Στηρίξτε μας

Ποινή - «χάδι» για τον υπάλληλο του Δήμου Σερρών που σκότωσε & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο

25 Ιουλίου 2016 15:46 | Καταγγελίες
Ποινή - «χάδι» για τον υπάλληλο του Δήμου Σερρών που σκότωσε & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δικάστηκε σήμερα ο 37χρονος άνδρας – συμβασιούχος υπάλληλος του Δήμου Σερρών ο οποίος δεν είναι εθελοντής όπως αρχικά είχε ειπωθεί – που το Σάββατο 23 Ιουλίου, αφού σκότωσε δύο σκυλιά σπάζοντας τα στο ξύλο, στη συνέχεια έκαψε τα πτώματα τους μέσα στον χώρο του αναρρωτηρίου του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών. Η ποινή που του επιβλήθηκε σήμερα από Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ήταν με αναστολή και μόλις ένα έτος ποινή φυλάκισης και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Πλέον αφού ο Νίκος Κ., που εκείνη την μέρα ήταν η πρώτη φορά που έπιανε δουλειά στο Δημοτικό Κυνοκομείο, καταδικάστηκε για την δολοφονία των σκυλιών αναμένεται να του βεβαιωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών και το διοικητικό πρόστιμο, το οποίο είναι ουσιαστικά τσουχτερό, καθώς φτάνει τις 60.000 ευρώ, δηλαδή 30.000 ευρώ για κάθε ζώα που σκότωσε.

 

Έκανε χρήση βαρβιτουρικών χαπιών και ηρωίνης ο δράστης;

Με μια αντίφαση ξεκινάει η ανακοίνωση - μέσω facebook - του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών αναφορικα με τα όσα συνέβησαν σήμερα στο δικαστήριο. Ενώ μέχρι προχθές έγγραφαν ότι ο υπάλληλος έπιασε για πρώτη φορά δουλειά την μέρα που σκότωσε τα σκυλιά, σήμερα αναφέρουν ότι δούλευε εκεί τέσσερις μήνες... «Σήμερα το μεσημέρι δικάστηκε ο συμβασιούχος υπάλληλος του κυνοκομείου με την διαδικασία του αυτοφώρου. Καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 5000 ευρώ πρόστιμο, το διοικητικό πρόστιμο είναι 60000 ευρώ. Άσκησε έφεση στην απόφαση και αφέθηκε ελεύθερος. Στην απολογία του είπε πως είναι χρήστης ηρωίνης τα τελευταία 18 χρόνια και πως το Σάββατο πήγε στην Θεσσαλονίκη στο Ωραιόκαστρο και αγόρασε 20 χάπια βαρβιτουρικών και ηρωίνη. Έκανε χρήση των 10 χαπιών και της ηρωίνης και επέστρεψε στο σπίτι του.

DimotikoKynokomeioSerronFacebook25-7-2016 (2)

Εκεί ακολούθησε καβγάς με την οικογένεια του και έφυγε με σκοπό να πάει στο κυνοκομείο για να ηρεμήσει και να περάσει την νύχτα του εκεί. Ισχυρίστηκε ότι τους τελευταίους 4 μήνες ήταν καθαρός και πως παρακολουθείται από έναν ψυχίατρο στο κέντρο ψυχικής υγείας και έναν ψυχολόγο. Το Σάββατο είχε αρκετά χρήματα γιατί είχε πληρωθεί από τον δήμο Σερρών για τους πρώτους μήνες τις εργασίας του και πως ένιωσε αδύναμος και πήγε στην συνηθισμένη πιάτσα ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη για να προμηθευτεί χάπια και ναρκωτικές ουσίες. Όταν έφτασε στο κυνοκομείο συνάντησε της 2 εθελόντριες και εξομολογήθηκε στην μια πως δεν ήταν καλά και πως ήθελε να ηρεμήσει λίγο με τα σκυλιά.

Ο συμβασιούχος υπάλληλος στους 4 μήνες της εργασίας του δεν είχε δείξει κανένα δείγμα κακής συμπεριφοράς η δείγματα κακοποίησης απέναντι στα σκυλιά, το αντίθετο μάλιστα κατά κοινή ομολογία όλων των εργαζομένων και των εθελοντών φαινόταν να αγαπάει πολύ τα σκυλιά. Μετά την αποχώρηση των εθελοντών παραβίασε την πόρτα του δωματίου που ήταν τα σκυλάκια για να πάρει νερό από το ψυγείο. Τότε ισχυρίστηκε πως το ένα σκυλάκι τον γάβγισε και αυτός όντας υπό την επήρεια βαρβιτουρικών και ηρωίνης νόμιζε πως ήταν ο διάβολος και έβγαζε φωτιές με σκοπό να τον βλάψει και κινήθηκε με ένα ξύλο εναντίον του να το σκοτώσει.

