Στηρίξτε μας

Η Αστυνομία διευκόλυνε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να μη χάσει την πελατεία του (βίντεο)

31 Δεκεμβρίου 2018 08:00 | Καταγγελίες
Η Αστυνομία διευκόλυνε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να μη χάσει την πελατεία του (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το πως λειτουργεί η Αστυνομία και πως αντιμετωπίζει και τους διαδηλωτές απασχολεί πολύ συχνά την ελληνική κοινή γνώμη γι’ αυτό και δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι προκειμένου να μην ενημερωθούν οι επισκέπτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα για τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε εκεί για περίπου τρεις ώρες το περασμένο Σάββατο, αστυνομικοί υπάλληλοι ανέλαβαν να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ώστε οι πελάτες της Α.Ε. να αλλάξουν πορεία και να μπουν στο πάρκο από άλλο σημείο και όχι από την κεντρική είσοδο ώστε να μην ενοχληθούν...

Το βίντεο της Τίνας Κασιδόκωστα από τη διαμαρτυρία...

 

Αυτά και πολλά ακόμα συνέβησαν το μεσημέρι της 29ης Δεκεμβρίου καθώς περίπου διακόσιοι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν εκεί με αφορμή τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελπινίκης Χαγιά, της Σύλβιας Περούλια και της Κωνσταντίνα Λύρου, οι οποίες διοργάνωσαν τη διαδήλωση, καθώς η δολοφονία των δύο αιλουροειδών για λόγους ασφάλειας αποκάλυψε τι πραγματικά συμβαίνει εκεί και τι υφίστανται τα άγρια ζώα σε αυτές τις φυλακές.

Η διαμαρτυρία άρχισε λίγο μετά τις 12:00 και καθώς έφταναν εκεί οι διαδηλωτές (κάποιοι μάλιστα μαζί με τα παιδιά τους) για να πάρουν μέρος σε αυτή την ειρηνική διαδήλωση, είδαν αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί για να προστατεύσουν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Αίτημα της Αστυνομίας ήταν ο δημόσιος δρόμος που οδηγεί στην είσοδο της επιχείρησης να μείνει ανοιχτός και έτσι έγινε, αφού οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα σταματούσαν τα οχήματα των επισκεπτών και τους μοίραζαν φυλλάδια, ενώ προσπαθούσαν να εξηγήσουν, ειδικά στους γονείς, ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο θέαμα για παιδιά και δεν είναι καθόλου εκπαιδευτική η επίσκεψη σε αυτή τη φυλακή ζώων, που υποφέρουν εξαιτίας της αιχμαλωσίας και ότι το συνηθισμένο - ο εγκλεισμός ζώων ως θέαμα - δεν σημαίνει ότι είναι και φυσιολογικό να συμβαίνει

Μια ώρα μετά την έναρξη της ειρηνικής διαμαρτυρίας μια κλούβα των Μ.Α.Τ. σταμάτησε αρκετά μέτρα πριν από το σημείο που οδηγεί στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και καθοδηγούσε τους επισκέπτες πως να μπουν στο πάρκο παρακάμπτοντας τους διαδηλωτές.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση κάποιων εκ των φιλόζωων που έτρεξαν ως την είσοδο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς εκεί. Αυτό όμως, που κράτησε μόλις τρία λεπτά, χρησιμοποίησαν τα Μ.Μ.Ε. και το ίδιο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική ανάρτηση στο facebook - για να κάνουν λόγο για... επεισόδια, για βία, για να δείξουν πόσο επικίνδυνοι και αδίστακτοι είναι αυτοί, οι οποίοι φωνάζουν για τα δικαιώματα των ζώων.

Το βίντεο του Μάνθου Αρμπελιά...

Το γεγονός ότι η Αστυνομία έγινε υπάλληλος του Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ενός εκ του ιδιοκτήτη της Α.Ε. Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αποδεικνύει για ποιο λόγο ο εν λόγω επιχειρηματίας κάνει δωρεές στην ΕΛ.ΑΣ. Το αντάλλαγμα είναι πλέον ολοφάνερο. Το κάνει για να τον βοηθούν ώστε να μη χάσει την πελατεία του…

Οι διοργανώτριες της διαμαρτυρίας στο κείμενο που διάβασαν επισημαίνουν τα εξής: «Ανοίξτε τα μάτια. Ανοίξτε τα μάτια και δείτε την πραγματικότητα. Μέσα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκονται ζώα σε κλουβιά, ζώντας μακριά από το περιβάλλον, στο οποίο είναι προορισμένα να ζουν. Πραγματικά πιστεύετε ότι αυτά τα ζώα μπορούν να αναπτύξουν τη βέλτιστη σωματική, συμπεριφορική και συναισθηματική λειτουργία μέσα σε τέτοια πάρκα; OXI φυσικά.

