Στηρίξτε μας

Όταν ο εκπαιδευτής σκύλων προτείνει αυτό που ο νόμος απαγορεύει!

28 Ιουλίου 2012 12:45 | Επικαιρότητα
Όταν ο εκπαιδευτής σκύλων προτείνει αυτό που ο νόμος απαγορεύει!

Εύλογη απορία αναγνώστη

«Στο περιοδικό "Σκύλος και Γάτα" στο τεύχος του Ιουλίου, που κυκλοφορεί μαζί με τη Καθημερινή κάθε δίμηνο, υπάρχει μια απάντηση σε αναγνώστη από τον εκπαιδευτή κ. Κώστα Μαρτίνη, η οποία προτρέπει σε καθαρή κακοποίηση σκύλου. Στη σελίδα 32 κάποια αναγνώστρια ζητά συμβουλές, για το πως μπορεί να σταματήσει ο σκύλος της το έντονο γάβγισμα.

Στη τελευταία παράγραφο της απάντησης τού ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής αναφέρει, πως μπορεί η αναγνώστρια, να χρησιμοποιήσει και το κολάρο διακοπής του γαβγίσματος, που εκτοξεύει σπρέι σιτρονέλας στα μούτρα του σκύλου κάθε φορά, που αυτός γαβγίζει! Εναλλακτικά της προτείνει και το κολάρο με το remote control με το οποίο θα μπορεί η ίδια να εκτοξεύει το σπρέι, όποτε νομίζει, ότι ο σκύλος κάνει κάτι κακό.

Τα κολάρα αυτά, όπως και οι πνίχτες για τη βόλτα είναι παράνομα με νόμο ήδη απ’ το 1992, όπως στο site σας είχατε δημοσιεύσει διότι αποτελούν και ξεκάθαρη κακοποίηση. Απαγορεύεται η πώληση και η χρήση τους. Εδώ το σχετικό άρθρο και ο νόμος: Παράνομοι από το 1992 πνίχτες και κολάρα που σφίγουν τον λαιμό του σκύλου. Γνωρίζει ο ίδιος ο κύριος αυτός, ότι προτρέπει σε παράνομη πράξη; Γνωρίζει η διεύθυνση του περιοδικού, πως οι συνεργάτες της έκτος του ότι κακοποιούν τα σκυλιά, που "εκπαιδεύουν", παράλληλα παρανομούν κιόλας;

Τι θα κάνει γι’ αυτό η σύνταξη και η διεύθυνση της εφημερίδας "Καθημερινή", που συνεχώς ζητά να εφαρμόζεται ο νόμος και η τάξη, όταν πρόκειται για κινητοποιήσεις εργαζομένων, που παλεύουν για το ψωμί τους και για απεργίες, τις οποίες τα δικαστήρια κατά την πάγια τακτική τους έκριναν καταχρηστικές;

Πέραν της νομικής φύσης του θέματος υπάρχει και η ηθική, που εμείς ως φιλόζωοι οφείλουμε να στεκόμαστε. Φανταστείτε, να εκτοξεύετε απότομα στα μούτρα του τρίχρονου παιδιού σας ένα σπρέι με αποκρουστική γι’ αυτό μυρωδιά κάθε φορά, που πάει, να φωνάξει ή να κλάψει . Και τέλος θα θελα να σημειώσω, πως τέτοιου είδους εκπαιδευτές κάνουν κακό και στο ίδιο το επάγγελμα τους. Για ποιο λόγο να καλέσω εκπαιδευτή εγώ, αφού μπορώ, να το πνίγω στη βόλτα κάθε μέρα και να μη τραβάει , αφού μπορώ να του εκτοξεύω στα μούτρα σπρέι για να μη γαβγίζει; Αφού μπορώ και μόνος μου να γίνω αποτελεσματικός βασανίζοντας το σκύλο μου για ποιο λόγο να χρειαστώ εκπαιδευτή; Ο ρόλος του εκπαιδευτή είναι να σε βοηθήσει στο να μη τραβάει ο σκύλος στη βόλτα και να μη ξεσπά στο γάβγισμα συνεχώς χωρίς τέτοιες μεθόδους βίας.

