Στηρίξτε μας

Εξώδικη διαμαρτυρία προς την Ένωση Αστυνομικών Χανίων που υποστηρίζει αδιάφορους αστυνομικούς σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων

7 Αυγούστου 2017 08:03 | Επικαιρότητα
Εξώδικη διαμαρτυρία προς την Ένωση Αστυνομικών Χανίων που υποστηρίζει αδιάφορους αστυνομικούς σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων

Εξώδικη διαμαρτυρία προς την πρόεδρο και τον γ.γ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Χανίων που διαμαρτύρονται με επιστολές στους Εισαγγελία - και απειλούν με μηνύσεις - για την κριτική που ασκείται προς αστυνομικούς οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά τους και αδιαφορούν για υποθέσεις κακοποίησης ζώων έστειλε στις 7 Αυγούστου η Νατάσα Μπομπολάκη, που είναι πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.).

EpistoliEnosisAstynomikosYpallilonXanion 1Επικαλούνται τη μυστικότητα για να περιορίσουν την κριτική που ασκεί δικαίως η κα Μπομπολάκη για αστυνομικούς οι οποίοι αδιαφορούν, λένε μάλιστα ότι αυτά είναι ψεύδη και συκοφαντίες...

Στην επιστολή της η κα Μπομπολάκη εξηγεί το σκεπτικό της κριτικής για όσα κάνουν ή δεν κάνουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι και τονίζει ότι η κριτική είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη ειδικά στην περίπτωση του πως λειτουργούν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία ενώ εξηγεί ότι δεν «τσουβαλιάζει» όλους τους αστυνομικούς καθώς η Π.Φ.Π.Ο. μάλιστα βραβεύει ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό ποιοι είναι εκείνοι οι ένστολοι οι οποίοι νοιάζονται και εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων.

Η επιστολή, που έχει σταλεί στην Μαρία Ξενικάκη πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Χανίων και τον γενικό γραμματέα της Στυλιανό Μπούμπουρα, κοινοποιείται στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Δημήτριο Γιαννακούλα, στον αστυνομικό Διευθυντή Χανίων και στον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης και αναφέρει τα εξής:

«Κυρία Πρόεδρε, Κύριε Γραμματέα, Ως πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας αλλά και ως πρόεδρος του μεγαλύτερου πανελλήνιου φιλοζωικού οργανισμού έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να ασκώ κριτική στα διάφορα κακώς κείμενα από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα, αφού πρώτα τεκμηριώσω την κριτική μου με στοιχεία και βεβαιωθώ για την αλήθεια της.

Κατά την έννοια αυτή έχω το δικαίωμα να ασκώ κριτική και στις πράξεις ή τις παραλείψεις των αστυνομικών οργάνων και θα συνεχίσω να το κάνω πάντα με γνώμονα όχι να βλάψω κάποιον προσωπικά αλλά να συμβάλλω στην σωστή αντιμετώπιση, επί τω προκειμένω, των υποθέσεων κακοποίησης ζώων.

Πάντα με την ίδια λογική συνηθίζω επίσης να επιδοκιμάζω δημόσια ενέργειες και συμπεριφορές συναδέλφων σας, που πραγματικά αποτελούν φωτεινά παραδείγματα και είναι αρκετά αυτά.

Δεν είναι τυχαίο, ότι στις 09 Αυγούστου τρέχοντος έτους βραβεύουμε σαν Ομοσπονδία την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων στο πρόσωπο τριών συναδέλφων σας αστυνομικών.

Ελπίζω να είστε σε θέση να αντιληφθείτε ότι η αρνητική αλλά και η θετική κριτική δεν γίνονται επειδή έχω προσωπικά με κάποιον συνάδελφό σας αλλά μόνο γιατί με αυτό τον τρόπο συμβάλλω στην βελτίωση του τρόπου που ο αστυνομικός αντιμετωπίζει τις υποθέσεις κακοποίησης των ζώων αλλά και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τον οποιοδήποτε πολίτη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι έχουν εκδοθεί πολλές εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους αστυνομικούς τόσο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που επισημαίνουν την αναγκαιότητα οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων να αντιμετωπίζονται με την δέουσα προσοχή και επαγγελματισμό, ακριβώς γιατί πολλοί αστυνομικοί το θεωρούν ακόμη δυστυχώς πάρεργο.

Δεν είναι τυχαίο που η υπ’ αριθ. 1244/16/1946230/ 04/10/2016 της ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη παράγραφο αποδέχεται αυτήν την πραγματικότητα, την οποία κι εμείς οφείλουμε να στηλιτεύουμε, όταν συμβαίνει. Και θα το κάνουμε πάντα.

