Στηρίξτε μας

Συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου χρησιμοποίησαν την υπογραφή κτηνίατρου χωρίς να τον ρωτήσουν!

27 Ιουλίου 2012 10:13 | Καταγγελίες
Συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου χρησιμοποίησαν την υπογραφή κτηνίατρου χωρίς να τον ρωτήσουν!

Υπέγραψε χωρίς να το ξέρει ο εκπρόσωπος των κτηνιάτρων στα Χανιά!

Η κόντρα των κτηνιάτρων και με τους δήμους και με τα φιλοζωικά σωματεία, που αποφασίζουν, να συνεργαστούν με εθελοντές κτηνίατρους από το εξωτερικό, για τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων όχι μόνο, καλά κρατεί αλλά και εντείνεται διαρκώς. Το ότι μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (Π.Κ.Σ.) λειτουργούν ως καρτέλ και υιοθετούν μαφιόζικες τακτικές δυστυχώς επαληθεύτηκε χθες. Και θα αποδείξουμε τι ακριβώς εννοούμε...

Πληροφορηθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η σκληρή ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το Παράρτημα Κρήτης του Π.Κ.Σ., έφερε τις υπογραφές δύο εκπροσώπων του, ο ένας εκ των οποίων – όπως αποδείχτηκε – ούτε είχε δώσει τη συναίνεση του, ούτε ρωτήθηκε για το περιεχόμενο, ούτε υπόγραψε το συγκεκριμένο κείμενο!

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα www.haniotika-nea.gr και υποτίθεται, ότι την υπογράφουν ο πρόεδρος του παραρτήματος, Γιώργος Πιπεράκης, και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Μουσουράκης. Στην ανακοίνωση αυτή λέγονται πολλές ανακρίβειες και επί της ουσίας οι κτηνίατροι της Κρήτης κατηγορούν τον Δήμο Χανίων, ότι αντί να κάνει δεκτή την εθελοντική προσφορά Ελλήνων κτηνιάτρων για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων, εκείνος ανέθεσε «κρυφά» το έργο αυτό σε ξένα συνεργεία!

Τι γίνεται στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων τους τελευταίους μήνες φαίνεται, ότι πραγματικά έχει αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα, που σχετίζεται, με τη διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού. Η δημοτική αρχή έχει αντιληφθεί πια και το μέγεθος των εγκλημάτων, με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι φιλοζωικά σωματεία, ιδιώτες εθελοντές, η Δημοτική Αστυνομία, η Αστυνομία, η Εισαγγελία, οι κτηνίατροι κ.ά. και γι’ αυτό και είναι αποφασισμένη, να δράσει, για να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις εγκληματικές πρακτικές, που βλάπτουν τα ζώα, δυσφημίζουν τον τόπο και τους κατοίκους του και ζημιώνουν την τοπική οικονομία.

Η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr, Ελένη Ηλιοπούλου, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον αντιδήμαρχο Χανίων, Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, προκειμένου να μάθει την άποψη του επί του θέματος σχετικά με τις κατηγορίες, που εξαπολύουν οι κτηνίατροι προς τον δήμο. Και κουβεντιάζοντας μαζί του έβγαλε τελικά «λαβράκι», δηλαδή την είδηση.

Ο κ. Αμπαδιωτάκης της αποκάλυψε, ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση όχι μόνο είναι ψευδής και συκοφαντική, αλλά και ότι ο κτηνίατρος των Χανίων και αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης, Γιώργος Μουσουράκης, δεν συνέναισε ποτέ με το περιεχόμενο της! Όταν ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο, πως το γνωρίζει αυτό, μας είπε επί λέξει: «Με πήρε τηλέφωνο χθες ο ίδιος και μου είπε “ούτε υπέγραψα αυτό το κείμενο, ούτε ρωτήθηκα!”».

Ο κ. Αμπαδιωτάκης μας εξήγησε, ότι ο συγκεκριμένος κτηνίατρος, που εργάζεται και μένει στα Χανιά φυσικά και εκπροσωπεί τους συναδέλφους του νομού στο Παράρτημα Ηρακλείου. Γι’ αυτό και από χθες, που έγινε γνωστή η λοβιτούρα, δηλαδή η παρασκηνιακή ενέργεια, η οποία παίχτηκε στην πλάτη του, δέχεται πολλές πιέσεις από παντού και από την Αθήνα και από την Κρήτη, για να μη βγει ο ίδιος δημόσια και δηλώσει, αυτό, που συνέβη, ότι δηλαδή δεν συμφωνεί με το κείμενο, δεν ρωτήθηκε, δεν το διάβασε, μπήκε η υπογραφή του εν αγνοία του!