DimotikoKynokomeioSerronFacebook24-7-2016 (2)Τελικά ποιος ξέρει να μας πει αν όντως ο δράστης δούλευε καιρό εκεί ή όχι;

Το σκυλάκι αυτό ήταν ο Willson μας που μόλις είχε χειρουργηθεί. Με την σειρά της η Mania μας του φάνηκε επίσης επιθετική και την σκότωσε και αυτήν με το ξύλο, στην συνέχεια τη έκαψε για να καλύψει τις πράξεις του. Στην ομολογία του είπε πως έκαψε την Mania με βενζίνη που βρήκε μέσα στο χορτοκοπτικό μηχάνημα που υπήρχε μέσα στο κυνοκομείο γιατί φοβόταν πως θα τον ανακάλυπταν και θα καταλάβαιναν πως είναι χρήστης ηρωίνης, κάτι που έκρυψε από όλους. Όταν έφθασαν οι εθελόντριες στο κυνοκομείο συνειδητοποιήσε τι έκανε και ζήτησε προτού προλάβουν να ανακαλύψουν τι έκανε να τον μεταφέρουν στο σπίτι του. Οι εθελόντριες όταν τον αντίκρισαν με το αίμα στα πόδια και στα χέρια νόμισαν πως έκανε κακό στον εαυτό του μιας και ποτέ δεν είχε δείξει δείγματα κακοποίησης στα σκυλιά. Δήλωσε πως δεν είναι τέρας αν και πράξεις σαν αυτές που έκανε μόνο ένα τέρας θα μπορούσε να τις κάνει και πως αγαπάει τα σκυλιά και δεν έχει καμία δικαιολογία για αυτό που έκανε.

Εκ μέρους όλων των εθελοντών του κυνοκομείου θέλουμε εκφράσουμε την βαθιά λύπη μας και τον αποτροπιασμό των όσων συνέβησαν στον Willson και την Mania μας. Να είστε απόλυτα σίγουροι όλοι εσείς που ρίχνετε λάσπη στους εθελοντές οτι αποκλείεται να νοιάζεστε πιο πολύ από εμάς για αυτά τα 2 σκυλάκια, ο Willson είχε λίγο πριν επιστέψει από την κλινική του κ. Αγαθαγγελίδη στην Θεσσαλονίκης μετά από την πρώτη ορθοπεδική εγχείρηση που έκανε στην λεκάνη του και η Mania ακολουθούσε αγωγή για την λεϊσμανίαση με milteforan με έξοδα των εθελοντών. Όταν ανακαλύψαμε τί έκανε ο δράστης καλέσαμε την αστυνομία και μάλιστα οδηγήσαμε τους αστυνομικούς στο σπίτι του δράστη όπου έγινε και η σύλληψη του. Στο δικαστήριο ελέχθη η αλήθεια και μόνον η αλήθεια στην μνήμη του Willson και της Manias. O συμβασιούχος υπάλληλος αυτό που έκανε ήταν τερατώδες γιαυτό και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη να δικαστεί για το έγκλημα που διέπραξε».

Τι λένε για δύο θύματα…

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών με ανακοινώσεις του στη σελίδα του facebook - αφού έγινε γνωστό το έγκλημα από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών - αναφορικά με τα δύο σκυλιά, που θανατώθηκαν από τον δράστη τονίζει: «O Wilson το σκυλάκι που σκότωσε ο συμβασιούχος υπάλληλος. Ο Wilson μεταφέρθηκε από την αστυνομία πρίν από λίγο καιρό χτυπημένος από αυτοκίνητο με σπασμένη την λεκάνη. Το Σάββατο 23 Ιουλίου μεταφέρθηκε στην κλινική του κ. Αγαθαγγελίδη στην Θεσσαλονίκη να κάνει την πρώτη από τις 2 ορθοπεδικές επεμβάσεις που χρειαζόταν για να μπορέσει να περπατήσει με έξοδα των εθελοντών. Λίγες ώρες αργότερα σκοτώθηκε από τον συμβασιούχο υπάλληλο. Οι εθελοντές με κάθε τρόπο και μέσο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν κάθε σκυλί που καταφθάνει στο κυνοκομείο διασύρονται από δήθεν φιλόζωους ονομάζοντας τον συμβασιούχο υπάλληλο εθελοντή. Σεβασμός στους ανθρώπους που καταθέτουν την ψυχή τους, τον χρόνο τους, την οικονομική στήριξη σε όλα τα αδέσποτα σκυλάκια. Δυστυχώς δεν έχουν χρόνο να γυρίζουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να προβάλουν το έργο τους γιατί σκοπός τους δεν είναι η προσωπική προβολή αλλα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο κάθε σκυλάκι που έχει ανάγκη.

