Στηρίξτε μας

Ζώα δεμένα στα πόδια και το κεφάλι: Οι σύγχρονοι σκλάβοι μας και στην Τήνο (βίντεο)

27 Αυγούστου 2014 11:44 | Καταγγελίες
Ζώα δεμένα στα πόδια και το κεφάλι: Οι σύγχρονοι σκλάβοι μας και στην Τήνο (βίντεο)

Το βίντεο με τις αγελάδες που και στην Τήνο οι κτηνοτρόφοι τις δένουν και από τα πόδια και από το κεφάλι προκαλώντας φριχτούς πόνους στο σώμα τους τράβηξε ο αναγνώστης του www.zoosos.gr και κτηνίατρος Μανώλης Βορρίσης. Είναι ευρέως γνωστό ότι αν και το παστούρωμα είναι μια ακόμα μορφή κακοποίησης κανείς κτηνοτρόφος – αν και καταγγελίες έχουν γίνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας – δεν έχει συλληφθεί, δικαστεί και καταδικαστεί επειδή κακοποιεί έτσι τα ζώα του.

Αν τα «βαρελόσκυλα» είναι η μια πτυχή της κακοποίησης των σκυλιών, που φυλάνε τα κοπάδια, η άλλη πτυχή είναι το βασανιστήριο, που υφίστανται δεμένα τα περισσότερα παραγωγικά ή ζώα εργασίας στην Ελλάδα, πριν σφαγιαστούν σε νόμιμα ή παράνομα σφαγεία ή πριν τελειώσει ο κοπιώδης βίος τους.

Οι κτηνοτρόφοι μόλις τα ζώα απογαλακτιστούν τους δένουν, είτε τα δύο μπροστινά πόδια τους, είτε ένα μπροστινό και ένα πισινό (της ίδιας πλευράς) ή πολλές φορές και τα τέσσερα, ώστε τα ζώα να μη μπορούν να τρέξουν, να απομακρυνθούν από την περιοχή βόσκησης ή να σκαρφαλώσουν καταστρέφοντας άλλες καλλιέργειες. Ο βηματισμός των ζώων είναι εξαιρετικά μικρός σε έκταση και βασανιστικός και τα ζωντανά συχνά πέφτουν χάνοντας την ισορροπία τους.

Μάλιστα συχνά οι κτηνοτρόφοι δένουν και το κεφάλι του ζώου μαζί με τα μπροστινά του πόδια για να το έχει διαρκώς κατεβασμένο και να μην μπορεί να τρώει π.χ. καρπούς από δέντρα. Αυτό το μαρτύριο προκαλεί βασανιστικούς πόνους στην ραχοκοκαλιά για παράδειγμα της αγελάδας, αφού ποτέ δεν μπορεί να τεντωθεί ούτε κατά την διάρκεια του ύπνου!

Τα ζώα μένουν έτσι 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο μέχρι να πεθάνουν. Γαϊδούρια, κατσίκια, αρνιά, γελάδια ακόμα γουρούνια παραμένουν έτσι δεμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, συνήθως μέχρι την σφαγή. Τα σημάδια στους αστραγάλους τους είναι μόνιμα και εμφανή, αφού τα συγκεκριμένα σημεία τελικά ατροφούν από την τριβή και το διαρκές τέντωμα του σχοινιού.

Είναι μια ακόμα συμβατική μέθοδος κακοποίησης των παραγωγικών ζώων για την οποία έχει πάρει θέση μετά από τα δεκάδες ρεπορτάζ του www.zoosos.gr και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου η οποία ζητάει με επιστολή της που μπορείτε να την διαβάσετε εδώ από το 2012 «την άμεση εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου».

Είναι μια ακόμα μέθοδος κακοποίησης εκείνων των ζώων, που οι κτηνοτρόφοι τα αφήνουν, να βόσκουν σχεδόν «ελεύθερα» αλλά με δεμένα έτσι τα πόδια, για να παράγουν πιο γευστικό γάλα και για να έχουν πιο γευστικό κρέας.

Είναι μια ανέξοδη μέθοδος περιορισμού - βασανισμού των ζώων, αφού έτσι οι κτηνοτρόφοι γλυτώνουν την κατασκευή φρακτών, μαντρών, την τοποθέτηση συρματοπλέγματος κ.ά. Επί της ουσίας βγάζουν χρήματα από το προϊόν το οποίο θα πουλήσουν (γάλα, τυρί, κρέας κ.ά.) χωρίς να σκέφτονται πόσο πολύ έχουν βασανίσει αυτά τα πλάσματα. Η ίδια βασανιστική μέθοδος δεσίματος φυσικά εφαρμόζεται και σε γαϊδούρια και σε μουλάρια.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στην Τήνο (βίντεο)

Συστηματική η κακοποίηση των κατσικιών και άλλων ζώων και στην Τήνο (βίντεο)

Έκκληση βοήθειας για τον ηλικιωμένο άνδρα που φροντίζει ολομόναχος 20 σκύλους και 12 γάτες στην Τήνο

Μύκονος: Εξαφάνισε τις αγελάδες που κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό από τις πληγές που προκάλεσε στα πόδια τους (βίντεο)

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει εντατικούς ελέγχους για την κατάργηση του παστουρώματος των ζώων

Δέκαδες κακοποιημένα ιπποειδή με δεμένα τα πόδια εντόπισε η ομάδα της ANIMAL ACTION στην Πάρο

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Σύρος: Η παστούρα σάπισε το πόδι της κατσίκας

Καταγγείλτε το «παστούρωμα» των ζώων που γίνεται κυρίως στα νησιά!

Η αήθης σιωπή μιας ολόκληρης κοινωνίας

Πρόβατα δεμένα διά βίου με μαρτυρικό τρόπο στην Κοίτα της Μάνης

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. venus

    Εμεις εδω στη Γερμανια θα τα ειχαμε κοψει τα σκοινια προ πολλου. Θα ειχαμε τραβηξει βιντεο με την δραση μας και σε περιπτωση που θα μας γινοταν μηνυση λογω καταπατησης ξενης κατοικιας θα το ειχαμε καταθεσει στο δικαστηριο σαν τεκμηριωμενη ασκηση καθηκοντος πολιτων απεναντι σε βασανισμο ζωου.
    Δεν λυνονται ολα τα προβληματα που σχετιζονται με κακοποιησεις ζωων μεσω διακστηριων και αστυνομιας.
    Ακριβως με την ιδια περιπτωση ειχα να κανω και εγω εδω στο χωριο που μενω, στη νοτια Γερμανια.
    Ευτυχως που μεσολαβησε η κτηνιατρικη υπηρεσια και ελυσε αυτη το προβλημα.
    Αλλιως θα ειχα κοψει εγω με δασοκομικη ταναλια την αλυσσιδα και θα ειχα απελευθερωσει την αγελαδα που βρισκοταν στην ιδια θεση.
    Venus

  2. penny damianou

    ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ, ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΩΔΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ, ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ (ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ)....

  3. EUGENIA

    ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΕΤΟ ΧΩΜΑ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ...ΠΟΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ???ΑΠΟΡΩ...ΤΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΑΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΜΕΝΟ????ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!!!!ΑΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ...ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ.....Η ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ !!!!!!ΑΣ ΔΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ε???/ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.