Στηρίξτε μας

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

22 Δεκεμβρίου 2011 22:54 | Επικαιρότητα
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.), διότι όπως λέει προωθεί εσπευσμένως στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο καταργεί τον ήδη υπάρχοντα νόμο 3170/2003. Με την ενέργεια αυτή το ΥΠ.Α.Α.Τ. σύμφωνα πάντα με τον Π.Κ.Σ. «αφενός ορίζει αναρμόδιους να διαχειρίζονται την ύπαρξη των αδέσποτων και αφετέρου στον κάθε τυχαίο που δηλώνει εθελοντής κτηνίατρος να εισέρχεται στη χώρα μας και να ασκεί ιατρικές πράξεις σε μη αποδεκτούς χώρους από την περί κτηνιάτρων νομοθεσία».

Πριν διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του Π.Σ.Κ. σας θυμίζουμε, ότι επί της ουσίας το συνδικαλιστικό όργανο των κτηνιάτρων αντιδρά, γιατί φοβάται, ότι θα ζημιωθούν τα μέλη του, αν κτηνίατροι από το εξωτερικό έρχονται και προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, προσφέρουν δηλαδή κοινωνικό έργο, βοηθώντας έτσι τα φιλοζωικά σωματεία στις στειρώσεις, που στοιχίζουν πολλά χρήματα, και είναι η μόνη λύση για την διαχείριση των πληθυσμών των αδέσποτων ζώων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Π.Σ.Κ.

«Με την εσπευσμένη προώθηση νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του νόμου 3170/2003, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παραχωρεί σε φιλοζωικά σωματεία τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων αρμοδιότητα που δεν αντιστοιχεί στον σκοπό ύπαρξής τους, παρακάμπτοντας το μέχρι τώρα καθεστώς, κύριας και σε ορισμένα θέματα αποκλειστικής ευθύνης των δήμων και αφετέρου στον κάθε “τυχαίο” που δηλώνει “εθελοντής κτηνίατρος” να εισέρχεται στη χώρα μας και να ασκεί ιατρικές πράξεις σε μη αποδεκτούς χώρους από την περί κτηνιάτρων νομοθεσία.

Εθελοντές αλλοδαποί κτηνίατροι θα προσφέρουν “δωρεάν” τις υπηρεσίες τους και θα χειρουργούν σε μη ενδεδειγμένους ιατρικούς χώρους, εισπράττοντας έξοδα διαμονής, μετακίνησης και τροφεία, αφαιρώντας εργασία με μικρότερη εν τέλει αμοιβή από τους κτηνιάτρους που διατηρούν νόμιμα κτηνιατρεία στη χώρα μας.

Ακόμη, με το ίδιο νομοσχέδιο αφαιρούν από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο τη βάση δεδομένων, δηλαδή τη βάση συγκέντρωσης στοιχείων, ζώων και ιδιοκτητών. Ένα θεσμό που λειτουργεί άψογα, εκσυγχρονίζεται συνεχώς από τον φορέα (ΠΚΣ) που τον δημιούργησε και τον υπηρετεί με επιτυχία χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Η μεταφορά του θα γίνει στο Υπουργείο με τη γνωστή σε όλους μας οργάνωση και ταχύτητα διεκπεραίωσης που διέπει και διακρίνει το ελληνικό δημόσιο.

Ως Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το νομοσχέδιο που προωθεί διότι πλήττει καίρια τον κλάδο μας και ταυτόχρονα, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο Υπουργός, κ. Σκανδαλίδης, με την πράξη του αυτή αναιρεί την από μέρους του υπερψήφιση του εν λόγω νόμου το 2003. Πιθανώς να υποστηρίζει αλλαγή συνθηκών... Περίπτωση πολιτικής ανευθυνότητας ούτε που του περνάει από το μυαλό;! Από την άλλη πλευρά, ο κ. Δριβελέγγας για ακόμη μία φορά κινείται σε πολιτικά θολά νερά, χωρίς να αντιλαμβάνεται το κόστος που δημιουργείται με αυτά που προωθεί. Όσον αφορά τον κ. Ροντούλη, ενημερώθηκε για το θέμα από την πρόεδρο του Π.Κ.Σ. κα Αθηνά Τραχήλη σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώτου, αλλά τα αντανακλαστικά του κ. υφυπουργού παραμένουν ανενεργά…

Ευελπιστούμε ότι η πολιτική ανευθυνότητα του Υπουργείου θα λάβει τέλος και δε θα συνεχίσει να αγνοεί τις θέσεις του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, καθώς και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων.

