Στηρίξτε μας

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για να σταματήσει τις στειρώσεις αδέσποτων στη Σητεία κατήγγειλε στην Αστυνομία ψευδώς τη χρήση παράνομων ουσιών

4 Μαρτίου 2018 12:07 | Επικαιρότητα
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για να σταματήσει τις στειρώσεις αδέσποτων στη Σητεία κατήγγειλε στην Αστυνομία ψευδώς τη χρήση παράνομων ουσιών

Χωρίς τέλος – δυστυχώς – είναι ο διασυρμός του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου καθώς και στη Σητεία της Κρήτης εκπρόσωπος του χρησιμοποίησε τις ίδιες γραφικές μεθόδους με αυτές που καταγράφηκαν και στα Χανιά καταγγέλλοντας στην Αστυνομία ακόμα τη χρήση παράνομων ουσιών στα φάρμακα που είχαν οι εθελοντές κτηνίατροι για τα ζώα, ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων από τους συναδέλφους τους, οι οποίοι ήρθαν από το εξωτερικό υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας για να κάνουν τις επεμβάσεις.

Οι στειρώσεις φυσικά και έγιναν και 101 αδέσποτα σκυλιά και γατιά της Σητείας δεν θα «συμβάλλουν» στην αύξηση του πληθυσμού των ζώων, τα οποία κυρίως υποφέρουν και όταν ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα.

Η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στην ανακοίνωση της επισημαίνει τι έγινε και εκεί αυτές τις μέρες και τι εμπόδια τέθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο των κτηνιάτρων. Συγκεκριμένα τονίζει: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Σητείας με την συνεργασία του Δήμου, της Ομοσπονδίας και του τοπικού Φιλοζωικού Συλλόγου "Η Αλληλεγγύη" ενώ σε μια σειρά από πόλεις της χώρας μας πραγματοποιούνται από τους Δήμους ανάλογα προγράμματα.

Το πρόγραμμα διήρκεσε τρεις ημέρες και στειρώθηκαν εντελώς δωρεάν 101 αδέσποτα ζώα από ομάδα Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων ενώ τον τελευταίο χρόνο στην πόλη της Σητείας έχουν στειρωθεί 700 περίπου αδέσποτα με τον αριθμό τους να έχει μειωθεί αισθητά στην πόλη.

Δυστυχώς και πάλι η ηγεσία του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για μια ακόμη φορά έδειξε το απεχθές πρόσωπό της προσπαθώντας με άθλιους τρόπους να ακυρώσει τις στειρώσεις και στη Σητεία.

Κτηνίατρος από τα Χανιά κατάγγειλε στο Α.Τ. Σητείας ότι χρησιμοποιούνται παράνομα ναρκωτικά στον χώρο που ο Δήμος Σητείας παραχώρησε στους εθελοντές κτηνιάτρους καταγγελία που φυσικά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αφού τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως νόμιμα. Ο Δήμαρχος Σητείας δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και τις καταγγελίες προασπιζόμενος το συμφέρον της πόλης του και η Αστυνομία απλά παρέλαβε την καταγγελία, ως όφειλε. Είμαστε βέβαιοι ότι θα τεθεί και αυτή στο αρχείο, όπως συνέβη και σε άλλες πόλεις.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό γεγονός ο κατήφορος που έχει πάρει η ηγεσία του Π.Κ.Σ. και αναρωτιόμαστε τι άλλα ανέντιμα μέσα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σταματήσει μια πράξη που μόνο όφελος προσφέρει στην χώρα μας και στα ζώα.

Δεν είδαμε ποτέ τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να προβαίνει σε τέτοιες επαίσχυντες πράξεις και να εμποδίζει για παράδειγμα το έργο των Γιατρών του Κόσμου (και άλλων αντίστοιχων οργανώσεων γιατρών) που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στην χειμαζόμενη οικονομικά χώρα μας. Το μεγαλείο από τη μια πλευρά και η αθλιότητα από την άλλη.

Εμείς σαν Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθειά μας να στειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το καλό της κοινωνίας μας και των ζώων φυσικά. Η στείρωση των αδέσποτων είναι μια εκ των σημαντικότερων παραμέτρων για να μειωθούν οι συνέπειες στην κοινωνία της αδεσποτείας εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων σε όλη τη χώρα και όποιος τις παρεμποδίζει δρα αντικοινωνικά. Παράλληλα η στείρωση συντελεί και στην μείωση των δηλητηριάσεων των αδέσποτων από "ανθρώπους" που τους ενοχλεί η παρουσία τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κάλεσε ακόμα και τη Δίωξη Ναρκωτικών για να μη γίνουν στα Χανιά στειρώσεις αδέσποτων

Εισαγγελία Χανίων: Απολύτως νόμιμες οι στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνίατρους (βίντεο)

Καταγγέλλουν την παρεμπόδιση διενέργειας νόμιμων στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων

Φιλοζωικά σωματεία των Χανίων αποδεικνύουν ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ψεύδεται & εμποδίζει στειρώσεις αδέσποτων από ευρωπαίους κτηνίατρους

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος αποδεικνύει πόσο δεν τον νοιάζει τα όσα υφίστανται τα αδέσποτα ζώα και στη Μαγνησία

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο κακός λύκος και τα τραπεζομάντηλα

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Ντροπή για τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο που σε βίντεο χαρακτηρίζει επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία τ’ αδέσποτα

Συνδικαλιστές του Π.Κ.Σ. χρησιμοποίησαν την υπογραφή κτηνίατρου χωρίς να τον ρωτήσουν!

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων πρέπει να μπει πάνω από τα συμφέροντα των κτηνιάτρων!

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων! Λειτουργούν σωτήρια για τα αδέσποτα!

Α. Τραχήλη: «Δεν υπάρχει ανάγκη για ξένους κτηνιάτρους στη χώρα μας» (βίντεο)

Δεν θέλουν τους εθελοντές κτηνιάτρους για να μη χάσουν την πελατεία τους…

Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν ας αφήσουν τους ξένους να το κάνουν!

Αν δεν απαγορευτεί η πώληση ζώων σε καταστήματα οι στειρώσεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές!

Δήμος Χανίων: Αναγκαιότητα ο πληθυσμιακός έλεγχος των αδέσποτων ζώων

Πρόθεση του ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι να λειτουργήσει ο θεσμός των εθελοντών κτηνιάτρων

Η εγκληματική δράση μας εις βάρος των ζώων εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς

Σήμερα στην Ε.Ε. το θέμα των εθελοντών κτηνιάτρων

Στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν για τις στειρώσεις των αδέσποτων που ζουν εντός Ε.Ε.

Γιατί οι εθελοντές κτηνίατροι δεν χρειάζονται την έγκριση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Βάζουν παρανόμως εμπόδια στους εθελοντές κτηνιάτρους

Στειρώσεις γατιών και σκυλιών από εθελοντές κτηνιάτρους στη Βόρεια Ελλάδα

Οι κτηνίατροι της Λέσβου εκβιάζουν τους φιλόζωους!

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Ευρωπαίοι κτηνίατροι και στη Λέσβο για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.