Στηρίξτε μας

Τα έγκλειστα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται και ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί!

24 Σεπτεμβρίου 2013 10:01 | Καταγγελίες
Τα έγκλειστα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται και ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί!

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων, έλλειψη κονδυλίων και υπερπληθυσμός σκυλιών

Την παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ζητάει με ανοιχτή επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ώστε οι κακές συνθήκες διαβίωσης και οι θάνατοι σκύλων (τρία ζώα νεκρά από 15/9 έως 22/9), που ζουν έγκλειστοι στο κυνοκομείο του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα να σταματήσουν.

Θυμίζουμε ότι στις 26 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμος Αθηναίων είχε επισήμως ανακοινώσει πως πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων με τη δημιουργία του «Δημοτικού Καταφυγίου» αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του για τους τετράποδους φίλους μας.

Το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» Μεγάρων έγινε πραγματικότητα χάρη στην δωρεά της Ελένης Ανδρέου Γουίν (H.G. Wynne) η οποία και προσέφερε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας το κυνοκομείο, που είχε δημιουργήσει. Ο αριθμός των ζώων που φιλοξενούνταν σε αυτό τριπλασιάστηκε και τα προβλήματα διογκώνονται και παραμένουν.

MegaraKatafygioΗ δωρήτρια ζητάει πίσω αυτό που χάρισε!

Αυτό συμβαίνει γιατί και ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύεται ανίκανος να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να παραμένουν για μήνες απλήρωτοι – και τελικά να αποχωρούν – τα ζώα χωρίς επίβλεψη να αλληλοσπαράσσονται, αλλά να μην υπάρχουν κονδύλια ούτε για τροφές, κτηνιατρική περίθαλψη, αποπαρασιτώσεις κ.ο.κ.

DimosAthinaion

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα η δωρήτρια να ζητάει πίσω αυτό που προσέφερε και ο Δήμος Αθηναίων, που ούτε λύση δίνει ούτε και απαντήσεις, να μην της το επιστρέφει! H Π.Φ.Π.Ο. ζητάει την παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, ώστε να διευθετηθούν τα προβλήματα και να δοθούν άμεσα λύσεις διαφορετικά θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την τιμωρία των αρμοδίων.

Ολόκληρη η επιστολή

Αθήνα 23-9-13

«Διά της παρούσης επιστολής θα θέλαμε να καταγγείλουμε τις κάκιστες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα αλλά και την απαράδεκτη συμπεριφορά του  αρμοδίου Αντιδημάρχου   προς το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας κας Βασιλικής Χρήστου και  μέλος της 5μελούς επιτροπής.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή της Αθήνας έκρινε, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες,  ότι μπορεί να διαχειριστεί ένα δημοτικό καταφύγιο και έκανε δεκτή την δωρεά της κας Wynne. Τόσο τα προβλήματα του καταφυγίου όσο και οι ατέλειες του ήταν  γνωστά, όπως επίσης και η έλλειψη ικανών κονδυλίων εκ μέρους σας, ως απόρροια της  οικονομικής κρίσης Ότι η αρχή θα ήταν δύσκολη ήταν κάτι το αναμενόμενο αλλά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι  πέρα των πλέον απαισιόδοξων  προσδοκιών.

Αν και το καταφύγιο είναι στα χέρια του Δήμου εδώ και  εννιά μήνες, καμία υποδομή και νέα  εγκατάσταση δεν έχει δημιουργηθεί  παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ζώων είναι διπλάσιος πια και κατά καιρούς ως και τριπλάσιος από τον αριθμό των ζώων που φιλοξενούσε εκεί η δωρήτρια του καταφυγίου κα Wynne.

Το αποτέλεσμα είναι  να υπάρχει μεγάλος αριθμός ζώων στοιβαγμένος και κάτω από άθλιες συνθήκες  στα κλουβιά  και στους χώρους κοινής διαβίωσης, αλλά και στους διαδρόμους και στους χώρους που υπό άλλες συνθήκες θα γινόταν ο προαυλισμός  των ζώων.

MegaraKatafygioNekroΈνα από τα θύματα που πέθανε στις 23/9.

Πέρα από την υπερφόρτωση του καταφυγίου, μέγιστο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα προσωπικού  με εμπειρία και εξοικείωση με τα ζώα. Το αποτέλεσμα  είναι ότι το καταφύγιο σήμερα  έχει επιτήρηση και προσωπικό  μόνο στην μία από τις τρείς 8ωρες βάρδιες  με πολλά προβλήματα στην φροντίδα των ζώων όσο αφορά  την καθαριότητα, σίτιση και παροχή φαρμάκων αλλά και κυρίως στην 24ώρη επιτήρησή τους για την ασφαλή ομαδική διαβίωση και την ευζωία τους. Πολύ περισσότερο αφού  ζητήθηκε από την Δημοτική αρχή να παραμείνει η ομαδική συμβίωση των ζώων,  το θέμα της 24ωρης επιτήρησης θα έπρεπε να έχει λυθεί.

