Στηρίξτε μας

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

22 Φεβρουαρίου 2016 17:41 | Καταγγελίες
Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε όσα αδέσποτα δεν υιοθετούνται να ευθανατώνονται πρότεινε σήμερα ο Πέτρος Ινιωτάκης ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης με αρμοδιότητες στα θέματα Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μιλώντας στον δημοσιογράφο Μανόλη Αργυράκη και στο «Ράδιο Κρήτη».

Ο κ. Ινιωτάκης που κατά καιρούς έχει δείξει μια κάποια σοβαρότητα με τις απόψεις του αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων υποστήριξε και μάλιστα μετά από «πολύ σκέψη», όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι η ευθανασία που έχει υιοθετηθεί από «προηγμένες κοινωνίες που είναι πραγματικά ζωόφιλες» είναι η λύση καθώς τώρα θυμίζουμε ο νόμος 4039/2012 στην Ελλάδα την απαγορεύει και την επιτρέπει μόνο για ζώα που η κατάσταση της υγείας τους είναι μη αναστρέψιμη.

Ακούστε τη συνέντευξη του αντιδημάρχου για να καταλάβετε και πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της διαχείρισης των ζώων τα οποία εγκαταλείπονται  από τους ιδιοκτήτες τους – και τα όσα πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό του πληθυσμού τους – αλλά και την άποψη του για την εξόντωση τους, που πολλοί αρμόδιοι έχουν, και θα χαίρονταν πραγματικά με την θανάτωση όλων των αδέσποτων για να ξεμπερδέψουν με το πρόβλημα και να αποφύγουν τις ευθύνες τις οποίες ανέλαβαν ηθελημένα με την εκλογή τους.

Ουσιαστικά ο κ. Ινιωτάκης αντί να κάνει τα πάντα (συστηματικούς ελέγχους στα οικόσιτα κατοικίδια με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.) για να τιμωρήσει (π.χ. με επιβολή προστίμων κ.ο.κ.) εκείνους που εγκαταλείπουν τα ζώα τους και τα καθιστούν αδέσποτα τιμωρεί τα ίδια αυτά τα πλάσματα που δεν έχουν καμιά ευθύνη.

Και μάλιστα ζητάει την εξόντωση τους ενώ παραδέχεται ότι δεν κάνει τίποτα για να τα προστατέψει από τους ανεύθυνους ανθρώπους και μάλιστα δηλώνει ότι οι συναρμόδιες αρχές εκ του νόμου υπεύθυνες για τους ελέγχους (Δήμος και Αστυνομία) αδιαφορούν γιατί έχουν να ελέγξουν σημαντικότερες παραβατικές συμπεριφορές, όπως χαρακτηριστικά είπε για την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να βοηθήσει στο θέμα, ή δεν μπορούν λόγω κενού στη νομοθεσία (π.χ. αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μιλάει για το «ανίκανο κράτος που έχει μεταβιβάσει ευθύνες στους δήμους» και ανερυθρίαστα ζητάει την αλλαγή της νομοθεσίας για την εξόντωση των ζώων συντροφιάς αλλά δεν δείχνει την ίδια πυγμή, για να γίνει κάτι με την δική του ανικανότητα στην διοίκηση, ή για να υπάρξει ακόμα και με πρωτοβουλία π.χ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ουσιαστική νομοθετική αλλαγή ώστε για να μπει τέλος στο εμπόριο κατοικίδιων, για να μην πωλούνται ζώα σε καταστήματα, να μην εισάγονται σκυλιά και γατιά από το εξωτερικό, να γίνει υποχρεωτική η στείρωση κάθε κατοικίδιου ζώου συντροφιάς κ.ο.κ. ώστε σταδιακά ο πληθυσμός τους να περιοριστεί.

O κ. Ινιωτάκης αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του οφείλει πολύ απλά να παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δεν σκέφτεται, ούτε σχεδιάζει την ευθανασία αδέσποτων

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Απολίτιστη η άποψη περί ευθανασίας αδέσποτων από τον αντιδήμαρχο

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Ή να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος για τα περί ευθανασίας αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο.: Κε αντιδήμαρχε Ηρακλείου Κρήτης κάτω τα ξερά σας από τ’ αδέσποτα!

