Στηρίξτε μας

Πλατανιάς Χανίων: Βράβευσαν αστυνομικούς, πυροσβέστες, κτηνιάτρους, μαθητές που βοήθησαν ενεργά στη διάσωση ζώων σε κίνδυνο

10 Αυγούστου 2017 20:30 | Επικαιρότητα
Πλατανιάς Χανίων: Βράβευσαν αστυνομικούς, πυροσβέστες, κτηνιάτρους, μαθητές που βοήθησαν ενεργά στη διάσωση ζώων σε κίνδυνο

Σε μια εξαιρετική βραδιά εξελίχθηκε στις 9 Αυγούστου η ιδέα της Νατάσας Μπομπολάκη, που είναι πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, καθώς ο Δήμος Πλατανιά Χανίων και η Πενταμελής Επιτροπή του διοργάνωσαν στο λιμανάκι μια μουσική εκδήλωση (με τραγούδια, φαγητό και πολλά υπέροχα τετράποδα) αφιερωμένη στα ζώα, η οποία συμπεριελάμβανε και βραβεύσεις αστυνομικών, πυροσβεστών, μαθητών και κτηνιάτρων που συμμετείχαν ενεργά στη διάσωση ζώων, τα οποία εντοπίστηκαν να κινδυνεύουν.

VravefseisPlataniasXanionEkdilosi 4Εξαιρετικά σημαντική η βράβευση ανθρώπων που βοηθήσουν στη διάσωση ζώων δίνοντας το καλό παράδειγμα...

Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης στην ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί: «Σε μια όμορφη καλοκαιρινή  βραδιά  δίπλα στη θάλασσα εξελίχτηκε η χθεσινή εκδήλωση, αφιερωμένη στα ζώα, του Δήμου Πλατανιά, της 5μελούς του επιτροπής  του για τα αδέσποτα στην οποία συμμετείχε με χορτοφαγικό μπουφέ και το ξενοδοχείο Porto Platanias.

VravefseisPlataniasXanionEkdilosi 0

Εκτός από τα υπέροχα τραγούδια του συγκροτήματος "Εντέχνως Λαϊκοί"  τον καταπληκτικό Μάνο Τρυπιά, που μας γέμισαν νοσταλγία  με τα ποιοτικά τραγούδια τους αλλά και μας ξεσήκωσαν, αυτό που σηματοδότησε την εκδήλωσή μας ήταν οι βραβεύσεις  των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των σχολείων και των κτηνιάτρων.

Η ιδέα της γιορτής και της βράβευσης ήταν του μέλους της 5μελούς επιτροπής του Δήμου Πλατανιά Νατάσας Μπομπολάκη, που εκπροσωπεί τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. Έτσι βραβεύτηκε για την συνολική της προσπάθεια  στις υποθέσεις των ζώων  η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων  με παρόντα τον Διευθυντή της κ. Γιώργο Λυμπινάκη, τον δε τιμητικό έπαινο του έδωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Το Πυροσβεστικό Σώμα Ν. Χανίων για την βοήθειά του στους απεγκλωβισμούς ζώων, την δε βράβευση του Διευθυντή του κ. Δημοσθένη Μπουντουράκη έκανε ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Νικόλαος Δασκαλάκης, ο οποίος αργότερα μας εξέπληξε και με τις τραγουδιστικές του ικανότητες.

Στην συνέχεια βραβεύτηκαν τέσσερις αστυνομικοί για τον επαγγελματισμό τους, την αποτελεσματικότητά τους και την ευαισθησία τους στα περιστατικά κακοποίησης ζώων, ο κ. Ματθαίος Ιγγλεζάκης  από το αστυνομικό τμήμα Πλατανιά από την Νατάσα Μπομπολάκη, ο κ. Χαιρετάκης Αντώνης από το αστυνομικό τμήμα του Αποκόρωνα από τον αντιπρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Πλατανιά Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση κ. Αρτέμη Κουτσαυτάκη, ο κ. Χρήστος Χατζής από το αστυνομικό τμήμα Κισσάμου από την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Η Προστασία των Ζώων  κα Έφη Τσεκμέζογλου και τέλος ο κ. Λάμπρος Γκουμπέτης από το αστυνομικό τμήμα Χανίων που βράβευσε η κα Ηρώ Λαβεντζάκη από τον ίδιο  σύλλογο.

Στον κ. Ιγγλεζάκη επιφυλάσσαμε και μια μικρή έκπληξη, ένα  πολύ όμορφο μήνυμα  ευγνωμοσύνης ειδικά γι’ αυτόν από την οικογένεια της Helia, της ταλαιπωρημένης λυκοσκυλίνας που ζούσε κάτω από ένα τρέιλερ και με την συμβολή του και του συλλόγου Η Προστασία των Ζώων βρίσκεται τώρα στην παντοτινή οικογένειά της στη Γαλλία.