Δυστυχώς παρέλασαν  κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν αλλά και διάφοροι άλλοι υπάλληλοι που προτάθηκαν είτε από την κα Wynne είτε από την Κοινωφελή Συνεταιριστική Επιχείρηση “Η  ΕΚΑΤΗ” από τους οποίους οι περισσότεροι αποχώρησαν λόγω μη καταβολής των μισθών τους. Οι περισσότεροι υπάλληλοι που προτάθηκαν από την “ΕΚΑΤΗ” ήταν άπειροι και χωρίς την απαραίτητη εξοικείωση με τα ζώα.

Τραγικός απολογισμός της μη επάνδρωσης του καταφυγίου, τέσσερα νεκρά ζώα  και ένα σοβαρά τραυματισμένο. Επίσης σοβαρά  προβλήματα, όσον αφορά το πόσιμο νερό αλλά το αποχετευτικό σύστημα, εκκρεμούν με αποτέλεσμα η όλη κατάσταση να είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία των ζώων. Στα προαναφερθέντα προβλήματα προσθέτουμε την έλλειψη κτηνιατρικής παρακολούθησης μέσα στο καταφύγιο αλλά και των συστηματικών εμβολιασμών και αποπαρασίτωσης  τους. Πόσο μακρύς θα πρέπει να γίνει αυτός ο κατάλογος της ντροπής για να αναλάβει ο Δήμος της Αθηναίων τις ευθύνες του;

Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή αφ’ όσον δεν συναινεί στην ανάκληση της δωρεάς (όπως δήλωσε ο κ. Α. Αντωνόπουλος) που ζήτησε η κα Wynne, θα πρέπει να δεσμευτεί ότι άμεσα θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση όλων των απαράδεκτων συνθηκών.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου  για τα  προβλήματα τόσο στο καταφύγιο όσο και τα προβλήματα στην διαχείριση του από την “ΕΚΑΤΗ” δεν έφτασαν εγκαίρως στην πενταμελή επιτροπή. Μόνο μετά  από επιμονή της  εκπροσώπου μας κας Χρήστου, έγινε συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής τον Ιούλιο όπου ήταν παρούσα και η κα Wynne αλλά δυστυχώς η μόνη απάντηση που δόθηκε είναι να κάνουμε όλοι υπομονή.

Σε πρόσφατη, άτυπη και έκτακτη (λόγω του θανάτου δύο ακόμα ζώων) συνάντηση που έγινε στις 17-9-13 παρόντων μελών της 5μελούς, της δικηγόρου της αλλοδαπής,  του κ. Αντωνόπουλου  και μελών  της  “ΕΚΑΤΗ”, ουδεμία λύση προτάθηκε από τον κ. Αντιδήμαρχο, μάλιστα προσπάθησε και με τρόπο άκρως προσβλητικό και αντιδεοντολογικό-κυρίως προς την εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας μας - να μεταθέσει τις ευθύνες του Δήμου στους εκπροσώπους των φιλοζωικών (!) και στην “ΕΚΑΤΗ”, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την δικαιολογημένη αποχώρηση  της κας Χρήστου.

Κύριε Δήμαρχε,

Ζητάμε την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή σας τόσο ως προς την άστοχη και κατά συρροή κάκιστη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου σας, πρωτίστως όμως στο να εξασφαλιστεί η ευζωία των ζώων μέσα στο καταφύγιο και να τηρηθούν ΟΛΕΣ οι διατάξεις του νόμου 4039/12.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη καταφύγια  “Νταχάου”, και αν ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα σωστό καταφύγιο όπου θα τηρούνται οι συνθήκες ευζωίας των ζώων και διατάξεις του νόμου, ας περιοριστεί σε λύσεις πιο συμβατές πάντα βέβαια σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία.

Το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των ζώων πρέπει να σταματήσει τώρα.   Αναμένουμε  την απάντησή σας εντός  μικρού χρονικού διαστήματος, θα παρακαλούσαμε όχι πέραν των 15 ημερών, με συγκεκριμένες προτάσεις και πράξεις, άλλως είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε κάθε δικαστική, εξώδικη και ακτιβιστική ενέργεια ενάντια του Δήμου σας.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία το μέλος του Δ.Σ.