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Η εγκατάλειψη ζώων είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά που δεν μας τιμά

Τοποθέτηση ταΐστρων και ποτίστρων από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης σε περιαστικές περιοχές

Διαψεύδει τα περί παράνομων υιοθεσιών αδέσποτων στο εξωτερικό ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης: Γεμίζουν ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα

Η Ολλανδή τους συγχαίρει για τη δουλειά που κάνουν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης καλεί τους δημότες να τσιπάρουν τα κατοικίδια τους

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

24 Σχόλια

 1. Sotiria Kella

  Σήμερα που διαβάζω το άρθρο είναι 2023.
  Είναι τρομακτικό πώς ΔΕΝ έχει αλλάξει ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ στο θέμα των αδέσποτων, των ανεξέλεγκτων γεννήσεων από δεσποζόμενα κ αδέσποτα, των μη ελέγχων, της ανικανότητας του κράτους, Δήμων κ Αστυνομίας να διαχειριστεί το μείζον αυτό ζήτημα, της μη ανάληψης ευθυνών, της ανυπαρξίας προγραμμάτων κ νόμων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΏΝ στειρώσεων, των εγκαταλήψεων, των κακοποιήσεων, της θανάτωσης των ανεπιθύμητων κουταλιών, της μη συνεργασίας των φιλοζωικών σωματείων κ τόσων άλλων άπειρων θεμάτων... Το μόνο που έχει αλλάξει τώρα, μετά από μια ολόκληρη δεκαετία φρικτής στασιμότητας κ της παραμικρής προόδου στα θέματα των ζώων είναι ότι η φιλοζωία έχει καταντήσει εφαλτήριο για την άνοδο κάποιων ατόμων, έχουν ξεφυτρώσει Ακαδημίες, Ειδικές Γραμματείες, Αστυνομίες ζώων, ειδικά νούμερα να καλείς μόνο για περιπτώσεις ζώων κ όλα είναι μια μεγάλη μούφα, μια εικονική πραγματικότητα που μας ταΐζουν και τα δύσμοιρα ζωάκια παραμένουν στην μοίρα τους κ όλα παραμένουν θλιβερά ίδια κ απαράλλαχτα. Μήπως να κάναμε ευθανασία στους κτηνοτρόφους, στουν κυνηγούς, στους τσομπαναραίους, τους εκτροφείς παράνομους κ "νόμιμους", στους ανίκανους κ υποκριτές πολιτικούς κ σε όλους τους θεσμικούς που μας δουλεύουν ψιλό γαζί κ μας ταΐζουν σανό κ βάλθηκαν να εξοντώσουν ψυχικά, σωματικά κ οικονομικά τους εθελοντές, που κατά τα άλλα τους αναγνώρισαν, ακριβώς για να τους έχουν εκεί που θέλουν ? Μετά από αυτές τις ευθανασίες, θα γίνει μάλλον ο κόσμος μας λιγάκι πιο ανεκτός...

 2. ΕΥΗ

  ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΛΑΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ 2ΠΟΔΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ.ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ.ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ Η ΣΑΠΙΟΒΟΙΔΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ.......

 3. Μαριάννα

  Αυτό το κτήνος το ψήφισαν κάποια κτήνη. Αλλά δεν φταίει αυτός, φταίει το ανάλγητο ελληνικό κράτος, που επιτρέπει στους χωριαταραίους εντός και εκτός Αττικής, ιδιαίτερα στην ελληνική επαρχία,που νόμος είναι το δίκιο του τσομπάνη, να κακοποιεί και να εγκαταλείπει τα ζώα συντροφιάς...

 4. Γλαυκωψ

  Ο απάνθρωπος του απάνθρωπου ... ή ο Βλάξ του βλακός ή αει πάγενε από δω ρε ποταπόμυαλε απιλειφάδι και ράκος της νοημοσύνης!!!!

 5. eva evaki

  opoios protinei ton fwno twn zwwn..ton diakatexei misws kai kakia gia ayta...enas tetoios anthrwpos polu pithanwn na euthunetai kai gia foles kai gia kakopoihsh zwwn...tis foles tetoia apsuxa plasmaTA PREPEI NA TIS PERNOUNE GIA TON EAYTO TOUS.EPIDH DEN EXOUN PSUXH KAI OXI NA TIS DINOUN SE PLASMATA ME PSUXH ...ANARWTITHHKATE POTE GIATI OI FWLES EPITREPETAI NA POLOUNTAI;GIATI AUTOI POU EXOUN THN DIKAIODWSIA NA TIS KATARGHSOUN THN POLHSH TOUS DEN EINAI FILOZWOI...H EUTHANASIA SHMAINEI KALOS THANATOS POTE STHN PRAGAMTIKOTHTA H EUTHANASIA DEN UFISTANTAI GIA KALES PSUXES.H EUTHANASIA UFISTANTAI MONO GIA KAKA ATOMA XWRIS PSUXH KAI PNEUMA GIA ATOMA SAN KAI AUTON POU NTROPIAZOUN THN ENIA ANTHRWPOS MONO SE KAKA ATOMA AKSIZEI O THANATOS..POU DEN EXOUN MESA TOUS OUTE HTHIKOUS FRAGMOUS OUTE ENTIMWTHTA PSUXHS.PREPEI NA TIMWRHTHEI GIA TA LOGIA TOU GIATI KRIBOUN APO PISW PSUXWPNEUMATIKH KAKOPOIHSH ZWWN KAI PITHANES DOLOFWNIES.AYTOS DEN GNWRIZEI OYTE APO FILWZOIA OUTE APO ANTHRWPIA

