Στηρίξτε μας

Συνάντηση της Π.Φ.Π.Ο. με τη Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αφορμή το αποσυρθέν σχέδιο νόμου του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τα ζώα συντροφιάς

3 Απριλίου 2018 17:20 | Επικαιρότητα
Συνάντηση της Π.Φ.Π.Ο. με τη Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αφορμή το αποσυρθέν σχέδιο νόμου του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τα ζώα συντροφιάς

Μετά από αίτημα της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), τους νέους και μέλη του κόμματος στους οποίους και αναλύθηκαν οι λόγοι που απαιτούν εκ του μηδενός συζήτηση για το ζήτημα, ώστε το νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση αδέσποτων και οικόσιτων ζώων συντροφιάς να έχει ως βάση την προστασία τους αλλά και για να μπει ένας φραγμός στην παραγωγή νέων αδέσποτων, καθώς το σχέδιο νόμου του Γιάννη Τσιρώνη κινείται σε λάθος κατεύθυνση και χαρακτηρίζεται αναποτελεσματικό και μη ρεαλιστικό.

Η Π.Φ.Π.Ο. στην ανακοίνωση της εξηγεί: «Μετά από πρωτοβουλία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε χθες  02 Απριλίου συνάντηση στελεχών της Νεολαίας και της Ομοσπονδίας μας  παρουσία εκπροσώπου  και του κόμματος.

Στην συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες, τα στελέχη της Ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν γιατί το αποσυρθέν νομοσχέδιο κινείτο σε μια εντελώς λάθος κατεύθυνση, μη ρεαλιστική, αναποτελεσματική,  εμφανώς στρεφόμενη κατά των ζώων, που υποτίθεται ότι θα προστάτευε, κατά του εθελοντισμού, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την ευρωπαϊκή πρακτική και εν τέλει κατά της κοινωνίας.

Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος που θέλουμε να ελπίζουμε, ότι θα βοηθήσει στην επόμενη μέρα  δηλαδή στην από μηδενική βάση συζήτηση για ένα θεσμικό πλαίσιο πραγματικής προστασίας των ζώων, που θα στοχεύει  κατ’ αρχήν στον δραστικό περιορισμό των αδέσποτων κτυπώντας τις αιτίας που τα δημιουργούν   και την σε βάθος χρόνου  με ηθικούς  τρόπους  απαλλαγή της χώρας από το άθλιο αυτό φαινόμενο, που δεν  τιμά ούτε τους πολίτες της ούτε μπορεί να χαρακτηρίζει ένα πολιτισμένο κράτος.».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση στον πρωθυπουργό απευθύνει η Π.Φ.Π.Ο. καθώς ο Τσιρώνης «δυναμιτίζει» κάθε προσπάθεια

Οριστική απόσυρση του σχεδίου νόμου του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τα ζώα συντροφιάς ζητούν σωματεία & οι 3 φιλοζωικές ομοσπονδίες

Ύβρεις & απειλές Τσιρώνη προς εσωκομματικούς αντιπάλους του αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο των Οικολόγων Πράσινων

Γ. Τσιρώνης: Με εντολή πρωθυπουργού σε 30 μέρες σε διαβούλευση διορθωμένο το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Κ.Ε.Δ.Ε.: Από μηδενική βάση η συζήτηση του νομοσχεδίου για αδέσποτα & οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Βαγγέλης Αποστόλου: Αποσύρεται από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τα αδέσποτα & τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Οικολόγοι Πράσινοι εναντίον Γ. Τσιρώνη: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για τη δήθεν προστασία ζώων συντροφιάς

Για να κατευνάσει τις αντιδράσεις ρίχνει στάχτη στα μάτια των φιλόζωων το ΥΠ.Α.Α.Τ. για το απαράδεκτο νομοσχέδιο του

Η Π.Φ.Π.Ο. αποδεικνύει γιατί το νομοσχέδιο Τσιρώνη είναι κατάπτυστο & από τι κινδυνεύουν οικόσιτα/αδέσποτα αν γίνει νόμος

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τ' αδέσποτα - οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Δεκάδες φιλοζωικοί φορείς ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιρώνη που ποινικοποιεί τη φροντίδα αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο.: Εις βάρος ζώων & φιλοζωικών σωματείων πολλές απ' τις αλλαγές για αδέσποτα-οικόσιτα που προωθεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Αλλάζει η νομοθεσία για την προστασία αδέσποτων & οικόσιτων ζώων συντροφιάς – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

Τη θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών προτείνει και το παράρτημα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ά. Γεωργιάδη για αλλαγές που ο Γ. Τσιρώνης θέλει να κάνει στον νόμο περί προστασίας ζώων

