Στηρίξτε μας

Κουνάει το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο & μιλάει για «επαγγελματίες φιλόζωους»

18 Δεκεμβρίου 2018 14:28 | Επικαιρότητα
Κουνάει το δάχτυλο σε όσους διαμαρτύρονται για τη δολοφονία των τζάγκουαρ το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο & μιλάει για «επαγγελματίες φιλόζωους»

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ως ένας από τους «σημαντικότερους φορείς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα» απαντάει σήμερα με ανακοίνωση της η Α.Ε. «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» στους επικριτές της και κυρίως στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και στους «επαγγελματίες φιλόζωους» (έτσι τους χαρακτηρίζει) αναφορικά με τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ που έγινε για λόγους ασφάλειας.

Στην ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή «Το προσωπικό και η διοίκηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου», ουσιαστικά ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ (ένας εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης) προτάσσει το θέμα της ασφάλειας και του προσωπικού και όχι μόνο των επισκεπτών και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει σε αυτό μαζί του. Αν όμως αυτά τα ζώα δεν ήταν εκεί αιχμάλωτα εξ αρχής κανείς τώρα δεν θα προσπαθούσε να αιτιολογήσει ή μη τη θανάτωση τους, και αυτό είναι ουσιαστικά το διακύβευμα ο νόμιμος αλλά ανήθικος εγκλεισμός των ζώων που ανήκουν μόνο στη φύση και μόνο σε φυσικά πάρκα και όχι σε μερικά τετραγωνικά γης στα Σπάτα Αττικής.

Υποκριτές αυτοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων;

Ο κ. Λεσουέρ χαρακτηρίζει ως «υποκριτές» τους ανθρώπους της Π.Φ.Π.Ο. γιατί όμως; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η αρχική ανακοίνωση της Α.Ε. για τη δολοφονία των δύο ιαγουάρων ήταν κυριολεκτικά κρυμμένη στο σάιτ της επιχείρησης και ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε. ούτε αναφέρει ημερομηνία δημοσίευσης. Εμείς για παράδειγμα στο www.zoosos.gr που πρώτοι αποκαλύψαμε και το έγκλημα λάβαμε σήμερα την ανακοίνωση της επιχείρησης, που θα διαβάσετε παρακάτω, αλλά ουδέποτε ενημερωθήκαμε για το τι συνέβη εκεί πριν από περίπου 15 μέρες. Δεν λάβαμε την ανακοίνωση, γιατί κανείς δεν μας την έστειλε και δεν την έλαβε και κανείς άλλος.

 

Η αρχική ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τη δολοφονία των ζώων δεν δημοσιεύτηκε ούτε στα social media του πάρκου και όλα παρουσιάζονται σε αυτή καλώς καμωμένα. Το γεγονός για όσους δεν γνωρίζουν έγινε γνωστό, όταν κάποιοι επισκέπτες του πάρκου μίλησαν γι’ αυτό και έγραψαν σχετικά στο facebook. Έτσι η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. κάλεσε το βράδυ της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου τον Ζαν Ζακ Λεσουέρ και τον ρώτησε αν αληθεύει η φήμη και εκείνος της το επιβεβαίωσε λέγοντας της μάλιστα ότι έχουν εκδώσει και ανακοίνωση.

 

Η κα Μπομπολάκη με ενημέρωσε αμέσως μετά τη συνομιλία τους τηλεφωνικά και άρχισα την ίδια στιγμή να αναζητώ την ανακοίνωση. Τη βρήκα μετά από κάποια λεπτά «κρυμμένη» αφού είχε τον παραπλανητικό τίτλο «Αντίο Jenny και Spotty». Τι καταλαβαίνει κάποιος με αυτό τον τίτλο άραγε; Ότι έτσι αποχαιρετούν τα ζώα που δολοφόνησαν; Ίσως.

Σε αυτή την αρχική και σύντομη ανακοίνωση αναφέρονται εξής: «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας».

