Στηρίξτε μας

Σέρρες: Εξοντώνουν συστηματικά τα αδέσποτα στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο

20 Ιαν 2015 13:19 | Καταγγελίες
Σέρρες: Εξοντώνουν συστηματικά τα αδέσποτα στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο

Νεκρά εντοπίζουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.) τα σκυλιά που φροντίζουν στον χώρο του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου «Εμμανουήλ Παππά» με αποτέλεσμα μόνο τέσσερα ζώα να έχουν επιζήσει. Στις 28 Οκτωβρίου 2014 έξι πτώματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικό στάδιο σήψης – γιατί προφανώς εξοντώθηκαν διαφορετικά χρονικά διαστήματα – μέσα σ’ ένα χαντάκι που είχε γεμίσει με νερό της βροχής, ενώ χθες και προχθές εντοπίστηκαν νεκρά άλλα δύο σκυλιά ο Ρότζερ και η Τζούλια.

SerresStratopedoEmPappa (6)Έξι σκυλιά νεκρά μέσα στο φρεάτιο εντοπίστηκαν στις 28-10-2014.

Τα σκυλιά βρέθηκαν με αίμα στη μύτη που είναι μια ένδειξη για θανάτωση με χρήση φόλας. Τα πτώματα των σκυλιών που είχαν εντοπιστεί στο φρεάτιο παρουσία της Αστυνομίας, παραδόθηκαν στις 28-10-2014 στην αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας. Όμως τρεις μήνες μετά ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης!

SerresStratopedoEmPappa (4)Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ακόμα δεν έχει απαντήσει για την αίτια θανάτου των σκυλιών.

Η Ζωή Κοντού πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. εξήγησε στο ότι το 2014 εξαφανίστηκαν 18 σκυλιά και τα πτώματα των περισσοτέρων τα εντόπισαν σταδιακά μέσα στο χώρο του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου. «Το άδειο στρατόπεδο με την απέραντη φύση του αποτελεί δυστυχώς εδώ και χρόνια ένα χώρο όπου ανεύθυνοι πολίτες "ξεφορτώνονται" τα ανεπιθύμητα πια κατοικίδια τους. Όλα αυτά τα ζωάκια που κατά καιρούς ζουν εκεί, τα στειρώνουμε, τα περιθάλπουμε, τα εμβολιάζουμε και τα ταΐζουμε τόσο εμείς ως εθελοντές του Φ.Ο.Σ., αλλά και πολύ άλλοι φιλόζωοι πολίτες.

SerresStratopedoEmPappa (2)Τα πρόσφατα θύματα.

Αρκετά μάλιστα απ' αυτά, προωθήθηκαν σε οικογένειες και υιοθετήθηκαν! Είχαμε αντιληφθεί βέβαια εδώ και αρκετούς μήνες ότι πολλά από αυτά τα ζώα, πάνω από 18 συνολικά σε αριθμό, εξαφανίζονταν μυστηριωδώς αλλά ποτέ δεν πήγε το μυαλό μας σε τέτοια φρίκη, όπως αυτή που είδαμε με τα μάτια μας για πρώτη φορά στις 28/10/2014!

Ζώα σκοτωμένα με εμφανή σημάδια από αίμα στο κεφάλι πεταγμένα σε ένα φρεάτιο του στρατοπέδου το οποίο είχε γεμίσει νερό από τις βροχές! Παλιά σε προχωρημένη αποσύνθεση αλλά και πρόσφατα πτώματα, όλα τα χαμένα κατά καιρούς ζωάκια που φροντίζαμε, συνέθεταν ένα απίστευτο παζλ τρόμου και βαρβαρότητας! Ένα ανεξήγητο παζλ για το μυαλό και τη σκέψη κάθε υγιούς νοητικά ανθρώπου! Ποιόν πείραζαν αυτά τα φιλήσυχα ζώα;

SerresStratopedoEmPappa (1)Δύο ακόμα ζώα βρέθηκαν νεκρά χθες και προχθές.

Ζούσαν σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και τους ανθρώπους, μακριά από τις κατοικημένες περιοχές της πόλης μας! Τότε γίνανε όλα τα απαραίτητα από το νόμο βήματα, κλήθηκε επί τόπου η Αστυνομία για έρευνα και σχηματίστηκε δικογραφία, έγινε η καταγγελία κατ' αγνώστων, κλήθηκε επίσης η κτηνιατρική υπηρεσία για τη νεκροψία και την τοξικολογική εξέταση ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Και ενώ τρεις μήνες μετά νομίσαμε πια πως οι θρασύδειλοι εγκληματίες έχουν φοβηθεί και σταματήσει την αποτρόπαια δράση τους στο χώρο, προχθές και εχθές αλλά δύο ζώα μας, η Τζούλια και ο Ρότζερ βρέθηκαν νεκρά με αίμα στη μύτη και το στόμα τους!

Περιμένουμε εναγωνίως πια τα αποτελέσματα της κτηνιατρικής εξέτασης από την υπηρεσία που ανέλαβε τη νεκροψία τους και ευχόμαστε να πιαστούν οι ψυχανώμαλοι που σκορπάνε έτσι ανενόχλητοι και ατιμώρητοι το θάνατο σε αυτά τα αθώα πλάσματα!» επισημαίνει η κα Κοντού

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών παρακαλεί τους φιλόζωους που επισκέπτονται το χώρο είτε για να φροντίσουν τα λιγοστά πια ζωάκια που έχουν απομείνει πια εκεί ή για να κάνουν βόλτα με το δικό τους ζώο να έχουν το νου τους, καθώς οι φόλες είναι θανάσιμος κίνδυνος  και για ό,τι ύποπτο εντοπίζουν να καλούν τον σύλλογο στο τηλέφωνο: 6989860166.

Διαβάστε επίσης:

Αθωώθηκε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών για τη συκοφαντική δυσφήμιση επειδή κατήγγειλε το 2012 ότι δεν γίνονται στειρώσεις στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Αθώα η Ζ. Κοντού (πρώην πρ. Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών) καθώς αποδείχτηκαν τα ψεύδη σε βάρος της περί εγκατάλειψης κουταβιών

Δυναμική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Σερρών κατά του δημάρχου Π. Αγγελίδη που επιδιώκει την θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

O δήμαρχος Σερρών που ζήτησε θανάτωση των αδέσποτων μπορεί να διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου εμείς όμως όχι! (Βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν! (Βίντεο)

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. sofia balatsinou

    παντα βλεποντας τετοια περιστατικα αναρωτιεμαι.......γιατι τοση κακια σε αθωες ψυχες.καταλαβαινω την αντιπαθεια καποιων για τα ζωα αλλα δεν μπορω να καταλαβω την κακοποιηση....οκ.φιλε.δεν τ΄αγαπας,αφησε τα ομως να ζησουν.Ψυχη εχουν.....δεν ειναι πραγματα γιαπεταμα.Πονανε,νοιωθουν και ο θανατος απο φολα ειναι μαρτυρικος........Ανθρωποι χωρις καμμια αξια,χωρις καμμια ηθικη......

  2. Δημητρης

    Ωραια δεν υπαρχει καποιος ρε παιδια να κατσει ενα βραδυ δυο βραδια.
    2-3 ατομα να δουν τι γινεται..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.