Στηρίξτε μας

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

7 Αυγούστου 2012 22:44 | Επικαιρότητα
Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

«Για να απολαύσεις το νησί πρέπει να είσαι τυφλός»

Τον περασμένο Μάιο μια τουρίστρια από την Φινλανδία μαζί με τον σύζυγο της βρέθηκε στην Κρήτη. Το ζευγάρι είχε αποφασίσει, να περάσει τις διακοπές του στο νησί και να ζήσει εκεί ετεροχρονισμένα τον μήνα του μέλιτος. Αυτό, που αντίκρισαν τα μάτια της Άννας και του άντρα της, τους έκανε, να σοκαριστούν. Κανείς τους δεν άντεχε, να απολαμβάνει τις ομορφιές του νησιού ενώ παντού δίπλα τους τα ζώα υπέφεραν. Γυρνώντας στην πατρίδα τους είχαν στις αποσκευές τους δύο κακοποιημένα σκυλιά, τα οποία τα υιοθέτησαν στα Χανιά και τα έσωσαν. Μάλιστα έστειλαν την επιστολή αυτή, που δημοσιεύει και το www.zoosos.gr, στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» καθώς αντικρίζοντας τον μαρτυρικό τρόπο επιβίωσης των σκυλιών και των γατιών, έψαξαν, να βρουν, αν πράγματι υπάρχει κάποιος, που ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τη σωτηρία των ζώων.

Το περιεχόμενο της επιστολής θα έπρεπε, να διδάσκεται στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων ανά την Ελλάδα. Αυτή η γυναίκα κατέγραψε τα όσα είδε και εξηγεί, ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτή την φρίκη χωρίς να το περιμένει. Φυσικά αναρωτιέται και όχι άδικα για τον πολιτισμό μας. Αν ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ σχετικά με τη μαμά - πατρίδα θα καταλάβουμε διαβάζοντας το κείμενο, ότι όλα όσα απεικονίζονται από τις λέξεις της τουρίστριας, είναι ακριβώς έτσι… Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, προφανώς απολαμβάνουν τις ομορφιές του τόπου μας με τα μάτια κλειστά… Ή εθελοτυφλούν, γιατί τους συμφέρει.

Γιατί να ξαναέρθει στην Κρήτη;

«Η πρώτη μου φορά στην Κρήτη ήταν τον Μάιο 2012. Ο σκοπός ήταν να περάσουμε ετεροχρονισμένα τον μήνα του μέλιτος με τον σύζυγό μου σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας το φαγητό, την θέα και τον πολιτισμό. Το ταξίδι μας όμως κατέληξε σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Πρώτα από όλα πρέπει να διευκρινίσω, ότι δεν είμαι μια επιθετική και θορυβώδης ακτιβίστρια ή διαδηλώτρια για τα δικαιώματα των ζώων, αν και μία εβδομάδα στην Κρήτη πιθανόν να σε αλλάξει για πάντα, όσον αφορά στο θέμα αυτό.

Είμαι ενήμερη επίσης για την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Επίσης γνωρίζω, ότι είναι μια τελείως διαφορετική χώρα σε σύγκριση με τις βόρειες χώρες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία.

Αυτό όμως, που δεν γνώριζα, και που με συγκλόνισε σαν τουρίστρια και σαν άνθρωπο ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς των Κρητικών απέναντι στα ζώα.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ότι θα αναγκαζόμουν αναπάντεχα να αντικρύσω τέτοια σκληρότητα, αναλγησία, απανθρωπιά και αμάθεια απέναντι στα ζώα.

Λέγοντας αναπάντεχα εννοώ το εξής: κλείνεις διακοπές σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων σε μια υποτιθέμενα πολιτισμένη χώρα. Κοιτάς αυτές πανέμορφες παραδεισένιες φωτογραφίες του όμορφου νησιού και σχεδιάζεις, να περάσεις τις τέλειες διακοπές, να απολαύσεις το φαγητό και τις όμορφες τοποθεσίες.

Αλλά όταν βγαίνεις από το πεντάστερο ξενοδοχείο σου θα δεις πράγματα, που θα αλλάξουν την διάθεσή σου για πάντα. Αντιλαμβάνομαι, ότι ο τουρισμός είναι μία βασική βιομηχανία στην Ελλάδα και βέβαια και στην Κρήτη.

Υπό αυτήν την έννοια είναι τελείως ακατανόητο το ότι οι Έλληνες συμπεριφέρονται φρικτά στα ζώα και περιμένουν, ότι οι τουρίστες απλά θα κλείσουν τα μάτια.