Σε αυτή την ανακοίνωση απάντησε λοιπόν και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και σε όσα ο κ. Λεσουέρ έλεγε στους δημοσιογράφους ότι δηλαδή «τα τζάγκουαρ δεν είναι γατούλες».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Λεσουέρ από το περασμένο Σάββατο εξαιτίας της πίεσης που δέχτηκε και την κριτική την οποία του ασκούσαν όλοι – φοβούμενος και τη δυσφήμιση και την απώλεια κερδών αν οι πελάτες τρομοκρατηθούν – αναγκάστηκε να περιγράψει και με δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 τις συνθήκες διαφυγής των ζώων από τα κλουβιά τους και της απόφασης για τη θανάτωση - εκτέλεση τους. Εύλογο λοιπόν ήταν το ερώτημα που τέθηκε, αφού κανείς δεν κινδύνεψε γιατί τα σκοτώσατε; Και γιατί δεν έγινε η αναισθητοποίηση τους καθώς τα σχετικά πρωτόκολλα αναφέρουν και την αναισθητοποίηση ως επιλογή;

Τι δεν αντέχει ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ

Το να μιλάει ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ για υποκριτές και να χαρακτηρίζει ως «επαγγελματίες φιλόζωους» «και ακτιβιστές του πληκτρολογίου» όλους εκείνους που απαρτίζουν ή το Δ.Σ. της μεγαλύτερης φιλοζωικής ομοσπονδίας της χώρας ή των σωματείων της είναι τουλάχιστον γελοίο, για να το πω ευγενικά, και κυρίως άτοπο.

Ο κ. Λεσουέρ που έφτιαξε το πάρκο για να βγάλει χρήματα και όχι το καλό των ζώων θα πρέπει - όταν χαρακτηρίζει εκείνους, που δεν αμείβονται και δίνουν καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες για τη βελτίωση της ζωής των ζώων στη χώρα μας - να είναι πιο προσεκτικός.

Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός καθώς απευθύνεται σε εκείνους που επαναλαμβάνουμε χωρίς να αμείβονται - αλλά αντιθέτως πληρώνουν από την τσέπης τους - φροντίζουν αδέσποτα στις γειτονιές τους, συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες για τη διάσωση ζώων, πιέζουν τις κυβερνήσεις για την αλλαγή της νομοθεσίας, φέρνουν στη δημοσιότητα ζητήματα κακοποίησης παραγωγικών ζώων, αποκαλύπτουν τι συμβαίνει στους χώρους εγκλεισμού των ζώων, στους χώρους εκτροφής και εμπορίας τους, τι γίνεται στα ζωολογικά πάρκα και αλλού. Επιδιώκουν τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου, την ενημέρωση της κοινής γνώμης με μια σειρά από δράσεις (εκδηλώσεις, ημερίδες, σποτ κ.ά.), προωθούν τις διαδικασίες για τη συνταγματική αλλαγή για την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των βιολογικών μας εταίρων, επιδιώκουν τον τερματισμό της χρήσης ζώων στα θεάματα, είναι αυτοί που κατάφεραν την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα.

Όλα αυτά ενοχλούν τον κ. Λεσουέρ γιατί όλοι αυτοί (ατομικά ή μέσω φιλοζωικών φορέων) είναι που δυσφημούν το «φιλοζωικό» του έργο, είναι όλοι εκείνοι που αποκαλύπτουν πόσα από τα δελφίνια τα οποία ζουν αιχμάλωτα στις πισίνες του παράνομου δελφιναρίου του πεθαίνουν. Είναι αυτοί που αποκαλύπτουν τις δωρεές που κάνει στην Αστυνομία (γιατί άραγε;), είναι αυτοί που διαμαρτύρονται συχνά έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και προσπαθούν να ενημερώσουν τους γονείς ότι τα αιχμάλωτα ζώα είναι ακατάλληλο θέαμα για παιδιά τους.

Είναι όλοι αυτοί που ανάγκασαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να στείλει επιτέλους ελεγκτές (ενώ για χρόνια «έκανε πλάτες» στους επιχειρηματίες) και δεν έβλεπε, ούτε γνώριζε την κακοποίηση των ζώων εκεί και τις... κωλοτούμπες των δελφινιών για «εκπαιδευτικό σκοπό». Είναι όλοι αυτοί που έχουν οδηγήσει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα δικαστήρια και για τις πολεοδομικές του παραβάσεις.

Είναι όλοι αυτοί που ο κ. Λεσουέρ δεν αντέχει να βλέπει και θέλει να τους παρουσιάσει ως γραφικούς και βολεμένους γιατί του χαλάνε το ίματζ που σχεδόν όλα τα media στην Ελλάδα του φτιάχνουν καθημερινά…

Ο κ. Λεσουέρ ενοχλείται όταν διαβάζει ότι «Οι διαχειριστές των άγριων ζώων στο Αττικό απέδειξαν, ότι δεν μπορούν να διαχειρίζονται με ασφάλεια τα έγκλειστα και σε μόνιμα στρεσογόνο κατάσταση άγρια ζώα» καθώς αυτό αναφέρει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο. και ουσιαστικά δεν αντέχει να διαχειριστεί την πραγματικότητα καθώς η δολοφονία των δύο ιαγουάρων αυτό απέδειξε. Το ανθρώπινο λάθος που οδήγησε στον θάνατο τα ζώα τα οποία σε τίποτα δεν έφταιξαν…

