Στηρίξτε μας

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος προτάσσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας αντί για την προστασία των Αδέσποτων (βίντεο)

4 Απριλίου 2018 13:10 | Επικαιρότητα
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος προτάσσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας αντί για την προστασία των Αδέσποτων (βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Σ.Κ.) με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «η υγεία και ευζωία των ζώων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας» αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι παρουσιάζει τα ζώα κυρίως σαν κίνδυνο και λιγότερο σαν απολύτως συναισθανόμενα όντα που υποφέρουν από όσα το είδος μας τους κάνει.

Σε αυτή τη λογική φυσικά κινούνται και οι προτάσεις του Π.Κ.Σ. προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) και στο βίντεο μπορείτε να δείτε τι είπε εκπρόσωπος τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής - ώστε μεταξύ άλλων - μόνο οι κτηνίατροι να αποφασίζουν για τη θανάτωση των σκυλιών…

Άλλωστε σε αυτή τη λογική κινείται και το τρομολαγνικό σποτ του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου που κυκλοφόρησε το 2013 που σε αυτό προτάσσουν το θέμα της Δημόσια Υγείας…

Αν φυσικά κάποιος αναζητήσει τα ετήσια στατιστικά στοιχεία θα διαπιστώσει ότι χιλιάδες ζώα – αν περιοριστούμε στα αδέσποτα – θανατώνονται (φόλες, τροχαία, πυροβολισμοί, απαγχνονισμοί, ασιτία κ.ά.) και βασανίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τους ανθρώπους. Αντιθέτως ελάχιστοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, τραυματίζονται ή αρρωσταίνουν εξαιτίας της συνύπαρξης τους με τα ζώα κάθε έτος στη χώρα μας. Έτσι καθένας καταλαβαίνει ποιος τελικά είναι ο δημόσιος κίνδυνος…

Ολόκληρη η επετειακή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα βρίσκει τη χώρα μας να συζητά το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο και αποσύρθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε. Και όπως στο παρελθόν έχουμε αναφέρει, είναι δείγμα ύπαρξης προβλήματος η συζήτηση για την τύχη των αδέσποτων να γίνεται πάντα μέσω κάποιας αφορμής και να μην αποτελεί κτήμα όλων ο συνολικός σχεδιασμός και η δράση για την επίλυση του.

Τα ζώα είναι έμβια όντα. Η ανάγκη να τους εξασφαλίζουμε ασφαλές περιβάλλον για την διαβίωσή τους είναι επιτακτική και αφορά όχι μόνο τα ίδια, αλλά και τον άνθρωπο. Γιατί η υγεία και ευζωία των ζώων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Δυστυχώς, εκτός των κρουσμάτων κακοποίησης αδέσποτων ζώων που συνεχίζουν να υπάρχου σε βαθμό που να αμφισβητείται η ανθρωπιά και η ηθική μας υπόσταση, από πλευράς των αρμόδιων φορέων και της πολιτείας υπάρχει αδιαφορία και αποποίηση ευθυνών με τις εξαιρέσεις να είναι ελάχιστες. Το κανονιστικό πλαίσιο που ορίζει τους υπεύθυνους και τον τρόπο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αν και ελλιπές, θα μπορούσε να κάνει την διαφορά εφόσον εφαρμοζόταν.

Αντ’ αυτού είναι συχνό το φαινόμενο πρόχειρων και εφήμερων λύσεων που πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των ζώων και των πολιτών. Πολιτικά παιχνίδια και μηχανισμοί κερδοφορίας στήνονται γύρω από προγράμματα εμβολιασμών, στειρώσεων κ.λπ., εξαπατώντας ανθρώπους με αγνά, φιλοζωικά αισθήματα, δημιουργώντας ψευδή δίπολα μεταξύ κτηνιάτρων και φιλόζωων κ.ο.κ.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και τα μέλη του ανήκουν σε εκείνο το επιστημονικό δυναμικό που με το ήθος και την επιστημονική τους κατάρτιση υποκαθιστούν πολλές φορές το κενό της πολιτείας τόσο για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων όσο και για την προώθηση κουλτούρας, νέου τρόπου σκέψης, προκειμένου να εξαλειφθούν οι εικόνες ντροπής που καθημερινά εκτυλίσσονται στους δρόμους της χώρας μας. Η δράση του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων, οι ενημερωτικές καμπάνιες, η παρέμβασή μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την τροποποίηση του νομικού πλαισίου αποτελούν μια σειρά από ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε:

“Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, όπως και των δικαιωμάτων των ανθρώπων…
Αυτός είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου”.