Ο αναγνώστης σας, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος».

Εμείς ως www.zoosos.gr θα απευθυνθούμε στον εκπαιδευτή Κώστα Μαρτίνη και στη διεύθυνση του περιοδικού, ώστε να τοποθετηθούν επί του θέματος καθώς οι απορίες του αναγνώστη μας γι’ αυτή την παράνομη πρακτική είναι εύλογες. Δεν γνωρίζουν άραγε οι ειδικοί, ότι η χρήση και αυτού του κολάρου απαγορεύεται;

Διαβάστε επίσης:

Παράνομοι από το 1992 πνίχτες και κολάρα που σφίγουν τον λαιμό του σκύλου

Χαϊδάρι: Καταδικάστηκε επειδή κακοποιούσε τον σκύλο του με κολάρο που προκαλεί πόνο στο ζώο όταν γαυγίζει

Ο πνίχτης βασανίζει τον σκύλο δεν τον εκπαιδεύει

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

30 Σχόλια

 1. sauron

  θανο για πες μου εισαι και εσυ απο τα ατομα που γραφουν για να φανουν αλλα μολις σε ρωτησει καποιος πως εκπαιδευσες το σκυλο του λες του εριχνα και καμια με το χερι?

 2. Γιώργος

  Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω πραγματικά με έχουν πιάσει τα γέλια. Πίσω από την ανωνυμία και την αμάθεια ο κάθε άσχετος γραφεί ότι του έρθει αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εκπαιδευτή. Γνωρίζοντας λοιπόν πολύ καλά τον συγκεκριμένο εκπαιδευτή, τον οποίο γνωρίζουν και εκτιμούν όλοι οι εκπαιδευτές των σωμάτων ασφαλείας και όχι μόνο, θα ήθελα να πω πως είναι ο πρώτος εκπαιδευτής που εισήγαγε την θετική μέθοδο στην Ελλάδα από το 1988, και με τεράστια υπομονή και γνώση έχει δώσει λύσεις σε πολλά εκπαιδευτικά προβλήματα σκύλων εφαρμόζοντας πάντα θετικές μεθόδους.Μακράν ο καλύτερός εκπαιδευτής στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για το ποιος είναι και τι έχει κάνει αλλά ο Κώστας όντας πρώτα απ΄ όλα θετικός άνθρωπος ποτέ δεν είχε και δεν έχει την ανάγκη υπεράσπισης κανενός. θα πρότεινα αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη να πάνε στη σχολή του και να τον γνωρίσουν από κοντά. Πολύ σύντομα θα αναιρέσουν τις απόψεις τους. Το ότι θα γράφανε κάποια μέρα όλα τα παραπάνω για τον "γκουρού" των εκπαιδευτών με κάνει ακόμα να γελάω ... εκτός βεβαία αν προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα

 3. Μήνα

  Κάτι τέτοιοι φιλόζωοι θα ζήτησαν τη διακοπή της εκπομπής "Dog Whisperer" στο ΣΚΑΙ. Δηλαδή όλα τα pet shop που πουλάνε πνίχτες και σπρέι, είναι παράνομα; Δεν έχει βρεθεί ένας να τα ελέγξει; Αν έχεις ένα pitbull επιθετικό προς άλλα σκυλιά και τραβάει στο δρόμο, πως θα το σταματήσεις; Μήπως κλείνοντάς το στο σπίτι; Και εγώ είμαι φιλόζωη και έχω γάτα και σκυλάκι. Ο σκύλος όποτε φεύγω, ξεσηκώνει την πολυκατοικία; Τι πρέπει να κάνω, να τον παίρνω μαζί μου όπου πάω ή να ανέχομαι τις παρατηρήσεις των υπόλοιπων ενοίκων; Ας αφήσουμε τέτοιου είδους σχόλια και ας ασχοληθούμε καλύτερα με τα αδέσποτα που τα κακοποιούν πραγματικά ή τους ρίχνουν φόλα. Όσο για το κ. Μαρτίνη που τον γνωρίζω, έχω να πω τα καλύτερα και με έχει βοηθήσει πολύ στην εκπαίδευση του μπιγκλ μου. Μην τρελαθούμε, δεν παθαίνει τίποτα με λίγη σιτρονέλα, εξάλλου έχει και σπρέι νερού. Α, και η σύγκριση παιδιού και σκύλου είναι εντελώς άστοχη. Ας ενημερωθούν λιγάκι όσοι παίρνουν σκυλάκι και μην του φέρονται σαν παιδί!!