Ο κ. Λεσουέρ δεν αντέχει να διαβάζει ότι κάποιοι θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την κακοποίηση και τη θανάτωση ζώων όπου και αν συμβαίνει. Δεν αντέχει να βλέπει ότι κάποιοι θα μπαίνουν εμπόδιο στα επιχειρηματικά του σχέδια, δεν αντέχει που κάποιοι αντιμετωπίζουν τα ζώα ως όντα με δικαιώματα και όχι ως αναλώσιμα.

Η απαράδεκτη ανακοίνωση της Α.Ε. «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο»

ΑΙΔΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ Π.Φ.Π.Ο.

Οι επαγγελματίες «φιλόζωοι» και οι ακτιβιστές του πληκτρολογίου δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο το τραγικό γεγονός της απώλειας των δύο μας τζάγκουαρ, εκμεταλλευόμενοι την ειλικρινή λύπη χιλιάδων συμπολιτών μας, για να προωθήσουν την ατζέντα τους κατά της ίδιας της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων. Και αν αυτό ήταν αναμενόμενο η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους αυτή την φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Για αυτούς στο βωμό του να πληγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν έχει σημασία να κινδυνέψουν ακόμη και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Προφανώς, για αυτούς σημασία έχει να πληγεί το Πάρκο και αν υπάρχουν θύματα ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ θα τρομοκρατηθεί περισσότερο ο κόσμος. Το διαπιστώσαμε από τα σχόλια πολλών «φιλόζωων» του διαδικτύου που ευθαρσώς υποστήριζαν ότι η ζωή του προσωπικού του Πάρκου δεν έχει και τόσο σημασία.

Προφανώς για αυτούς σημασία έχει να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι δήθεν το Πάρκο δεν είναι ασφαλές και ότι κινδυνεύει άμεσα και ανά πάσα στιγμή. Στην προσπάθεια τους αυτή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και δεν φείδονται ψεμάτων με την ίδια την Πρόεδρο της Π.Φ.Π.Ο. να υποστηρίζει ανερυθρίαστα σε τηλεοπτικό κανάλι ότι τα τζάγκουαρ μας δήθεν «…τα έχουμε πάρει από το φυσικό τους περιβάλλον και ..κυνήγησαν την ελευθερία τους», ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι γεννημένα σε άλλα ζωολογικά πάρκα, όταν μιλούν για πανικό του κόσμου εκείνη την ημέρα (παγκόσμια πρωτοτυπία ο πανικός να αποκαλύπτεται 20 ημέρες μετά), για απόκρυψη της είδησης (παγκόσμια πρωτοτυπία η είδηση να αποκρύπτεται μέσω ανάρτησης στα ΝΕΑ της επίσημης σελίδας του Πάρκου, να έχει ενημερωθεί στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς ο υπεύθυνος για τη διατήρηση του είδους, όπως γίνεται για κάθε γέννηση, μεταφορά και θάνατο απειλούμενου είδους και όταν η ‘αποκάλυψη’ γίνεται σε τηλεφώνημα της ίδιας της Προέδρου της Π.Φ.Π.Ο. στον ιδρυτή του Πάρκου που την παραπέμπει στην εν λόγω «κρυμμένη» ανακοίνωση).

Αλλά η υποκρισία έχει και τα όρια της.

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο ακραίο περιστατικό το δυσκολότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα ζωολογικό πάρκο – διαφυγή ζώου πρώτου βαθμού επικινδυνότητας – το προσωπικό του Πάρκου λειτούργησε άψογα και εφάρμοσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, απομονώνοντας τον χώρο και εφαρμόζοντας το πλάνο μετάβασης των επισκεπτών σε ασφαλή περιοχή. Αυτό έγινε γιατί υπάρχει εκπαίδευση, ασκήσεις, επαναληψιμότητα, οργάνωση και αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως σε όλα τα σοβαρά ζωολογικά πάρκα του κόσμου, πόσο μάλλον σε αυτά όπως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που είναι μέλη της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων & Ενυδρείων) που ακολουθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και κατευθυντήριες γραμμές για έκτακτα περιστατικά.