Ως κλάδος οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ορθή εφαρμογή κτηνιατρικών πράξεων και νοσηλείας, τον αθέμιτο ανταγωνισμό ξένων επαγγελματιών κατά παράβαση κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, διότι αυτό που προτείνεται στο νομοσχέδιο εφαρμόστηκε πρόσφατα σε Δήμο της χώρας μας, παρανόμως, με απείρου κάλλους εικόνες ανευθυνότητας και προχειρότητας. (π.χ. Μέγαρα: στη θέση των αναγκαίων χειρουργείων υπήρχαν κασέλες, μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων ασηψίας με μετεγχειρητική τοποθέτηση των ζώων στο έδαφος)

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα στραφούμε με κάθε νόμιμο τρόπο κατά παντός υπευθύνου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και οιουδήποτε άλλου αρμόδιου που εν μέσω οικονομικής κρίσης πλήττει καίρια την αξιοπρέπεια και το επαγγελματικό δικαίωμα ενός κλάδου και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή».

Η πρόεδρος του Π.Κ.Σ.
Α. Τραχήλη

Διαβάστε επίσης:

Οι κτηνίατροι από το εξωτερικό στείρωσαν 383 αδέσποτα σε Καβάλα και Νέστο

Τις νόμιμες στειρώσεις αδέσποτων στις Σέρρες καταγγέλλει ο Π.Κ.Σ.

Δεν θέλουν τους εθελοντές κτηνιάτρους για να μη χάσουν την πελατεία τους…

Οι κτηνίατροι της Λέσβου εκβιάζουν τους φιλόζωους!

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

18 Σχόλια

  1. Θάνος

    με μετεγχειρητική τοποθέτηση των ζώων στο έδαφος)
    -----
    Δηλαδή οι έλληνες που πληρώνονται δεν τα τοποθετούν στο έδαφος αμέσως μετά την εγχείρηση; Μα δεν είναι όλοι οι κτηνίατροι τόσο οργανωμένοι για να έχουν χώρο… και μάλιστα αν εγχειρίζουν 20-30 ζώα την ημέρα, πόσοι κτηνίατροι έχουν χώρο για να χωράνε τόσα ζώα;

    Εγώ λέω να σταλεί μια επιστολή στο κανάλι που εμφανίστηκε η πρόεδρος, που να εξηγεί κάποια πράγματα για να δουν τι παραμύθια τους είπε.

  2. Θάνος

    Σχόλιο 6ο για fwnh logikhs

    Υποβλήθηκε από fwnh logikhs ( ) στις Τετ, 2012-01-04 23:14.

    Δεν γίνεται να απαιτείτε να κάνετε το 'φιλοζωικό έργό' σας πάνω σε πλάτες άλλων!!!
    -----
    Έτσι όπως το λες μοιάζει σαν να μιλάμε για το κέφι μας. Αυτό από μόνο του σε ακυρώνει κατά κράτος.

