Στηρίξτε μας

Γιατί αρνούνται οι Έλληνες κτηνίατροι να συνεργαστούν με τον Δήμο Χανίων;

25 Σεπτεμβρίου 2012 17:30 | Επικαιρότητα
Γιατί αρνούνται οι Έλληνες κτηνίατροι να συνεργαστούν με τον Δήμο Χανίων;

Ο Δήμος Χανίων μετά τις πιέσεις που του ασκήθηκαν συστηματικά αλλά και λόγω του πολύ σημαντικού έργου που έχουν προσφέρει με παραδειγματικό τρόπο και για πολλά χρόνια και προς την τοπική κοινωνία και φυσικά στα ίδια τα ζώα οι φιλοζωικοί σύλλογοι της περιοχής έχει θέσει μεταξύ των προτεραιοτήτων του και τη διαχείριση των αδέσποτων.

Όμως σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα εν μέσω κρίσης και ενώ το κονδύλι έχει εξασφαλιστεί κινδυνεύει η χρηματοδότηση να μην απορροφηθεί επειδή τα μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στα Χανιά αρνούνται να συνεργαστούν με την δημοτική αρχή για το πρόγραμμα στειρώσεων.

Οι κτηνίατροι βρίσκουν δικαιολογίες για να μη συμμετέχουν σε αυτό και ταυτόχρονα κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν επιτρέπουν συναδέλφους τους από το εξωτερικό να συνεργαστούν με τον δήμο ακόμα και χωρίς αμοιβή γιατί οι ίδιοι όπως λένε ζημιώνονται.

Οι δικαιολογίες για την άρνηση συμμετοχής στο πρόγραμμα στειρώσεων όπως αποκαλύπτει επιστολή – που στέλνει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη προς την πρόεδρο του Π.Κ.Σ. Αθηνά Τραχήλη ζητώντας τη συνεργασία της – είναι μάλλον αστείες.

Οι κτηνίατροι ισχυρίζονται ότι δεν θα πληρωθούν εγκαίρως ενώ τους έχουν διαβεβαιώσει για το αντίθετο αφού τα χρήματα αυτά υπάρχουν.

Αν αυτή είναι η μόνη βάσιμη αιτία αναστολής (γιατί κανένας δήμος δεν φημίζεται για την εξόφληση των οφειλών του) όλες οι υπόλοιπες δεν είναι.

Οι Έλληνες κτηνίατροι μέλη του Π.Κ.Σ. που σε θεωρητικό επίπεδο παλεύουν για τις στειρώσεις των αδέσποτων ισχυρίζονται ότι δεν συμμετέχουν γιατί ο Δήμος Χανίων δεν έχει καταφύγιο…

Δεν συμμετέχουν επειδή δεν υπάρχει «συνεργείο» περισυλλογή ενώ οι εθελοντές των φιλοζωικών συλλόγων και είναι διατεθειμένοι να συγκεντρώνουν σταδιακά τα ζώα και φυσικά να τα φιλοξενήσουν μετεγχειρητικά στα σπίτια τους για 3-4 μέρες μέχρι να συνέλθουν και να επανενταχθούν…

Ο λαός μας το έχει πει πιο απλά «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Είχαμε τονίσει πριν από μήνες ότι οι όροι που θέτει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για να συμμετέχει σε προγράμματα στειρώσεων είναι τέτοιοι ώστε να καθιστούν κάθε συνεργασία με τους δήμους απαγορευτική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και αυτές για λόγους κυρίως εντυπωσιασμού (βλέπε Σέρρες).

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά φιλόζωοι Έλληνες κτηνίατροι. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τους συναντάμε παντού στην Ελλάδα όμως ο Π.Κ.Σ. πρέπει να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος και να επιτρέψει στα μέλη τους αυτές τις συνεργασίες για το καλό των ζώων και του τόπου μας.

Αν αυτό δεν μπορεί να το κάνει τότε ας αφήσει τους ξένους που χωρίς αμοιβή είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε εγχειρήσει στείρωσης αδέσποτων σκυλιών και γατιών.

Μπορεί η κρίση να βαθαίνει αυτό όμως σημαίνει – είτε οι δήμοι έχουν υποδομές είτε όχι ότι τα ζώα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται, να υποφέρουν, να αρρωσταίνουν, να υποφέρουν έγκλειστα σε άθλια «καταφύγια» δημόσια και ιδιωτικά.

