Στηρίξτε μας

Παλεύει για τη ζωή της η γάτα που πυροβολήθηκε & έμεινε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων

16 Φεβρουαρίου 2017 23:55 | Καταγγελίες
Παλεύει για τη ζωή της η γάτα που πυροβολήθηκε & έμεινε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων

Με τεράστια υπομονή αντιμετωπίζει τους κτηνιάτρους από τις 6 Φεβρουαρίου, ο Ζαχαρίας, ο γάτος που εντοπίστηκε πυροβολημένος να σέρνεται με το κορμί του γεμάτο πληγές από το σύρσιμο και τη μόλυνση που είχαν προκαλέσει στο κορμί του τα ίδια του τα κόπρανα στη Νέα Χώρα Χανίων.

XaniaZahariasPyrovolimenos 6Μετά την αφαίρεση του βλήματος κουνάει τα ποδαράκια του, αλλά η οστεομυελίτιδα έχει προχωρήσει πολύ...

Το ζώο που μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο των Καμπουράκη - Βαλυράκη χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» δίνει μεγάλη μάχη και παράλληλα δείχνει και τεράστια υπομονή προς όλους όσοι εδώ και 10 μέρες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον σώσουν.

Σύμφωνα με την Ευαγγελία Σκλαβούνου, που είναι εθελόντρια του συλλόγου, έχει υιοθετήσει έξι ανάπηρα ζώα, και τον φροντίζει καθημερινά: «ο Ζαχαρίας συνεχίζει να αγωνίζεται... Αποτελεί όμως υπόδειγμα ασθενή. Έχει υποστεί ένα χειρουργείο για αφαίρεση σφαίρας από την σπονδυλική στήλη, ακρωτηριασμό της ουράς, όσχεου, πέους και ενός μεγάλου τμήματος του πίσω ποδιού. Ένα δεύτερο χειρουργείο για την αφαίρεση πλαστικού που είχε καταπιεί ως αδέσποτο και είχε φράξει το έντερο του.

Έχει έλκος στα μάτια και φέρει ουροκαθετήρα και φλεβοκαθετήρα. Όλες αυτές τις μέρες που παλεύουμε για τη ζωή του, με τα χειρουργεία, ορούς, ενέσεις, εξετάσεις αίματος δεν έχει διαμαρτυρηθεί καθόλου, δεν έχει βγάλει νύχια, ούτε καν έχει νιαουρίσει. Συνεργάζεται απόλυτα με τους γιατρούς του (κυρίες Βαλυράκη, Σβορώνου και εχθές που πήγαμε για αλλαγή στην κα Τσιτινίδου, της έκανε χαρούλες) γιατί ξέρει ότι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Η όρεξη του για ζωή (και φαγητό) είναι αξιοσημείωτη, γι’ αυτό και εμείς θα είμαστε δίπλα του…».

Το χρονικό της διάσωσης...

Το απόγευμα  της 6ης Φεβρουαρίου μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» πήγε στην περιοχή της Νέας Χώρας για να μεταφέρει στο γιατρό έναν γατούλη, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε μια σκάλα δίπλα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και σερνόταν αφού δεν μπορούσε να περπατήσει.

Ο σοβαρά τραυματισμένος γάτος βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον πέντε ημέρες αλλά κανείς δεν είχε κάνει τον κόπο να τον μεταφέρει σε κτηνίατρο για να τον σώσει. Η γυναίκα που ενημέρωσε τον σύλλογο για την κατάσταση του ζώου είπε στην Έφη Τσεκμέζογλου - όπως η ίδια εξήγησε στο www.zoosos.gr - ότι τάιζε τον γάτο, δήλωσε ότι ανησυχούσε για αυτόν και πως τον είχε αγαπήσει, αλλά δεν ήθελε να πάρει την φιλοζωική γιατί της είχαν πει ότι κάνει ευθανασίες... και έτσι άφησε αυτό το πλάσμα να αφυδατωθεί τελείως, ουσιαστικά να σαπίζει πάνω στις πληγές του από τα κόπρανα και τα ούρα με αποτέλεσμα να μολυνθεί και να πάθει οστεομυελίτιδα...

Ο Ζαχαρίας – όπως τον ονόμασαν – μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Καμπουράκη-Βαλυράκη και κέρδισε τις καρδιές όλων από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Δεν είναι τυφλός, παρόλο που έχει χάσει πια το ένα μάτι, ούτε κουφός, και παρά τους πόνους του, γύριζε ανάσκελα και έτριβε τη μουρίτσα του αποζητώντας χάδια και αγκαλιές, ενώ προσπαθούσε να καθαριστεί. Είναι απίστευτα όμορφος με καταπράσινα μάτια, παρά την μεγάλη ταλαιπωρία του.

Από τις ακτινογραφίες διαπιστώθηκε ότι πυροβολήθηκε και ένα βλήμα έχει σφηνωθεί στη σπονδυλική του στήλη και αν και μετά το χειρουργείο άρχισε να κουνάει τα πίσω πόδια του εντούτοις η μόλυνση, η οποία ξεκίνησε από το πέος του είναι πολύ προχωρημένη και το αν θα ξαναπερπατήσει αμφίβολο.

Οι κτηνίατροι Άννα Βαλυράκη και Μυρσίνη Σβορώνου προσπάθησαν αρχικά και για περίπου τρεις ώρες να αφαιρέσουν όσο περισσότερους νεκρούς ιστούς ήταν δυνατόν. Μετά το πρώτο χειρουργείο κατατρόμαξε τους πάντες αφού είχε παγώσει και ήταν σχεδόν σε κώμα. Όμως αυτός ο μικρός αγωνιστής, λίγες ώρες αργότερα ανασηκώθηκε με δυσκολία και καταβρόχθισε μια ολόκληρη κονσέρβα. Η αποθεραπεία του θα είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί μεγάλη προσοχή, πολύ χρόνο και είναι ιδιαίτερα δαπανηρή αφού μέχρι τώρα έχει κοστίσει 800 ευρώ.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε

Όποιος θέλει να μας βοηθήσει και να συμβάλλει την κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του συλλόγου με την αιτιολογία Ζαχαρίας ή να περάσει από το  κτηνιατρείο.

Εθνική Τράπεζα, 495/29605328

Δικαιούχος: Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων

IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328

ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA

e-mail paypal: [email protected]

«Ο Ζαχαρίας υποφέρει επειδή κάποιος τον πυροβόλησε αλλά κυρίως επειδή κανένας από αυτούς που τον έβλεπαν, δεν μπόρεσε να τον πάει στο γιατρό έγκαιρα… Εμείς όμως θα κάνουμε το καλύτερο για αυτόν…» επισημαίνει «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Διαβάστε επίσης:

Επέζησε και ξαναπερπάτησε η πυροβολημένη γάτα που βρέθηκε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων (βίντεο)

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Βρετανοί υιοθέτησαν τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα στα Χανιά και γλύτωσε χάρη στην 28χρονη κτηνίατρο

Χανιά: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση έσωσε τον σκύλο που κάποιος χτύπησε διαλύοντας του τη γνάθο

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.