Στηρίξτε μας

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

8 Ιουλίου 2012 06:45 | Καταγγελίες
Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του χωρίου Κάινα πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων του νομού Χανίων εξαιτίας της ομαδικής δηλητηρίασης 30 σκυλιών, που έγινε χθες. Τα ζώα ζούσαν σε ιδιωτικό καταφύγιο εκτός του οικισμού.

 

Η Βρετανίδα Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση στα Χανιά στην περιοχή Κάινα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα. Το καταφύγιο αυτό, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, φιλοξενεί περισσότερα από 100 σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

30 σκυλιά δολοφονήθηκαν με φόλες...

Kaina7 7 2012DilitiriasmenaSkylia

 

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας είναι αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).

Αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα - που περνούν μαρτυρική ζωή - αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, χθες βράδυ δηλητηρίασαν 30 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο.

Ενημερώθηκε και το BBC

Άλλο ένα δείγμα του πολιτισμού μας και της κρητικής λεβεντιάς! Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς το καταφύγιο ανήκει σε Βρετανίδα υπήκοο έχει ενδιαφερθεί για το θέμα και το BBC, το οποίο φυσικά και θα εκθέσει τη χώρα μας παγκοσμίως, αφού και αυτό το έγκλημα αποδεικνύει πόσο ουσιαστικά απολίτιστοι και βάρβαροι είμαστε!

Τόσο η κα Λούκας όσο και οι εθελοντές (από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες), οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς υπηρεσίες φρόντιζοντας τα ζώα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους καθώς μάζευαν τα πτώματα των ζώων.

Όλοι αυτοί, όταν γυρίσουν στις πατρίδες τους, τι θα λένε για τους Έλληνες; Τι θα λένε για τους Κρητικούς; Τι θα λένε για την ηθική μας; Για τον σπουδαίο πολιτισμό μας;

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Δηλητηρίασαν 30 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. pali lathos kaneis

    Διαπομπεύουν τα μέρη και δημιουργούνται βεντέτες ανάμεσα στις φιλοζωικές και ντόπιους εγκληματίες. Αποτέλεσμα φόλες , καρφωμένα κεφάλια σκύλων στα δέντρα , κρεμασμένα κ.λ.π. Είναι φαύλος κύκλος με θύματα τα ζώα. Το νησί κοντεύει να βουλιάξει από τους τουρίστες , υπερτιμάτε την δύναμη του ΒΒC. Kαι ποιό από όλα τα κανάλια του BBC θα το δείξει , αν το δείξει? Το ίδιο δοκίμασαν και με την Λέσβο , Κω και άλλα νησιά και δεν έγινε τίποτα απολύτως. Μόνο αντίποινα στις φιλοζωικές. Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος , έτσι δεν θα αποκτήσουν ποτέ την υποστήριξη των δημοτικών αρχών ή των περισσότερων κατοίκων. Οι άνθρωποι αντιδρούν άσχημα όταν εκβιάζονται και γυρίζει μπούμερανγκ τις περισσότερες φορές.

  2. Georgios Kanakis

    Στενοχωρήθηκα πολύ για το περιστατικό αυτό και είναι απάνθρωπο αυτό που έγινε και σαφώς δεν μπορείς να τους λες ανθρώπους αυτούς...είναι μιάσματα, εγκληματίες...άκαρδοι και ανισόρροποι!

    Δεν μπορώ όμως να μην προσθέσω ως Κρητικός πού βρέθηκε τόσο μίσος για ένα ολόκληρο νησί...να μας πείτε και σεις από πού είστε να δούμε τι συμβαίνει στο χωριό σας. Γιατί δεν υπάρχει χωριόι και πόλη στην Ελλάδα που να μην έχει κακούς ανθρώπους...να μην μιλήσω για μέρη όπως το Λασήθι - αν και δεν κατάγομαι από κει - που είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα εγκληματικότητας πανελληνίως.

    Βάλτε λοιπόν νερό στο κρασί σας Ανθέλληνες - γιατί Ανθέλληνες είστε να μιλάτε έτσι για συμπατριώτες σας - γιατί γίνεστε χειρότεροι από αυτούς που διέπραξαν τέτοι έγκλημα. Αιδώς...

