Στηρίξτε μας

Σκληρή απάντηση του βουλευτή Γ. Αμυρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που ενοχλείται από όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ

18 Δεκεμβρίου 2018 20:19 | Επικαιρότητα
Σκληρή απάντηση του βουλευτή Γ. Αμυρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που ενοχλείται από όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ

Τη δική του απάντηση στην Α.Ε. «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» δίνει ο βουλευτής Του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, καθώς οι υπεύθυνοι της επιχείρησης του ασκούν κριτική για την ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, αναφορικά με το θέμα της δολοφονίας των δύο τζάγκουαρ.

Την απαράδεκτη ανακοίνωση του πάρκου διεξοδικά αναλύσαμε νωρίτερα αφού στρέφεται όχι μόνο κατά της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του κ. Αμυρά αλλά και σε όλους όσοι θέτουν ερωτήματα και ασκούν κριτική αναφορικά με όσα γίνονται ή αποκαλύπτονται κατά καιρούς στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (δολοφονία ιαγουάρων, παράνομες παραστάσεις, θάνατοι δελφινιών, πολεοδομικές παραβάσεις κ.ά.).

Όπως θα διαπιστώσετε απαντήσαμε σε όλες τις αιχμές σε βάρος των φιλόζωων επισημαίνοντας πως αυτοί που εκμεταλλεύονται τα ζώα, τα κρατούν αιχμάλωτα, και τα έχουν ως θέαμα, δεν θα πρέπει να κουνάνε το δάχτυλο σε όλους εκείνους οι οποίοι εθελοντικά και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος μάχονται για τα δικαιώματα των βιολογικών μας εταίρων και μάλιστα να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την ασφάλεια των εργαζόμενων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ο κ. Αμυράς απαντώντας στον Ζαν Ζακ Λεσουέρ επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν θα ζητήσω την άδειά σας να ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρακαλώ να ανακαλέσετε την αήθη επίθεση σε βάρος εμού και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Θα εισηγηθώ τη σύγκλιση των αρμοδίων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ώστε η διοίκηση της επιχείρησής σας να έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους έλληνες Βουλευτές για τους όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων σας. Θα εισηγηθώ την παρουσία και συμμετοχή στις αντίστοιχες συνεδριάσεις και εκπροσώπων Φιλοζωικών Οργανώσεων».

Ολόκληρη η απάντηση του Γιώργου Αμυρά

«Θα οφείλατε να τοποθετείστε με περισσότερη σεμνότητα στο δημόσιο λόγο, πόσο μάλλον όταν βαρύνεστε με αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα. Αφήστε λοιπόν τη φτηνή πολιτικολογία και κοιτάξτε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις σας ως προς τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να λαμβάνετε είναι υπό διερεύνηση. Απαντήστε λοιπόν:

Πότε ακριβώς και υπό ποιες συνθήκες έλαβε χώρα το γεγονός της απόδρασης των δυο τζάγκουαρ από το χώρο κράτησής τους;

  • Για ποιο λόγο δεν εκδώσατε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, αλλά προσπαθήσατε να εξαφανίσετε την είδηση με μια ασαφή ανάρτηση στη σελίδα της επιχείρησής σας χωρίς καν να υπάρχει ημερομηνία.
  • Όταν ανέκυψε το πρόβλημα ασφαλείας με την απόδραση των δυο τζάγκουαρ, σε ποιο βαθμό κινδύνου εκτέθηκαν οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του πάρκου;
  • Γιατί προτιμήθηκαν κατά δήλωσή σας τζάμια «ασφαλείας» (δηλαδή θερμικής σκλήρυνσης) τα οποία γίνονται θρύψαλα, αντί για αλεξίσφαιρα τα οποία μένουν ολόκληρα ακόμα κι όταν τρυπήσουν σημειακά; Η επιλογή σας βασίστηκε σε οικονομικά κριτήρια; Η κατευθυντήρια γραμμή για ζητήματα ασφαλείας δίδεται στην έκθεση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Zoos Directive Good Practices Document -July 2015 (http://ec.europa.eu/environment/nature/pdf/EU_Zoos_Directive_Good_Practices.pdf) όπου στη σελίδα 56 τονίζεται πως τα πάνελ για οπτική επαφή πρέπει να είναι ικανά να αντέξουν στις επιθέσεις ζώων.
  • Έχετε αποκαταστήσει τα προβλήματα ασφαλείας, έχετε λάβει τα κατάλληλα μέτρα όπως αναφέρονται στις παρ. 4 και 5 του άρθρου 8 του Π.Δ.98/2004 ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο τραγικό συμβάν;
  • Τι διαδικασία ακολουθήσατε μετά τη θανάτωση των δυο τζάγκουαρ; Πραγματοποιήθηκε νεκροψία, οδηγήθηκαν σε αποτέφρωση, αποδόθηκαν για ερευνητικούς σκοπούς σε κάποιο επιστημονικό ίδρυμα ή κάτι άλλο;

Δεν θα ζητήσω την άδειά σας να ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρακαλώ να ανακαλέσετε την αήθη επίθεση σε βάρος εμού και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Θα εισηγηθώ τη σύγκλιση των αρμοδίων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ώστε η διοίκηση της επιχείρησής σας να έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους έλληνες Βουλευτές για τους όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων σας. Θα εισηγηθώ την παρουσία και συμμετοχή στις αντίστοιχες συνεδριάσεις και εκπροσώπων Φιλοζωικών Οργανώσεων.

Σας καλώ εσάς να κοιτάξετε στα μάτια τους τέσσερις υπαλλήλους σας καθώς και τους επισκέπτες με τις οικογένειές τους και να τους απαντήσετε για ποιο λόγο δεν είχατε εξαντλήσει τις δυνατότητες που σας δίνουν τα σύγχρονα υλικά για να διασφαλίσετε 100% την αποφυγή ενός τέτοιου συμβάντος, που όπως κι εσείς ο ίδιος ομολογήσατε στην ανακοίνωσή σας υπό τον τίτλο "Αιδώς υποκριτές ΤΗΣ Π.Φ.Π.Ο.", έκρυβε κινδύνους για ανθρώπινες ζωές.

Τέλος να τονίσω πως επαγγελματίας φιλόζωος δεν είναι αυτός που αφιλοκερδώς βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τα ζώα, αλλά αυτός που χρεώνει 10 έως 18 ευρώ το κεφάλι για να δει το κοινό άγρια ζώα σε αιχμαλωσία.

Γιώργος Αμυράς
Βουλευτής Β΄ Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος - Το Ποτάμι».

Διαβάστε επίσης:

Κουνάει το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο & μιλάει για «επαγγελματίες φιλόζωους»

Φύλακες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα σκότωσαν 2 ιαγουάρους που ξέφυγαν από τα κλουβιά τους

Π.Φ.Π.Ο.: Αφού κανείς δεν κινδύνεψε γιατί κε Λεσουέρ σκοτώσατε τα 2 τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ. Αμυρά για τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.