Σε καιρούς οικονομικής, αλλά κυρίως ηθικής κρίσης, η ολοκλήρωση του ανθρώπου περνά σίγουρα μέσα από την διαφύλαξη αρχών, αξιών και δικαιωμάτων όλων των έμβιων όντων.».

Διαβάστε επίσης:

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ντροπή για τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο που σε βίντεο χαρακτηρίζει επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία τ’ αδέσποτα

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Διαμαρτύρονται κυνηγοί και Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος καθένας για τους λόγους του για το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Π.Φ.Π.Ο.: Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κάλεσε ακόμα και τη Δίωξη Ναρκωτικών για να μη γίνουν στα Χανιά στειρώσεις αδέσποτων

Εισαγγελία Χανίων: Απολύτως νόμιμες οι στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνίατρους (βίντεο)

Καταγγέλλουν την παρεμπόδιση διενέργειας νόμιμων στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων

Φιλοζωικά σωματεία των Χανίων αποδεικνύουν ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ψεύδεται & εμποδίζει στειρώσεις αδέσποτων από ευρωπαίους κτηνίατρους

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αποδεικνύει πόσο δεν τον νοιάζει τα όσα υφίστανται τα αδέσποτα ζώα και στη Μαγνησία

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο κακός λύκος και τα τραπεζομάντηλα

Συνδικαλιστές του Π.Κ.Σ. χρησιμοποίησαν την υπογραφή κτηνίατρου χωρίς να τον ρωτήσουν!

Π.Κ.Σ.: Τα ζώα και η προστασία τους είναι η κοινωνική μας αποστολή

Παραδίδει με καθυστέρηση 4 χρόνων ο Παν. Κτηνιατρικός Σύλλογος τη λίστα με τα τσιπαρισμένα ζώα στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Π.Σ.Κ.: Η αγάπη για τ’ αδέσποτα ανάχωμα στην ηθική απαξίωση λόγω οικονομικής κρίσης

Π.Κ.Σ.: Τα κτηνιατρεία και οι κτηνίατροι δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα ούτε εθελοντικά σωματεία!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. Μιχαήλ Τσολάκης

  Ο Πανελλήνοπς Σύλλογος Κτηνοσυμφερονυολόγων έλαμψε πάλι με την σκοταδιστική του προσέγγιση, την αναλγησία,την ανηθικότητα και την υποκρισία που αποτελούν μόνιμα χαρακτηριστικά του! Αντιπαραθέτει δύο πράγματα που δεν είναι αντίθετα την προστασία των αδέσποτων και την Δημόσια Υγεία, για να συνηγορήσει (τι έκπληξη !!!) υπέρ της......δημόσιας υγείας !
  Α) 20 δαγκωνιές ή γρατζουνιές τον χρόνο δεν είναι ......κίνδυνος για την δημόσια υγεία! Αντίθετα η συστηματική σφαγή , δολοφονία,κακοποίηγση ΧΙΛΙΑΔΩΝ ζώων συνιστά κτηνωδία και πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο και για την δημόσια υγεία αφού η σχέση θανάτωσης/βασανισμού ζώων και εγκληματικού προφίλ είναι πια επιστημονικά τεκμηριωμένη!
  Β) Να υποθέσω πως αφού οι Κτηνοσυμφεροντολόγοι , ενδιαφέρονται τόσ για την .........Δημόσια Υγεία θα ζητήσουν να απαγορευτούν οι κυνηγετικές καραμπίνες και το κυνήγι αφού κάθε χρόνο σκοτώνονται πολύ περισσότρεροι άνθρωποι από αυτά παρά κάποιο ζώο !!! Αλλά δεν πρόκειται......
  Δεν πρόκειται διότι οι Κτηνοσυμφεροντολόγοι είναι ΑΞΙΟΠΕΡΙΦΡΌΝΗΤΟΙ υπηρέτες των κυνηγών /κτηνοτρόφων πελάτών τους και δουλικά των ανάλγητων Δημάρχων που τους καλοταίζουν !
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ που τολμάτε να αυτοχαρακτηρίζεστε και .....γιατροί! Ότι κακό ζητάτε για τα ανυπεράσπιστα ζώα ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ! Αλλά και εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.