Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κάλεσε ακόμα και τη Δίωξη Ναρκωτικών για να μη γίνουν στα Χανιά στειρώσεις αδέσποτων

27 Φεβρουαρίου 2018 23:32 | Καταγγελίες
Π.Φ.Π.Ο.: Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κάλεσε ακόμα και τη Δίωξη Ναρκωτικών για να μη γίνουν στα Χανιά στειρώσεις αδέσποτων

Σε ανοιχτή επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) περιγράφει τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στα Χανιά και στα εμπόδια που έθεσε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.) ο οποίος κάλεσε μεταξύ άλλων ακόμα τη Δίωξη Ναρκωτικών για να εμποδίσει την στείρωση των αδέσποτων ισχυριζόμενος ότι στο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Χανίων υπήρχαν παράνομα φάρμακα.

Όλα αυτά που συνέβησαν στα Χανιά και δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αξίζει να τα διαβάσετε στην επιστολή που υπογράφει η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. ενώ για το ζήτημα των εθελοντών κτηνιάτρων έχουμε αναφερθεί αναλυτικά και εδώ.

«ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ – ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 10 - 0 !!»

«Στο αρχείο τέθηκε από τον Εισαγγελέα Χανίων ως νόμω αβάσιμη η μήνυση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (Π.Κ.Σ.) κατά του Δήμου Χανίων, για την διεξαγωγή προγράμματος δωρεάν στειρώσεων από εθελοντές Ευρωπαίους κτηνιάτρους τον Οκτώβριο 2017, ενώ στις 23, 24 και 26/02/2018 ο Δήμος Χανίων ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων, παρά την αδιάκοπη, ευφάνταστη και τελικά θλιβερή προσπάθεια του ΠΚΣ, μιας ιδιώτη κτηνιάτρου και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χανίων, να το διακόψουν.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) κατανοώντας τα δεδομένα οφέλη της στείρωσης για την υγεία και ευζωία των κατοικίδιων ζώων αλλά και για την κοινωνία, πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καθιερώνοντας τον θεσμό των Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων, οι οποίοι σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πραγματοποιούν προγράμματα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων των δήμων σε άλλα πεδία για την φροντίδα και την μείωση του αδέσποτου πληθυσμού.

Οι Ευρωπαίοι εθελοντές κτηνίατροι, έμπειροι και σοβαροί επιστήμονες οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολλές χώρες του κόσμου που δοκιμάζονται οικονομικά, δέχτηκαν αυτές τις μέρες στα Χανιά μια ανελέητη και ανήθικη επίθεση από το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτών κτηνιάτρων αλλά και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χανίων. Τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν σε βάρος τους ήταν ρατσιστικά, αντιδεοντολογικά, αντιεπιστημονικά, και αναληθή γι’ αυτό και η Εισαγγελία Χανίων έθεσε στο αρχείο τις μηνύσεις τους.

Κάθε Δήμος στην Ελλάδα που αποφάσισε να αξιοποιήσει τον θεσμό των Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων, προς όφελος των αδέσποτων ζώων, της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας, δέχθηκε την επίθεση των συνδικαλιστών του ΠΚΣ. Μοναδικά θύματα της επίθεσης: οι δεκάδες αδέσποτοι σκύλοι και γάτες που αναπαράγονταν ανεξέλεγκτα, και οι τοπικές κοινωνίες που προβληματίζονταν από τους μεγάλους πληθυσμούς των ζώων.

Εδώ και μήνες, ήταν φανερό (από μια απλή περιήγηση στον ιστότοπο του ΠΚΣ) ότι μοναδικός σκοπός και εμμονή πούμε εμμονή των συνδικαλιστών ιδιωτών κτηνιάτρων, ήταν η κατάργηση του θεσμού των δωρεάν στειρώσεων από Ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους.

Τον τελευταίο καιρό, στο στόχαστρο του ΠΚΣ βρέθηκαν τα Χανιά, καθώς μια σειρά από προηγούμενες λανθασμένες αποφάσεις του Δημάρχου, κυρίως ως προς την επιλογή προσώπων, δημιούργησε το έδαφος για να ξετυλιχθεί η ρατσιστική, αντιεπιστημονική, κοντόφθαλμη και συντεχνιακή επιχειρηματολογία των συνδικαλιστών με την κακή έννοια, μπλοκάροντας δυο συνεχόμενα προγράμματα δωρεάν στείρωσης αδέσποτων ζώων, με αρνητικές συνέπειες στα ζώα, την τοπική κοινωνία, την οικονομία και την δημόσια υγεία.