Για αυτό τον λόγο δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Για αυτό το λόγο εδώ και 18 χρόνια το Πάρκο με πάνω από 5 εκατομμύρια επισκέπτες έχει μηδενικά περιστατικά σοβαρού τραυματισμού πόσο μάλλον απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Τα κροκοδείλια δάκρυα τους αφορούσαν και στο γεγονός ότι τα τζάγκουαρ είναι επαπειλούμενο είδος στην φύση. Αμέλησαν όμως να αναφέρουν ότι τα δύο αυτά τζάγκουαρ έχουν φέρει στον κόσμο 8 μικρά συμβάλλοντας στη διατήρηση του είδους. Είναι σημαντικός ο ρόλος των ζωολογικών πάρκων παγκοσμίως σε αυτό το ζήτημα αλλά δεν ταιριάζει στην προπαγάνδα τους.

Αντιθέτως, τα προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων και μη ειδών, έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και έχουν οδηγήσει ακόμη και στη διατήρηση ειδών τα οποία έχουν εξαφανιστεί στην φύση. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο συμμετέχει με αξιοσημείωτη επιτυχία σε περισσότερα από 60 τέτοια ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Και φυσικά ως ειδήμονες επί παντός επιστητού αποφάσισαν ότι τα τζάγκουαρ έπρεπε να αναισθητοποιηθούν και μάλιστα ακαριαία. Αγνόησαν φυσικά ότι δεν υπάρχει ΑΚΑΡΙΑΙΑ αναισθησία -δεν είμαστε σε περιβάλλον καρτούν ή ταινίας του Χόλυγουντ. Αγνόησαν το γεγονός ότι η νάρκωση θέλει τουλάχιστον 5 λεπτά για να ξεκινήσει να δρα διάστημα το οποίο για τέτοιου είδους ζώα ενέχει άμεσο κίνδυνο για την ζωή του παρευρισκομένου εκεί προσωπικού που είναι επιφορτισμένο να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

Και αν για εσάς ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ της Π.Φ.Π.Ο. οι ανθρώπινες ζωές του κτηνιάτρου, των δύο φροντιστών μας και του ιδρυτή του Πάρκου που ήταν εκεί είναι ασήμαντες, για εμάς δεν είναι.

Το βάρος της τραγικής αλλά απόλυτα σωστής απόφασης που πήραμε βάσει των όσων προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας βαραίνει εμάς. Το πόσο εύκολη ήταν μια τέτοια απόφαση το γνωρίζουν οι άνθρωποι που τα μεγάλωσαν για πάνω από μια δεκαετία και βρέθηκαν σε αυτήν την πολύ δυσάρεστη θέση.
Η Τζένη και ο Σπόττυ ήταν από τους πιο παλιούς και αγαπητούς κατοίκους του Πάρκου μας. Εμείς θα τους θυμόμαστε με αγάπη. Είχαν πολύ από αυτή στη ζωή τους.

Όσο για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων, είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και θα συνεχίσουμε να το επιτελούμε με παρρησία ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα όσο και αν αυτό ενοχλεί την Π.Φ.Π.Ο. και τους υπόλοιπους «επαγγελματίες» φιλόζωους.

Το προσωπικό και η διοίκηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

ΥΓ. Θα περίμενε κανείς από ένα βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου πριν κάνει μια ερώτηση να ασχοληθεί λίγο παραπάνω να μελετήσει υπεύθυνα ένα ζήτημα, να απευθυνθεί σε ειδικούς και να ρωτήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους. Φαίνεται όμως, ότι στο βωμό της ικανοποίησης μιας μερίδας του εκλογικού του ακροατηρίου (έρχονται και εκλογές), αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Σημασία έχει να φανούμε «φιλόζωοι».

Ο κ. Αμυράς έχει κάθε δικαίωμα προφανώς εκ του θεσμικού του ρόλου να ρωτήσει ό,τι θέλει τους αρμόδιους φορείς που εποπτεύουν το Πάρκο. Για το τρίτο σκέλος της ερώτησης του όμως «Για ποιο λόγο δεν προτιμήθηκε η τακτική της αναισθησίας για την εξουδετέρωση των ζώων;» τον καλούμε να έρθει στο Πάρκο και να την κάνει κοιτώντας στα μάτια τους 4 ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί και των οποίων η ζωή είναι μάλλον δευτερεύουσας σημασίας για αυτόν.

Προς ενημέρωση του ωστόσο, όμως του κοινοποιούμε την επιστολή της ΕΑΖΑ σε σχέση με το περιστατικό με τα τζάγκουαρ μας.

