Κ.Ε.Δ.Ε. για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Στην ανάγκη στήριξης γουνέμπορων & βασανιστών γουνοφόρων ζώων αναφέρθηκε ο Α. Τσίπρας (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Η Ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι είναι άλλη μια ανακολουθία λόγων & έργων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συναντήσεις Γ. Τσιρώνη με επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. & Συνήγορο του Πολίτη για τα αδέσποτα ζώα

Οι προτάσεις του Συνήγορου του Πολίτη για το τι πρέπει να αλλάξει νομοθετικά για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς

Π.Φ.Π.Ο.: Η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα των ζώων δείχνει πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν (βίντεο)

Την αδιαφορία των αρχών αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Πολίτη στην έρευνα για τις φόλες & την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ά. Γεωργιάδη για αλλαγές που ο Γ. Τσιρώνης θέλει να κάνει στον νόμο περί προστασίας ζώων

Γ. Πατούλης: Αναγκαίο κοινό σχέδιο & πρόγραμμα δράσης για διαχείριση των αδέσποτων, καταδικαστέος - παράνομος ο εγκλεισμός σκυλιών (βίντεο)

Ρεκόρ συμμετοχής στην ημερίδα «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα» που διοργάνωσε Π.Φ.Π.Ο. & Κ.Ε.Δ.Ε.

Ζωντανή μετάδοση της ημερίδας Π.Φ.Π.Ο. & Κ.Ε.Δ.Ε. «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

6 Μαΐου ημερίδα Π.Φ.Π.Ο., Κ.Ε.Δ.Ε. & Ένωσης Εισαγγελέων στην Αθήνα «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων και τη σύνδεση της με την ενδοοικογενειακή βία

Θα δηλητηρίαζες ποτέ ένα μωρό;

Επιστήμονες, φιλόζωοι και Αστυνομία συζητούν για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

Δυναμικό παρών από το φιλοζωικό κίνημα της χώρας στην ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο.

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων

Έγκλημα χωρίς τιμωρία η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα

Πολυπληθές το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων

Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου για όσους κακοποιούν τα ζώα

«Περιορισμένης εμβέλειας» η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα (βίντεο)

Γιατί οι Έλληνες συμπεριφέρονται με βαρβαρότητα στα ζώα; Συνάντηση για τη φιλοζωία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα ζώα υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς»

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.