Με συνεχείς επαφές και συζητήσεις με τους αρμόδιους, με δημοσιεύματα με στέρεα επιχειρήματα και με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, καταφέραμε να επιστρέψουμε στην λογική και να αντιστρέψουμε το κλίμα. Ο Δήμαρχος ερμήνευσε τα γεγονότα, κατανόησε τα κίνητρα κάθε πλευράς, άκουσε τα επιχειρήματα και ανέθεσε, για το καλό της πόλης, την αρμοδιότητα των αδέσποτων ζώων στον κ. Μιχάλη Βλαχάκη, ο οποίος έχει τον πολιτισμό και την παιδεία να προσεγγίσει το ζήτημα λογικά και το θάρρος να συγκρουστεί για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Ο νέος Αντιδήμαρχος αποφάσισε να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την διεξαγωγή προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων στις 23, 24 και 26/02.

Οι εθελοντές της ΠΦΠΟ και του συλλόγου "Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ" είμασταν έτοιμοι, για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, αλλά και για να αναχαιτίσουμε κάθε επίθεση, από τους συνδικαλιστές του ΠΚΣ, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, δεν στερούνται φαντασίας!

Από την ημέρα λήψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων μέχρι και την προηγούμενη της έναρξης του προγράμματος, οι ιδιώτες τοπικοί κτηνίατροι που είχαν προσφερθεί να συνδράμουν στην υλοποίηση του προγράμματος, απειλήθηκαν και εκβιάστηκαν παντοιοτρόπως, από τους ίδιους τους συναδέλφους τους!

Την Παρασκευή 23/02 το πρωί, ο νέος αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μ. Βλαχάκης, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Χ. Ζολινδάκης και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κα Α. Μπομπολάκη ενημέρωσαν την Εισαγγελία Χανίων και μετά την διαβεβαίωσή της για την νομιμότητα του προγράμματος ξεκίνησε το πρόγραμμα προγραμματισμένων στειρώσεων αδέσποτων ζώων στον παραχωρούμενο χώρο του δημοτικού κτηνιατρείου.

Καθώς οι Ευρωπαίοι εθελοντές κτηνίατροι ξεκίνησαν τα χειρουργεία από τις 09:00, ξεκίνησαν και οι άθλιες επιθέσεις:

Πράξη 1η:

Επιστρατεύεται η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι υπάλληλοι της οποίας, αντί να συνδράμουν τον Δήμο στο ωφέλιμο έργο του για την μείωση του αδέσποτου πληθυσμού, αποπειράθηκαν να τον εκφοβίσουν για μια ακόμη φορά στέλνοντας την προηγούμενη ημέρα των στειρώσεων το απόγευμα επιστολή στον Δήμαρχο Χανίων να σταματήσει τις στειρώσεις ενώ την Παρασκευή, θυροκόλλησαν (!) στο παράθυρο του Δημοτικού κτηνιατρείου μια επιστολή προς τον Δήμο! Ο αντιδήμαρχος δεν υποχώρησε. Οι Ευρωπαίοι κτηνίατροι συνέχισαν την εθελοντική εργασία τους.

Πράξη 2η:

Ιδιώτης κτηνίατρος, πρώην δημοτική κτηνίατρος, και από σήμερα πρώην μέλος της 5μελούς επιτροπής του δήμου Χανίων για την διαχείριση των αδέσποτων, νυν συνδικαλίστρια του ΠΚΣ στα Χανιά, δηλώνει στην Νέα Τηλεόραση [https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=ssh_DKrcJgo] ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία έχει αποφασίσει να σφραγίσει το Δημοτικό Κτηνιατρείο για λόγους δημόσιας υγείας! Ο αντιδήμαρχος δεν πτοήθηκε, το κτηνιατρείο δεν σφραγίστηκε, οι Ευρωπαίοι κτηνίατροι συνέχισαν την εθελοντική εργασία τους.