Π.Φ.Π.Ο.: Κυνικές & επαίσχυντες οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τα αδέσποτα

Συναντήσεις Γ. Τσιρώνη με επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. & Συνήγορο του Πολίτη για τα αδέσποτα ζώα

Οι προτάσεις του Συνήγορου του Πολίτη για το τι πρέπει να αλλάξει νομοθετικά για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς

Π.Φ.Π.Ο.: Η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα των ζώων δείχνει πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν (βίντεο)

Την αδιαφορία των αρχών αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Πολίτη στην έρευνα για τις φόλες & την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Π.Φ.Π.Ο. και Γ. Πατούλης κατά του δημάρχου Σπάρτης που ζήτησε τη θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει εμμέσως & ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης;

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δεν σκέφτεται, ούτε σχεδιάζει την ευθανασία αδέσποτων

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Π.Φ.Π.Ο.: Κε αντιδήμαρχε Ηρακλείου Κρήτης κάτω τα ξερά σας από τ’ αδέσποτα!

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Απολίτιστη η άποψη περί ευθανασίας αδέσποτων από τον αντιδήμαρχο

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Ή να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος για τα περί ευθανασίας αδέσποτων

Βόλος: Την ευθανασία αδέσποτων προτείνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. Μιχαήλ Τσολάκης

  Όλοι είναι παιδιά της Εποχής τους και ο φωτισμένος Αριστοτέλης έβρισκε φυσική την Δουλεία ή ο Λίνκολν τα δικαιώματα των δουλοκτητών παρόλο που ήταν κατά της Δουλείας ! Σε μια εποχή που ακόμη οι πιο πολλοί άνθρωποι πεινούσαν , είναι φυσικό κάποιος να μην είναι κατά της κρεοφαγίας ! Ο παππούς μου μόλις πριν 70 χρόνια υπήρξε κυνηγός και πολύ πετυχημένος απότι ακούω αλλά πως να κατηγορήσεις κάποιον που έτρεφε την οικογένειά του! Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να είσαι κυνηγός όταν υπάρχει πλήρης διατροφική επάρκεια (ποιοτική και ποσοτική ), δεν υπάρχει λόγος να γδερνεις ζώα για να φοράει η κάθε......κότα ένα ψόφιο ζώο όταν με συνθετικά υλικά μπορείς να κάνεις τα πάντα, δεν υπάρχει λόγος να εξοντώνεις (και μάλιστα με μεθοδολογία ......Άουσβιτς !) εκατομμύρια ζώα για κρέας ακριβώς λόγω της επάρκειας που περιέγραψα ! Χάρη στην τεχνολογία είμαστε σε θέση αλλάξουμε θέση στην διατροφική αλυσίδα ! Επιμένουμε όμως στην (κάποτε απαραίτητη για την επιβίωση!) Βαρβαρότητα από συνήθεια και εθισμό!
  Η Αριστερά πράγματι έχει ακριβώς τις αρχές που περιγράφεις και οι οποίες την κάνουν πιο επιδεκτική στα δικαιώματα των αδύναμων , τουλάχιστον θεωρητικά! Όμως είναι η Αριστερά του ΑνθρωποΠίθηκου που θρασύτατα αυτοαποκαλείται homo......sapiens !!! Και από τον τρόπο που ανέκαθεν εκμεταλλευόταν και εξόντωνε τους ομοίους του , όχι μόνο τα ζώα , αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρόκειται και για ότι ......καλύτερο φώτισε ποτέ ο ήλιος σε αυτόν τον πλανήτη! Θα πάρει πολύ καιρό για να διαπαιδαγωγηθούν οι κτηνώδεις ανθρωποπίθηκοι , ακόμη και η Αριστερά τους ! Σε κάθε περίπτωση, οικολογικές ανησυχίες και φιλική καταρχήν στάση στα ζώα , έστω και σε επιφανειακό επίπεδο υπάρχουν στην πλην ΚΚΕ Αριστερά ! Το θέμα είναι η εμβάθυνση και η διάδοση αυτού του αισθήματος που όμως απαιτεί χρόνο , κόπο, Παιδεία και υπέρβαση της κακής μας φύσης!

 2. Μιχαήλ Τσολάκης

  Ως φίλος του ΣΥΡΙΖΑ καλώ τα παιδιά της νεολαίας να περάσουν το φιλοζωικό μήνυμα , έτσι όπως μεταφέρεται από τις Οργανώσεις των Φιλόζωων ως τον Πρωθυπουργό ! Δεν νοείται κυβέρνηση της Αριστεράς ......υπηρέτρια των κυνηγών, των κτηνιάτρων, των βλαχοδημάρχων ! Η ταύτισή μας με τα ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ!