 6. Δημος

  Η ποιότητα του ατόμου εγγύηση για τις βλακείες που ξεστομίζει. Η πορεία του και η ιστορία του δικαιολογεί τις γελοίες απόψεις του.

 7. Μαρία

  Να πάει το αρχιπέπονο να δώσει τα χέρια με την παράταξη Σπάρτακος της Κομοτηνής και μετά να πηδήξουν όλοι μαζί στον Καιάδα...Τι έχουν πάθει όλοι και τα βάζουν με τα ζωντανά.Υπάρχουν πολλές πάρα πολλές λύσεις και οι φιλοζωικές ομάδες,οι ενεργοί φιλόζωοι εθελοντές τις φωνάζουν χρόνια τώρα στους Δήμους,Δημάρχους κτλ και αυτοί το χαβά τους, όμως τώρα που έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δίνουν όλοι την εύκολη λύση την ευθανασία.Και σα να μην φτάνει που θέλουν να το παίξουν ''θεοι'' για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, πιάνουν στο στόμα τους και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για το σύστημα τους χωρίς να γνωρίζουν τους αγώνες που δίνουν και εκεί οι φιλόζωοι και τα σωματεία ενάντια στην ευθανασία.Ξαφνικά θέλετε να γίνουμε Ευρώπη και βρήκατε να ξεκινήσετε από αυτό...αυτό δε θα μας κάνει Ευρώπη, αυτό θα μας κάνει Ρουμανία...

 8. Ηράκλειο

  Καλύτερα να δώσουμε ένα ζουρλομανδύα σε όλη την "ομάδα" των παράορων που έχουν μαζευτεί, τρώνε τα λεφτά του Δήμου Ηρακλείου και το παίζουν και... άμεμπτοι! Βρε ουστ από εδώ. Σας καταλάβαμε κωλοδεξιά τομάρια.

 9. Μαρία

  Το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα δεσποζόμενα ούτε οι ιδιοκτήτες τους ούτε η καθαροαιμία ολυτε τίποτα.
  Το πρόβλημα είναι ότι τα αδέσποτα δεν στειρώνονται ΟΛΑ ένα προς ένα ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους με φυσικό τρόπο.Τώρα εάν κάποιο είναι βαριά άρρωστο ή πολύ τραυματισμένο,νομίζω είναι προτιμότερο να ξεκουραστεί γαλήνια,από το να πεθάνει στην άκρη του δρόμου.
  Όσο για τα δεσποζόμενα που παρατάνε στους δρόμους,προέρχονται από γέννες ανεξέλεγκτες,χωρίς καμία πιστοποίηση ούτε των γεννητόρων ούτε του "εκτροφέα" ή ακόμα χειρότερα από πετ σοπς (σε αυτήν την περίπτωση είναι και άρρωστα τα περισσότερα ).
  Καιρός να ενωθούμε όλοι οι φιλόζωοι,κυνόφιλοι,γατόφιλοι και να εναντιωθούμε στις ανεξέλεγκτες γέννες του κάθε κακομοίρη Έλληνα που πάει να βγάλει κανένα 100άρικο στο κάθε κουτάβι.Να είστε σίγουροι πώς εάν υπήρχαν ΜΟΝΟ πιστοποιημένοι εκτροφείς,θα μειωνόταν το φαινόμενο της εγκατάλειψης "καθαρόαιμων",γιατί τα πιστοποιημένα καθαρόαιμα δεν τα εγκαταλείπει κανείς.Το πολύ πολύ,εάν οι συνθήκες της ζωής του δεν του επιτρέπουν νατο πουλήσει για να πάρει τα λεφτά του πίσω ή να το επιστρέψει στον εκτροφέα.