Βασιλική Χρήστου».

Η φωτογραφία του καταφυγίου είναι από το σωματείο «Ενεργή Κοινωνία Πολιτών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων - Πιστός Φίλος».

Διαβάστε επίσης:

Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα

Προσφέρει το καταφύγιο της για τ’ αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Σε συνεργασία με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. προχωράει ο Δήμος Αθηναίων λόγω ανικανότητας!

Επιστρέφει στη δωρήτρια του το Καταφύγιο Ζώων στα Μέγαρα ο Δήμος Αθηναίων!

Χωρίς ουσιαστική κτηνιατρική περίθαλψη τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Ο Καμίνης θυμήθηκε τ’ αδέσποτα λόγω των εκλογών

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Αθήνα: Τους ζητούν να σταματήσουν να ταΐζουν αδέσποτες γάτες στον Νέο Κόσμο

Αθήνα: Καταδικάστηκε με αναστολή άνδρας που κακοποιούσε σκύλο & εμπορεύεται παράνομα άγρια ζώα στο Κολωνάκι

Έκκληση για τον εντοπισμό του δράστη που κρέμασε γάτα στο Κολωνάκι στο κέντρο της Αθήνας

Πλήθος φιλόζωων διαμαρτυρήθηκε για τη δηλητηρίαση αδέσποτων γατιών με φόλες στην Πλάκα (βίντεο)

Σκότωσαν με φόλες αδέσποτες γάτες στην Πλάκα, στην πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας

Αθήνα: Δεν είδε ποιος χτύπησε με σιδηροσωλήνα την γάτα σε ταβέρνα της Πλάκα

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την δολοφονία 2 γατιών και την εξαφάνιση πολλών άλλων από τους Αμπελόκηπους της Αθήνας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ: Να μαζεύετε τα κακά του σκύλου σας!

Αντιπολεμικό δρώμενο με κομμένα κεφάλια ζώων στο Κολωνάκι

Απαγχόνισε την γάτα και την κρέμασε σε δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκε τον σοβαρά τραυματισμένο σκύλο τυλιγμένο με σεντόνι να αργοπεθαίνει πεταμένος σε κάδο στην Κυψέλη

Βρήκε την γάτα που φρόντιζε απαγχονισμένη πάνω στα κάγκελα μπαλκονιού στα Άνω Πατήσια της Αθήνας

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Έπνιξε την γάτα και την κρέμασε έξω από τα κάγκελα Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια

Κατάσχεσαν τα 3 σκυλιά που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια τους στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Καταγγέλλουν την εξαφάνιση των γατιών από τον περίβολο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Έκκληση για την σωτηρία των άρρωστων κουνελιών που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες σε οικόπεδο στα Πατήσια της Αθήνας

Πατήσια: Κρατούσε αιχμάλωτα μέσα στο συνεργείο δεκάδες άγρια πουλιά

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. rania dalavaga

    Μεχρι τωρα πιστευα οτι ο δημος Αθηνων νοιαζοταν για τα αδεσποτα τα στειρωνε δωρεαν και φροντιζε να τα ταιζει.ομως τωρα πραγματικα αναρωτιεμαι αν οντως νοιαζεται η απλα ηταν μεχρι να γινουν εκλογες???ποιος ο λογος να παρεις ενα καταφυγιο να βαλεις εκει αδεσποτα και μετα να μην εχεις καποιους υπαλληλους να τα φροντιζουν.ειλικρινα ντροπη κ αισχος για ολη αυτη την κατασταση κ ελπιζω να γινει κατι συντομα προτου φαγωθουν ολα τα σκυλια μεταξυ τους.στο φιναλε ο δημος αθηνων παιρνει τοσα κονδυλια και λεφτα απο εμας τους πολιτες.αστα χρησιμοποιησει εκει που χρειαζονται οπως το καταφυγιο στα μεγαρα.απορω μαλιστα με τον αντιδημαρχο που ασχολειται με αυτα τα θεματα και που ειναι στο επαγγελμα κτηνιατρος,το οτι δεν παιρνει καποια μετρα ωστε να σταματησουν αυτα τα τραγικα αποτελεσματα και να μεριμνησει ωστε να υπαρχουν καποιοι εκει που θα τα ταιζουν και θα τα περιποιουνται οπως πρεπει.επιτελους ας παρει θεση για αυτο το θεμα ο κ.αντιδημαρχος κ να δρασει οπως πρεπει!!!