Πράξη 3η:

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η αστυνομία επισκέφθηκε τον χώρο, κατόπιν καταγγελίας της ως άνω συνδικαλίστριας κτηνιάτρου, ότι δήθεν, είχε παραβιαστεί η σφράγιση του κτηνιατρείου! Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι η πληροφορία είναι ψευδής και οι Ευρωπαίοι κτηνίατροι συνέχισαν την εθελοντική εργασία τους.

Πράξη 4η:

Το πρωί του Σαββάτου, μετά το ναυάγιο του Π.Κ.Σ. της Παρασκευής, η συνδικαλίστρια του ΠΚΣ απευθύνθηκε στην Δίωξη Ναρκωτικών, καλώντας τους να ελέγξουν το Δημοτικό Κτηνιατρείο για παράνομα φάρμακα! Ο Αντιδήμαρχος επικοινώνησε με την Δίωξη, οι Ευρωπαίοι κτηνίατροι συνέχισαν την εθελοντική εργασία τους.

Πράξη 5η:

Το πρωί της Δευτέρας, έγινε καταγγελία και στην Επιθεώρηση Εργασίας, υπάλληλοι της οποίας επισκέφθηκαν τον χώρο για να ελέγξουν τα έγγραφα των εθελοντών κτηνιάτρων. Ο έλεγχος έγινε χωρίς φυσικά να ανευρεθεί κάτι το μεμπτό, οι Ευρωπαίοι κτηνίατροι συνέχισαν την εθελοντική εργασία τους.

Επί τρεις ημέρες, η εν λόγω ιδιώτης Χανιώτισσα κτηνίατρος επιστράτευσε την αστυνομία, την δίωξη ναρκωτικών, την κτηνιατρική υπηρεσία, την επιθεώρηση εργασίας, για έναν και μοναδικό λόγο: για να ακυρώσει το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων 80 αδέσποτων ζώων και να πανηγυρίσει αδιάντροπα για μια φορά ακόμα στο πανελλήνιο, ότι εξευτέλισε τον Δήμο Χανίων και τα φιλοζωικά σωματεία. Τελικά όμως ποιον θα έβλαπτε με τις πράξεις της;

Δυστυχώς τα αδέσποτα ζώα, την τοπική κοινωνία, τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Έτσι και την προηγούμενη φορά, που έντεκα ιδιώτες κτηνίατροι σε σύνολο 38 ζήτησαν την ακύρωση των προγραμμάτων δωρεάν στειρώσεων, προσφέροντας "αντάλλαγμα" τις δικές τους υπηρεσίες. Ας ενημερωθεί λοιπόν το πανελλήνιο, ότι, πέντε μήνες μετά από την ανήθικη πρότασή τους, ΚΑΜΙΑ στείρωση δεν προσέφεραν στον δήμο Χανίων. Έπεσαν οι μάσκες, επιτέλους. Φάνηκε ποιοι είναι οι γνήσιοι εθελοντές και φιλόζωοι κτηνίατροι.

Μετά λοιπόν από το θέατρο του παραλόγου σε πέντε πράξεις, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, η φαντασία του ΠΚΣ (προς το παρόν) στέρεψε και ότι το πρόγραμμα στειρώσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ως εθελοντές, φιλόζωοι, δημότες ευχαριστούμε τους Ευρωπαίους κτηνιάτρους, οι οποίοι επί τρεις ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο Χανίων, στειρώνοντας με επαγγελματισμό 80 περίπου αδέσποτα ζώα, καθώς και στα μέλη του συλλόγου "Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ", που συνέδραμαν με κάθε μέσο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, που έμπρακτα για μια ακόμη φορά υποστήριξε το πρόγραμμα των δωρεάν στειρώσεων, οπλίζοντάς μας με νομικά επιχειρήματα υπέρ της υλοποίησης του θεσμού.

Την νέα προσπάθεια του Δήμου Χανίων και των φιλοζωικών οργανώσεων στηρίζουν πολλοί επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της πόλης μας ενώ μας συγχαίρουν για τις ενέργειές μας , που μόνο θετικές αποβαίνουν για την πόλη μας και βεβαίως για τα ίδια τα ζώα.