 4. konstantinos

  Απλά για την ιστορία.....

  Γνωστό κανάλι της Ελληνικής τηλεόρασης «έπαιξε» προ ολίγου επεισόδιο σειράς με πασίγνωστο αλλοδαπό εκπαιδευτή σκύλων.... που φορούσε πνίχτη στο σκύλο!!! Μήπως τώρα «θα πρέπει να τα βάλουμε» και με το κανάλι αυτό που προβάλει δήθεν «βασανισμό» σκύλου?!

  Ας χαλαρώσουμε λίγο!

 5. christina

  Ζωοφλικό blog ή δικαστήριο που αναζητά επώνυμες καταγγελίες?

  Δεν καταλαβαίνω το λόγο που ζητάτε την επωνυμία του BULLMASTIFF! Το 'Κατερίνα', 'Θάνος', 'Αγγελική', Σοφία' κτλ. Είναι αρκετά επώνυμα για εσάς?

  Αν δεν έχεις δει τη δουλεία κάποιου είναι επικίνδυνο και αβάσιμο να τον κατηγορείς. Έχω παρακολουθήσει μάθημα του Κώστα Μαρτίνη και έχω να πω μόνο τα καλύτερα, αν μου ζητήσει κάποιος εκπαιδευτή σκύλων, αυτόν θα συστήσω με κλειστά μάτια.

  1. eleni

   Και πολύ καλά κάνετε να τον εμπιστεύεστε και θα τον συστήνατε. Εμείς τοποθετηθήκαμε σε κάτι πολύ συγκεκριμένο βάσει της νομοθεσίας... και όχι βάσει του ζωδιακού κύκλου... Και εξαιτίας της συγκεκριμένης δημοσίευσης που μας την υπέδειξε αναγνώστης.

   Αναφέρομαι στην ανωνυμία γιατί ο κύριος που μας κατηγορεί ενώ απαντάμε με επιχειρήματα για όσα μας καταλογίζει και το κάνει ανώνυμα και βάζει και τέλος στην κουβέντα. Τόσο απλά! Ποιος μίλησε για δικαστήριο;

   Ελένη Ηλιοπούλου

 6. katerina

  Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλετε να κάνετε μία εύλογη ερώτηση, αλλά να κατηγορήσετε τον συγκεκριμένο εκπαιδευτή. Δεν νομίζω ότι τόση προσπάθεια, κατανάλωση χρόνου και ενέργειας, γίνεται για το αν είναι θεμιτό να χρησιμοποιείται σπρέϊ σιτρονέλλας. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα που μπορεί να ασχοληθεί ένας φιλόζωος...ζητήματα που έχουν σχέση με την ζωή των αδέσποτων κ.α. Αυτό που λέω τεκμηριώνεται και από την διαφήμιση που γίνεται μετά από την συγκεκριμένη 'έκρηξη οργής'.
  Όσο για τους υπόλοιπους που συμφωνείται είμαι σίγουρη ότι είτε δεν έχετε καθόλου ζώα, είτε είστε από αυτούς που απλά αγνοείται ότι υπάρχουν και άλλοι γύρω σας ή ότι και τα ίδια σας τα ζώα κινδυνεύουν αν δεν τα μάθετε να έχουν κάποια στοιχειώδη συμπεριφορά (όπως να μην τραβάνε στο δρόμο και να σας πηγαίνουν αυτά βόλτα αντί να τα πηγαίνετε εσείς ή να μην γαυγίζουν ακατάλληλες ώρες).
  Οι καλοί εκπαιδευτές που προτείνετε πώς ακριβώς εκπαιδεύουν τα σκυλία μόνο με λιχουδιά? Γιατί και αυτό όπως λέτε το κάνετε και μόνοι σας! Ή μήπως απλά τα κοιτάζουν και τα υπνωτίζουν, έχουν κάποιο μαγικό τρόπο!
  Εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου φιλόζωο και τον σκύλο μου (που του βάζω σιτρονέλλα κάθε απόγευμα για να μην πηγαίνουν οι σκνίπες)τυχερό εφαρμόζω κάποιες από αυτές τις απαγορευμένες για εσάς τεχνικές όπως το σσσσ και το απότομο τράβηγμα και το σκυλί μου ούτε με δάγκωσε ποτέ, ούτε μου γρύλισε, γιατί ξέρει πότε κάνει σκανταλία και πρέπει να τον σταματήσω και ότι το κάνω με αγάπη και όχι για να τον στεναχωρήσω. Έτσι συμβιώνουμε όλοι αρμονικά.