Μου προκαλεί λοιπόν αλγεινή εντύπωση η συντεχνιακή σας στάση, που θυμίζει όχι ένα σύγχρονο συνδικαλισμό αλλά μια συνδικαλιστική πρακτική της δεκαετίας του ’80, όπου επικρατούσε η άποψη ότι άνευ ετέρου ο εκάστοτε εργαζόμενος και εν προκειμένω ο αστυνομικός είχε πάντα δίκαιο. Η πρακτική σας να θεωρείτε δεδομένο, ότι το δίκαιο το έχει ο υπό κριτική συνάδελφός σας, δεν σας τιμά.

Το να αποδέχεστε αβασάνιστα τις απόψεις των συναδέλφων σας χωρίς καν να ενδιαφερθείτε να ακούσετε την άλλη άποψη δεν συνιστά υγιή συνδικαλισμό ούτε βοηθά τους συναδέλφους σας να βελτιωθούν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το να στέλνετε επιστολές – δύο μέχρι στιγμής – στους Εισαγγελείς κατηγορώντας με, χωρίς καν να έχετε ακούσει την άλλη πλευρά, δεν είναι ηθικό ούτε έντιμο και κάποιες φορές ενθαρρύνετε πιθανόν άθελα σας τους συναδέλφους σας να επαναλαμβάνουν τα λάθη τους

Ξέρετε, ο οποιοσδήποτε πολίτης καθώς κι εγώ, δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε: Ας κάνουμε τώρα μια αναφορά κατά ενός αστυνομικού.

Δεχόμαστε καταγγελίες ή βιώνουμε εμείς πολλές φορές, την απαξίωση, την άγνοια της νομοθεσίας, τον αυταρχισμό και τον τσαμπουκά, τον εκφοβισμό των πολιτών και την προσπάθεια αποτροπής τους, από μικρή μερίδα ευτυχώς συναδέλφων σας, από την αναφορά περιστατικών κακοποίησης ή εγκατάλειψης ζώων

Και δεν θα μας πτοήσει τίποτα και κανένας από το να τις κρίνουμε, όσες απαράδεκτες επιστολές κι αν στέλνετε εν κρυπτώ εναντίον μας και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση όσο κι αν προσπαθείτε με εντελώς λάθος τρόπο να «καλύψετε» κάποιους συναδέλφους σας, που η συμπεριφορά τους δεν συνάδει με το λειτούργημα του αστυνομικού.

Για τους παραπάνω λόγους και εφόσον συνεχίσετε να διασύρετε το όνομα μου και να με συκοφαντείτε με διάφορες επιστολές σας ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο θα με υποχρεώσετε να υπερασπιστώ την υπόληψή μου και την αξιοπρέπειά μου ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων» καταλήγει η επιστολή της κας Μπομπολάκη.

Τα συμφέροντα των ζώων πάνω από τα συμφέροντα των συντεχνιών

Οι συνεργάτες του www.zoosos.gr συχνά κάνουν καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων. Δυστυχώς διαπιστώνουν ότι αρκετοί αστυνομικοί υπάλληλοι αδιαφορούν, δίνουν λανθασμένες πληροφορίες στους καταγγέλλοντες, τους τρομοκρατούν μιλώντας για «επιπτώσεις» σε βάρος των αυτοπτών μαρτύρων ή έχουν ολοκληρωτική άγνοια της νομοθεσία αφού ζητούν ακόμα και χρήματα για παράβολα. Πολλές από αυτές τις συμπεριφορές τις έχουμε στηλιτεύσεις μέσα από ρεπορτάζ μας και έχουμε ζητήσει και εξηγήσεις από τους αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ.

Ας μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλές εγκύκλιοι της Ελληνικής Αστυνομίας (μάλιστα πρόσφατα εκδόθηκαν δύο από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης) οι οποίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και τους εφιστούν την προσοχή ώστε ασχολούνται με τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων - ένα τεράστιο πρόβλημα και κοινωνικό φαινόμενο και στη χώρα μας - αποδεικνύουν ότι είναι πάρα πολλοί οι ένστολοι που τελικά αδιαφορούν.

Διαβάστε επίσης:

Νέα εγκύκλιος από την ΕΛ.ΑΣ. προς αστυνομικούς ώστε να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων & να μην αδιαφορούν στις καταγγελίες

Διαταγή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου για ελέγχους των συνθηκών διαβίωσης των ζώων

 

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.