Στηρίξτε μας

Εισαγγελία Χανίων: Απολύτως νόμιμες οι στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνίατρους (βίντεο)

26 Φεβρουαρίου 2018 22:29 | Επικαιρότητα
Εισαγγελία Χανίων: Απολύτως νόμιμες οι στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνίατρους (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τη «λυσσαλέα» προσπάθεια των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (Π.Σ.Κ.) να μην πραγματοποιηθούν στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές – κτηνιάτρους τερματίζει η Εισαγγελία Χανίων αφού έβαλε στο αρχείο την καταγγελία περί μη νομιμότητας της διαδικασίας των επεμβάσεων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων. Πρόκειται για μια απόφαση που βάζει έναν φραγμό στην ασυδοσία εκείνων των κτηνιάτρων (ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι) οι οποίοι αντί για να βλέπουν τα ζώα και τι βιώνουν, αντικρίζουν μόνο πελάτες και… διαφυγόντα κέρδη και δυστυχώς έχουν καταφέρει να ακυρώσουν αντίστοιχες προσπάθειες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Τι αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα – καθώς και από τις στειρώσεις εξαρτάται ο περιορισμός του πληθυσμού των αδέσποτων – επισημαίνει τα εξής: «Νόμιμες οι στειρώσεις αδέσποτων ζώων από τους Ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους, απεφάνθη προχθές η Εισαγγελία Χανίων, στο Δήμο Χανίων, σε εκπρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου Χανίων και στην ΠΦΠΟ, που τον επισκέφθηκαν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Επίσης τους ενημέρωσε ότι έθεσε στο αρχείο ως νόμω αβάσιμη τη μήνυση που κατέθεσε ο ΠΚΣ τον Οκτώβριο, με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν και τώρα. Έκθετοι και υπόλογοι η δημόσια κτηνιατρική υπηρεσία, ο ΠΚΣ και πολύ μικρή μερίδα τοπικών κτηνιάτρων.

Δείτε τις δηλώσεις της προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων, Νατάσσας Μπομπολάκη για το θέμα αυτό, στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.».

Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων!

Για τις πρακτικές και την τακτική του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου σε αυτό το ζήτημα έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο www.zoosos.gr καθώς δυστυχώς ο επίσημος συνδικαλιστικός φορέας των κτηνιάτρων στην Ελλάδα επικαλείται συχνά και φυσικά ψευδώς τη δημόσια υγεία (!) ή την υγεία των ζώων, ώστε να μην επιτρέψει σε συναδέλφους του από το εξωτερικό μέλη φιλοζωικών φορέων που προσφέρουν δωρεάν ό,τι απαιτείται για τις στειρώσεις (εξοπλισμό, φάρμακα) να πραγματοποιήσουν τις επεμβάσεις.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δυστυχώς βάζει το κέρδος του πάνω από την όποια βοήθεια μπορεί να προσφερθεί σε πλάσματα που υποφέρουν και αναζητεί εμπόδια. Οι φιλοζωικοί φορείς των Χανίων στην Κρήτη επανειλημμένα έχουν τονίσει ότι αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που δεν σχετίζεται με τα συμφέροντα μιας ομάδας επαγγελματιών, αλλά αποτελεί ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα με ηθικές προεκτάσεις, δηλαδή την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και αυτό όλοι πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουν, όπως όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτές οι στειρώσεις δεν επιβαρύνουν οικονομικά τους δήμους και έτσι εξοικονομούνται πόροι από τα δημοτικά ταμεία.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με αυτές τις πρακτικές του δείχνει ότι τον ενδιαφέρει να λειτουργεί ως συντεχνία (με την κακή έννοια του όρου) για να μην χάσουν τα μέλη του την πελατεία τους, και όχι ως επιστημονικός φορέας που στοχεύει και στην προάσπιση του  δημόσιου συμφέροντος. Και ποιο είναι αυτό; Δημόσιο συμφέρον είναι τα ζώα να είναι υγιή, να μην πολλαπλασιάζονται, να προστατεύεται η δημόσια υγεία, να μην ξεφτιλιζόμαστε από στους τουρίστες που αντικρίζουν παντού στην Ελλάδα εξαθλιωμένα πλάσματα.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει το να μπαίνει κάποιος εμπόδιο στη στείρωση αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνιάτρους προτείνουμε το εξής: Φανταστείτε για παράδειγμα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να μην επιτρέψει π.χ. σε γιατρούς από το εξωτερικό να έρθουν εθελοντικά να εμβολιάσουν παιδιά, που πλήττονται από τις ασθένειες, των οποίων οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν για την περίθαλψη τους.