Η Μάνια μας, το σκυλάκι που σκότωσε ο συμβασιούχος υπάλληλος. Η Μάνια περισυλλέχθηκε από το δρόμο σκελετωμένη,υποσιτισμένη και με μελεϊσμανίαση. Έκανε θεραπεία για την λεϊσμανίαση με milteforan με έξοδα των εθελοντών γιαυτό και βρισκόταν στο κυρίως κτήριο μαζί με άλλα άρρωστα σκυλάκια. Όλα τα σκυλάκια που έρχονται στο κυνοκομείο έχουν την αμέριστη φροντίδα και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να έχουν τις θεραπείες που χρειάζονται ακόμα και αν δεν υπάρχουν χρήματα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αν μη τι άλλο θα πρέπει να δείξουν σεβασμό άνθρωποι σαν την κυρία Ζωή Κοντού στην προσπάθεια αυτή των εθελοντών και όχι να την αμαυρώνουν με αυτών των πρόστυχο τρόπο».

Τι πραγματικά συμβαίνει στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών;

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών έχουν ζητήσει επανειλημμένα την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις παρανομίες που γίνονται στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Σερρών καθώς εκεί αποδεδειγμένα δεκάδες σκυλιά έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ έως πρόσφατα τα πτώματα τους οι αρμόδιοι τα πετούσαν στους κάδους έξω από το καταφύγιο. Τα δημοσιεύματα που παραθέτουν αποδεικνύουν τις πολύπλευρες πτυχές των όσων συμβαίνουν εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 37χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε μέχρι θανάτου & έκαψε 2 σκυλιά μέσα στο Δημοτικό κυνοκομείο Σερρών

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δολοφονία 2 σκυλιών από εθελοντή στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών & τις παρανομίες του δήμου ζητάει η Π.Φ.Π.Ο.

37χρονος άνδρας σύμφωνα με την Αστυνομία χτύπησε και έκαψε μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών δύο μικρόσωμα σκυλιά

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσας του χτυπώντας τον με φτυάρι στο Κάτω Μητρούσι Σερρών

Σέρρες: Καταδικάστηκε 70χρονος που κακοποίησε άγρια την γάτα του γείτονα του με αποτέλεσμα να την τυφλώσει από το ένα μάτι

Σέρρες: Συνελήφθη και δικάζεται ο άνδρας που κατηγορείται ότι βασάνισε φρικτά την γάτα του γείτονα του

Σε κωματώδη κατάσταση το σκυλάκι που επέζησε του άγριου βασανισμού από 65χρονο στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Συνελήφθη ο 65χρονος που βασάνισε 2 σκυλιά βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα στο Παλαιόκαστρο

Σέρρες: Εισαγγελέας και κτηνίατρος δεν διαπίστωσαν κακοποίηση του σκελετωμένου και αλυσοδεμένου σκύλου που ήταν χωρίς τροφή και νερό

Κ. Καμήλα Σερρών: Κατήγγειλαν την δασκάλα που χτύπησε τον σκύλο με το Ι.Χ. και αδιαφόρησε για την τύχη του

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Θερμοπηγή Σιντικής: Αδιαφόρησε για την σκυλίτσα του που ήταν κολλημένη στην πίσσα δύο 24ωρα

Αναρρώνει και χρειάζεται σπιτικό η σκυλίτσα που βρέθηκε κολλημένη στην πίσσα στην Θερμοπηγή Σερρών

Επικήρυξαν τους δράστες που δηλητηριάζουν αδέσποτα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Ακριτοχώρι Σερρών: Δεν καταγγέλλουν τον άνδρα που πυροβόλησε 3 φορές τον σκύλο

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.