Διαβάστε επίσης:

Φύλακες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα σκότωσαν 2 ιαγουάρους που ξέφυγαν από τα κλουβιά τους

Π.Φ.Π.Ο.: Αφού κανείς δεν κινδύνεψε γιατί κε Λεσουέρ σκοτώσατε τα 2 τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γ. Αμυρά για τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η αιχμαλωσία των άγριων ζώων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι νόμιμη αλλά και ξεκάθαρη κακοποίηση (βίντεο)

Και 5ο δελφίνι νεκρό εξαιτίας της αιχμαλωσίας του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα

Ακτιβιστές διέκοψαν την παράσταση με τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα (βίντεο)

Γιατί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κάνει δωρεές σε Αστυνομία και Τροχαία;

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έκανε δωρεά 5.000 € στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων που είναι αρμόδιο για να ελέγχει τις παρανομίες εκεί

Υποκρισία εκ μέρους του Γ. Τσιρώνη για τα δελφίνια & τις παράνομες παραστάσεις τσίρκο στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Φιλόζωοι διαμαρτυρήθηκαν για το παράνομο δελφινάριο και τον εγκλεισμό των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (βίντεο)

ProWal: Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης δελφινιών που εξαναγκάζονται σε «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες για το καλό της τσέπης των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκο Α.Ε.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Τα δελφίνια κάνουν κωλοτούμπες γιατί έτσι οι θεατές ενημερώνονται για τη βιολογία τους!

Πόρισμα - «καταπέλτης» για τις παραβάσεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Δελφινάριο & τις παράνομες παραστάσεις με δελφίνια

Γερμανός ειδικός καταγγέλλει την κακοποίηση των δελφινιών στο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου (βίντεο)

Η αιχμαλωσία σκοτώνει: 4 δελφίνια νεκρά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Τι δεν λέει στην ανακοίνωση του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα νεκρά δελφίνια

Με πολύμηνη καθυστέρηση παραδέχονται πως πέθανε ένα δελφίνι στο Αττικό Πάρκο

Τα άγρια ζώα κινδυνεύουν στους ζωολογικούς κήπους

Η σκοτεινή πλευρά των ζωολογικών κήπων

«Έως και 5.000 υγιή ζώα» θανατώνονται στους ζωολογικούς κήπους

Ζωολογικοί κήποι για ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Δανία: Σκότωσαν και λιοντάρια στον Ζωολογικό Κήπο της Κοπεγχάγης

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έκανε δωρεά 5.000 € στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων που είναι αρμόδιο για να ελέγχει τις παρανομίες εκεί

Γιατί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κάνει δωρεές σε Αστυνομία και Τροχαία Ανατολικής Αττικής;

Τι απαντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την κακοποίηση των δελφινιών, τις «εκπαιδευτικές κωλοτούμπες» και τα άγρια αιχμάλωτα ζώα στις εγκαταστάσεις του

Λιοντάρι βασανίζεται φυλακισμένο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά (βίντεο)

Σαγέικα Αχαΐας: Νεκρά, σκελετωμένα & δεμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο «Ιπποκάμηλος» βρήκαν οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο.

Τι είναι η στερεοτυπική συμπεριφορά των αιχμάλωτων ζώων (βίντεο)

Δημοτικός ζωολογικός κήπος - φυλακή για άγρια ζώα στη Θεσσαλονίκη

Άλογο πέθανε από ασιτία μέσα στον παράνομο Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Βόλβης

Η αιχμαλωσία είναι φιλοζωία;

Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία άγριων ζώων;

Ζωολογικοί κήποι με ανθρώπους; Φυσικά και υπήρξαν!

Είναι εκπαιδευτική η εκμετάλλευση και η παρανομία;

Τι κρύβεται πίσω από την «εκπαιδευτική» αξία των ζωολογικών κήπων;

Συνεχίζονται οι παράνομες παραστάσεις με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα (βίντεο)

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Flora

    Θα μπορουσατε να τα ακινητοποιησετε με αναισθητικο οπλο και οχι να τα σκοτωσετε αλλα μαλλον εχετε προσωπικο αδαες και ανεκπαιδευτο κυριε ιδιοκτητη και φιλοζωε του παρκου παντα υπαρχει κινδυνος να ξεφυγει ενα αγριο ζωο εσεις θα το απαλλαξετε αμεσως απο τη δυστυχια του εχετε τον τροπο πολυ λυπαμαιγιατι με απογοητευσατε οικτρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.