Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Σε πανικό ο κ. Τσιρώνης

27 Μαρτίου 2018 10:44 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Σε πανικό ο κ. Τσιρώνης

«Διαβάσαμε το χθεσινό δελτίο Τύπου του κ. Τσιρώνη, απάντηση στην ανοιχτή επιστολή μας, στην οποία αποδομούμε το νομοσχέδιο έκτρωμα https://www.pfpo.gr/anoichti-epistoli-pros-ellines-kai-evropaious-polites-kai-arches-apodomisi-tou-nomoschediou-gia-ta-zoa-tou-k-tsironi-kai-tis-kyvernisis/ και δηλώνουμε ότι είναι απολύτως αληθή και εμπεριστατωμένα τα όσα αναγράφουμε.» επισημαίνει με ανακοίνωση της η Πανελλαδική Φιλοζωική και η Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.).

Και εξηγεί: «Ο κ. Τσιρώνης ή δεν διάβασε το σχέδιο νόμου που του ετοίμασαν οι υπηρεσίες του και οι σύμβουλοί του από κοινού με τις οικονομικές συντεχνίες ή ψεύδεται στον πανικό του επάνω ή παραπληροφορεί την ξεσηκωμένη εναντίον του κοινή γνώμη. Τον καλούμε να κάνει μια πλοήγηση στο διαδίκτυο για να δει την οργισμένη αντίδραση της κοινωνίας, τις αντιδράσεις κομμάτων, Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και να περιμένει κι ακόμη περισσότερα. Η νοσηρότητα του να βλέπει στους χιλιάδες αγωνιστές πολίτες, κλέφτες, εμπόρους και απατεώνες είναι ανηθικότητα και δεν θα περάσει έτσι.

Δεν θα αφήσουμε να σπιλώνει χωρίς ντροπή χιλιάδες ανθρώπους που για χρόνια δίνουν στον δρόμο ένα καθημερινό αγώνα για να περιθάλψουν, να σώσουν, να βοηθήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα ζώα στην χώρα μας. Τον καλούμε για πολλοστή φορά να βγάλει στον αέρα τα στοιχεία που έχει, ότι οι φιλόζωοι εμπορεύονται ζώα, και να τα δώσει στη δικαιοσύνη. Αλλιώς επαναλαμβάνουμε, ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης, που κρύβεται πίσω από την βο(υ)λευτική ασυλία του.

Το νομοσχέδιο του κ. Αναπληρωτή Υπουργού πρέπει να αποσυρθεί εξ ολοκλήρου και ένα άλλο σχέδιο, σε άλλη φιλοσοφία, στηριγμένο στο σεβασμό στα ζώα και στους χιλιάδες αγωνιστές εθελοντές πολίτες, που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματά τους, να δει το φως της δημοσιότητας.

Αλλιώς θα θερίσει τις θύελλες, που έσπειρε. Μαζί με την Κυβέρνηση, που δυστυχώς μέχρι τώρα τον καλύπτει.

Του απαντάμε λοιπόν στο δελτίο του: Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το επαίσχυντο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ περί δήθεν προστασίας των ζώων και την αποδόμηση του άρθρο προς άρθρο από την Ομοσπονδία μας, ο εμπνευστής και ιθύνων νους του, αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης, εξέδωσε δελτίο τύπου επιχειρώντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να μας κάνει μαθήματα νεοελληνικών, θεωρώντας ότι, ή δεν ξέρουμε καλά Ελληνικά ή δεν διαβάζουμε το ίδιο νομοσχέδιο ή επί το λαϊκότερον "τρεις λαλούν και δύο χορεύουν".

Ήταν αναμενόμενο ότι ο "κατ’ ευφημισμόν" και αυτοπροσδιοριζόμενος ως "οικολόγος" (sic) υπουργός, θα προσπαθούσε να υπερασπιστεί το τερατούργημά του. Στα όσα ισχυρίζεται λοιπόν του απαντούμε ότι:

Ναι, ανοίγει συνειδητά την κερκόπορτα για ανεξέλεγκτες ευθανασίες αδέσποτων, καθώς πλέον οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων δεν θα συμμετέχουν στην διαδικασία αλλά θα αποφασίζουν οι κτηνίατροι.

Ο κάθε ένας δε, θα μπορεί να στοχοποιεί με μία καταγγελία κάποιο αδέσποτο ως επικίνδυνο, αυτό δεν θα μπορεί να υιοθετηθεί και άντε να αποδείξει το έρμο, ότι δεν είναι ελέφαντας.

Ναι, καταργείται στην πράξη ο εθελοντισμός και όλη η διαχείριση γίνεται αποκλειστικά από τους Δήμους, από τους ίδιους Δήμους που διατηρούν κυνοκομεία/κολαστήρια, που ακόμα δεν έχουν 5μελεις επιτροπές διαχείρισης αδέσποτων, που δεν έχουν προγράμματα στειρώσεων, που δεν προβλέπεται καμία κύρωση γι αυτό ,που 15 χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν για εγγενείς αδυναμίες ή γιατί δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν το θέμα.

