Στηρίξτε μας

Ο Γ. Καμίνης θυμήθηκε τ’ αδέσποτα λόγω των εκλογών

16 Φεβρουαρίου 2014 19:00 | Επικαιρότητα
Ο Γ. Καμίνης θυμήθηκε τ’ αδέσποτα λόγω των εκλογών

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αθηναίων με το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» Μεγάρων. Όπως έχει γίνει γνωστό οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που ορίζει η νομοθεσία, (αντιστοιχία τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με τα ζώα που φιλοξενούνται, ύπαρξη μεμονωμένων κλουβιών κ.ά.) και αυτό προφανώς δεν είχαν φροντίσει να το ελέγξουν οι αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων όταν δέχτηκαν την δωρεά.

Τα προβλήματα διογκώνονται και εξαιτίας του αριθμού των ζώων που φιλοξενούνται εκεί. Θυμίζουμε ότι στις 26 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμος Αθηναίων είχε επισήμως ανακοινώσει πως «πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων με τη δημιουργία του “Δημοτικού Καταφυγίου” αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του για τους τετράποδους φίλους μας».

Το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» Μεγάρων έγινε πραγματικότητα χάρη στην δωρεά της Ελένης Ανδρέου – Γουίν, η οποία και προσέφερε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας το κυνοκομείο, που είχε δημιουργήσει.

Όμως σχεδόν αμέσως μετά τη δωρεά παρουσιάστηκαν προβλήματα και παραμένουν και εξαιτίας της κακής συνεργασίας ανάμεσα στην κα Ανδρέου – Γουίν με τον Δήμο Αθηναίων αλλά και εξαιτίας εκείνων που ανέλαβαν τη διαχείριση του δηλαδή η «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΕΚΑΤΗ”». Θυμίζουμε ότι η δωρήτρια έφτασε στο σημείο να το ζητάει πίσω!

Πλέον στον χώρο του καταφυγίου θα πρέπει να γίνουν απαραίτητες εργασίες αλλά θα πρέπει και να μειωθεί ο αριθμός των σκυλιών που διαμένουν εκεί και είναι ήδη 120 στο μισό.

Άλλωστε τα καταφύγια - κυνοκομεία είναι προσωρινός χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων και απαγορεύεται ο μόνιμος εγκλεισμός των ζώων σε αυτά. Από την άλλη η Ελένη Ανδρέου – Γουίν όταν παραχώρησε το κυνοκομείο το έκανε υπό την προϋπόθεση ότι τα 50 ζώα που φιλοξενούνταν ήδη εκεί θα παρέμεναν στο χώρο υπό την αιγίδα του δημοτικής αρχής.

Από τις 10 Φεβρουαρίου το www.zoosos.gr έχει απευθυνθεί στον αρμόδιο αντιδήμαρχο αντιδήμαρχος για θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Άγγελο Αντωνόπουλο, ζητώντας πληροφορίες για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στα Μέγαρα αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμιά απολύτως απάντηση.

Σήμερα διαβάσαμε πως ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης – εν όψει και της προεκλογικής περιόδου – ζητάει από τους δημότες να συνδράμουν. Μέσω twitter τονίζει: «Ζητάμε επειγόντως να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι αδέσποτοι σκύλοι για να λυθεί το πρόβλημα στην Αθήνα».

Kaministwitter

Εξηγεί δε πως «Για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων ζήτησα από τον κ. Τσιαυτάρη τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ για τα δημοτικά καταφύγια».

Ο κ. Καμίνης κατά την πάγια τακτική του αντιμετωπίζει τα ζώα ως πρόβλημα αλλά δεν κάνει και πολλά για να βρεθούν λύσεις.

Ο κ. Καμίνης, που είναι τόσα χρόνια δήμαρχος της πρωτεύουσας, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η φιλοζωική πολιτική ενός δήμου δεν ασκείται μέσω twitter και δεν μπορεί να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν ζητάς «φιλοξενία» των αδέσποτων.