Μάλιστα ο κ. Αμπαδιωτάκης μας διευκρίνισε, ότι επικοινώνησαν μαζί του από το Παράρτημα Κρήτης και του είπαν, ότι θα προβούν σε νέα ανακοίνωση και ότι θα «ανασκευάσουν». Ο κ. αντιδήμαρχος ανέφερε, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια διευκρίνιση επί του θέματος αλλά ο Δήμος Χανίων θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση με την οποία θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Είναι εξαιρετικά λυπηρό, να διαπιστώνουμε επαγγελματίες γιατρούς, όπως είναι οι κτηνίατροι, οι οποίοι έχουν δώσει όρκο, να βάζουν το συμφέρον τους πάνω από την σκληρή πραγματικότητα.

Να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, τέτοιους δόλιους τρόπους και να πιέζουν τους συναδέλφους τους, που διαφωνούν, να μην αποκαλύψουν την αλήθεια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια στην Ελλάδα αυτή την κρίσιμη περίοδο να αρνούμαστε τη βοήθεια από το εξωτερικό για την προστασία των ζώων.

Το Παράρτημα Κρήτης του Π.Κ.Σ. θέλει, να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της κλίκας του και αυτό είναι ολοφάνερο. Γιατί δυστυχώς ως κλίκα και ως καρτέλ λειτουργεί μεγάλο μέρος – φυσικά και όχι όλοι – των κτηνιάτρων με τις πλάτες και τις προτροπές του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Το είδαμε να συμβαίνει στη Λέσβο, το είδαμε να γίνεται στις Σέρρες, το είδαμε μόλις χθες και στην Κρήτη συνεπώς οι χαρακτηρισμοί δεν είναι άδικοι, αφού τα γεγονότα το αποδεικνύουν.

Αναζητήσαμε τηλεφωνικά τον κ. Μουσουράκη αλλά δεν καταφέραμε, να τον εντοπίσουμε, για να ρωτήσουμε, αν επαληθεύει όλα όσα ειπώθηκαν στο www.zoosos.gr, όμως προχωρήσαμε στη δημοσίευση της αποκάλυψης καθώς την υφαρπαγή της υπογραφή του μας την επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου στα Χανιά.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αρνούμαστε τη βοήθεια

Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει ο θεσμός του εθελοντή κτηνιάτρου στην Ελλάδα είναι απολύτως απαραίτητος μέσα σε αυτή την δυσμενή οικονομική συγκυρία, η οποία αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, ότι δεν είναι παροδική. Οι εθελοντές κτηνίατροι (είτε Έλληνες είτε ξένοι) είναι τόσο απαραίτητοι στην Ελλάδα όσο και οι γιατροί (Χωρίς Σύνορα, Του Κόσμου, Της Καρδιάς κ.ο.κ.), που αντιστοίχως φροντίζουν ανθρώπους σε φτωχές περιοχές του πλανήτη, που πλήττονται από καιρικά φαινόμενα, πολέμους, ή την ίδια οικονομική κρίση.

Δεν μπορεί να είναι κριτήριο (όπως τονίζεται σκόπιμα από τον Π.Κ.Σ. και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) η γνώση της γλώσσας των ντόπιων για έναν γιατρό, που θέλει να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και για πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και τελικά για το καλό όλων (και των ανθρώπων και των ζώων).

XaniotikaNeaDimosievmaΟλόκληρη η χθεσινή ανακοίνωση του Παραρτήματος Κρήτης του Π.Κ.Σ.

«Μετά τη σκανδαλώδη και απαράδεκτη αδιαφορία του Δήμου Χανίων απέναντι στην εθελοντική προσφορά των Ελλήνων κτηνιάτρων για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων (έγγραφη προσφορά σε Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2011 με υπεύθυνο αντιδήμαρχο τον κ. Λειψάκη) ήρθε η κρυφή ανάθεση έργου σε ξένα συνεργεία (Δανούς).

Αφού αγνοηθήκαμε προκλητικά, έγινε δημοσίευση του παράνομου έργου με ψευδείς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι. Τώρα έρχεται η πρόταση προγράμματος με χρηματικό κονδύλι 'δόλωμα', αγνοώντας όλα όσα προτείναμε να γίνουν για να πετύχει επιτέλους αυτό το πρόγραμμα.

Οι Έλληνες κτηνίατροι υπενθυμίζουν την προσφορά τους για εντελώς δωρεάν παροχή αριθμού στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα. Μοναδική μας απαίτηση για να συμμετέχουμε σε νέο πρόγραμμα είναι η άμεση συνεννόηση με υπεύθυνο του Δήμου για την εξασφάλιση της προέλευσης των ζώων (όχι δεσποζόμενα) καθώς και για τη μεταφορά τους από και προς τα κτηνιατρεία και φυσικά, η εξασφάλιση της μετεγχειρητικής φροντίδας.

