Στηρίξτε μας

Άρχισε να λειτουργεί το Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων & τις πρώτες στειρώσεις έκαναν Γερμανοί εθελοντές κτηνίατροι

12 Απριλίου 2017 11:10 | Τα καλά νέα
Άρχισε να λειτουργεί το Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων & τις πρώτες στειρώσεις έκαναν Γερμανοί εθελοντές κτηνίατροι

Μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών το αίτημα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» έγινε επιτέλους πραγματικότητα και ο Δήμος Χανίων απέκτησε Δημοτικό Κτηνιατρείο ώστε εκεί να γίνονται στειρώσεις και θεραπείες αδέσποτων με τιμές κόστους ή και δωρεάν χάρη στην προσφορά εθελοντών κτηνιάτρων από το εξωτερικό αλλά και τη χώρα μας.

KtiniatrosSteironeiSkyloΗ Νατάσα Μπομπολάκη ιδρυτικό μέλος του τοπικού σωματείου και πρόεδρος της Πανελλαδικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) επισημαίνει ότι όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Λαμπαδιωτάκης – που πέθανε νικημένος από τον καρκίνο τον Αύγουστο του 2014 – δεν είχε πιστέψει στα στοιχεία που του παρουσίαζαν για την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας δομής και δεν είχε προσπαθήσει να υπερκεράσει τα εμπόδια που έθετε κυρίως η τοπική κοινωνία.

Η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. στο μήνυμα της επισημαίνει πως το κόστος των στειρώσεων αδέσποτων των Χανίων, που έχουν κάνει μέχρι τώρα εθελοντές κτηνίατροι από την Γερμανία έχει επιβαρύνει γερμανικό φιλοζωικό σωματείο από το εξωτερικό και ότι τα ταμεία του Δήμου Χανίων, ενώ η κτηνίατρος που έχει σύμβαση με την δημοτική αρχή ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τις στειρώσεις.

Η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση του και για υπάρχει σωστή πληροφόρηση προς του δημότες των Χανίων η κα Μπομπολάκη εξηγεί: «Προχθές 10 του Απρίλη για πρώτη φορά  ξεκίνησαν οι στειρώσεις  στο  νέο δημοτικό κτηνιατρείο  του Δήμου Χανίων. Τα εγκαίνια του κτηνιατρείου στις στειρώσεις... έκαναν Γερμανοί  εθελοντές κτηνίατροι και ειδικότερα η κα Melani Stehle και η βοηθός της, που  μέχρι στιγμής έχουν στειρώσει πάνω από 500 αδέσποτα ζώα του δήμου, χωρίς ο  Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε καν για το μεσημεριανό τους φαγητό, που πως και πολλά άλλα τα επιβαρυνόμαστε εμείς οι φτωχοί εθελοντές από τη τσέπη μας.

KtiniatrosSteironeiGata

Συνολικά από τον Νοέμβριο μήνα ο Δήμος Χανίων έχει επωφεληθεί περίπου 40.000 ευρώ τα οποία επιβαρύνεται ο Γερμανικός Φιλοζωικός Σύλλογος και τα οποία  προέρχονται από  Γερμανούς φιλόζωους πολίτες υπέρ των αδέσποτων της χώρας μας.

Όποιος άκουσε  σήμερα τις δηλώσεις του νέου αρμόδιου Αντιδημάρχου για τα ζώα του κ. Κονταξάκη στο τοπικό κανάλι θα σχημάτισε την  εντύπωση, ότι ο Δήμος έχει  πλέον δύο κτηνιάτρους, που θα στειρώνουν  συνέχεια και ούτε λίγο ούτε πολύ όπου να’ ναι το θέμα με τα αδέσποτα θα λυθεί.