Φανταστείτε π.χ. ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να κάνει καταγγελία στους γιατρούς - εθελοντές (Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.ά.) που έρχονται στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην περίθαλψη των εξαθλιωμένων προσφύγων - μεταναστών οι οποίοι ζουν σε οργανωμένες δομές ή και σε άθλιους καταυλισμούς στα νησιά μας. Μπορεί τα παραδείγματα να ακούγονται σε κάποιους ακραία αλλά σε αυτά υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία με όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων και κυρίως των αδέσποτων.

Οι κτηνίατροι στην Ελλάδα ανησυχούν ότι θα χάσουν την πελατεία τους και προτιμούν τα ζώα να υποφέρουν και αργοπεθαίνουν, αντί να επιτρέψουν σε συναδέλφους τους, που θέλουν και αντέχουν οικονομικά να το κάνουν, να έρθουν και να προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο φροντίζοντας αδέσποτα.

Η οικονομική κατάσταση όλων όσων ασχολούνται με τη διαχείριση των αδέσποτων είναι εξαιρετικά δύσκολη (δήμοι, σύλλογοι, κτηνίατροι κ.ά.) και αυτό κανείς δεν το παραβλέπει όπως κανείς δεν μπορεί να θεωρεί περιττή τη βοήθεια, που μπορεί να λάβει ΔΩΡΕΑΝ. Γι’ αυτό και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να βάζει εμπόδια και τρικλοποδιές προς εκείνους, που αντέχουν οικονομικά, θέλουν και μπορούν να προσφέρουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις υπηρεσίες τους, δηλαδή στους κτηνιάτρους (μέλη κτηνιατρικών και φιλοζωικών συλλόγων του εξωτερικού), που έρχονται στη χώρα μας, για να προσφέρουν τη δουλειά τους, ώστε να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα! Άλλωστε ο νόμος και το προβλέπει και το επιτρέπει!

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κάλεσε ακόμα και τη Δίωξη Ναρκωτικών για να μη γίνουν στα Χανιά στειρώσεις αδέσποτων

Καταγγέλλουν την παρεμπόδιση διενέργειας νόμιμων στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων

Φιλοζωικά σωματεία των Χανίων αποδεικνύουν ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ψεύδεται & εμποδίζει στειρώσεις αδέσποτων από ευρωπαίους κτηνίατρους

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αποδεικνύει πόσο δεν τον νοιάζει τα όσα υφίστανται τα αδέσποτα ζώα και στη Μαγνησία

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο κακός λύκος και τα τραπεζομάντηλα

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Ντροπή για τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο που σε βίντεο χαρακτηρίζει επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία τ’ αδέσποτα

Συνδικαλιστές του Π.Κ.Σ. χρησιμοποίησαν την υπογραφή κτηνίατρου χωρίς να τον ρωτήσουν!

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων πρέπει να μπει πάνω από τα συμφέροντα των κτηνιάτρων!

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων! Λειτουργούν σωτήρια για τα αδέσποτα!

Α. Τραχήλη: «Δεν υπάρχει ανάγκη για ξένους κτηνιάτρους στη χώρα μας» (βίντεο)

Δεν θέλουν τους εθελοντές κτηνιάτρους για να μη χάσουν την πελατεία τους…

Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν ας αφήσουν τους ξένους να το κάνουν!

Αν δεν απαγορευτεί η πώληση ζώων σε καταστήματα οι στειρώσεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές!

Δήμος Χανίων: Αναγκαιότητα ο πληθυσμιακός έλεγχος των αδέσποτων ζώων

Δεν θέλουν τους εθελοντές κτηνιάτρους για να μη χάσουν την πελατεία τους…

Πρόθεση του ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι να λειτουργήσει ο θεσμός των εθελοντών κτηνιάτρων

Η εγκληματική δράση μας εις βάρος των ζώων εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς

Σήμερα στην Ε.Ε. το θέμα των εθελοντών κτηνιάτρων

Στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν για τις στειρώσεις των αδέσποτων που ζουν εντός Ε.Ε.

Γιατί οι εθελοντές κτηνίατροι δεν χρειάζονται την έγκριση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Βάζουν παρανόμως εμπόδια στους εθελοντές κτηνιάτρους

Στειρώσεις γατιών και σκυλιών από εθελοντές κτηνιάτρους στη Βόρεια Ελλάδα

Οι κτηνίατροι της Λέσβου εκβιάζουν τους φιλόζωους!

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Ευρωπαίοι κτηνίατροι και στη Λέσβο για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.