Σαν τουρίστρια, που έμεινα μόνο μία εβδομάδα, έχω την υποχρέωση, να πω, ότι για να απολαύσεις το νησί πρέπει να είσαι τυφλός ή να κρατήσεις τα μάτια σου κλειστά κυρίως από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και μέχρι να επιστρέψεις στο αεροδρόμιο πάλι.

Η πραγματική Κρήτη είναι γεμάτη από εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες, εκατοντάδες από κακομεταχειρισμένα σκυλιά, που υποφέρουν αλυσοδεμένα με κοντά λουριά, ντουζίνες από πεθαμένα σκυλιά και κουτάβια στον δρόμο πεταμένα από το παράθυρο ρου αυτοκινήτου ή αφήνονται εκεί να πεθάνουν, να χτυπηθούν από κάποιο αυτοκίνητο ή να αλυσοδεθούν κάπου χωρίς φαγητό ή νερό.

Η θλιβερά λίστα είναι ατέλειωτη, και συνεχίζεται ... Αυτός είναι ο Κρητικός παράδεισος , που δεν περιέγραψαν στον ταξιδιωτικό οδηγό.

Η θέα είναι τόσο άσχημη, που δεν βλέπεις πια την ομορφιά του νησιού ή δεν αντιλαμβάνεσαι την γεύση των φαγητών, που τόσο επαινείται.

Το μόνο πράγμα, που σκέπτεσαι, είναι, τι θα μπορούσες, να κάνεις, για να βοηθήσεις αυτά τα κακόμοιρα ζώα και πότε να πάρεις την πρώτη πτήση και να επιστρέψεις σπίτι.

Σοκαρίστηκα. Και ο άντρας μου επίσης. Νομίζω, ότι στη ζωή μου ποτέ δεν ήμουν τόσο λυπημένη, συντετριμμένη και ποτέ δεν αισθάνθηκα τόσο ανήμπορη και αβοήθητη σε ταξίδι διακοπών.

Πιο σοκαριστικό ήταν ο τρόπος που οι Έλληνες αντιδρούσαν, όταν ρωτούσες για αυτήν την κατάσταση των ζώων: "Αυτός είναι ο τρόπος εδώ", "Μην φωνάξεις την Αστυνομία, δεν θα βοηθήσουν", "Δεν υπάρχουν σκυλιά στην περιοχή του ξενοδοχείου, επειδή τα έχουν δηλητηριάσει".

Μου είπε επίσης κάποιος ντόπιος, ότι όταν ένα σκυλί αρρωσταίνει ή τραυματίζεται δεν το βοηθούν, ούτε το πάνε στον κτηνίατρο, αλλά το αφήνουν ελεύθερο.

Δεν χρειάζεται να είναι πια αλυσοδεμένο με μισό μέτρο λουρί σε μια βρώμικη αυλή αλλά το διώχνουν.

Έτσι, αν δείτε στην Κρήτη ένα σκυλί με κολάρο, περπατώντας μόνο του, αυτό δεν σημαίνει, ότι έχει ιδιοκτήτη, σημαίνει απλά, ότι έχει εγκαταλειφθεί.

Είναι ολοφάνερο, ότι ο τρόπος μεταχείρισης των ζώων σε μια χώρα σου λέει πολλά πράγματα για τον λαό, κυρίως για το επίπεδο παιδείας και πολιτισμού του.

Όταν κοιτάς σε όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να καταπιείς, ότι έκανες διακοπές σε μια ευρω-χώρα.

Η προσοχή και η ευθύνη της κοινωνίας , του περιβάλλοντος και των ζώων θα έπρεπε, να είναι αυτονόητα, κυρίως όταν ζεις από τον τουρισμό.

Τι σας κοστίζει περισσότερο; Το να έχετε χιλιάδες ζώα, που υποφέρουν λόγω των δικών σας ενεργειών και δείχνοντας την σκοτεινή πλευρά της χώρας στους τουρίστες, οι οποίοι ποτέ δεν θα ξανάρθουν, για να δουν τον αναξιοπρεπή τρόπο ζωής ή είναι καλύτερα, να λύσετε αυτό το πρόβλημα και αποδεικνύοντας την υπευθυνότητά σας;

Που βρίσκεται η καρδιά σας;

Που είναι η αγάπη και η συμπόνια για τους μικρότερους και τους πιο αδύναμους;

Δίνω όλο μου τον σεβασμό στους ανθρώπους στην Κρήτη, που δουλεύουν για τα αδέσποτα. Αυτό, που κάνετε, είναι ανεκτίμητο και θέλει μεγάλο θάρρος, δύναμη και κότσια. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας στην μικρή μας προσπάθεια να βοηθήσουμε έστω και λίγο....