  1. Ελισάβετ

   Συμφωνώ απόλυτα σε όλα μαζί σου Μαρία. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι οι ζωοφιλικές οργανώσεις, εθελοντές δε συνεργάζονται μεταξύ τους...πόσο μάλλον να ενωθούν για το κοινό καλό των ζώων όσο και των ανθρώπων.Ο κύριος αντιδήμαρχος με το κουστουμάκι του νομίζει ότι το κουστούμι κάνει τον άνθρωπο και με η εξουσία που του έχει δωθεί από τη θέση του τον κάνει επικίνδυνο, τόσο για τα ορφανά ζώα όσο και για τους συνανθρώπους του...

 10. Λωρεττα

  Η ευκολη λυση, η θανατωση. Παλι καλα που εχει το θαρρος ή θρασος και το ανακοινωνει. Συνηθως τα σκοτωνουν με φολες και εις γνωση ολων των κατοικων της οποιας περιοχης εχει πολλα αδεσποτα. Οι Δημοι που εχουν προγραμματα στειρωσεων συνηθως δεν εχουν κονδυλια αλλα και αν εχουν δεν εχουν προσωπικο που να ενδιαφερεται πραγματικα και να αγαπα τα ζωα, με αποτελεσμα τα ζωα να βασανιζονται χειροτερα απο το αν ηταν στο δρομο. Αγοραζονται χιλιαδες φαρμακα τα οποια τα αφηνουν και ληγουν και δεν τα δινουν στους φιλοζωους ουτε και στους ανθρωπους που απευθυνται στους Δημους για βοηθεια. Και βγαινει τωρα ο συγκεκριμενος κυριος που τον εχει ψηφισει ο κοσμος και προτεινει ως λυση την ευθανασια. Ευθανασια να κανει στα παιδια του γιατι αν παρουν την ευαισθησια του πατερα τους, προβλεπω να ανοιγουν και στρατοπεδα συγκεντρωσης στην Κρητη.

 11. Γιαννης

  Κατσε καλα Πετρο, επρεπε να σκεφτεις λιγο παραπανω πριν ξεστομισεις αυτες τις ανοησιες, και μην ξεχνας τον τριτο νομο του νευτωνα περι δρασης και αντιδρασης 😉

 12. Θάνος

  Χρρρ φτου! Και προτείνω την ευθανασία του δημάρχου, και δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη.

  Όλοι προτείνουν την θανάτωση των σκυλιών γιατί είναι πολλά, αλλά ωρύονται ότι κάποιοι μας εξαπολύουν ιούς για να ελέγξουν τον ανθρώπινο πληθυσμό.

  Αν μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός θα φτάσει ο χώρος και για τα άλλα ζώα.

  1. ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

   ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΟ!!!!! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΑΝΘΡΩ[ΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΟΙ!! ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ!! ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΜΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ! ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ!! ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΤΟΝ!!!!!!!!Α

 13. lilala

  Ωρες-ωρες αισθανομαι οτι χανω τα λογια μου ,σχολιαζοντας τετοιες ειδησεις,αλλά επειδη μια στις χιλιες ο κυριος αυτος,που τον πληρωνουμε,μπορει να μπει να διαβασει τα σχολια αυτων που συντηρουν τον μισθο του,θα ηθελα να του προτεινω να ζητησει καλυτερα να αλλαξει η Νομοθεσια ως εξης:
  Προσληψη κτηνιατρων με αποδεδειγμενη εμπειρια ΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ κατοικιδιων σε καθε νομοκτηνιατρειο και επιβολη υποχρεωτικης στειρωσης σε ολα τα κατοικιδια (με υψηλα προστιμα για ενισχυση ΚΑΙ του κρατικου κορβανα σε περιπτωση αμελειας της που θα αποδεικνυεται φυσκικα με το βιβλιαριο μας)Ομως επειδη η στειρωση εχει γινει επιχειρησουλα ενω ειναι ιερη πραξη προσφορας η τιμη της να ειναι αυστηρα το κοστος φαρμακων και αναλωσιμων.Ε?ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ που εισαστε τοσο μορφωμενος ;Δεν ειναι καλυτερα η προληψη ,απο την θανατωση;

 14. ρενα

  Δεν εχει και αδικο.Τα αδεσποτα δημιουργουν καποια προβλήματα.
  αλλα επειδή τα προβλήματα του κοσμου μας που είναι απειρως σοβαροτερα τα δημιουργουν καποιοι ανθρωποι λεω να αρχισει το πρόγραμμα από την ευθανασια των ηλιθιων.

  1. ΡΑΝΙΑ

   ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΖΙ......ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΕΥΘΗΝΕΣ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ...Ε ΟΧΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΠΑΠΑΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.