Στηρίξτε μας

Α.Τραχήλη, πρ. Παν. Κτηνιατρικού Συλλόγου: Αν θέλει να ζευγαρώσει το σκυλάκι του να μην τον περιορίσουμε (ηχητικό)

13 Απριλίου 2021 15:12 | Επικαιρότητα
Α.Τραχήλη, πρ. Παν. Κτηνιατρικού Συλλόγου: Αν θέλει να ζευγαρώσει το σκυλάκι του να μην τον περιορίσουμε (ηχητικό)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Κατά της υποχρεωτικής στείρωσης των οικόσιτων ζώων συντροφιάς σκυλιών και γατιών (ως ένα μέτρο για την αντιμετώπιση του τεράστιου πληθυσμού των αδέσποτων) τάχθηκε η Αθηνά Τραχήλη, κτηνίατρος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και στέλεχος της Ν.Δ., αλλά αυτό δεν μας ξενίζει καθώς συχνά οι δηλώσεις τις είναι προβληματικές και σε βάρος των ζώων.

Περιορίζει την ελευθερία του ανθρώπου (!) η στείρωση του ζώου, δήλωσε η Α. Τραχήλη

Σε συνέντευξη που έδωσε στις 10 Απριλίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» και στην Ντέπυ Γκολεμά – η οποία δεν μπορούσε να αρθρώσει ίχνος αντιλόγου προφανώς λόγω άγνοιας για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα – η κα Τραχήλη δήλωσε ότι «οι επιστήμονες μιλάμε πάντα βασιζόμενοι σε κάποιες έρευνες αλλά και στα βιώματα μας» αλλά δεν μας έπεισε.

Μας εξήγησε στη συνέχεια ότι «Η στείρωση είναι μια χειρουργική επέμβαση, είναι κάτι διαφορετικό, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σε κάποιον να κάνει τη στείρωση. Θα του μιλήσουμε για τα οφέλη της στείρωσης, αλλά το να το επιβάλλουμε είναι λίγο δύσκολο, περιορίζει την ελευθερία του, θέλει το σκυλάκι του, εγώ σου λέει θέλω να το ζευγαρώσω, όταν λέμε να το ζευγαρώσεις και υπεύθυνα να δώσεις τα μικρά, τα κουταβάκια αυτό είναι το σωστό».

Τι και αν καθημερινά στην Ελλάδα εντοπίζονται εκατοντάδες νεογέννητα ζώα ανεπιθύμητα σκυλιά και γατιά μέσα σε σακούλες, πεταμένα στα σκουπίδια, σε κάδους, σε χωράφια, σε ρέματα σε γκρεμούς, σε αυλές φιλόζωων; Η κα Τραχήλη μας λέει ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να επιβάλλει με νόμο την υποχρεωτικότητα της στείρωσης και μας αφήνει άφωνους για άλλη μια φορά. Αποδεικνύει βέβαια ότι οι κτηνίατροι είναι κατάλληλοι να μιλούν για θέματα περίθαλψης των ζώων και όχι για ζητήματα διαχείρισης του πληθυσμού τους και προστασίας τους.

Δεν μπορεί όποιος έχει μικρό σπίτι να έχει μεγαλόσωμο σκύλο...

Στη συνέντευξη της αυτή όμως πέταξε και άλλη μια κοτσάνα καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί όποιος έχει μικρό σπίτι να έχει μεγαλόσωμο σκύλο αν και η πλειοψηφία των αδέσποτων σκυλιών που χρειάζονται σπιτικό είναι μεγαλόσωμα.

Η κτηνίατρος, εκλεγμένη επικεφαλής του κλάδου της, αντί να τονίσει την ανάγκη σωματικής άσκησης των σκυλιών καθημερινά (και τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα) είτε αυτά είναι μεγαλόσωμα, είτε αυτά είναι μικρόσωμα, αντί να εξηγήσει πως αν λείπουμε για πάρα πολλές ώρες από το σπίτι καλύτερα να μην αποκτήσουμε ζώο, είτε σκύλο είτε γάτα, καθώς αυτό το πλάσμα θα μένει διαρκώς μόνο του, θα υποφέρει από τη μοναξιά και από την έλλειψη άσκησης (όπως συμβαίνει στα σκυλιά) μιλούσε στην άσχετη κα Γκολεμά για τα τετραγωνικά...

Οι δηλώσεις της κας Τραχήλη δεν μας εκπλήσσουν, αλλά δεν θα σταματήσουμε και να τις σχολιάζουμε (δείτε εδώ, καθώς εξίσωσε τον κορονοϊό των ζώων με αυτόν από τον οποίο νοσούν οι άνθρωποι, εδώ, καθώς το 2011 δήλωνε ότι είναι ψευδή τα περισσότερα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα, εδώ καθώς δεν ήθελε εθελοντές κτηνίατροι από το εξωτερικό να κάνουν δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δήλωνε ότι δεν τους έχουμε ανάγκη, εδώ καθώς προσπαθούσε να πείσει ότι μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι μέλη της του «Δικτύου Εθελοντών Ελλήνων Κτηνιάτρων» προσέφεραν τεράστια βοήθεια στα ζώα με εγκαύματα κάτι τελείως ψευδές).