Στην συνέχεια βραβεύτηκε ο μαθητής του Γυμνασίου - Λυκείου Βουκολιών κ. Παναγιώτης Παπαδάκης, που είχε έλθει στην γιορτή με τον Κούκι, το  χαριτωμένο αδεσποτάκι που  υιοθέτησε και στο πρόσωπό του βραβεύτηκαν όλα τα σχολεία του νομού μας που δραστηριοποιούνται σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα ζώα, τον  δε Παναγιώτη βράβευσε η πρόεδρος του συλλόγου Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση κα Μαρία Μαυρομματάκη. Μπράβο Παναγιώτη γι’ αυτό που είσαι και για το μήνυμα σεβασμού στα υπόλοιπα όντα του πλανήτη, που  έδωσες σε όλους μας.

Οι βραβεύσεις έκλεισαν με αυτή  των κτηνιάτρων και αρχικά της εξαιρετικής ομάδας εθελοντών κτηνιάτρων του γερμανικού φιλοζωικού συλλόγου Arche Νoah Creta e.V., που τον τελευταίο χρόνο έχουν στειρώσει σε συνεργασία με τους Δήμους και την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και τους συλλόγους της πάνω από 2.000 αδέσποτα χωρίς καμία επιβάρυνση από τους Δήμους και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, το δε βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Greg Ouls από την Στέλλα Κοτσιφάκη από τον σύλλογο η Προστασία των Ζώων.

Τούς Έλληνες τοπικούς  μας κτηνιάτρους, εκείνους που μας στηρίζουν και μας βοηθούν όσο μπορούν, που ξενυχτούν πολλές φορές μαζί μας πάνω από βαριά τραυματισμένα ή δηλητηριασμένα ζώα  και τους οποίους ευχαριστούμε, βράβευσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πλατανιά κ. Γαβριήλ Κουρής στο πρόσωπο του κτηνιάτρου κ. Σπύρου Κτιστάκη, που εργάζεται στο κτηνιατρείο του κ Χατζηδάκη Λευτέρη. Σε όλους αυτούς τους κτηνιάτρους θα παραδοθεί επίσης ο τιμητικός μας  έπαινος.

Οι εθελοντές των συλλόγων μοίρασαν υλικό, συζήτησαν με τον κόσμο, έδωσαν μπαλόνια που έγραφαν, στειρώνω, δεν αγοράζω - υιοθετώ, όχι στην εγκατάλειψη, δόθηκαν δε σε αρκετούς έλληνες και ξένους οι κάρτες της Ομοσπονδίας για την πανευρωπαϊκή καμπάνια  κατά της αιχμαλωσίας άγριων ζώων στους ζωολογικούς κήπους.

Πολλοί οι κηδεμόνες  ζώων συντροφιάς που ήλθαν στη συναυλία με τα κατοικίδια τους, μικρόσωμα, μεγαλόσωμα  και τα οποία έδωσαν τον δικό τους τόνο με τα χαρούμενα γαβγίσματά τους στην γιορτή μας και γιορτή τους.

Η όμορφη Άννα Φραδελάκη παρουσίασε  ανεπιτήδευτα και με χάρη την  όλη εκδήλωση συγκινησιακά φορτισμένη από το όλο κλίμα και την ευχαριστούμε. Και σ' άλλα με υγεία» καταλήγει στην ανακοίνωση της η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης:

Μελισσιά Χανίων: Άφησε τον σκύλο του να πεθάνει δεμένος από δίψα & οι συντοπίτες του τον καλύπτουν

Χανιά: Έσωσαν τα ζώα που ψυχικά ασθενής γυναίκα είχε εγκλωβίσει & κακοποιούσε στο σπίτι της

Χανιά: Περπάτησε μετά από πολύμηνη φροντίδα ο πυροβολημένος σκύλος & χρειάζεται σπιτικό

Γέφυρα σωτηρίας για να ξαναπερπατήσει ο σκύλος που ξυλοκοπήθηκε & πυροβολήθηκε επανειλημμένα στην Μαλάξα Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χανιά: «Αστεία» ποινή για τον στρατιωτικό & κυνηγό που έδεσε & εγκατέλειψε τον σκύλο του για να πεθάνει από πείνα

Χανιά: Αστυνομικοί του Α.Τ. Βρυσών φρόντισαν τα κουταβάκια που κάποιος εγκατέλειψε

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Χανιά: Καταδικάστηκε ο βοσκός που σκότωσε με καραμπίνα 2 σκυλιά στο χωριό Κουφός

Χανιά: Βρήκε τον σκύλο πυροβολημένο στο Μάλεμε

Συνελήφθη ο άνδρας που κακοποιούσε τα 3 σκυλιά του στο Βαμβακόπουλο Χανίων

Παλεύει για τη ζωή της η γάτα που πυροβολήθηκε & έμεινε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων

Έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία για τον σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στον Πλατανιά Χανίων

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

 

 

 

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.