Στηρίξτε μας

4 Οκτωβρίου: Αυτή τη μέρα τουλάχιστον θυμηθείτε ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα!

3 Οκτωβρίου 2011 17:48 | Επικαιρότητα
4 Οκτωβρίου: Αυτή τη μέρα τουλάχιστον θυμηθείτε ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα!

Η 4η Οκτωβρίου ορίστηκε σαν η Παγκόσµια Ηµέρα των Ζώων σε ένα οικολογικό συνέδριο που έγινε στη Φλωρεντία το 1931. Η ηµέρα αυτή επιλέχθηκε τιµώντας παράλληλα τη µνήµη του καθολικού αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης, που θεωρείται για τους χριστιανούς καθολικούς ο προστάτης των ζώων.

Στόχος αυτής της συμβολικής κίνησης ήταν να επισημανθεί η δεινή θέση των ειδών υπό εξαφάνιση. Με τον καιρό όµως, στη µέριµνα του οργανισµού της 4ης Οκτωβρίου συμπεριλήφθησαν όλα τα είδη και σήµερα πλέον γιορτάζεται παγκοσμίως σαν ηµέρα όλων των ζώων. Έτσι, τα ζώα του κόσµου µπορεί να απέκτησαν τη δική τους µέρα, όµως 80 χρόνια αργότερα, δεν κατέκτησαν ούτε τα βασικά τους δικαιώµατα, δηλαδή αυτό της ζωής, της ελευθερίας και της ευζωίας.

Κι αυτό γιατί η ανθρωπότητα συνεχίζει να τα αντιμετωπίζει σα σκλάβους, καταναλωτικά αντικείµενα και παραγωγικές µηχανές. Ο άνθρωπος ως σύγχρονος Λεβιάθαν εξακολουθεί:

-να σφάζει ετησίως πάνω από 60 δις ζώα και να αλιεύει 75 έως 145 εκ. τόνους ιχθυηρών (από τους οποίους τα 2/3 γίνονται ιχθυάλευρα και ιχθυέλαια για την εκτροφή των ζώων φάρµας) για να ικανοποιήσει τους γευστικούς της κάλυκες

-να γδέρνει πάνω από 60 εκ. ζώα για να οικειοποιηθεί τη γούνα τους

-να κυνηγάει χωρίς μέτρο ζώα του αέρα, της στεριάς και της θάλασσας στο όνοµα της ψυχαγωγίας, της άθλησης και της τόνωσης της «ανδρικής» της δύναµης

-να σκοτώνει και βασανίζει 150 έως 180 εκ. ζώα για ερευνητικούς, στρατιωτικούς, ιατρικούς και κοσµετολογικούς σκοπούς

-να κακοποιεί, βασανίζοντας, δηλητηριάζοντας, πολτοποιώντας και κρεµώντας καθηµερινά χιλιάδες ζώα για να εκτονώνει τις χονδροειδείς και βίαιες ορµές του

Μια έρευνα που πραγµατοποιήθηκε το 2007 από το «Ευρωβαρόµετρο», έδειξε ότι το 93% των Ευρωπαίων θεωρεί ηθική υποχρέωση τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Όµως, για να φτάσουµε από τη θεωρία στην πράξη χρειάζεται να αφυπνίσουµε τη συνείδησή µας για να απελευθερώσουµε τα αδερφά προς εµάς πλάσµατα. Χρειάζεται να  αναθεωρήσουμε, να  απορρίψουμε ιδεοληψίες ετών για την ανθρωποκεντρική σχέση μας με τα ζώα.

Σκλαβοπάζαρο ζώων στον Σχιστό και ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. χώρος μαρτυρίου για τ' αδέσποτα

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι δύο φορείς που εκπροσωπούν εκατοντάδες φιλόζωους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν μάχη καθημερινά για να προστατέψουν, να περιθάλψουν, να στειρώσουν, να ταΐσουν, να ανακουφίσουν τους πόνους χιλιάδων πλασμάτων.

Όλοι αυτοί που δεν αρκούνται στα ωραία λόγια αλλά δίνουν χρήματα από την τσέπη τους και ξοδεύουν τον προσωπικό τους χρόνο για τα ζώα δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν και ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες, για την  συνταγματική  κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων, εκτιμώντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό στο Σύνταγμά μας να υπάρχει η κατοχύρωση αυτή.

Το σκλαβοπάζαρο της περιοχής του Σχιστού στον Κορυδαλλό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιπέδου εκμετάλλευσης των ζώων. Εκεί χρόνια  τώρα επικρατεί  πλήρης ασυδοσία από παράνομους εμπόρους ζώων και πτηνών. Χιλιάδες ζώα κακοποιούνται βάναυσα, και η πολιτεία παραμένει αδρανής και  θεατής αυτών των καταστάσεων.

Αντίστοιχο σκηνικό φρίκης επικρατεί και στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.). Η πλήρης αδιαφάνεια, ο ετσιθελισμός εκ μέρους των υπευθύνων, καταντά τα ζώα  που μπαίνουν υγιή άρρωστα. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δηλώνουν ότι στηρίζουν τις εθελοντικές πρωτοβουλίες απλών πολιτών και σωματείων και θα κάνουν ό,τι μπορούν, συγκροτημένα και μελετημένα, προκειμένου να σταματήσουν οι  αθλιότητες τόσο στον Σχιστό όσο και στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ..

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων ζητούν συμβολικά «η 4η Οκτωβρίου να είναι ηµέρα αποχής από την αγορά και κατανάλωση κρέατος και όλων των ζωικών προϊόντων, είτε αυτά προέρχονται από τις κτηνοτροφικές µονάδες και τη βιοµηχανία κρέατος, είτε από τις παραδοσιακές και βιολογικές φάρµες».

Τα ζώα αντλούν το δικαίωμα ύπαρξης τους μέσα από τα δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης και αγώνων της ζωής πάνω σ’ αυτόν τον μοναδικά όμορφο πλανήτη. Ας τα σεβαστούμε έστω και αν δεν μπορούμε να τα αγαπήσουμε. Αναγνωρίστε στα ζώα το δικαίωμα να υπάρχουν. Σεβαστείτε την ίδια τη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

Δε μας ενδιαφέρει τι υφίστανται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας

Μπορείς να ζεις φυσιολογικά χωρίς να προκαλείς πόνο στα άλλα πλάσματα

Ράδιο Αρβύλα: Εκπομπή αφιερωμένη στην κακοποίηση των ζώων

Διαλέξτε αυγά από κότες που ζουν ελεύθερες! (Βίντεο)

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

MEGA αγανάκτηση από GAWF και Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Οι «Ράδιο Αρβύλα», η Σαρδέλα, οι κότες και η ΑΓΝΟΙΑ

Αγανάκτησαν για την αδιαφορία που έδειξαν για τις κότες! (Βίντεο)

Κ. Λαζόπουλε, δικαιώματα έχουν και όσοι δεν αρθρώνουν λόγο για να ακουστούν!

Κύριε Λαζόπουλε, αν δεν ξέρεις από κότες, καλύτερα να κάνεις την πάπια!

 

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.