Συνήγοροι των ζωολογικών κήπων υποστηρίζουν ότι ένα ζώο που μεγαλώνει μέσα στη φυλακή, μπορεί να ζήσει περισσότερο επειδή δεν αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της φύσης, αλλά όμως δεν βιώνει την αληθινή του φύση, αυτή για την οποία έχει προοριστεί.

AttikoZoologikoParkoFacebook29 12 2018Μιλούν για βίαιους διαδηλωτές αυτοί που και δολοφόνησαν τα τζάγκουαρ και βασανίζουν άγρια ζώα κρατώντας τα αιχμάλωτα σε κλουβιά...

Σήμερα είμαστε εδώ όχι μόνο για τη Jenny και τον Spotty, τους δύο ιαγουάρους, που στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν προς την ελευθερία, δολοφονήθηκαν από τους φροντιστές του Πάρκου, είμαστε εδώ για όλα τα ζώα που ζουν σε αιχμαλωσία από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, του οποίου ο πρωταρχικός σκοπός είναι το κέρδος.

Είμαστε εδώ για τα άγρια ζώα, που ζουν μία αβάσταχτη ζωή, υποφέροντας από άγχος, πλήξη και άλλα σοβαρές διαταραχές που σχετίζονται με παρατεταμένο περιορισμό. Είμαστε εδώ για τα ζώα που τα εκμεταλλεύονται με πρόφαση την διατήρηση και την αναπαραγωγή τους.

Είμαστε εδώ για τα δελφίνια, τα οποία έχουν καταδικαστεί να βιώνουν ένα βασανιστήριο, και πρέπει να υπακούουν στις διαταγές του εκπαιδευτή τους για να τραφούν αλλιώς τους στερείτε η τροφή. Μην ξεχνάτε πως σε αυτό το μέρος μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 6 δελφίνια κ ενώ οι παραστάσεις είναι παράνομες συνεχίζονται κανονικά.

Είμαστε εδώ για τα πτηνά, τα Φλαμίνγκο με τα κομμένα φτερά, που δεν θα πετάξουν ποτέ ψηλά και δεν θα νιώσουν ποτέ την αληθινή αίσθηση της ελευθερίας. Οι ζωολογικοί κήποι ακρωτηριάζουν τα πουλιά έτσι ώστε αυτά να μην μπορούν να πετάξουν, αφαιρώντας χειρουργικά το τελευταίο τμήμα της φτερούγας, που αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρη την ανθρώπινη παλάμη και είναι απαραίτητο για πτήση, καθιστώντας τα έτσι για πάντα ανάπηρα. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την πρακτική.

Είμαστε εδώ για τα ερπετά, που περνούν όλη τους τη ζωή σε μικροσκοπικά γυάλινα κλουβιά, με μόνο σύντροφο ένα δοχείο για νερό. Είμαστε εδώ γιατί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπως και κάθε ζωολογικός κήπος, είναι χώρος εμπορευματοποίησης ψυχών, και έτσι μονάχα θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι διασκέδαση, δεν είναι εκπαίδευση. Είναι βαναυσότητα.

Είμαστε εδώ για να πούμε σε όλους εσάς, πως στο να δείχνεις στα παιδιά ζώα που βαριούνται, έχουν κατάθλιψη και περιφέρονται νευρικά στους περιφραγμένους χώρους τους, δεν αποτελεί ενημέρωση για την άγρια ζωή. Είναι σαν να πηγαίνουμε τα παιδιά μας σε φυλακή, για να τα διδάξουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε πως η ελευθερία δεν είναι μονάχα ανθρώπινο δικαίωμα. Η ελευθερία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πλάσματος. Και των ανθρώπων Και των ζώων και Δικό μας και Δικό τους.

Με το να δεχόμαστε την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου μας ,έχουμε μια ευκαιρία να ορίσουμε το είδος μας και να αλλάξουμε την πορεία δράσης μας. Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι κανονικά καταστρέφουμε. Τώρα είναι η στιγμή να επικαλεστούμε την συμπόνια, να σκεφτούμε νέους τρόπους για να λύσουμε προβλήματα που δεν έχουν λυθεί ακόμα.

Πρέπει να σταματήσουμε το μαρτύριο τους.

Πρέπει να σταματήσουμε την εκμετάλλευση τους.