  1. venus

   @Μιχαήλ Τσολάκης
   Από κάποια σχόλια που γράψατε θά ήθελα να αναφερθώ πάνω σε δυό προτάσεις σας, και συγκεκριμμένα:
   «ως φίλος του ΣΥΡΙΖΑ καλώ τα παιδια της νεολαίας να περάσουν το φιλοζωϊκό μήνυμα...»
   Και «δεν νοείται κυβέρνηση της Αριστεράς..υπηρέτρια των κυνηγών, των κτηνιάτρων, των βλαχοδημάρχων!»

   Η αριστερά, όπως και όλες οι άλλες πολιτικές ιδεολογίες δεν συνέβαλε ποτέ ουσιαστικά και θετικά στήν υποστήριξη των ζωϊκών δικαιωμάτων.
   Αντιθέτως: είναι γνωστό ήδη απο παλιά, ότι ακόμα και ο καλός μας Φριντριχ Ενγκελς κορόϊδευε και διασκέδαζε με όσους αρνούνταν να φάνε κρέας, τους «κυρίους φυτοφάγους», όπως τους αποκαλούσε.
   Οι σημερινοί αριστεροί, παρόλο που κρατάνε ακόμα κάποια λεκτικά προσχήματα (σύντροφε, αγώνας των τάξεων...) δεν έχουν καμμία σχέση με την παλιά, γνωστή μαρξιστική ιδεολογία. Η οποία, με την κατάργηση του υπαρκτού σοσιαλισμού, πέρασε αναπόφευκτα στην ιστορία.
   Ειναι δεδηλωμένοι αρνητές των δικαιωμάτων των ζώων και στην ουσία δεν διαφέρουν και πολύ απο κάθε μικροαστό που ακόμα και το σουβλάκι το θεωρεί κεκτημένο πολιτικό του δικαίωμα.

   Θα το θεωρούσε κάποιος εύκολο να πείσει τους σημερινούς αριστερούς, ότι η κατάργηση της σκλαβιάς, της εκμετάλλευσης, του φασισμού που ασκείται κρατικά απο τό υπάρχον (αλλά και απο κάθε) σύστημα απέναντι στα ζώα, πρέπει να ανήκει στούς στόχους τους, γιατί αποτελεί τη συνεπή εξέλιξη, την ολοκλήρωση θα λέγαμε, της μαρξιστικής ιδεολογίας.

   Αλλά κυρίως, επειδή μια αριστερή ιδεολογία αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και εξαθλίωση των ασθενέστερων. Και στους ασθενέστερους, σε αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο παρά τις αλυσσίδες τους, ανήκουν χωρίς αμφισβήτηση τα ζώα.

   Θεωρητικά φαίνεται εύκολο και λογικό. Η πράξη όμως διαφέρει πολύ.
   Γιατί απο αυτη την πράξη διαπιστώνουμε ότι οι αριστεροί δεν έχουν απολύτως κανένα ενδιαφέρον να εντάξουν τόν αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων στην αριστερή ιδεολογία, και αρνούνται να συνεργαστούν πολιτικά με το φιλοζωϊκό κίνημα, πράγμα που αποτελεί ηθική ασυνέπεια, εφόσον με αυτή την αδιαφορία τους νομιμοποιούν το καθεστώς της εκμετάλλευσης των ζώων.
   Το επιχείρημά τους είναι ότι δεν βλέπουν καμμία πολιτική λειτουργία σε μια συνεργασία με το κίνημα για τα δικαιώματα των ζώων, με άλλα λόγια: το εκτιμούν σαν σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων δικαιωμάτων, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των ζώων ως ανάλογα των ανθρώπινων.

   Ετσι λοιπόν καταλήγουμε σε ένα τραγικό συμπέρασμα.
   «Η άρχουσα ηθική είναι η ηθική της άρχουσας τάξης» είχε πεί ο Μάρξ.
   Αυτό ίσχύει ακόμα και σήμερα, αλλά μόνο για τα ανθρώπινα ζώα.
   Τα μόνα στα οποία αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία, στην ακεραιότητα.
   Για τα μη ανθρώπινα ζώα δεν ίσχύει.
   Γιατι ακόμα και αριστερά συστήματα, επειδή αναγνωρίζουν την αρχή της ισότητας μόνο στα ανθρώπινα ζώα, λειτουργούν αναπόφευκτα κάτω απο μια άλλη, φασιστική αρχή:
   «Η άρχουσα ηθική είναι η ηθική τών δίποδων ζώων».
   Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.