Γι’ αυτό και οι μαζικές στειρώσεις είναι σημαντικό να γίνονται.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Προς την

Πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

κα Αθηνά Τραχήλη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ

1. Δήμαρχο Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη

2. Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Ε. Αμπαδιωτάκη

3. Γ. Γραμματέα κ. Γ. Κουρή

4. Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ.

κ. Μ. Χαρακόπουλο

5. Διεύθυνση Κ.Α.Φ.Ε. ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ.

Κα Χ. Δηλέ

6. Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης

κ. Ζ. Σωμαρά

7. Κτηνιατρική Χανίων

κ. Μ.  Μεσσαριτάκη

8. ΚΟΜΜΑΤΑ, Μ.Μ.Ε.

Κυρία Πρόεδρε,

Σε πρόσφατη επιστολή σας που στείλατε στους Δήμους της χώρας κάνατε έκκληση να  απευθύνονται οι Δήμοι στους έλληνες κτηνίατρους για πολλούς λόγους  αλλά και λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης που διέρχεται  ο κλάδος σας, απόρροια της γενικότερης  κρίσης  της χώρας.

Πράγματι ο Δήμος Χανίων και με την προτροπή του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εξαιτίας της αδήριτης ανάγκης να προστατευθούν τα αδέσποτα και η πόλη, απευθύνθηκε  εγγράφως  με προκήρυξη διαδικτυακά  στους κτηνιάτρους του νομού προκειμένου να  συμμετάσχουν σε  πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού  και  τραυματισμών  αδέσποτων ζώων.

Παρά τις  τρεις  επαναλαμβανόμενες προσπάθειες και  τις αντίστοιχες συνεδριάσεις που προκάλεσε ο αντιδήμαρχος Χανίων κ.  Αμπαδιωτάκης οι ντόπιοι κτηνίατροι  δεν ανταποκρίθηκαν  στην έκκληση του Δήμου Χανίων και δεν δέχτηκαν  να συμπράξουν στο πρόγραμμα.

Οι λόγοι της άρνησής τους  είναι  οι παρακάτω:

α. Η  καθυστέρηση  πληρωμής τους από τον Δήμο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δημοτικών παραγόντων.

β. Η έλλειψη δημοτικού  καταφυγίου εκ μέρους του Δήμου, παρά τις πραγματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Δήμο για τη δημιουργία και δημοτικού καταφυγίου και δημοτικού κτηνιατρείου.

γ. Η έλλειψη συνεργείου περισυλλογής του Δήμου.

δ. Ζήτησαν μάλιστα να μην συμμετάσχουν τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης στο πρόγραμμα αυτό του Δήμου  τόσο  στο  κομμάτι της περισυλλογής όσο και της περίθαλψης.

Ας σημειωθεί δε ότι τα  κονδύλια έχουν ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων - για πρώτη φορά στα χρονικά  - και περιμένουν να απορροφηθούν.

Η παραπάνω απόφαση του τοπικού παρατήματος Χανίων κρίνεται από την φιλοζωική κοινότητα της πόλης  το λιγότερο ακατανόητη   αφού  τα αδέσποτα ζώα είναι χιλιάδες και οι φιλοζωικοί σύλλογοι  αιμορραγούν οικονομικά.

Τουλάχιστον ο δικός μας σύλλογος που δεν έχει καμία  στήριξη από αντίστοιχο  σωματείο του  εξωτερικού, τα δε κονδύλια κινδυνεύουν να χαθούν.

Ευγενώς  λοιπόν  σας θέτουμε τα παρακάτω  ερωτήματα και  ζητάμε την παρέμβασή σας ως Προέδρου του Π.Κ.Σ.  ώστε οι Χανιώτες  κτηνίατροι να συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και να μην πάει αυτό χαμένο.