Πρέπει να σταματήσουμε να τα τρώμε, να τα κακοποιούμε, να τα βλάπτουμε, να τα κακομεταχειριζόμαστε, να τα χτυπάμε και απλά να προσπαθήσουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά μαζί τους.

Τα ζώα δεν είναι περιουσιακά στοιχεία δεν ανήκουν σε κανένα.

Δείξτε συμπόνια μην υποστηρίζετε τον εγκλεισμό των ζώων».

Τι επισημαίνει η Π.Φ.Π.Ο.

«Σε μια δυναμική αλλά ειρηνική εκδήλωση εξελίχτηκε η τελευταία  για το 2018 διαμαρτυρία φιλοζωικών οργανώσεων και πολιτών έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με αφορμή την άδικη  και παράνομη εκτέλεση των δύο σπάνιων τζάγκουαρ, που βρίσκονταν φυλακισμένα μέσα στο χώρο αυτό.

Η Ομοσπονδία μας συγχαίρει τους διοργανωτές  και καλεί όλους στη νέα διαμαρτυρία που προγραμματίζεται για τις 13 Ιανουαρίου 2019 στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ΠΦΠΟ  απηύθυνε χαιρετισμό τον οποίο διάβασε η Αριέττα Μαρινίτση.

Η παρουσία των ΜΑΤ, προφανώς κατ’ απαίτηση του Γάλλου ιδιοκτήτη μόνο θυμηδία μας προκαλεί αλλά και ερωτηματικά για τους λόγους για τους οποίους κλήθηκαν.

Όσο κι αν προσπαθεί να συκοφαντήσει το φιλοζωικό κίνημα  και τους  στόχους του δεν θα τα καταφέρει.

Η  βίαιη εκτέλεση των δύο ζώων και τα όσα διαδραματίζονται μέσα στο Αττικό Πάρκο προκάλεσαν κάποιες έντονες αντιδράσεις από λίγους διαδηλωτές.

Τους κατανοούμε αλλά δεν τις ασπαζόμαστε.

Στην αέναη πάλη του σκότους με το φως πάντα νικητής είναι το φως .

Εμείς θα συνεχίσουμε τον ηθικό αγώνα μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ζώων κι εκείνος για την υπεράσπιση των οικονομικών του συμφερόντων όσο κι αν προσπαθεί να υποδυθεί τον περιβαλλοντολόγο.

Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν μέχρι επίτευξης του στόχου μας.

Ο χαιρετισμός της Π.Φ.Π.Ο

29-12-2018

Εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, του Δ.Σ της και της πρόεδρου της Νατάσας Μπομπολάκη θα ήθελα να διαβάσω  τα παρακάτω

Βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα – αλλά και πολλοί που δεν κατάφεραν να έρθουν, μα ωστόσο συντάσσονται μαζί μας –  για να διαδηλώσουμε περίτρανα την αντίθεσή μας στον εγκλωβισμό και την έκθεση οποιουδήποτε είδους ζώου υπό την άθλια δικαιολογία της  << εκπαίδευσης >> ή του << προγράμματος εξοικείωσης >> των νέων με το ζωικό βασίλειο.

Τόποι σαν το Αττικό Πάρκο αποτελούν πάγιες μαρτυρίες του απόλυτου εξευτελισμού της ανθρώπινης διαχείρισης απέναντι στη φύση και είναι μέρη όπου τα ζώα  βασανίζονται και θανατώνονται , ενώ αντίθετα ο << νοήμων >> άνθρωπος καταρρακώνεται ηθικά μέσα στο πλαίσιο της βιολογικής αλυσίδας.

Ο << κύριος >> αυτός που εμπορεύεται τον βασανισμό και την φυλάκιση απρόσκοπτα και χωρίς να στοχοποιείται από κανένα πολιτειακό σύστημα μέχρι τώρα, έχει την αναίδεια να μας αποκαλεί << επαγγελματίες φιλόζωους >>.

Αυτός που από το εμπόριο της θλίψης και του αίσχους αποκομίζει καθημερινά κέρδη φορώντας το αισχρό προσωπείο του << ευαισθητοποιημένου περιβαλλοντολόγου >>.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να αναρωτιόμαστε πότε θα τελειώσει όχι μόνο αυτή η ντροπή, αλλά και η συνεχιζόμενη καθίζηση ανοχής της Ελληνικής κοινωνίας που επισκέπτεται αυτή τη φρίκη αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της Ευρωβουλής και των Ευρωπαίων ακτιβιστών και επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη κάθε είδους φασιστικών συμπεριφορών.