  3. Marios Poulantzas

    Κυριε ΚΡΗΤΙΚΕ γιατι θιγεσαι? Τα περισσοτερα συμβάντα τον τελευταιο καιρο ειναι απο το νησι σου.ειναι γνωστη η καφρια των κρητικων..εδω σκοτωνετε ανθρωππο για ψυλλου πηδημα δτα σκυλια θα κολλησετε..συμφωνω απολυτα με τον Τακη Παπαπετρο..μονο στα βιβλια του Καζαντζακη υπαρχουν πια λεβεντες αντρες..διοτι αυτο που εγινε ηταν εντελως ανανδρο..

  4. Γ.Μ

    Παρατηρώντας το video μου δημιουργήθηκε η απορία σε τι διαφέρουν τα σπιτάκια με λαμαρίνες που υπάρχουν για τα σκυλιά από τα βαρέλια ;
    Είναι συνθήκες αυτές για τα σκυλιά ; Μην κλαίμε μόνο γιαυτά που πέθαναν αλλά και γιαυτά που επιτρέπουμε να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες !!!

    1. eleni

      Τα περισσότερα σπιτάκια, όπως φαίνεται, είναι χτισμένα με τσιμεντόλιθους και για σκεπή έχουν ελενίτ. Κανένα ζώο δεν είναι αλυσοδεμένο μέσα σε αυτά τα σπιτάκια. Κάπου νομίζω φαίνεται και μια κατασκευή με λαμαρίνες, που ούτε όμως εκεί είναι αλυσοδεμένο κάποιο ζώο.

      Και αυτό δεν συγκρίνεται με τα βαρέλια!

      Το παράνομο καταφύγιο δεν γνωρίζουμε αν λειτουργεί τέλεια ή όχι. Το ζητούμενο όμως εδώ είναι εξόντωση των ζώων.

      1. Panos

        Υπάρχει θερμομονωτικό υλικό που χρησιμοποείται σαν στέγαστρο σε τέτοιες κατασκευές και μοιάζει με ελενίτ.

  5. Σωτηρία

    αυτό ειναι το θέμα μας ότι θα το κάνει βούκινο το BBC? όχι μόνο το BBC αλλά όλα τα Ευρωπαικά ΜΜΕ πρέπει να το αναδέιξουν για να ξέρουν οι τουρίστες που να μην επιλέξουν να πάνε διακοπές . Άθλιοι,ελεεινοί, βρωμερά υποκείμενα που ξέρετε να δείχνετε την παλιανθρωπιά σας σε ανυπεράσπιστα πλάσματα.

  6. Doris

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.......... ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ,ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΥΓΓΗΝΟ ΤΟ BBC.ΤΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΤΑ ΖΩΑ.ΞΕΣΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΤΗΝΗ

  7. αθηνα πετροχείλου

    μακάρι να μας κανουν βούκινο σε ολες τις ακρες της γης, μπας κι ενδιαφερθεί και κανενας ξένος πολιτικός για την κατασταση των ζωων στην ελλάδα. Μπας και αναρωτηθει κανενας, τόσα χρηματα που δόθηκαν στην χωρα μας για να βελτιωθεί η ζωη των αδεσπότων, που στο καλό κατεληξαν. Μπας κι αναρωτηθει σε ποιανου τις βαθιες τσεπες μπήκαν, γιατι στα αδέσποτα δεν πηγαν! Ας μας κανουν βουκινο, μπας και ντραπεί και κανενας ντόπιος, που θελει να φέρει και την ονομασία Έλληνας, λες και την αξίζει. Που θελει να ε΄χει το σκυλί δεμενο στο βαρέλι, να το ταιζει λεμονια και ταυτοχρονα θελει να είναι κι απόγονος του Ομήρου, του Πλατωνα και παει λέγωντας. Αλλα τι περιμένει κανείς απο ενα λαό που σκοτωνει τους ιδιους του τους ήρωες? Εγω προσωπικά εχω καταντήσει να ντρεπομαι που είμαι Ελληνίδα...

    1. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

      ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΝΟΣ ΑΝΟΜΑΛΟΥ ΕΣΥ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΟΜΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΦΟΛΕΣ ΕΣΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      1. ΚωσταςΛ

        Μαθε καλα Ελληνικα ρε Κρητικαρε της πλακας και ασε τις μαγκιες, νομιζεις οτι επειδη εκει κατω πυροβολατε πινακιδες και τα βαζετε με ανημπορα ζωα, θα μας τρομαξετε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.