 7. BULLMASTIFF

  Επιθυμώ να μπω και εγώ στη συγκεκριμένη κουβέντα, έτσι απλά για να εκφράσω κάποιες διαφορετικές απόψεις τις οποίες θεωρώ περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές που διαβάζω και τόσο άδικα κατακρίνουν το εν λόγω εκπαιδευτή.
  Κατ’ αρχήν ο Κώστας Μαρτίνης μέσα από τα άρθρα του στο ‘Σκύλος & Γάτα’ και μέσα από τη δουλειά του έχει έμπρακτα αποδείξει την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τα ζώα. Κατά δεύτερο λόγο δεν παίρνω θέση στο ζήτημα της νομιμότητας του πνίχτη, από τη στιγμή που οι προθήκες των pet shop είναι γεμάτες από τέτοια είδη που διατίθενται ελευθέρα στο εμπόριο!
  Εξ’ όσων γνωρίζω η αποτρεπτικότητα του πνίχτη έγκειται (ή τουλάχιστον πρέπει να έγκειται όταν χρησιμοποιείται από ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα) στον ήχο που κάνει η αλυσίδα και όχι στο πνίξιμο, και εν πάσει περιπτώσει η πρόθεση του ιδιοκτήτη δεν είναι ο βασανισμός του ζώου αλλά η τιθάσευσή του μπρος στην ενδεχόμενη απρόβλεπτη αντίδραση του στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.
  Συνεχίζοντας, όσον αφορά στο κολάρο σιτρονέλας, ως έσχατη λύση και προκειμένου να αποφευχθούν προστριβές, έριδες και πιθανή εγκατάλειψη του ζώου, πιστεύω ότι πρέπει να τύχει δοκιμής από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη. Χωρίς να έχω δοκιμάσει τη μέθοδο, εκτιμώ ότι η σιτρονέλα- με την οποία σημειωτέων ψεκάζουμε το σώμα του ζώου τους καλοκαιρινούς μήνες- δεν ψεκάζεται στο πρόσωπό του ζώου, η συμπεριφορά του οποίου επηρεάζεται μόνο από τον ήχο του ψεκάσματος και τη μυρουδιά του προϊόντος.
  Τελειώνοντας, απλά αναρωτιέμαι αν οι παραπάνω παρατηρήσεις έχουν ως στόχο την προστασία των ζώων ή…τη δυσφήμηση συναδέλφου-ανταγωνιστή?!

  1. eleni

   Αγαπητέ αναγνώστη,

   Αναζητήσαμε τον κ. Μαρτίνη μέσω της διεύθυνσης του περιοδικού. Τελικά - επειδή ο άνθρωπος ήταν σε διακοπές - μόλις μπόρεσε επικοινώνησε εκείνος μαζί μας.

   Του εξηγήσαμε την άποψη μας βάσει της νομοθεσίας. Του ζητήσαμε αν ήθελε να μας απαντήσει γραπτώς, όμως δεν το έκανε.

   Η διεύθυνση του περιοδικού δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος και μας ζήτησε να προτείνουμε στον αναγνώστη μας να επικοινωνήσει μαζί τους για απορίε κλπ.

   Δεν έχουμε κανέναν λόγο να κατηγορήσουμε τον κ. Μαρτίνη. Το δημοσίευμα βασίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία...