Άννα
(Δικηγόρος, 30 χρονών και ιδιοκτήτρια δύο σκυλιών)».

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

20 Σχόλια

 1. sofia

  dystixos vlepete ti egrapse h kopela to otoi exei dikio kai kathe touristas pou ta vlepi kai pou den tha ksanapatisi stin elada den to skeftete kanis sovara. pos etsi xanoune poli me aftin tin diafimisi.. ala vlepis milane oloi aftoi pou den exoune kanena synferon apo ton tourismo osotou den tous noiazi na kraksoune kathe kseno pou erxete stin elada na kani diakopes les kai eine ypoxreomenos na erthi stin elada na afeisi taa xrimata tou.etsi skeftonte to megalitero pososto kai anthizi h elada se ola tis.. ti na pw mpravo se olous aftous tou eksypnous pou skeftonte me tin pseftoperifania kai mankia tis plakas 🙁 egw ntrepome na pw se ena edw stin germania se pio meros na erthi stin elada giati pantou eiparxi afti h katanta se merikes polis poles kai se merikes ligo ala eiparxi.min krinete tis alles xores opos kai na linoune to provlima ton zoon exoune systimata kai plironoune kai forous gia ta katikidia ops giatrous kai chip kai ola otoi xriazete ena zoo spanios tha eiparksi antrhopos pou tha to amolisi ekso..enoo o elinas apo mankia tin dithen eksypnada pou nomoizi otoi aftos mono exei kai egoismo koitaei ti kako kanoune h alles xores kai vrizi anti na koitaksi tin kampoura tou...

 2. Tally

  Ξεκολλα Νίκο,

  Αλλο τι κάνουν οι πολιτικοι με τα οικονομικά και άλλο πόσο μαλακες οι πολίτες με τα ζώα.
  Και εμεις είμαστε πολυ! Τώρα άμα δε σου αρέσει που φριξανε οι άλλοι με τη πάρτη μας πρόβλημα σου. Ο καθένα φριζει με ότι γουστάρει. Και συ φριζεις με το πως φέρονται οι πολιτικοι τους ανθρώπους αλλα δε σε κόβω και να χεις παει Φιλανδια να έχεις γνωρίσει κανένα φιλανδο απο κοντά. Κάνω λάθος;

  Στην Ελλάδα έχουμε επίσης μπερδέψει τη βουρτσα με την...

  Δε σου φταίει το κράτος που βάζεις πέτρα στο λαιμό του σκύλου σου η του διπλανού και να τον πετάς στη θάλασσα ούτε να τα κρέμασε στα δέντρα και στα ταβανια. Ούτε που τα δενουμε σε κάθε μετόχι με αλυσίδα 1 μέτρου και ένα ξεροκοματο και όταν ψοφησει παίρνεις άλλο. Ουτε οταν αφηνουμε το σκυλο μας να γαμαει αριστερα και δεξια, αλκα στ´αρχιδια μας για τα κουταβια... αλλουνου το προβλημα. Ουτε και σεβομαστε ο ενασ τον αλλο και χεζει ο σκυλοσ σου στη πορτα υπυ διπλανου και τα παρατας εκεί γιατι έτσι κανεις εσείς εδώ ο καλλιέργημενος κρητικός αντάξιος γόνος της μινωικης σου καταγωγής και κουλτούρας!

  Ρε δε με χέζεις που θα σε αφήσω να αντιπροσωπεύσεις την ελληνικότητα μου και να εξομοίωσω τη δική μου καταγωγή με τη δική σου; Και γω θα σε πω άξεστο και απολίτιστο και σε γέννησε η μάνα σου στο ίδιο τόπο, και ας τραβάω τα ίδια οικονομικά σκατα, και ας δεν συμφωνώ με την πολιτική των βορείων, κοκ.

 3. Babis

  Το φυσιολογικό είναι να αγαπάς τους ανθρώπους ΚΑΙ τα ζώα. Εσείς έχετε ένα προβληματάκι. Μισείτε τους ανθρώπους και λατρεύετε τα ζώα.
  Δεν είναι φυσιολογικό. ΨΑΧΤΕΙΤΕ!!!