Στα δημοσιεύματα που ακολουθούν θα δείτε μόνο μερικά από τα πολύ πρόσφατα περιστατικά με ανεπιθύμητα ζώα που βρέθηκαν στα σκουπίδια, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου προφανώς δεν ενοχλείται από τέτοιες πρακτικές... και δεν τη νοιάζει να λυθεί σε βάθος χρόνου το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των αδέσποτων και της κακοποίησης τους. Θέλει μόνο πελατεία για τους κτηνίατρους λες και τα ζώα (στειρωμένα ή αστείρωτα) δεν χρειάζονται περίθαλψη, εμβόλια και τη φροντίδα των ειδικών. Φυσικά υπάρχουν και σοβαροί κτηνίατροι που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των ζώων με συντεχνιακούς όρους, δυστυχώς η κα Τραχήλη δεν ανήκει σε αυτούς.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σωστή η υποχρεωτική στείρωση και των οικόσιτων ζώων συντροφιάς (βίντεο)

Εγκατέλειψε 11 νεογέννητα γατάκια στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων Αττικής

Πετρούπολη Αττικής: Ζωντανά γατάκια μέσα σε σακούλα σε κάδο σκουπιδιών

Ζάκυνθος: Βρήκε 7 νεογέννητα κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε χωράφι (βίντεο)

Βρήκαν νεογέννητα κουτάβια σε τσουβάλι πεταμένα σε χωράφι κοντά στον Απόσκεπο Καστοριάς (βίντεο)

Καρυά Αχαΐας: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια έξω από το νεκροταφείο

Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας: Πέταξε 10 κουτάβια στο ποτάμι και έπνιξε 6

Πέθαναν και τα 4 νεογέννητα κουτάβια που κάποιος έκλεισε σε τσουβάλι και πέταξε στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας

Χρειάζονται φιλοξενία οι γάτες που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτι συλλέκτριας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής (βίντεο)

Νίκαια Αττικής: Έκκληση για τη σωτηρία 12 γατιών που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες στο σπίτι ηλικιωμένης συλλέκτριας (βίντεο)

Βύρωνα Αττικής: Βρήκαν νεογέννητα γατάκια σε σακούλα πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)

Έκλεισε πέντε γατάκια σε σακούλα και τα πέταξε σε κάδο στο Χαϊδάρι Αττικής

Μονόβρυση Σερρών: Δέκα νεογέννητα κουτάβια μέσα σε τσουβάλι πεταμένα στον δρόμο το (βίντεο)

Αθήνα: Εγκατέλειψε σε συρμό του Μετρό γάτα με γατάκια

Μολάοι Λακωνίας: Μέσα σε τσουβάλι νεκρά και ζωντανά κουτάβια μαζί με κόκκαλα και δέρματα ζώων (βίντεο)

Κέρκυρα: Άρπαξε 4 κουτάβια από τη μάνα τους τα έκλεισε σε σακίδιο και τα εγκατέλειψε

Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας: Βρήκε τρία κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι πεταμένα σαν σκουπίδια

Αμαλιάδα Ηλείας: Έξι κουταβάκια νεκρά μέσα σε σακούλα πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)

Σιδηρόκαστρο Σερρών: Άρπαξε τέσσερα νεογέννητα κουτάβια από τη μάνα τους και τα έκλεισε σε σακούλα

Μονεμβασιά Λακωνίας: Πέταξε παράλυτο κουτάβι με κομμένα αυτιά – Έκκληση για τη φιλοξενία του σκύλου (βίντεο)

«ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης»: Και το 2020 εκατοντάδες οικόσιτα γατιά και σκυλιά βρέθηκαν πεταμένα

Βρήκαν κουταβάκι ζωντανό σε τσουβάλι πεταμένο σε χαντάκι στα Κύμινα Θεσσαλονίκης

Ημαθία: Νεκρά και 9 κουτάβια που κάποιος πέταξε στον Προμηθέα Βέροιας

Περιβόλια Χανίων: Πυροβόλησε κουτάβια και τα έκλεισε σε σακούλα - Το ένα βρέθηκε ζωντανό με σκάγια στο κεφάλι

Κάρπαθος: Κουτάβια νεκρά από το κρύο πεταμένα στα Πηγάδια (βίντεο)

Μαυρόβατος Δράμας: Σκότωσε νεογέννητα κουτάβια και δηλητηρίασε με φόλα τη μάνα τους

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. Πρόδρομος

  Αυτοί που είναι άνεργοι που θα βρούνε λεφτά που ζητούν οι κτηνίατροι αφού δεν έχει κανένα για εξετάσεις δωρεάν εγώ έχω σκυλάκι πού πρέπει να κάνει αξονική τομογραφία καί δεν έχω καί νά μου πούνε ότι πρέπει να κάνει στηρωση δεν υπάρχουν λεφτά τοσα

  1. Εύη

   Ο κτηνίατρος σας δεν δέχεται να τα δώσετε λίγα λίγα; τα ζωάκια μας δεν είναι κούκλες, αρρωσταινουν κι αυτά, πονάνε υποφέρουν...

 2. Δήμητρα Κόλλια

  Δεν μ ενδιαφέρει τι υποστηρίζει η κα Τραχηλη Μου προκαλεί μόνο νεύρα πολλά νεύρα Όπως όταν βλέπω ζώα βασανισμένα δεμένα πόδια χέρια μύτη να πεθάνουν από ασφυξία φολες με γιαλια Τι άλλο να πω ? Δεν θέλω να πείσω κανέναν Προτιμώ να πω ότι θα πρεπε να στειρωθουν κ αυτοί που τα βασανίζουν Τέλος Παντού Στείρωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.