   Εσείς ενοχληθήκατε αλλά όχι εκείνος!

   Ό,τι πωλείται στα petshops δεν είναι και απαραίτητα νόμιμο!

   Για το http://www.zoosos.gr

   Ελένη Ηλιοπούλου

   1. BULLMASTIFF

    Αγαπητή μου κυρία Ηλιοπούλου,

    Δεν κατηγορείτε όμως τα pet shop που παρανομούν κατά τα λεγόμενά σας, αντιθέτως αρέσκεστε στο να δυσφημίζετε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο (σίγουρα έχετε δει τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί) και εγώ προσωπικά ενοχλούμαι διότι παρά τη λογοκρισία που διαθέτετε στη σελίδα σας, επιτρέπετε να ευδοκιμούν ανάρμοστες ανταγωνιστικές συμπεριφορές και επαγγελματικές διαφημίσεις πάνω σε συναδελφικές δυσφημίσεις. Ευχαριστώ που μου δώσατε χώρο να εκφράσω τις απόψεις μου…καλή σας συνέχεια!

    1. eleni

     Και για τα pet shops γράφουμε κάθε φορά που προκύπτει αιτία και λόγω επικαιρότητας... Στα δημοσιεύμενα σχόλια δεν είδα κάποιον να βρίζει τον εκπαιδευτή - αν υπάρχει τέτοιο και δεν το εντόπισα υποδείξτε το μας και θα διαγραφεί - άλλωστε γι' αυτό και δημοσιεύονται μετά από έγκριση τα σχόλια.

     Παράδειγμα σχετικά με τα pet shops και τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν για κατάργηση ειδών που εμπορεύονται δείτε και αυτό:

     Ζητούν την κατάργηση πώλησης ζώων συντροφιάς από τα Pet Shops

     Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο το εμπόριο ζώων στα Pet Shop

     Ποιες είναι οι ανάρμοστες ανταγωνιστικές συμπεριφορές και επαγγελματικές διαφημίσεις πάνω σε συναδελφικές δυσφημίσεις;

     Μπορείτε να μου εξηγήσετε;

     Ελένη Ηλιοπούλου

      

     1. BULLMASTIFF

      Δεν έχω να σας εξηγήσω κάτι παραπάνω...θεωρώ πως η κουβέντα τελειώνει εδώ...καλό απόγευμα!

     2. eleni

      Γιατί αρνείστε να μας υποδείξετε που βρίσκονται τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες που κάνετε εις βάρος μας;

      Και για τα petshopsγράφουμε και με τον ίδιο τον εκπαιδευτή μιλήσαμε και την διεύθυνση του περιοδικού ενημερώσαμε και ζητήσαμε να τοποθετηθούν αν το επιθυμούν και υβριστικά σχόλια δεν επιτρέπουμε να δημοσιεύονται και διαγράφονται αν εντοπιστούν έστω και καθυστερημένα.

      Ποιες είναι οι ανάρμοστες ανταγωνιστικές συμπεριφορές και επαγγελματικές διαφημίσεις πάνω σε συναδελφικές δυσφημίσεις στις οποίες αναφέρεστε;

      Είναι εύκολο ανώνυμα να λες ό,τι θες. Είναι δύσκολο να το αποδεικνύεις όμως και να το στοιχειοθετείς και μάλιστα επώνυμα!

      Καλή συνέχεια και σε σας!

      Ελένη Ηλιοπούλου

 8. Paola

  Θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος?? τι δεν κατάλαβες σε αυτά που γράφω δεν μίλησα για τρόπους εκπαίδευσης (εκτός της εφημερίδας που και αυτός εμπειρικός είναι) γιατί δεν έχω αρκετές γνώσεις τέτοιες, μίλησα αποκλειστικά για τα κολάρα με Citronella και για το αν η Citronella αυτή καθ'αυτή ,με σωστή χρήση, κάνει κακό στα σκυλιά. Τα περί εκπαίδευσης τα αφήνω στους ειδικούς...Τώρα αν έπρεπε να το γράψω κάτω από δημοσίευμα γι φυτώρια ίσως να έχεις δίκιο τη επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεχτική...!!

