Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Αγνωμοσύνη & ψευδείς κατηγορίες προς εκείνους που φροντίζουν αδέσποτα από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

23 Απριλίου 2018 22:53 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Αγνωμοσύνη & ψευδείς κατηγορίες προς εκείνους που φροντίζουν αδέσποτα από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο

Την ανακοίνωση του παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου «κατακεραυνώνει» η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) που για άλλη μια φορά επισημαίνει την τακτική των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των κτηνιάτρων, οι οποίοι επιτίθενται ξανά και στους εθελοντές συναδέλφους τους υποτιμώντας την κοινωνική προσφορά τους δείχνοντας ουσιαστικά πόσο συμπλεγματικά σκέφτονται και τον άκρατο συντεχνιασμό που τους χαρακτηρίζει.

Ανάλογη κριτική επιφυλάσσει το παράρτημα του Π.Κ.Σ. και για τους φιλόζωους εθελοντές αφού οι κτηνίατροι σύμφωνα με την Π.Φ.Π.Ο. «Αναγορεύουν τους εαυτούς τους σε φωτεινούς παντογνώστες, που είναι οι μόνοι ικανοί να εκφέρουν την ορθή άποψη για την διαχείριση των αδέσποτων. Αποδέχονται ότι οι Δήμοι έχουν ανύπαρκτη υποδομή, αλλά δεν μας λένε ποιοι μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό. Οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως είναι οι φιλοζωικοί σύλλογοι, οι οποίες στον δυτικό κόσμο αποτελούν μέρος της κοινωνίας των πολιτών και πυλώνα ανάπτυξης, γι’ αυτούς αποτελούν αυθαίρετες (!) ενώσεις ανθρώπων (το ότι έχουν συσταθεί με δικαστική απόφαση παραβλέπεται), χωρίς ικανότητες, γνώσεις και πιστοποιητικά. Όσοι φιλόζωοι δεν έχετε πιστοποιητικά αφήστε τα ζώα να σφαδάζουν στην άσφαλτο. Ιδού η φιλοζωία τους.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

«Στις 20 Απριλίου ο Παγκρήτιος Κτηνιατρικός Σύλλογος διοργάνωσε στο Ηράκλειο ημερίδα για τα αδέσποτα στην οποία συμμετείχαν 10 άτομα!, ως ανωτέρω φωτογραφίες, ενδεικτικό της έλλειψης απήχησης του Π.Κ.Σ. στην κοινή γνώμη και στις Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι δύο παρευρισκόμενοι κτηνίατροι - ομιλητές επιδόθηκαν για μια ακόμη φορά σε ύβρεις και συκοφαντίες κατά των εθελοντών φιλόζωων και των συλλόγων τους αλλά και κατά των συναδέλφων τους Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων γεγονός, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ιδίως απο τους παρισταμένους Αντιδημάρχους, οι οποίοι υπεραμύνθηκαν τον εθελοντισμού, εξήραν την δράση των φιλοζωικών συλλόγων και καυτηρίασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τακτικές αυτές του Π.Κ.Σ.

Δυστυχώς η ηγεσία του Π.Κ.Σ. δείχνει για μια ακόμη φορά, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των κακώς εννοούμενων συντεχνιακών τους συμφερόντων και αδιαφορούν τόσο για τα ζώα όσο και για τις συνέπειες στην κοινωνία της αδεσποτείας τους.

Η κοινή γνώμη αποδοκιμάζει συνεχώς αυτές τις πρακτικές του Π.Κ.Σ., όπως και μεγάλη μερίδα συναδέλφων τους.

Εν τω μεταξύ Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Π.Κ.Σ. Βόρειας Ελλάδας μετά απο συνέλευση με τη συμμετοχή ελαχίστων κτηνιάτρων στο σύνολο των απασχολουμένων στην περιοχή αυτή.

Απροκάλυπτος κυνισμός, αρρωστημένος συμπλεγματισμός, άκρατος συντεχνιασμός, αλαζονεία, αγνωμοσύνη, απαξίωση της εθελοντικής προσφοράς, είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν στο κείμενο του δελτίου τους με αφορμή το αποσυρθέν Τσιρώνειο νομοσχέδιο.

Ένα θλιβερό κείμενο, που ακροβατεί ανάμεσα στα όρια της νομιμότητας και της συκοφαντίας, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, είμαστε κύκλωμα, είμαστε συλλήβδην εθελοντές έμποροι, οργανώνουμε με τους Δήμους προγράμματα στειρώσεων με αλλοδαπούς κτηνιάτρους για αποκόμιση παράνομου οικονομικού κέρδους, έχουμε παραβατική συμπεριφορά (!), έχουμε αυτόκλητη σχέση με τα αδέσποτα ζώα, που ούτε μας ανήκουν, ούτε τα πληρώνουμε. Αν αυτό δεν είναι παραληρηματικός λόγος, τι είναι άραγε; Λεκτική απρέπεια;

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Π.Κ.Σ. και τα παραρτήματά του βρίζουν και προσβάλλουν τους φιλόζωους, ναι αυτούς που είναι από τους καλύτερους πελάτες τους, αυτούς που χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όχι για το ένα ζωάκι τους, αλλά για τα δεκάδες που περιθάλπουν και που χάρη σε αυτούς κάποιοι συνάδελφοί τους επιβιώνουν.