Καλό είναι οι  εκλεγμένοι άρχοντες να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας και της γνώσης.Γιατί η αλήθεια στο τέλος λάμπει. Να διευκρινίσουμε λοιπόν για να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις , ότι ο Δήμος διαθέτει μια δημοτική κτηνίατρο από τις αρχές 2017  χωρίς  όμως μέχρι τώρα να προβαίνει σε στειρώσεις και είναι άγνωστο  πότε θα ξεκινήσουν αυτές.

Οι εθελοντές Ευρωπαίοι κτηνίατροι έρχονται περιστασιακά για 2-3 μέρες το δίμηνο περίπου και όχι μόνιμα  και μετά από πρόσκληση και παρέμβαση της Ομοσπονδίας και με την αγόγγυστη βοήθεια των μελών και εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τους τοπικούς μας κτηνιάτρους, που ας μην ξεχνάμε είναι επαγγελματίες, για την προσφορά τους προς το Δήμο Χανίων 100 στειρώσεων με δωρεάν την εργασία τους και τα φάρμακα  που απαιτούνται κατά την διαδικασία της στείρωσης να έχουν καλυφθεί από το Δήμο Χανίων.

Να αναφέρουμε επίσης, ότι την ιδέα του δημοτικού κτηνιατρείου κατανόησε, εργάστηκε για να το έχουμε εμείς σήμερα και  πάλεψε για να καμφθούν οι  αδικαιολόγητες αντιδράσεις των περιοίκων  ο αείμνηστος Λευτέρης Αμπαδιωτάκης. Του οφείλουμε πολλά.

Με το δημοτικό κτηνιατρείο, που ήταν ένας στόχος του συλλόγου μας που αγωνιστήκαμε  περίπου 5 χρόνια  για να φθάσουμε στο σήμερα, μέσα από αναβολές, καθυστερήσεις, παλινωδίες, αντιδράσεις κλπ  κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Για να φθάσουμε όμως στο επιθυμητό σημείο να μην έχουμε αδέσποτα ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και ανηφορικός.

Την δε κύρια ευθύνη δεν την έχει κάποιος τρίτος αλλά κυρίως εμείς οι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς που με αμείωτο ζήλο (!!!) συνεχίζουμε να τα εγκαταλείπουμε  και να τα αφήνουμε να γεννάνε και να πετάμε τα μικρά ζώα παντού. Και μετά να έχουμε και το θράσος να διαμαρτυρόμαστε για τις αγέλες. Πόση άλλη υποκρισία πια;» καταλήγει η ανακοίνωση της προέδρου της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους των αρμοδίων για την δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου στα Χανιά

«Ταφόπλακα» στην σωτήρια για τα ζώα δράση των φιλοζωικών σωματείων θέλει να βάλει η Κτηνιατρική Υπηρεσία Χανίων

Π.Φ.Π.Ο.: Ψεύδεται η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων ώστε να μην γίνονται υιοθεσίες αδέσποτων

Δωρεάν στειρώσεις κατοικίδιων για απόρους και ανέργους από την Π.Φ.Π.Ο. στα Χανιά

Χανιά: Φιλοζωικοί σύλλογοι αναστέλλουν τη δράση τους για να εξαναγκάσουν τους δήμους να ασχοληθούν με τ’ αδέσποτα

Συνελήφθη ο βοσκός που πυροβόλησε & σκότωσε δύο σκύλους στο χωριό Κουφός Χανιών

Χανιά: Βρήκε τον σκύλο πυροβολημένο στο Μάλεμε

Συνελήφθη ο άνδρας που κακοποιούσε τα 3 σκυλιά του στο Βαμβακόπουλο Χανίων

Παλεύει για τη ζωή της η γάτα που πυροβολήθηκε & έμεινε παράλυτη στη Νέα Χώρα Χανίων

Έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία για τον σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στον Πλατανιά Χανίων

Μαθήτρια Δημοτικού εντόπισε κρεμασμένο σκύλο στις Μουρνιές Χανίων και επέμενε να το καταγγείλει στην Αστυνομία!

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.