Γιατί η πιο φασιστική συμπεριφορά είναι στην πραγματικότητα η ανήθικη εκμετάλλευση και ισοπέδωση των ανυπεράσπιστων βιολογικών μας εταίρων…».

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κάνει δωρεές σε Αστυνομία και Τροχαία;

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έκανε δωρεά 5.000 € στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων που είναι αρμόδιο για να ελέγχει τις παρανομίες εκεί

Μια απάντηση στην ΑΝΙΜΑ που προσπαθεί να μας πείσει πόσο καλό είναι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο παρά τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ

Μωραίνει Κύριος τον πωλούντα τα εισιτήρια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

«Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece»: Καταδικαστέα και η δολοφονία των τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και η έκθεση ζώων για κερδοσκοπικούς σκοπούς

Κουνάει το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο & μιλάει για «επαγγελματίες φιλόζωους»

Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Η θανάτωση των ιαγουάρων ήταν αναίτια και μπορούσε πολύ άνετα να αποφευχθεί»

Πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 13/1 για το μαρτύριο των ζώων στα κλουβιά – φυλακές του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου 

Διαμαρτυρία στις 29/12 στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα για τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ

Φύλακες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα σκότωσαν 2 ιαγουάρους που ξέφυγαν από τα κλουβιά τους

Π.Φ.Π.Ο.: Αφού κανείς δεν κινδύνεψε γιατί κε Λεσουέρ σκοτώσατε τα 2 τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Σκληρή απάντηση του βουλευτή Γ. Αμυρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που ενοχλείται από όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ

«269life Greece»: Τα τζάγκουαρ προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και τιμωρήθηκαν με καταδίκη σε θάνατο

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ. Αμυρά για τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η αιχμαλωσία των άγριων ζώων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι νόμιμη αλλά και ξεκάθαρη κακοποίηση (βίντεο)

Και 5ο δελφίνι νεκρό εξαιτίας της αιχμαλωσίας του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα

Ακτιβιστές διέκοψαν την παράσταση με τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα (βίντεο)

Υποκρισία εκ μέρους του Γ. Τσιρώνη για τα δελφίνια & τις παράνομες παραστάσεις τσίρκο στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Φιλόζωοι διαμαρτυρήθηκαν για το παράνομο δελφινάριο και τον εγκλεισμό των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (βίντεο)

ProWal: Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης δελφινιών που εξαναγκάζονται σε «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες για το καλό της τσέπης των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκο Α.Ε.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Τα δελφίνια κάνουν κωλοτούμπες γιατί έτσι οι θεατές ενημερώνονται για τη βιολογία τους!

Πόρισμα - «καταπέλτης» για τις παραβάσεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Δελφινάριο & τις παράνομες παραστάσεις με δελφίνια

Γερμανός ειδικός καταγγέλλει την κακοποίηση των δελφινιών στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου (βίντεο)

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τι δεν λέει στην ανακοίνωση του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα νεκρά δελφίνια

Με πολύμηνη καθυστέρηση παραδέχονται πως πέθανε ένα δελφίνι στο Αττικό Πάρκο

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Η σκοτεινή πλευρά των ζωολογικών κήπων

«Έως και 5.000 υγιή ζώα» θανατώνονται στους ζωολογικούς κήπους

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Δανία: Σκότωσαν και λιοντάρια στον Ζωολογικό Κήπο της Κοπεγχάγης

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έκανε δωρεά 5.000 € στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων που είναι αρμόδιο για να ελέγχει τις παρανομίες εκεί

Γιατί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κάνει δωρεές σε Αστυνομία και Τροχαία Ανατολικής Αττικής;

Τι απαντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την κακοποίηση των δελφινιών, τις «εκπαιδευτικές κωλοτούμπες» και τα άγρια αιχμάλωτα ζώα στις εγκαταστάσεις του

Λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Σαγέικα Αχαΐας: Νεκρά, σκελετωμένα & δεμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο «Ιπποκάμηλος» βρήκαν οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο.

Τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά των αιχμάλωτων ζώων (βίντεο)

Δημοτικός ζωολογικός κήπος - φυλακή για άγρια ζώα στη Θεσσαλονίκη

Άλογο πέθανε από ασιτία μέσα στον παράνομο Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Βόλβης

Η αιχμαλωσία είναι φιλοζωία;

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Είναι εκπαιδευτική η εκμετάλλευση και η παρανομία;

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Συνεχίζονται οι παράνομες παραστάσεις με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα (βίντεο)

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.