Ναι, οι πολίτες της Ε.Ε. θα βλέπουν στις ιστοσελίδες των Δήμων τα προσφερόμενα προς υιοθεσία χιλιάδες αδέσποτα, που θα περιφέρονται στους δρόμους και μεταξύ τυριού και αχλαδιού θα λένε "δεν πάμε διακοπούλες στην Ελλάδα και επιστρέφοντας να υιοθετήσουμε κι ένα αδεσποτάκι;"

Είναι αυτά λόγια σοβαρού Υπουργού; Θα γίνουν και τα αδέσποτα τουριστική ατραξιόν! Μαζί με τα τσολιαδάκια πάρτε ως αναμνηστικό σουβενίρ κι ένα αδεσποτάκι. Μόνο όμως από τις τουριστικές περιοχές. Τα υπόλοιπα στα αζήτητα, θα τα φάει η μαρμάγκα!

Ναι, μέχρι και τον Όμηρο επικαλείται για να υποστηρίξει την φιλοζωία των Ελλήνων. Δεν θα τα πετάξουν στον δρόμο, θα προτιμήσουν να τα κρατήσουν και να πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα. Ήμαρτον! Που ζει ο κ. Τσιρώνης και η παρέα του; Και με την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε μιας και εντρυφεί στον Όμηρο, πόσα τετραγωνικά ήταν το σπίτι του Οδυσσέα και είχε μόνο τον Άργο;

Ναι, θέλετε να πετάξετε τα αδέσποτα στα βουνά και στα λαγκάδια, επαναφέροντας την νύκτα κατατεθείσα αισχρή τροπολογία που αποσύρθηκε μετά την κατακραυγή. Ναι, εισάγετε αδόκιμες και ασαφείς νομικά έννοιες. Υπάρχει νόμιμη και μη νόμιμη θανάτωση ζώου; Η προκλητικότητά και ανευθυνότητά σας έφτασε στο σημείο δολίως να καταργήσετε την διάταξη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή περί δυνατότητας παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους των φιλοζωικών σωματείων στις δίκες περί κακοποίησης ζώων.

Ντροπή σας.

Ναι, όλα όσα αναφέρουμε στην αποδόμηση του νομοσχεδίου σας, σημαίνουν την καταδίκη των ζώων και της κοινωνίας.
Λυπούμαστε αλλά μόνο ελαφρότητα και ρηχότητα σκέψης προκύπτει από το σημερινό δελτίο τύπου του κ. Υπουργού και έλλειψη σοβαρότητας για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία.

Να αποσύρετε το νομοσχέδιο αν πραγματικά θέλετε να προσφέρετε κάποια υπηρεσία στα ζώα που υποφέρουν στη χώρα μας και στην ελληνική κοινωνία επίσης.» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης:

Για να κατευνάσει τις αντιδράσεις ρίχνει στάχτη στα μάτια των φιλόζωων το ΥΠ.Α.Α.Τ. για το απαράδεκτο νομοσχέδιο του

Οικολόγοι Πράσινοι εναντίον Γ. Τσιρώνη: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για τη δήθεν προστασία ζώων συντροφιάς

Η Π.Φ.Π.Ο. αποδεικνύει γιατί το νομοσχέδιο Τσιρώνη είναι κατάπτυστο & από τι κινδυνεύουν οικόσιτα/αδέσποτα αν γίνει νόμος

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τ' αδέσποτα - οικόσιτα ζώα συντροφιάς

Δεκάδες φιλοζωικοί φορείς ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιρώνη που ποινικοποιεί τη φροντίδα αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο.: Εις βάρος ζώων & φιλοζωικών σωματείων πολλές απ' τις αλλαγές για αδέσποτα-οικόσιτα που προωθεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Αλλάζει η νομοθεσία για την προστασία αδέσποτων & οικόσιτων ζώων συντροφιάς – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

Τη θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών προτείνει και το παράρτημα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ά. Γεωργιάδη για αλλαγές που ο Γ. Τσιρώνης θέλει να κάνει στον νόμο περί προστασίας ζώων

Π.Φ.Π.Ο.: Κυνικές & επαίσχυντες οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τα αδέσποτα

Συναντήσεις Γ. Τσιρώνη με επιτελάρχη ΕΛ.ΑΣ. & Συνήγορο του Πολίτη για τα αδέσποτα ζώα

Οι προτάσεις του Συνήγορου του Πολίτη για το τι πρέπει να αλλάξει νομοθετικά για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς

Π.Φ.Π.Ο.: Η συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα των ζώων δείχνει πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν (βίντεο)

Την αδιαφορία των αρχών αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Πολίτη στην έρευνα για τις φόλες & την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Π.Φ.Π.Ο. και Γ. Πατούλης κατά του δημάρχου Σπάρτης που ζήτησε τη θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Εξαγωγή ή θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης (βίντεο)

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Θανάτωση αδέσποτων που δεν υιοθετούνται ζητάει εμμέσως & ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης;

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δεν σκέφτεται, ούτε σχεδιάζει την ευθανασία αδέσποτων

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Π.Φ.Π.Ο.: Κε αντιδήμαρχε Ηρακλείου Κρήτης κάτω τα ξερά σας από τ’ αδέσποτα!

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες: Απολίτιστη η άποψη περί ευθανασίας αδέσποτων από τον αντιδήμαρχο

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Ή να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος για τα περί ευθανασίας αδέσποτων

Βόλος: Την ευθανασία αδέσποτων προτείνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.