Ο εμπαιγμός του επαγγελματικού μας Συλλόγου και οι παράνομες δραστηριότητες που ευνοήθηκαν από κάποια φιλοζωικά σωματεία στοχεύουν στα χρηματικά κονδύλια και τη δημοσιότητα. Οι Έλληνες κτηνίατροι θέλουμε να συμβάλουμε και επιμένουμε στην προσφορά μας για δωρεάν στειρώσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φανεί ποιος έχει οικονομικά συμφέροντα και ποιος ενδιαφέρεται για πραγματική νόμιμη λύση».

Διαβάστε επίσης:

Δίκτυο Ελλήνων εθελοντών – κτηνιάτρων ετοιμάζει ο Π.Κ.Σ.

Π.Κ.Σ.: Τα κτηνιατρεία και οι κτηνίατροι δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα ούτε εθελοντικά σωματεία!

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Βάζουν παρανόμως εμπόδια στους εθελοντές κτηνιάτρους

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν ας αφήσουν τους ξένους να το κάνουν!

Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο Π.Κ.Σ. σχετικά με τους κτηνιάτρους στη Λέσβο

Δήμος Λέσβου: Προχωρούν στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου

Λέσβος: Οι κτηνίατροι ζητούν διπλάσια τιμή για τη στείρωση αδέσποτων ζώων

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων πρέπει να μπει πάνω από τα συμφέροντα των κτηνιάτρων!

Σέρρες: Άφησαν τ' αδέσποτα έξω από το Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Κώστας

    Να δεχτώ την ένσταση του συναδέλφου που δεν ερωτήθηκε και δικαίως εξεγήρεται αλλά με τίποτα δεν δέχομαι να αποκαλείται ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος "ΚΑΡΤΕΛ", όσο κι αν διαφωνώ με κάποιες πολιτικές του κατα καιρούς. Και τελοσπάντων αυτή η καραμέλα με τον "όρκο" πρέπει να σταματήσει. Ο όρκος λέει (ανάλογα το Πανεπιστήμιο φυσικά):

    "....Ούτω χρήσιμον εμαυτόν καταστήσω προς άπαντας τους δεομένους της εμής αρωγής και εν πάση ανθρώπων κοινωνία, αεί προς ειρήνην και χρηστότητα ηθών συντελέσω, βαίνων εν ευθεία του βίου οδώ προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας. Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντι είη μοι, συν τη ευλογία των εμών καθηγητών και διδασκάλων, ο Θεός εν τω βίω βοηθός”.

    Τι σχέσει έχει αυτό με την παροχή υπηρεσιών αφιλοκερδώς? Ίσα ίσα που σαφώς ορκιζόμαστε να διαφυλάτουμε την επιστήμη μας! Αυτό ακριβώς είναι το να μην δέχεσαι στειρώσεις πάνω σε κασέλες, με γυμνά χέρια και ράψιμο με σακοράφα. Ή να μην δίνεις αντιβίωση χωρίς να έχεις εξετάσει πρώτα το ζώο κτλ κτλ. Η σωστή άσκηση της ιατρικής είναι το πνεύμα των ανακοινώσεων του ΠΚΣ και αυτό φυσικά είναι ευθύνη κάθε κτηνιάτρου. Στην δύσκολη περίοδο που ζούμε, ο κάθε κτηνίατρος σαφώς αποφασίζει πώς και πόσο μπορεί να βοηθήσει. Αλλά έλεος αν αφίσει ο ΠΚΣ ανεξέλεγκτη μία κατάσταση που προσβάλλει την επιστήμη, τα ήθη και την ορθότητα της άσκησης της κτηνιατρικής. Το ότι είναι ζώα δεν σημαίνει ότι τα γιατρεύουμε όπως να ναι! Αλλά για να ασκήσεις σωστά την ιατρική ΔΥΣΤΥΧΩΣ εν ετη 2012 κοστίζει πολύ. Και είναι μεγάλο και βαρύ το κόστος ΚΑΙ για τον κτηνίατρο. Πώς θα διατηρήσει αυτός ο άνθρωπος ιατρείο αν δεν πληρώνεται σωστά για την παροχή που κάνει? Με μέσο κόστος πάγιων εξόδων 3.000 ευρώ το μήνα? Με μέσο κόστος επένδυσης για εξοπλισμό και λειτουργία ιατρείου 80.000 Ευρώ? Μην τα βλέπουμε όλα μονόπαντα δηλαδή... με τριμηναία καταβολή ΦΠΑ? Εισφορών στο ΤΣΑΥ της τάξης των 2.600 Ευρώ το χρόνο? Καθημερινή εργασία 10-12 ώρες σερι? Χωρίς ουσιαστικά ωράριο για τα επείγοντα (Σ/Κ - Αργίες κτλ)? Και πάνω σε όλα αυτά υστερίες, καταγγελίες, διαμαρτυρίες και τώρα πόλεμος από τους φιλόζωους??? Δηλαδή.......

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.