  1. eleni

   Αγαπητέ Μπάμπη, η φρικτή πραγματικότητα ξεπερνά το άστοχο σχόλιο σου. Αν δεν γίνονταν εγκλήματα εις βάρος των ζώων, δεν θα είχαμε κανέναν λόγο να μιλάμε για κτηνώδεις συμπεριφορές, που μας προσβάλουν ως χώρα, ως πολίτες, ως τουριστικό προϊόν...

   Δυστυχώς γίνονται και πολλά και παντού.

   Δες και αυτό για να πειστείς σχετικά με το ποιος έχει το "προβληματάκι":

   Έτσι υποδέχεται η Κρήτη τους τουρίστες;

   Για το http://www.zoosos.gr

   Ελένη Ηλιοπούλου

  2. ΕΡΗ

   ....ότι σε συμφέρει λες....ότι να'ναι....ποιος μισεί τους ανθρώπους....για ψάξου εσύ λίγο....απλά κάποιοι άνθρωποι αγανακτούν με τις κτηνωδίες κάποιον άλλον κομπλεξικών και χωρίς αγάπη ατόμων και είναι απόλυτα φυσιολογικό....εγώ προσωπικά δεν καταριέμαι κανέναν...ΕΥΧΟΜΑΙ...να έχουν αισθήματα όλοι για όλα τα πλάσματα αυτού του πλανήτη....δεν ανήκει μόνο σε εμάς η γη...ανήκει το ίδιο... σε όλα τα ζώα και τα φυτά!

 4. Angelica

  Όχι, δεν υπάρχουν στις βόρειες χώρες αδέσποτο, ούτε για δείγμα συνήθως. Αλλά αυτό δεν οφείλετε στον πολιτισμό τους, οφείλετε στο οτι δεν ενδιαφέρονται. Είμαι Σουηδία και κάτι ξέρω και εγώ. Ο λόγος που δεν υπάρχουν αδέσποτα, είναι επειδή θανατώνονται από τους φιλοζωικούς συλλόγους. Αν μέσα σε μια εβδομάδα δεν καταφέρουν να βρούν σπίτι για το αδέσποτο ζώο, θανατώνετε. Για αυτό δεν υπάρχουν αδέσποτα, όχι επειδή τα προσέχουν παραπάνω. Αλλά δεν το γνωρίζουν όλοι αυτό. Και σε μια περίπτωση πρόσφατη, μαζέψαμε με την αδερφή μου κάτι γατάκια με την μαμά τους, τα οποία ήταν παρετημένα. Αναγκαστήκαμε να τα μαζέψουμε μόνοι μας από εκεί διότι όταν πήραμε τον φιλοζωικό της περιοχής μας είπανε ''πυροβολήστε τα''. ναί, εδώ δεν κάνουν τον κόπο να τα περιμαζέψουν, να τα πάνε στον ιατρό και αν τα θανατώσουν να το κάνουν στον κτινίατρο, η λύση του φιλοζωικού συλλόγου είναι ''πυροβολήστε τα''. Διαβάζοντας όμως τους νόμους, τελικά τους ανάγκασα να τα πάρουν διότι απειλούσα με μήνυση εφόσων η μόνη περίπτωση στην οποία επιτρέπετε να το πυροβολήσεις για να το θανατώσεις, είναι εάν δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να πιάσεις ή να παγιδέψεις την γάτα (ή οποιοδήποτε αδέσποτο) δίχως να πεθάνει από το άγχος και τον φόβο του. Αλλά τι περιμένεις από μια χώρα στην οποία οι κτηνοβασίες επιτρέπονται αρκεί το ζώο να δώσει την συναίνεσή του;;;;

 5. Anastasia

  pantatosakis nikos...OXI...sti finlandia den uparxoun adespota, oute oi satanistes ta exoun eksafanisei ola opws nomizeis. kai i xwra mas pou tin onomazeis gennetira tou politismou exei kataleiksei dustuxws na einai ena megalo mpourdelo. mipws 8es na diafwniseis kai me ton GANDHI pou eipe pws o politismos mias xwras fainetai apo to pws ferontai sta zwa tis?? sunel8e!! an katafereis na mazepseis pote ta lefta gia ena taksidaki sti finlandia pigaine na ksemplokarei to mualo sou!!

 6. pantatosakis nikos

  ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ?ΤΟ ΝΑ ΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΡΘΕς ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑς ΑΠΑΤΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕς ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ??ΠΩΣ ΑΝΤΕΞΕΣ???????ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΒΕΒΕΑΙΑ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΤΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ,ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΚΥΛΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ?ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗ ΓΕΝΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ..ΕΛΕΟΣ!!!!