Ο κ. Καμίνης σίγουρα γνωρίζει τη διαφορετική σημασία των λέξεων «φιλοξενώ» και «υιοθετώ». Η πρώτη αφορά κάτι το προσωρινό, ενώ η δεύτερη ισοδυναμεί με ισόβια δέσμευση.

Και η καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας – την οποία ο Δήμος Αθηναίων (αν και δεν είναι ο χειρότερος) εντούτοις δεν την προάγει αποτελεσματικά και ουσιαστικά – σε αυτό στοχεύει.

Η καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας - μαθήματα στα σχολεία, δράσεις, εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας - είναι απαραίτητη για να συμβάλλει στην αλλαγή της αντίληψης των δημοτών, για να καταλάβουμε ότι η φροντίδα των δικών μας ζώων και των αδέσποτων είναι ισόβια δέσμευση και όχι ευκαιριακή.

Όμως όπως φαίνεται ο δήμαρχος Αθηναίων δείχνει μια κάποια έγνοια για τ' αδέσποτα κυρίως για να αλιεύσει τις ψήφους των δημοτών που νοιάζονται για ζώα.

Κύριε Καμίνη, πότε θα μας ενημερώσετε για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων;

Διαβάστε επίσης:

Επιδεινώνονται τα προβλήματα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα

Τα έγκλειστα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται και ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί!

Προσφέρει το καταφύγιο της για τ’ αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Υιοθέτησε τον σκύλο που έμεινε παράλυτος μετά από πυροβολισμό στο Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκε τον σοβαρά τραυματισμένο σκύλο τυλιγμένο με σεντόνι να αργοπεθαίνει πεταμένος σε κάδο στην Κυψέλη

Ζεμάτισε με βραστό νερό και σκότωσε γατάκι στην πλατεία Αττικής

Κατέθεσαν 2 μάρτυρες που είδαν τον άνδρα να πετάει τον σκύλο από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου με την σκάλα στην οδό Ιεροσολύμων

Έσπρωχνε τον σκύλο για να τον βγάλει εκτός σπιτιού δεν ήθελε να τον πετάξει στο έδαφος ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος (βίντεο)

Έπνιξε την γάτα και την κρέμασε έξω από τα κάγκελα Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια

Κυψέλη: Προσπαθούν να σώσουν γάτα που περιφέρεται τραυματισμένη σέρνοντας στο πόδι της σιδερένια παγίδα (βίντεο)

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Αθήνα: Τον κατήγγειλε στην Αστυνομία επειδή εγκατέλειψε τη γάτα του στην Κυψέλη

Έκκληση για τον εντοπισμό του δράστη που κρέμασε γάτα στο Κολωνάκι στο κέντρο της Αθήνας

Έσωσαν το σκυλί που κάποιος πέταξε σε φρεάτιο και έκλεισε με παλέτα στον Ελαιώνα της Αθήνας

Βρήκε αποκεφαλισμένο και ακρωτηριασμένο νεκρό σκύλο στον Βοτανικό

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την δολοφονία 2 γατιών και την εξαφάνιση πολλών άλλων από τους Αμπελόκηπους της Αθήνας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ: Να μαζεύετε τα κακά του σκύλου σας!

Αντιπολεμικό δρώμενο με κομμένα κεφάλια ζώων στο Κολωνάκι

Απαγχόνισε την γάτα και την κρέμασε σε δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκε την γάτα που φρόντιζε απαγχονισμένη πάνω στα κάγκελα μπαλκονιού στα Άνω Πατήσια της Αθήνας

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Κατάσχεσαν τα 3 σκυλιά που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια τους στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Καταγγέλλουν την εξαφάνιση των γατιών από τον περίβολο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Έκκληση για την σωτηρία των άρρωστων κουνελιών που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες σε οικόπεδο στα Πατήσια της Αθήνας

Πατήσια: Κρατούσε αιχμάλωτα μέσα στο συνεργείο δεκάδες άγρια πουλιά

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. Zzz

    Η δημαρχάρα ο Καμίνης ο οποίος έχει γεμίσει τα υποτυπώδη παρκάκια και τις όποιες αλάνες έχουν απομείνει με ταμπέλες "Απαγορεύεται η είσοδος κατοικιδίων ζώων"....Σήμερα τράβηξα και φωτογραφία κάμποσων από δαύτες..Κρίμα που δεν μπορώ να τις ανεβάσω να δουν όλοι το ...φιλοζωικό έργο του αγαπητού Κου Καμίνη....