 9. Paola

  Θάνο, καταλαβαίνεις ότι έγραψα για τη Citronella και όχι για τη χρήσει του ηλεκτρονικού κολάρου....αυτό το χειρίζεται άνθρωπος και ο άνθρωπος κάνει κατάχρηση σε όλα....Η Citronella είναι αβλαβής το πως θα τη χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από εμάς
  Και στο τέλος τέλος δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφωνία: Στη χρήση της Citronella ή στους τρόπους εκπαίδευσης που προτείνει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής???

 10. Paola

  Πολύ καλά τα λες αγαπητέ Κώστα !! Δεν κατάλαβα όμως η διαφωνία σου είναι στη χρήση της Citronella ,στη χρήση του ψεκασμού,ή στη χρήση της εφημερίδας??? Και είναι σε ένα από αυτά ή σε όλα τι προτείνεις ??

 11. κωστας

  μαλιστα ! δυσαρεστη μυρωδια . και οχι στη μουσουδα του αλλα στο περιβαλλον ? μαλιστα ! σε ποιο περιβαλλον ? της ανταρκτικης ? γιατι το κολαρο ειναι στο λαιμο του ζωου δεν ειναι γενικα στο περιβαλλον. πολυ στρογγυλεμενα τα λεγομενα σου αγαπητη παολα . επισης μπορουμε να χτυπαμε την εφημεριδα καθε φορα που ο σκυλος κανει κατι που δε μας αρεσει . οπως το σσσσσ σσσσσ ! του αλλου του πνιχτα του μιλανο . και μετα αναρρωτιομαστε γιατι οπου βρει βιβλιο περιοδικο εφημεριδα το ξεσκιζει . μια ζωη τρομκρατες δηλαδη ? κροτους - φωνες - δυσαρεστους ψεκασμους . ετσι και μου κανε ο πατερας μου σε καθε μας βολτα σσσσσ ! σσσσ ! και με σπρωχνε με το ποδι η μου ερχινε στα μουτρα δυσαρεστες μυρωδιες η μου χτυπουσε την εφημεριδα καθε φορα που κατι δε του αρεσε καποια στιγμη θα τον δαγκωνα το @#$στη !!!! αληθεια !

 12. Paola

  H Citronella είναι φυσικό εντομοαπωθητικό. Τα κολάρα δεν είναι πνίχτες και αυτά με το τηλεχειριστήριο (remote control) δεν κάνουν άλλο από το να εκτοξεύουν μία μικτή ποσότητα στο περιβάλλον(όχι στη μουσούδα του) ώστε να κάνει το συνειρμό το ζώο με το γάβγισμα και τη δυσάρεστη μυρωδιά....Υπάρχουν μάλιστα και σκύλοι/γάτες οι οποίοι αγαπούν ιδιαίτερα αυτή τη μυρωδιά οπότε είναι και αναποτελεσματικό....Στην ουσία είναι κάτι όπως ο κρότος που κάνουμε με την εφημερίδα όταν θέλουμε να αποτρέψουμε το σκύλο μας από μία αταξία...ή όταν φυτεύουμε Απήγανο για να διώξουμε τα ποντίκια....Τα καινούργια εντομοαπωθητικά κολάρα (χρωματιστά) που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ως οικολογικά και αβλαβή για το περιβάλλον, έχουν και αιθέριο έλαιο Citronella.
  Δεν έχω διαβάσει το άρθρο και δεν ξέρω αν προτείνει και άλλους τρόπους εκπαίδευσης, η απάντησή μου αφορά αποκλειστικά την χρήσει της Citronella στα ζώα...

  1. Θάνος

   Έστω κι έτσι πάλι κακό είναι. Να μην μπορείς να γαβγίσεις επειδή θα σου βρωμάει; Απαράδεκτο. Στο τέλος δε, θα φοβάται να γαβγίσει και όταν θα χρειαστεί να προστατέψει τον εαυτό του.