Αναγορεύουν τους εαυτούς τους σε φωτεινούς παντογνώστες, που είναι οι μόνοι ικανοί να εκφέρουν την ορθή άποψη για την διαχείριση των αδέσποτων. Αποδέχονται ότι οι Δήμοι έχουν ανύπαρκτη υποδομή, αλλά δεν μας λένε ποιοι μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό. Οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως είναι οι φιλοζωικοί σύλλογοι, οι οποίες στον δυτικό κόσμο αποτελούν μέρος της κοινωνίας των πολιτών και πυλώνα ανάπτυξης, γι’ αυτούς αποτελούν αυθαίρετες (!) ενώσεις ανθρώπων (το ότι έχουν συσταθεί με δικαστική απόφαση παραβλέπεται), χωρίς ικανότητες, γνώσεις και πιστοποιητικά. Όσοι φιλόζωοι δεν έχετε πιστοποιητικά αφήστε τα ζώα να σφαδάζουν στην άσφαλτο.

Ιδού η φιλοζωία τους.

Όσον αφορά την εμμονή τους απέναντι στους αλλοδαπούς κτηνιάτρους και «την πλανόδια άσκηση της κτηνιατρικής επιστήμης» (sic),το μόνο που έχουμε να τους απαντήσουμε είναι ότι -προφανώς- οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, ασκούν και αυτοί πλανόδια και περιφερόμενη ιατρική, άρα είναι καταδικαστέοι.

Θλιβεροί στην κατηφόρα, που έχουν πάρει.

Ας σταματήσουν το στερεότυπο πόλεμο κατά των φιλοζωικών συλλόγων και των άλλων εθελοντών συναδέλφων τους, που πλέον μόνο θυμηδία προκαλεί και ας συνταχθούν μαζί τους για μια Ελλάδα χωρίς την αθλιότητα των αδέσποτων ζώων με λύσεις όντως αποτελεσματικές και ουσιαστικές, προς όφελος των ζώων και των πολιτών. Ας αλλάξουν επιτέλους ρότα.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».

Διαβάστε επίσης:

Παραλήρημα σε βάρος εθελοντών που σώζουν αδέσποτα η ανακοίνωση του παραρτήματος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος προτάσσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας αντί για την προστασία των Αδέσποτων (βίντεο)

Διαμαρτύρονται κυνηγοί και Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος καθένας για τους λόγους του για το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ.

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ντροπή για τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο που σε βίντεο χαρακτηρίζει επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία τ’ αδέσποτα

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Π.Φ.Π.Ο.: Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κάλεσε ακόμα και τη Δίωξη Ναρκωτικών για να μη γίνουν στα Χανιά στειρώσεις αδέσποτων

Εισαγγελία Χανίων: Απολύτως νόμιμες οι στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνίατρους (βίντεο)

Καταγγέλλουν την παρεμπόδιση διενέργειας νόμιμων στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων

Φιλοζωικά σωματεία των Χανίων αποδεικνύουν ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ψεύδεται & εμποδίζει στειρώσεις αδέσποτων από ευρωπαίους κτηνίατρους

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αποδεικνύει πόσο δεν τον νοιάζει τα όσα υφίστανται τα αδέσποτα ζώα και στη Μαγνησία

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο κακός λύκος και τα τραπεζομάντηλα

Συνδικαλιστές του Π.Κ.Σ. χρησιμοποίησαν την υπογραφή κτηνίατρου χωρίς να τον ρωτήσουν!

Π.Κ.Σ.: Τα ζώα και η προστασία τους είναι η κοινωνική μας αποστολή

Παραδίδει με καθυστέρηση 4 χρόνων ο Παν. Κτηνιατρικός Σύλλογος τη λίστα με τα τσιπαρισμένα ζώα στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Π.Σ.Κ.: Η αγάπη για τ’ αδέσποτα ανάχωμα στην ηθική απαξίωση λόγω οικονομικής κρίσης

Π.Κ.Σ.: Τα κτηνιατρεία και οι κτηνίατροι δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα ούτε εθελοντικά σωματεία!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Μιχαήλ Τσολάκης

    Απόλυτη Περιφρόνηση στους Κτηνοσυμφεροντολόγους που βλέπουν τα ζώα ως .......ΑΤΜ ! Είτε θα κονομάνε από τα αφεντικά των δεσποζόμενων είτε θα κάνουν.......ευθανασία στα αδέσποτα !!!!! Απόλυτη Περιφρόνηση σε όλους αυτούς τους αδίστακτους που τολμούν να αποκαλούν τον εαυτό τους ......γιατρό ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ αλήτες !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.