  2. george

    Υποθετω οτι περαν των ανθρωπνων ιστοριων και βασανων ,υπαρχει και τελεσε αδικηματων εφοσον εγκαταλειπονται τα ζωα στην τυχη τους κλειδωμενα σε κλουβια χωρις φαγητο κλπ.Μηπως ο εισαγγελεας (που δεν λεω,σιγουρα δουλευει σκληρα ) να εκανε κατι για αυτα?η πρεπει παλι οι πολιτες να αναλαβουν?μηπως να παραιτηθει ο( φασιστοφιλος ) δημαρχος ?μηπως στοιχειοθετει αδικημα και η δικη του σταση και αδιαφορια για το θεμα?ισως υπερβαλλω.....ισως ειναι καιρος να υπερβαλλουμε ολοι....διωξεις κατα παντος υπευθυνου/ανευθυνου.

  3. Effie D

    Πότε πια θα καταλάβουμε οι ζωόφιλοι πως τα κυνοκομεία μόνο συμφορές φέρνουν... Και πως τα Δημοτικά Κυνοκομεία είναι εκατόμβες... Στείρωση, περίθαλψη, απελευθέρωση, αυτά είναι το κλειδί για λιγότερα και πιο ευτυχισμένα αδέσποτα.

  4. δημήτρης

    Ένα πράγμα σκεφτείτε: Καμίνης και Μπουτάρης, ο Ελληνικός λαγός που λέει και ο Πανούσης κατάφερε να βρει χειρότερους από τον Κακλαμάνη και Παπαγεωργόπουλο...

  5. Θεοδώρα Καράμπελα

    Οποτε και να κάλεσα για να παραλάβουν πληγωμένο και να βοηθήσω συνάμα μ ότι έχω ....ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕς ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΕΣΑ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ (προσφατα διατυμπάνιζαν ανάλογο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!) Τάδινα 28 χρόνια!!! σε Ε.Φ.Ε κ.αλλού (χρημα και ειδος!)...Πρόσφατη έρευνά μου αποδεικνύει με Κρατική σφραγίδα πλέον(μετά απο αναφορές 2 μηνών!!κατά Υπουργείου ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ!! )οτι: ... ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΓΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΛΛΥΡΙΟ !!! ...ΕΙΧΕ ΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ κ.ά ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ !! !!Προπλήρωσα συν τοις άλλοις!! το Υπάρχουν μάρτυρες!!...
    ΚΑΙ ΕΑΝ .. ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ!ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ ....ετοιμοθάνατα και βασανισμένα πλάσματα δύσκολα θα βρίσκαμε!!Αλλά τα εμπορεύονται και δεν διωκουν γνωστούς και συγγενείς όπως δεκάδες χρόνια πράττω εγώ!!
    ΝΤΡΟΠΗ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ...ΔΙΗΝΥΑ 780ΧΙΛ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ !!με νοικιασμένο αυτοκίνητο και εγώ και η μικρή μου ειδαμε μόνο 1 σκυλί χτυπημένο ....ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ Φ Τ Ω Χ Ε Ι Α Σ!!!ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ!!!!ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΗΓΕΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ ΠΡΟ 8 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΩΝ!

  6. Dora G

    Μαλλον ο αρμοδιος Αντιδημαρχος ειναι πολυ απασχολημενος με την επανεκλογη του, παραβλεποντας ασφαλως καποιες παραμετρους,
    όπως το οτι οι ανθρωποι/ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ σε αυτη την χωρα και σ'αυτη την Πολη αρχιζουν πλεον να ΜΗΝ εχουν επιλεκτικη αμνησια πρωτιστως με κομματικα κριτηρια οταν πανε να ψηφισουν αλλα θετουν εστω και δειλα δειλα και αλλες παραμετρους αξιολογοντας τις ημερες και τα εργα αυτων που ειχαν ψηφησει στο αμεσο παρελθον, καθως και οτι η κομματικη ταυτοτητα ως κριτηριο δεν αποτελει πλεον αλλοθι για ανεπαρκεια καθως και για την απαραδεκτη συμπεριφορα.
    Ισως καποιοι εκλεγμενοι εκπροσωποι παλι επιζητουν να εχουν την τυχη της πρωην Υφυπουργου Αργοτικης Αναπτυξης που ευθυνεται για την ψηφιση του τελευταιου νομο για τα ζωα για να μην "κακοκαρδισει" τους ........ και το τεννις με τις αρμοδιοτητες των Δημων, μονο που τελικα η ιδια κατεληξε να παει σπιτι της, μηπως θα ηταν σκοπιμο
    ορισμενοι εκλεγμενοι σε συγκεκριμενες καρεκλες να μην ξεχνουν ? Οι δημοτικες εκλογες πλησιαζουν !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.