1. Mήπως δεν υπάρχει ανεργία στον κλάδο σας στα Χανιά  και η έκκλησή σας  προς τον Δήμο  για βοήθεια των ντόπιων κτηνιάτρων  είναι  άνευ αντικειμένου;

2. Γιατί κρίνεται  από τους συναδέλφους σας απαραίτητη η ύπαρξη  δημοτικού καταφυγίου εδώ και τώρα  για να  προσφέρουν τις υπηρεσίες  τους,  όταν σε μια πλειάδα πόλεων της χώρας οι δήμοι δεν έχουν καταφύγιο και παρ’ όλα αυτά οι συνάδελφοί σας εκεί  συμμετέχουν στην προσπάθεια του Δήμου, και μάλιστα κρατώντας για 3 ημέρες  τα  εγχειρισμένα ζώα στα κτηνιατρεία τους και μετά τα αναλαμβάνουν οι εθελοντές μέχρι της αποθεραπείας τους;

Και γιατί όλα αυτά τη στιγμή  που  γίνονται σοβαρές  προσπάθειες  για πρώτη φορά από τον Δήμο Χανίων  να  δημιουργηθεί δημοτικό  κτηνιατρείο και χώρος περίθαλψης  των  ζώων;

Μήπως μας τιμωρούν εδώ στα Χανιά οι κτηνίατροι  και για ποιο λόγο;

Γιατί όταν τα φιλοζωικά σωματεία  τους πηγαίνουν ζώα  για στείρωση (ή άλλες επεμβάσεις και θεραπείες) δεν έχουν αντίρρηση οι συνάδελφοί σας   να αποθεραπεύονται αυτά  στα σπίτια των μελών και εθελοντών τους και  την έχουν  με  το πρόγραμμα του Δήμου Χανίων;

Αυτή η διαφορετική τακτική που οφείλεται;

Δεν φοβούνται  στις περιπτώσεις αυτές ότι τα φιλοζωικά δεν θα κάνουν καλά την δουλειά τους στην μετεγχειρητική νοσηλεία, όπως ισχυρίζονται;

Τι πρόβλημα έχουν με τα φιλοζωικά σωματεία και ζητούν τον αποκλεισμό τους από την συνεργασία  του Δήμου με το έτσι θέλω παρά  τις αντίθετες διατάξεις του νόμου 4039/2012;

Γιατί τα φιλοζωικά δεν μπορούν να περισυλλέγουν ζώα  κατά την άποψή τους;

Τα ζώα που τους πηγαίνουμε τώρα στα κτηνιατρεία τους και τα αναλαμβάνουν  επ’ αμοιβή  δεν τα περισυλλέγουμε  εμείς οι εθελοντές – μέλη των φιλοζωικών σωματείων;

Θεωρούν ότι όλα αυτά τα ζώα που τους πηγαίνουμε μας ανήκουν και δεν είναι αδέσποτα, τα οποία παλεύουμε να σώσουμε;

Ας μας φέρουν ένα παράδειγμα ζώου, που ανήκει σε ιδιώτη, και τους το πήγαμε για περίθαλψη χωρίς να το γνωρίζουν οι κτηνίατροι και  χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Αλλά ακόμη και στη περίπτωση   που ο ισχυρισμός τους  αυτός αληθεύει – γεγονός που το αρνούμαστε κατηγορηματικά – γιατί αρνούνται  να βοηθήσουν την δημοτική αρχή και δεν βρίσκουν  από κοινού κάποιες  ασφαλιστικές  δικλείδες  που θα καλύπτουν και τα συμφέροντα τους;

Γιατί θα πρέπει  να  χαθεί το κονδύλι που έχει ήδη εγκριθεί;

Γιατί τόση αντίδραση εκ μέρους τους;

Ελπίζουμε, ότι  οι  συνεχείς  διακηρύξεις σας  οι οποίες τονίζουν ότι οι  Έλληνες κτηνίατροι  βοηθούν τα αδέσποτα ζώα και τις προσπάθειες των Δήμων να μην γίνονται για λόγους επικοινωνιακούς και  να συμπράξουν οι συνάδελφοί σας  στα Χανιά  στο πρόγραμμα του Δήμου με όσες ατέλειες και αν έχει αυτό.

Είναι επιεικώς  παράλογο  να διατίθενται κονδύλια από τους Δήμους για προγράμματα στειρώσεων – που στοχεύουν στην διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων – και οι Έλληνες κτηνίατροι να αρνούνται την συμμετοχή τους σε αυτά.

Ο Δήμος Χανίων έδωσε πραγματική μάχη  για να εγκριθούν τα κονδύλια αυτά και η στάση των  κτηνιάτρων είναι πραγματική  ακατανόητη.

Ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να  επικρατήσει  η λογική. Να επικρατήσει  η  πραγματική αγάπη  για τα αδέσποτα και το συμφέρον της πόλης και των δημοτών.

Διαφορετικά  έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε τον κλάδος σας  και τα συνδικαλιστικά του όργανα για αμετροέπεια και για  ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Πράγμα που απευχόμαστε.

Αναμένοντας την απάντησή σας  ευχαριστούμε,

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος

Αναστασία Μπομπολάκη

Διαβάστε επίσης:

Δίκτυο Ελλήνων εθελοντών – κτηνιάτρων ετοιμάζει ο Π.Κ.Σ.

Άρχισε να λειτουργεί το Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων & τις πρώτες στειρώσεις έκαναν Γερμανοί εθελοντές κτηνίατροι

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους των αρμοδίων για την δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου στα Χανιά

«Ταφόπλακα» στην σωτήρια για τα ζώα δράση των φιλοζωικών σωματείων θέλει να βάλει η Κτηνιατρική Υπηρεσία Χανίων

Π.Φ.Π.Ο.: Ψεύδεται η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων ώστε να μην γίνονται υιοθεσίες αδέσποτων

Δωρεάν στειρώσεις κατοικίδιων για απόρους και ανέργους από την Π.Φ.Π.Ο. στα Χανιά

Χανιά: Φιλοζωικοί σύλλογοι αναστέλλουν τη δράση τους για να εξαναγκάσουν τους δήμους να ασχοληθούν με τ’ αδέσποτα 

Παραδέχτηκε μέσω facebook ότι πυροβόλησε γάτα στο κέντρο των Χανίων

Συνελήφθη άνδρας που κακοποιούσε τα σκυλιά του στο χωριό Μαθές Χανίων

Π.Φ.Π.Ο.: Η κατάρρευση αλόγων στα Χανιά συμβαίνει εξαιτίας της εκμετάλλευση τους από τους αμαξάδες

Εξώδικη διαμαρτυρία προς την Ένωση Αστυνομικών Χανίων που υποστηρίζει αδιάφορους αστυνομικούς σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων

Χανιά: Εγκατέλειψε τον σκύλο του δένοντας τον σε παγκάκι στην Σούδα

Πλατανιάς Χανίων: Βράβευσαν αστυνομικούς, πυροσβέστες, κτηνιάτρους, μαθητές που βοήθησαν ενεργά στη διάσωση ζώων σε κίνδυνο

Μελισσιά Χανίων: Άφησε τον σκύλο του να πεθάνει δεμένος από δίψα & οι συντοπίτες του τον καλύπτουν

Χανιά: Έσωσαν τα ζώα που ψυχικά ασθενής γυναίκα είχε εγκλωβίσει & κακοποιούσε στο σπίτι της

Χανιά: Περπάτησε μετά από πολύμηνη φροντίδα ο πυροβολημένος σκύλος & χρειάζεται σπιτικό

Γέφυρα σωτηρίας για να ξαναπερπατήσει ο σκύλος που ξυλοκοπήθηκε & πυροβολήθηκε επανειλημμένα στην Μαλάξα Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χανιά: «Αστεία» ποινή για τον στρατιωτικό & κυνηγό που έδεσε & εγκατέλειψε τον σκύλο του για να πεθάνει από πείνα

Χανιά: Αστυνομικοί του Α.Τ. Βρυσών φρόντισαν τα κουταβάκια που κάποιος εγκατέλειψε

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Χανιά: Καταδικάστηκε ο βοσκός που σκότωσε με καραμπίνα 2 σκυλιά στο χωριό Κουφός

Χανιά: Βρήκε τον σκύλο πυροβολημένο στο Μάλεμε

Συνελήφθη ο άνδρας που κακοποιούσε τα 3 σκυλιά του στο Βαμβακόπουλο Χανίων

Παλεύει για τη ζωή της η γάτα που πυροβολήθηκε & έμεινε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων

Έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία για τον σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στον Πλατανιά Χανίων

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. valanida

  ΑΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕς ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩς ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
  ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ?ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΖΩΟ?
  ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΑΣΕ 2000 ΕΥΡΩ ,ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ,
  ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΟΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟ <<ΦΙΛΟΖΩΟ>>,ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΤΗΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.