  3. Θάνος

    Σχόλιο 4ο για fwnh logikhs
    Και πάμε παρακάτω: Και λες δηλαδή αν, το κράτος, σας έδινε λεφτά για να κάνετε εσείς τις στειρώσεις, θα γίνονταν σωστή δουλειά;
    Εγώ δεν το πιστεύω με τίποτα. Εκτός από μια μειοψηφία οι οποία πράγματι πασχίζει, και κάνει ό,τι μπορεί και προσπαθεί να βοηθάει τα ζώα και νοιάζεται, και η οποία θα ήταν συνεπής, ο κανόνας θα έβρισκε μια πολύ καλή ευκαιρία να βγάλει λεφτά χωρίς να κάνει έξοδα και δουλειά. Πιστεύω, ότι ενώ θα στείρωνε εκατό θα έλεγε ότι στείρωσε δυο χιλιάδες. Και ούτε οξυγόνα ούτε τίποτα. Θα έστηνε ένα καλό σκηνικό με ωραίο χώρο με οξυγόνα και όλα τα καλούδια, θα καλούσε την τηλεόραση να δείξει το καλό το έργο και την μεγάλη αγάπη και σεβασμό με την οποία φροντίζει τα σκυλάκια, και στην πραγματικότητα θα έπεφτε άγριο πλιάτσικο σε βάρος των αδέσποτων.

  4. Θάνος

    Σχόλιο 3ο για fwnh logikhs

    Αν σας ένοιαζε για τα σκυλιά, θα φροντίζατε να βοηθήσετε από άποψη χώρου, αφού δεν σας αρέσουν οι κινητές μονάδες, και θα συζητούσατε με το υπουργείο για την κάλυψη των εξόδων των οξυγόνων για να τα διαθέσετε στους εθελοντές. Με άλλα λόγια, θα ζητούσατε να μπείτε στην διαδικασία για βελτίωση συνθηκών και κάλυψη λοιπών αναγκών, και δεν θα προσπαθούσατε για την ακύρωσή τους.

  5. Θάνος

    Σχόλιο 2ο για fwnh logikhs

    Δεν μπορεί να έχετε την απαίτηση να μην κάνουμε στειρώσεις επειδή δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε από την τσέπη μας, ούτε να μην τις κάνει κανείς γιατί δεν θα πάρετε εσείς λεφτά. Αυτό είναι το ζόρι σας και αφήστε κατά μέρος ότι δήθεν νοιάζεστε για τις συνθήκες υπό τις οποίες στειρώνουν οι εθελοντές γιατροί. Λες και οι έλληνες που πληρώνονται και στειρώνουν χρησιμοποιούν οξυγόνα…

    Εσείς θέλετε να μείνει η κατάσταση όπως είναι, καρφάκι δεν σας καίγεται για το τι απογίνονται τα σκυλιά, αλλά όσες στειρώσεις θα γίνονται, όποτε γίνονται, αν δεν υπάρχει το τσάμπα αναγκαστικά θα ξηλώνονται σε εσάς.

  6. Θάνος

    fwnh logikhs σωστά τα παραπάνω αλλά γιατί μας τα λες;

    Λοιπόν: Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα που χρειάζονται λεφτά. τα οποία δεν έχουμε και άρα θα τα κάνουμε με αυτούς που δεν μας παίρνουν λεφτά. Ακόμα και αν θέλαμε να τα κάνουμε με εσάς για τους λόγους που αναφέρεις, δεν έχουμε.

    Πάμε παρακάτω: Αν θίγεστε οικονομικά από τους εθελοντές γιατρούς, αφορά εσάς και το κράτος, και όχι εμάς ούτε τους εθελοντές γιατρούς. Μην στρέφεστε εναντίον μας, ούτε εναντίον των εθελοντών γιατρών, στραφείτε στο κράτος και ζητήστε να σας δώσει λεφτά για να κάνετε εσείς αυτό που θα κάνουν οι εθελοντές γιατροί.

  7. fwnh logikhs

    Σίγουρα θα έρθει η ώρα που ο καθένας από εμάς θα χρειαστεί έναν κτηνίατρο κάπου κοντά του για κάποιο έκτακτο περιστατικό οπότε ας φροντίσουμε να επιβιώσουν κτηνιατρεία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς κ όχι να προσπαθούμε να τα εξοντώσουμε με τέτοιες τακτικές!!!Είναι σίγουρο πως όταν στις 2 τα ξημερώματα χρειαστείτε κτηνίατρο για το δηλητηριασμένο ζωάκι σας κανένας αλλοδαπός κτηνίατρος δεν θα είναι εκεί για να το σώσει παρά μόνο ο κτηνίατρος της γειτονιάς σας!!!!Ας μην είμαστε κοντόφθαλμοι για άλλοι μια φορά!!!Είναι άκρως προσβλητικό!!!

