Ο Βασίλης Στεργιόπουλος δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.sikiona.gr τις φωτογραφίες και το βίντεο που δείχνουν πως στην παράνομη χωματερή της Λιτσάρδας του Δήμου Σικυωνίων δεν συντελείται μόνο ένα έγκλημα εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος. Εκεί κάτοικοι της περιοχής συνηθίζουν να εγκαταλείπουν ό,τι άψυχο ή έμψυχο δεν θέλουν πια. Μέσα από τους σωρούς των σκουπιδιών ξεπροβάλλουν ζουν περίπου 40 σκυλιά. Τα ζώα είναι πεινασμένα και επιβιώνουν κακήν κακώς με ό,τι βρίσκουν στα απορρίμματα, ενώ είναι τελείως εκτεθειμένα στις μολύνσεις.
Η αξιόλογη προσπάθεια στείρωσης, καταγραφής και περίθαλψης που γίνεται από Επιτροπή για τη φροντίδα - περίθαλψη των αδέσποτων ζώων του Δήμου Σικυωνίων κινδυνεύει να ακυρωθεί από τους ίδιους τους δημότες αφού θεωρούν τα ζώα αντικείμενα και τα πετούν χωρίς τύψεις χωρίς να νοιάζονται τι θα απογίνουν αυτά τα πλάσματα εκεί.
Η έλλειψη φιλοζωική κουλτούρας στους κατοίκους αυτής της χώρας διαπιστώνεται με κάθε τρόπο σε κάθε τόπο. Θυμίζουμε ότι επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στη στείρωση των αδέσποτων ζώων της γειτονίας μπορούν να επικοινωνούν με τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Παπαθανασίου στα τηλέφωνα: 2742025994 και 2742020597. Οι στειρώσεις γίνονται δωρεάν από τον Δήμο Σικυωνίων όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012.
Διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του χωρίου Κάινα πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων του νομού Χανίων εξαιτίας της ομαδικής δηλητηρίασης 30 σκυλιών, που έγινε χθες. Τα ζώα ζούσαν σε ιδιωτικό καταφύγιο εκτός του οικισμού.
Απαγχονισμένος μέσα στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη βρέθηκε στις 16 Αυγούστου 2012 ένα σκύλος, που ζούσε για χρόνια εκεί, όπως κατήγγειλαν στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.) δύο εργαζόμενες στην επιχείρηση.