  1. exoume ksefygei

   poso megali idea exeis gia tin ellada kai tous ellines. agroikoi kanivaloi stygnoi dolofonoi, i anwmalia kai i diastrofi den exei oria kai ayto apodeiknyetai kathimerina sti genetira tou politismou. Sou ti thiksan kiolas..akou na deis..

  2. lexel

   ΝΑΙ ΦΙΛΕ Ο ΑΡΧΙΚΟς ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΗΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ? ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ,ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΖΩΑ ΝΑ ΣΠΑΡΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΛΛΕΣ , ΚΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
   ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ,ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΙ ΣΑΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ,ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!
   ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΡΗ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ,ΕΧΟΥΜΕ 2012 ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΞΕΠΕΦΤΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

  3. eleni

   Παντού τα ίδια!

   Καθημερινά στο http://www.zoosos.gr δεχόμαστε κατηγορίες από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες γίνονται εγκλήματα εις βάρος των ζώων.

   Οι Κρητικοί μας κατηγορούν, το ίδιο και οι Ναξιώτες, οι Παριανοί και οι Χιώτες και οι κάτοικοι της Λέσβου, της Ικαρίας, της Καστοριάς, της Αλεξανδρούπολης, του Αγρινίου, της Θεσπρωτίας, της Λαμίας κ.ο.κ.

   Δυστυχώς δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα, είτε αυτή είναι η Αθήνα ή το πιο απομακρυσμένο νησί και χωριό, που να μη γίνονται εγκλήματα εις βάρος των ζώων.

   Φυσικά και δεν είναι όλοι ανώμαλοι, εννοείται, ότι δεν είναι όλοι εγκληματίες, καθένας καταλαβαίνει, πως δεν είναι όλοι ανισόρροποι.

   Όμως τα εγκλήματα καθημερινά είναι πάρα πολλά και οι δράστες στην Ελλάδα είναι πολλοί τελικά. Το θέμα δεν είναι ο τόπος - αφού γίνεται παντού - το θέμα είναι κακή νοοτροπία μας.

   Φυσικά όσο πιο δραστήρια είναι τα φιλοζωικά σωματεία ή οι ουσιαστικά φιλόζωοι ιδιώτες τόσο πιο γνωστά γίνονται τα εγκλήματα, που συμβαίνουν σε κάποια περιοχή.

   Στις περιοχές για τις οποίες δεν έχουμε πληροφορίες, δεν σημαίνει, ότι δεν συμβαίνουν εγκλήματα, απλά κανείς δεν νοιάζεται, να τα καταγγείλει στις αρχές, να σώσει τα ζώα, να τραβήξει φωτογραφίες και να μας ενημερώσει, για να δημοσιοποιηθούν.

  4. Μανθος Κατσουλης

   Ρε Παντατοσακη Νικο, εχεις παει ποτε στην Φιναλνδια? Επειδη ξερω οτι δεν εχεις βγει απο την Κρητη, να σε πληροφορήσω οτι η Φινλανδια εχει συγκεκριμενους νομους και δρασεις για τα αδεσποτα τους. Αν δεν βαριεσαι να διαβασεις μπας και ξεστραβωθεις στον υπερσυνδεσμο που ακολουθει ειναι ολοι οι νομοι για ολα τα ζωα και οχι μονο τα αδεσποτα τους. http://www.uta.fi/jarjestot/fincopa/legislation.htm

   Φυσικο ειναι η τουριστρια να εχει φρικαρει απο αυτα που βλεπει και ακουει. Στον νομο Χανιων κρεμανε τα σκυλια απο τα δεντρα οι ντοπιοι για πλακα, σοβαρα μιλας? Εδω χανουμε 2 με 3 εκατομυρια ευρω απο το τουριστικο μας προιον λογο ιδιας δυσφήμισης απο τα Χανια καθε χρονο. Στην χωρα της η Φινλανδη εχει παρα πολλες ιστοσελιδες να απευθυνθει για το οποιοδηποτε ζωο χρειαζεται. https://www.petguidefinland.com/119

   Επισης δες πως φερονται στα σημεια που δεχονται τα αδεσποτα. http://www.proanimalsfinland.net/content/view/53/50/lang,english/
   Εμεις αντιθετα χτιζουμε σημεια απανθρωπης συγκεντρωσης για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ποσο μαλλον για τα αδεσποτα μας.