  8. fwnh logikhs

    Σκέφτηκε κανείς σας πως ένας γιατρός για μια αντίστοιχη επέμβαση σε γυναίκα αμοίβεται με 3.000 euro περίπου κ φυσικά δουλεύει σε άλλες συνθήκες???Δεν νομίζω οτι τα αναλογίστηκε ποτέ κανείς σας αυτά!!!Η δουλειά του κτηνιάτρου είναι ανεκτίμητη κ πολύ πολύ κακοπληρωμένη!!!Ας μην μιλάμε για μαφίες λοιπόν!!!Τα κτηνιατρεία δεν είναι ιδρύματα κ οι κτηνίατροι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι!!!Ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κ προσπαθούν κάπως να επιβιώσουν!!!Δεν γίνεται να απαιτείτε να κάνετε το 'φιλοζωικό έργό' σας πάνω σε πλάτες άλλων!!!Είναι δικό σας συμφέρον να έχετε τους κτηνιάτρους συμμάχους δίπλα σας κ όχι να στέκεστε απέναντι τους κ να χρησιμοποιείτε προσβλητικούς κ ανόητους χαρακτηρισμούς

    1. eleni

      Γράφετε: Δεν γίνεται να απαιτείτε να κάνετε το 'φιλοζωικό έργό' σας πάνω σε πλάτες άλλων!!!

      Ξεχνάτε ότι πρόκειται για το φιλοζωικό έργο που το κράτος δεν κάνει και το επωμίζονται εθελοντές και δεν πρόκειται για το βίτσιο κανενός!

      1. fwnh logikhs

        k bravo stous ethelontes gia to ergo pou prospathoun na prosferoun!!!!omos den boreis na ipoxreoseis kanenan na simmetexei sto diko sou ergo!!!an apaitw apo ktiniatrous na douleuoun kato tou kostous tote tous eksanagkazo na simmetexoun sto diko mou filozoiko ergo eite to teloun eite oxi!!!k ean kapoios den borei i den thelei na simmetexei einai anafaireto dikaiwma tou!den boreite na xrisimopoieite xaraktirismous loipon enantion ktiniatron!!!

  9. fwnh logikhs

    Αναρωτήθηκε κανείς σας ποιά ακριβώς είναι η δουλειά του κτηνιάτρου?Σκεφτήκατε τι χρηματικό κόστος έχει μία επέμβαση για ένα κτηνιατρείο(αναλώσιμα,φάρμακα κλπ)?Νιώσατε την αδρεναλίνη σας να είναι στα ύψη γιατί έχετε κοιμήσει ένα ζώο του οποίου την κατάσταση της υγείας φυσικά κ δεν ξέρεις γιατί κανείς δεν πληρώνει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις (αιματολογικά,βιοχημικά κλπ) κ μόνο εσύ ξέρεις πως το ρίσκο που έχεις πάρει με το να το κοιμήσεις είναι τεράστιο?Ξέρετε πως ένας κτηνίατρος είναι κατά την διάρκεια του χειρουργείου αναισθησιολόγος,χειρούργος,μαιευτήρας,νοσοκόμος κλπ κ μετά το πέρας του χειρουργείου γίνεται φυσικά κ καθαρίστρια-λαντζέρισα?

  10. Dimitris

    Opoios gnorizei ton choro kserei poly kala oti -kai fysika yparchoun eksereseis- prokete gia mafia! 90 Evro gia steirosi adespoto thylikou, 70 Evro gia arseniko...tosa zitane sobara kentra kai organoseis sthn Ellada pou echoun thn aparaititi evaisthisia schetika me to terastio problima ton adespoton. Ta symperasmata dika sas...

  11. Αθηνα

    ΞΕΦΤΙΛΑ, ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ 80 ΕΥΡΩ ΕΩς 120 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΘΥΛΗΚΙΑΣ ΓΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΟΥΤΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΜΩΣ.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.