 13. κωστας

  ενταξει ομως αγαπητε θανο δε θα ηθελα το αρθρο απο καταγγελια να γινει διαφημιση καποιας σχολης η σχολων . κι εγω με τη θετικη εκπαιδευση συμφωνω και αυτης της νοοτροπιας εκπαιδευτη εφερα για τα σκυλια μου . ομως δεν ειναι σωστο να διαφημιζουμε καποια σχολη συγκεκριμενα διοτι ετσι θα μας πουν οτι κανουμε αρνητικη διαφημιση στο συγκεκριμενο εκπαιδευτη για να προβαλουμε καποιον αλλον . νομιζω οτι πρεπει να σβηστει το σαιτ της σχολης που γραφει ο θανος .

  1. Θάνος

   Κώστα θεωρώ λάθος την αντίληψή σου, κι ότι κάνω πολύ καλά που δείχνω στον εκπαιδευτή αυτόν έναν καλύτερο, καθώς επίσης και όποιος διαβάσει το σχόλιο να μάθει τι συμβαίνει. Να δει από την μια τον ακατάλληλο κι από την άλλη τον κατάλληλο.

  2. Θάνος

   Ο ακατάλληλος δυσφημείται και ο κατάλληλος προβάλλεται και διαφημίζεται. Σε όλα όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα. Και επειδή εδώ πρόκειται για έμψυχα, οι ακατάλληλοι να αφανίζονται.

 14. Helen

  Κι εγώ μόλις διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο(στο περιοδικό)έμεινα κόκκαλο...δεν ξέρω τι να πω...Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής αν δεν κάνω λάθος έχει προβληθεί ουκ ολίγες φορές και από την εκπομπή "Παρά Τρίχα", δίνοντας την εντύπωση ενός καθαρά Θετικού εκπαιδευτή που δε χρησιμοποιεί βία.Εκπλήσσομαι δυσάρεστα.Ας τον πληροφορήσει κάποιος ότι η συγκεκριμένη "λύση" που πρότεινε δεν έχει καμιά σχέση με τη θετική εκπαίδευση-απαράδεκτο αλλά δεν είναι κακό να μαθαίνουμε, οπότε να η ευκαιρία γι'αυτόν να μάθει κάτι παραπάνω.

 15. Θάνος

  Ο εκπαιδευτής που γράφει στο "Σκύλος και Γάτα" να πάει σε κανέναν σοβαρό εκπαιδευτή να μάθει τρόπους και συμπεριφορά ή να αλλάξει επάγγελμα ώστε να πάψει να είναι επικίνδυνος για τα ζώα.
  Ελπίζω το άτομο που τον συμβουλεύτηκε να μην ακολουθήσει τις οδηγίες του.

  «Μερικές μέθοδοι εκπαίδευσης μπορεί να είναι αποτελεσματικές αλλά ο τρόπος που επιτυγχάνουν το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για το σκυλί. Το StarDogs Positive Training είναι ενάντια στην χρήση οποιασδήποτε μεθόδου εκπαίδευσης σκύλων που εφαρμόζει την βία (σωματική ή ψυχολογική) , έστω και αν έχουμε επίτευξη στόχου. Η επίτευξη στόχου για εμάς (StarDogs) δεν αγιάζει τα μέσα / εργαλεία εκπαίδευσης (πνίχτες, ηλεκτρικά κολάρα, φωνές , κλωτσιές, τραβήγματα του λουριού κ.λ.π.). Η χρήση των ανωτέρω μεθόδων δείχνει έλλειψη ζωοφιλικής παιδείας και ανεπαρκή γνώση ή άγνοια των σύγχρονων , θετικών (φιλικές προς το ζώο) μεθόδων εκπαίδευσης εκ μέρους του εκπαιδευτή.»
  http://www.stardogs.gr/portal/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=24

 16. Θάνος

  -Πως εκπαιδεύουμε έναν εκπαιδευτή να μην προτείνει κολάρα πνίχτες και άλλες κακοποιήσεις;
  -Του φοράμε ένα κολάρο στα αχαμνά και κάθε φορά που συμβουλεύει τέτοια του τα ψεκάζουμε με καυτερή πιπεριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.