   Ασε τις μαλακιες περι κοιτιδας πολιτισμου κλπ παπαριες γιατι το μονο που μας εμεινε ειναι οι προγονοι μας. Εμεις αντιθετα οι νεοελληνες εχουμε αρχισει να γινομαστε ολο και χειροτεροι. Κοιταξε να ειναι ενταξει η γειτονια σου και η πολη σου απο τετοια τερατα για να μην σε παιρνει και εσενα η μπαλα

  5. Γιαννης

   Φιλαράκο (κριτσικάτσι) λες ΒΛΑΚΕΙΕΣ!
   Ποια πολιτιστική κληρονομιά ρε? ΠΑΛΙ στους (όλο και ποιο μακρινούς) προγόνους μας θα βασιστούμε? Οι σημερινοί Κρητικοί τι κάνουν?
   Θα σου πω. Πέραν ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ εξευρέσεων, η συντριπτική πλειοψηφία τους, κάνει.. τουμπεκί (κόβει λάσπη βρε παιδί μου). Δηλαδή είναι ΔΗΛΟΙ! Γιατί, πολύ απλά, δεδομένου πάντα του όγκου των εγκλημάτων που διαπράττονται στο νησί σας, ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχος όγκος καταγγελιών.
   Όμως, όχι. Μην τα χαλάσουμε με τον… σύντεκνο. Μην μας πούνε «περίεργους. Ασε μην μπλέξουμε…
   Συνεπως, καταλήγουμε στο «ασφαλές» συμπέρασμα ότι:
   Στην Κρήτη, πέραν ελαχίστων εξευρέσεων, διαβιεί μια πλειοψηφία σαδιστών, ανωμάλων δηλών.
   Αυτό και τέρμα.
   Γιάννης

 7. Giannis

  Γιατί να ξαναέρθει στην Κρήτη;
  ...Μα για να προφυλαχθεί από τους νεοναζί εθνικιστές συμπατριώτες της που εκτελούν κατά δεκάδες, αθώους ανθρώπους, στα καλά καθούμενα. Εμείς τουλάχιστον τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές ανθρώπου πρός άνθρωπο δεν έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δίνω άφεση αμαρτιών σε όσους συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στα ζώα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν επιτρέπω τα φασιστικά γενικευμένα σχόλια του τύπου ότι την συγκλόνησε ο τρόπος συμπεριφοράς "των κρητικών (΄΄ολων !!!) απέναντι στα ζώα ..."
  Έχουμε σιχαθεί τον κάθε ένα "άμεμπτο", ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, να έρχεται και μας κουνάει το δάκτυλο..

  1. Alexa

   Ξεφεύγεις. Η ζωή είναι ιερή, είτε ανήκει σε ξένο, είτε σε ντόπιο, είτε σε άνθρωπο είτε σε ζώο.
   1. η τρομοκρατική επίθεση είχε γίνει στη Νορβηγία. Σκανδιναβικές χώρες και οι δυο δε λέω αλλά έχουν μια μικρή χιλιομετρική απόσταση (περίπου 937.78 χλμ.)
   2. και βίαιες και επικίνδυνες συμπεριφορές βλέπω κάθε μέρα. Δυστυχώς, είναι αποδεδειγμένη η σχέση μεταξύ της κακοποίησης ζώων και πιθανής βίαιης παραβατικότητας.
   3. και ναι ρε φίλε, googlαρε το θέμα πριν την πείς την πατάτα. NO STRAYS in Finland, ήταν το αποτέλεσμα που βρήκα. Σε έρευνα όμως για την Ελλάδα πες μου τι βρήκες.

  2. Μανθος Κατσουλης

   Ρε Γιαννη, κλεισε το κουτακι με τις μπαρουφες γιατι σε πηρε χαμπαρι ολο το ιντερνετ οτι και χαζος εισαι και αγεωγραφητος συναμα. Αυτοι δεν χρωστανε.... Γκεγκε?

  3. Στέλιος

   Πολύ γέλιο βρε Γιάννη. Δεν φτάνει που όλα αυτά που λέει η κοπέλα είναι πικρές αλήθειες (έζησα 5 χρόνια στην Κρήτη)πας και να της την πεις από πάνω για τις βίαιες συμπεριφορές. Ποιος? Εσυ που είσαι από ένα νησί που πριν δυο μέρες ξυλοφόρτωσαν έναν άνθρωπο μέχρι θανάτου για το ποιος είχε την προτεραιότητα με το αυτοκίνητο. Ειλικρινά, πολύ γέλιο έχεις. Να ζήσεις νεοέλληνα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.