Εκφράζουμε τέλος τα θερμά μας συγχαρητήρια προς τον κ. Μ. Βλαχάκη, Αντιδήμαρχο Χανίων, για την παρρησία και την συνέπεια με την οποία υπερασπίστηκε την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρισκόμενος συνεχώς στον χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου και επικοινωνώντας με τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, όποτε ήταν απαραίτητο. Ευχόμαστε το βήμα αυτό να είναι το πρώτο από μια σειρά ουσιαστικών δράσεων για την μείωση του αδέσποτου πληθυσμού στα Χανιά.
Όσο για το σε λάθος κατεύθυνση συνδικαλιστικό όργανο των κτηνιάτρων, ένα έχουμε να πούμε:

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες σας και αποδείξατε περίτρανα, ότι δεν σας ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέρα από τα συντεχνιακά σας συμφέροντα, αποφασίστε εάν θα αποσυρθείτε από τον δημόσιο διάλογο για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, στον οποίο μέχρι σήμερα μόνο κακό έχετε προκαλέσει, ή εάν θα αλλάξετε στάση και τακτική, ακολουθώντας τα λαμπρά παραδείγματα Χανιωτών κτηνιάτρων που υπάρχουν ανάμεσά σας, τους οποίους σεβόμαστε και με τους οποίους θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε.

Ο εθελοντισμός δεν έχει σύνορα και συντεχνιακούς σκοπούς είναι δε ευπρόσδεκτος από όπου κι αν προέρχεται, Ελλάδα ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Εμείς τους ευγνωμονούμε το ίδιο όλους.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πρόεδρος
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη».

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελία Χανίων: Απολύτως νόμιμες οι στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνίατρους (βίντεο)

Καταγγέλλουν την παρεμπόδιση διενέργειας νόμιμων στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων

Φιλοζωικά σωματεία των Χανίων αποδεικνύουν ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ψεύδεται & εμποδίζει στειρώσεις αδέσποτων από ευρωπαίους κτηνίατρους

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αποδεικνύει πόσο δεν τον νοιάζει τα όσα υφίστανται τα αδέσποτα ζώα και στη Μαγνησία

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο κακός λύκος και τα τραπεζομάντηλα

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Ντροπή για τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο που σε βίντεο χαρακτηρίζει επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία τ’ αδέσποτα

Συνδικαλιστές του Π.Κ.Σ. χρησιμοποίησαν την υπογραφή κτηνίατρου χωρίς να τον ρωτήσουν!

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων πρέπει να μπει πάνω από τα συμφέροντα των κτηνιάτρων!

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων! Λειτουργούν σωτήρια για τα αδέσποτα!

Α. Τραχήλη: «Δεν υπάρχει ανάγκη για ξένους κτηνιάτρους στη χώρα μας» (βίντεο)

Δεν θέλουν τους εθελοντές κτηνιάτρους για να μη χάσουν την πελατεία τους…

Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν ας αφήσουν τους ξένους να το κάνουν!

Αν δεν απαγορευτεί η πώληση ζώων σε καταστήματα οι στειρώσεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές!

Δήμος Χανίων: Αναγκαιότητα ο πληθυσμιακός έλεγχος των αδέσποτων ζώων

Δεν θέλουν τους εθελοντές κτηνιάτρους για να μη χάσουν την πελατεία τους…

Πρόθεση του ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι να λειτουργήσει ο θεσμός των εθελοντών κτηνιάτρων

Η εγκληματική δράση μας εις βάρος των ζώων εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς

Σήμερα στην Ε.Ε. το θέμα των εθελοντών κτηνιάτρων

Στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν για τις στειρώσεις των αδέσποτων που ζουν εντός Ε.Ε.

Γιατί οι εθελοντές κτηνίατροι δεν χρειάζονται την έγκριση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Βάζουν παρανόμως εμπόδια στους εθελοντές κτηνιάτρους

Στειρώσεις γατιών και σκυλιών από εθελοντές κτηνιάτρους στη Βόρεια Ελλάδα

Οι κτηνίατροι της Λέσβου εκβιάζουν τους φιλόζωους!

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Ευρωπαίοι κτηνίατροι και στη Λέσβο για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.