  2. κώστας δούκας

    Την δουλειά που είχε κάνει ο Κακλαμάνης στο Δήμο γενικά και ειδικά στο θέμα των αδέσποτων, ο Καμίνης ούτε στο 5% δεν την έχει κάνει!!!! Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΈΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ!!!

  3. lina

    πρωτη φορα επι δημαρχιας καμινη καναμε ΔΩΡΕΑΝ στειρωσεις και επεμβασεις. Γιατι αυτο δεν το λετε; Δεν το γνωριζετε η το κανετε επιτηδες; Εμεις καναμε επεμβασεις. Κανεις αλλος δεν εκανε να το πει; Μην πεφτετε κι εσεις θυματα, ειναι κριμα. Ποτε αλλοτε ειχαμε δωρεαν στειρωσεις; Σε αλλους δημους τα εξοντωνουν, και σ αυτον μας κανανε ιατρικες πραξεις.. Γιατι δεν το λετε; Τι θελετε πια; Δεν ειπα οτι η κατασταση ειναι οπως θα πρεπε, αλλα παρτε παραδειγμα αλλους δημους και δειτε τι συμβαινει...

    1. Θάνος

      Για τον Καμίνη τα αδέσποτα είναι σκουπίδια που πρέπει να εξαφανιστούν. Άρα, το ό,τι κάνατε δωρεάν στειρώσεις επί δημαρχίας του, δεν μας συγκινεί.

      Γιατί τότε για πρώτη φορά; Ήταν δηλαδή ο μόνος που βοήθησε; Ο μόνος που διέθεσε λεφτά; Ή τότε έφτασε η ομάδα που κάνει στειρώσεις, από τα νησιά από όπου ξεκίνησε;

      Για έναν άνθρωπο που θεωρεί τα ζώα σκουπίδια, θα λέμε καλά λόγια;

  4. DoraG

    Τι σου ειναι τελικα οι εκλογες σ' αυτη την χωρα !!!!!!

    Εν οψη εκλογων πολλα θα δουμε το διχως αλλο, και αμεσως μετα απο τις εκλογες ως γνωστο θα παθουν ολοι καθολικη αμνησια.
    Το καλο βεβαια σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι ο Αντωνοπουλος το πιθανοτερο ειναι οτι θα παει σπιτι του κυριως τωρα που εφυγε απο την πολιτικη σκηνη αυτος που τον ειχε προωθησει!!! ελπιζω ο κ. Ρακιντζης να καταφερει και να στειλει σπιτι της και την κα Μακρη, ισως τοτε ο κ. Καμινης (ως φαινεται ειναι ο επικρατεστερος αυτη την στιγμη λογω απουσιας αλλου "σοβαρου" αντιπαλου) αφου χασει την 'αμεριστη" συνεργασια των συγκεκριμενων συνεργατων του σταματασει εν μερη τις παραφηολογιες και στοιχειωδως σοβαρευτει με το θεμα των αδεσποτων, γιατι πολυ τραβηξε αυτη η ιστορια. Αν οντως γινει ποτε ελεγχος στην Εκατη ισως βγουν και θεματα που ορισμενοι δεν θα ηθελαν να βγουν!!!

    1. μαρί

      Την "σοβαρότητα" του Καμίνη που την είδατε;
      Πάντως αν είναι έτσι οι σοβαροί....Βουρ για τους ασόβαρους.
      Αφήστε κυρία μου τους είδαμε τους σοβαρούς τι κάναν τόσα χρόνια.Είδαμε και τον Καμίνη σας τι έκανε στο δήμο για τα αδέσποτα.
      Ανοίοξτε τα μάτια και τα αυτία σας και στο καμίνι τον καμίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.