Στηρίξτε μας

Για άλλη μια φορά κατά της προστασίας (μέσω της στείρωσης) των ζώων συντροφιάς ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος

13 Μαΐου 2021 23:23 | Επικαιρότητα
Για άλλη μια φορά κατά της προστασίας (μέσω της στείρωσης) των ζώων συντροφιάς ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Κατά της υποχρεωτικότητας της στείρωσης των οικόσιτων ζώων συντροφιάς τάσσεται ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) με αφορμή το σχέδιο νόμου περί ευζωίας σκυλιών και γατιών που τέθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αν είναι στείρωση είναι καλή και σωτήρια για τα αδέσποτα γιατί είναι κακή για τα οικόσιτα;

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μας εκπλήσσει καθώς έχουμε συνηθίσει να ακούμε την πρόεδρο του Π.Κ.Σ., Αθηνά Τραχήλη, η οποία είναι και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, να εκφράζει αντιεπιστημονικές θέσεις που είναι σε βάρος των ζώων, να τα στοχοποιεί με την ασχετοσύνη της για τον κορονοϊό, να αρνείται ότι στην Ελλάδα γίνονται τόσα εγκλήματα εις βάρος κυρίως γατιών και σκυλιών, να αρνείται την αναγκαιότητα εθελοντές κτηνίατροι να προσφέρουν δωρεάν στη χώρα μας υπηρεσίες για τη φροντίδα αδέσποτων που υποφέρουν.

Δείτε εδώ πως η κα Τραχήλη εξίσωσε τον κορονοϊό των ζώων με αυτόν από τον οποίο νοσούν οι άνθρωποι, εδώ πως η πρόεδρος του Π.Κ.Σ. το 2011 δήλωνε ότι είναι ψευδή τα περισσότερα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα, εδώ ότι δεν ήθελε εθελοντές κτηνίατροι από το εξωτερικό - εν μέσω οικονομικής κρίσης - να κάνουν δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δήλωνε ότι δεν τους έχουμε ανάγκη, εδώ τι έλεγε καθώς προσπαθούσε να πείσει ότι μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι μέλη της του «Δικτύου Εθελοντών Ελλήνων Κτηνιάτρων» προσέφεραν τεράστια βοήθεια στα ζώα με εγκαύματα κάτι τελείως ψευδές. Δείτε εδώ πως ο Π.Κ.Σ. δήλωνε το 2014 ότι είναι υπέρ του ακρωτηριασμού ουράς και αυτιών των σκυλιών παρά το γεγονός ότι τέτοιες επεμβάσεις ήταν παράνομες στη χώρα εδώ και 20 χρόνια.

Συνεπώς οι θέσεις του Π.Σ.Κ. δεν μας εκπλήσσουν καθώς συστηματικά λειτουργεί ως συντεχνία με μόνο στόχο να μη θιγούν τα δικαιώματα των κτηνιάτρων και όχι ως συνδικαλιστικός φορέας που μεταξύ άλλων προάγει και επισημαίνει ποια είναι τα δικαιώματα των ζώων και πως μπορούν να προστατευτούν.

Θυμάται κανείς άραγε ποια ήταν η τελευταία φορά που Π.Κ.Σ. υποστήριξε ουσιαστικά τα ζώα και δεν τα παρουσίασε ως κίνδυνο για τους ανθρώπους όπως αυτό το τρομολαγνικό σποτ το 2013 για τη λύσσα;

Η ανακοίνωση του Π.Κ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Κατόπιν συνεδρίασης της Δ.Ε. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού συλλόγου στις 12/5/21, μελετώντας το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και αναγνωρίζοντας σημεία στα οποία έχουν ενσωματωθεί θέσεις που υποβλήθηκαν γραπτά από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο στο Υπουργείο Εσωτερικών, θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμα αρχές και άρθρα επί του νόμου με τα οποία διαφωνούμε ριζικά.

Συνεχίζουμε με δυναμικές παρεμβάσεις να διεκδικούμε τις θέσεις μας

Πιο συγκεκριμένα:

  • Λέμε όχι στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς
  • Ζητάμε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου μόνο με δήλωση των στοιχείων εκείνων που αφορούν τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας (εμβολιασμός για τη λύσσα, διάγνωση λεϊσμανίασης και λεπτοσπείρωσης)
  • Απατούμε όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη κτηνιάτρων. Όχι στη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο, φιλοζωικών σωματείων και οποιουδήποτε ιδιωτικού φορέα.
  • Η δωρεάν σήμανση ζώων συντροφιάς να αφορά αποκλειστικά τους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ.

Πρόγραμμα δράσεων για την προώθηση των θέσεων του Π.Κ.Σ.

Έκδοση δελτίου τύπου με τις θέσεις του Π.Κ.Σ.

Παραγωγή ενημερωτικού video-spot με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τον κοινωνικό χαρακτήρα των θέσεών μας

Απεργία στις 20/5, ημέρα λήξης της δημόσιας διαβούλευσης

Συνέντευξη τύπου σε συνεργασία με τους υπόλοιπους κτηνιατρικούς φορείς

Προτρέπουμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική διαβούλευση, στηρίζοντας και καταθέτοντας τις θέσεις του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (http://www.opengov.gr/ypes/?p=7919)

AfisaApergiaPKS20 5 2021

Διαβάστε επίσης:

Α.Τραχήλη, πρ. Παν. Κτηνιατρικού Συλλόγου: Αν θέλει να ζευγαρώσει το σκυλάκι του να μην τον περιορίσουμε (ηχητικό)

Α. Τραχήλη: «Δεν υπάρχει ανάγκη για ξένους κτηνιάτρους στη χώρα μας» (βίντεο)

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Εξίσωσε τους κορονοϊούς των ζώων με τον COVID-19 η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου προκαλώντας σύγχυση (βίντεο)

Ανακαλεί δηλώσεις της προέδρου του ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος – Ξεκαθαρίζει πως τα ζώα δεν νοσούν & δεν μεταδίδουν τον νέο κορονοϊό

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος προτάσσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας αντί για την προστασία των Αδέσποτων (βίντεο)

Ντροπή για τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο που σε βίντεο χαρακτηρίζει επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία τ’ αδέσποτα

Π.Φ.Π.Ο.: Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κάλεσε ακόμα και τη Δίωξη Ναρκωτικών για να μη γίνουν στα Χανιά στειρώσεις αδέσποτων

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αποδεικνύει πόσο δεν τον νοιάζει τα όσα υφίστανται τα αδέσποτα ζώα και στη Μαγνησία

Φιλοζωικά σωματεία των Χανίων αποδεικνύουν ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ψεύδεται & εμποδίζει στειρώσεις αδέσποτων από ευρωπαίους κτηνίατρους

Π.Φ.Π.Ο.:Τεράστιες οι ευθύνες του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για τα αδέσποτα ζώα

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο κακός λύκος και τα τραπεζομάντηλα

Συνδικαλιστές του Π.Κ.Σ. χρησιμοποίησαν την υπογραφή κτηνίατρου χωρίς να τον ρωτήσουν!

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων πρέπει να μπει πάνω από τα συμφέροντα των κτηνιάτρων!

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων! Λειτουργούν σωτήρια για τα αδέσποτα!

Δεν θέλουν τους εθελοντές κτηνιάτρους για να μη χάσουν την πελατεία τους…

Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν ας αφήσουν τους ξένους να το κάνουν!

Βόλος: Αναρμόδιοι χρησιμοποιούν τη λύσσα ως φόβητρο εις βάρος των αδέσποτων

Βόλος: Την ευθανασία αδέσποτων προτείνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.