Στηρίξτε μας

Ζητούν να μη διώκονται οι αιρετοί αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τ’ αδέσποτα

29 Αυγούστου 2013 12:20 | Επικαιρότητα
Ζητούν να μη διώκονται οι αιρετοί αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τ’ αδέσποτα

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου στην Κεφαλονιά πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε επεξεργασία θεμάτων περιβάλλοντος, χωροταξίας και αειφόρου ανάπτυξης που αφορούν την αυτοδιοίκηση. Μάλιστα κατατέθηκαν και προτάσεις στο συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και στα αρμόδια υπουργεία και ενημερώθηκαν αιρετοί και στελέχη της αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρχει συντονισμός ενεργειών και δράσεων.

PESYDAPepitropiΝα μη διώκονται οι αιρετοί αφού δεν δίνονται τα κονδύλια

Ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας  - Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.), στην παρέμβασή του τόνισε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων, που παίρνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της συνεχιζόμενης πρακτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο με διάφορα προσχήματα δεν αποδίδει την προβλεπόμενη από το νόμο επιχορήγηση για την κάλυψη δαπανών περίθαλψης των αδέσποτων.

Όπως μάλιστα είπε το πρόβλημα χειροτερεύει αφού λόγω της οικονομικής συγκυρίας όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αδυνατούν να τα συντηρήσουν και τα εγκαταλείπουν στους δρόμους. «Ό,τι έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα, ό,τι πρόοδος έχει γίνει στο θέμα αυτό υπάρχει άμεσος κίνδυνος  να χαθεί», τόνισε στον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και στον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος ο κ. Γουρδομιχάλης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.: «Η Κ.Ε.Δ.Ε. πρέπει να δραστηριοποιηθεί άμεσα και να θέσει το υπουργείο προ των ευθυνών του τόνισε ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Είναι άδικο από τη μία η κυβέρνηση να μην αποδίδει θεσμοθετημένους πόρους και από την άλλη να διώκονται ποινικά και αστικά οι αιρετοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι για θέματα των αδέσποτων, εξήγησε. Επιπλέον, ζήτησε από την Κ.Ε.Δ.Ε. να ενημερώσει επίσημα για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί, την ηγεσία της δικαιοσύνης, καθώς και τον εισαγγελέα, που έχει ορισθεί με αρμοδιότητα τα ζώα, ώστε να αποφεύγονται περιττές διώξεις που για τους αιρετούς μπορεί να οδηγήσουν σε αργία ή έκπτωση.

Για το λόγο αυτό πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. ζήτησε να ληφθούν επιτέλους μέτρα από το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του καλα-αζάρ και της λύσσας. Ο σύνδεσμος και οι 17 δήμοι μέλη του περιμένουν επιτέλους δράση στον τομέα αυτό από την Κ.Ε.Δ.Ε. τόνισε ο Γρ. Γουρδομιχάλης».

Το θέμα των αδέσποτων προκάλεσε το ενδιαφέρον των μελών της Επιτροπής, ενώ τόσο ο κ. Ασκούνης όσο και ο κ. Κοτρωνιάς δεσμεύθηκαν να παρέμβουν άμεσα στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο για την απόδοση της επιχορήγησης, τουλάχιστον του 2013.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή απόγνωσης από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για τα αδέσποτα

Παίρνει πίσω τα περί θανάτωσης των καλααζαρικών σκύλων ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Την δολοφονία των αδέσποτων που πάσχουν από λεϊσμανίωση και δεν υιοθετούνται αποφάσισε το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Σε συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. προχωράει ο Δήμος Αθηναίων λόγω ανικανότητας!

Επιστρέφει στη δωρήτρια του το Καταφύγιο Ζώων στα Μέγαρα ο Δήμος Αθηναίων!

Χωρίς ουσιαστική κτηνιατρική περίθαλψη τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Ο Καμίνης θυμήθηκε τ’ αδέσποτα λόγω των εκλογών

Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα

Τα έγκλειστα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται και ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί!

Προσφέρει το καταφύγιο της στα Μέγαρα για τ’ αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Αδυνατεί να λειτουργήσει το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αφού δεν πληρώνει το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Θα εξοφλήσει το ΥΠ.Α.Α.Τ. τις δαπάνες των δήμων για καταφύγια, στειρώσεις και περίθαλψη αδέσποτων

ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.: Αν δεν μας χρηματοδοτήσετε θα πάψουμε να φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

ΥΠ.Α.Α.Τ.: Θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. για τ’ αδέσποτα

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. PENNY

    ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΥΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ; ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΕΓΗ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ ΤΑ ΕΡΙΞΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΡΟΥΧΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΟΡΓΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.