Στηρίξτε μας

Λέσβος: Νόμιμα με τη σφραγίδα της Ν.Δ. περιφορά ταύρου στα χριστιανικά πανηγύρια – Απειλούν δημοσιογράφους οι διοργανωτές (βίντεο)

30 Ιουνίου 2022 08:00 | Καταγγελίες
Λέσβος: Νόμιμα με τη σφραγίδα της Ν.Δ. περιφορά ταύρου στα χριστιανικά πανηγύρια – Απειλούν δημοσιογράφους οι διοργανωτές (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Η κακοποίηση των ζώων που περιφέρονται λίγο πριν σφαγιαστούν θα γίνει φέτος νόμιμα καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που κατά τα αλλά πουλάει πρόοδο και «φιλοζωία», φρόντισε στον νόμο 4830/2021 (άρθρο 23), τον οποίο ψήφισε τον περασμένο Σεπτέμβριο τα ζώα τα οποία χρησιμοποιούνται σε πανηγύρια, θρησκευτικές τελετές (κουρμπάνι) και άλλες παραδοσιακές εκδηλώσεις να μην μπορεί να τα προστατεύσει κανείς, ώστε να γλυτώσουν από το στρες, και ας είναι τόσο κοντά στον θάνατο.

Φιλοζωικοί φορείς που πρόκεινται στη Νέα Δημοκρατία και εξυπηρετούν άριστα το αφήγημα της και ειδικά το πρωθυπουργικό περιβάλλον ώστε να καλύπτουν τα όσα κάνει η κυβέρνηση σε βάρος των ζώων δεν έχουν πει κουβέντα για την «παραδοσιακή» μέθοδο κακοποίησης έμβιων όντων, τα οποία τα περιφέρουν (λίγο πριν τα πάνε στο σφαγείο) συνοδεία πλήθους και μουσικής, επειδή έτσι συνήθιζαν να κάνουν οι παππούδες μας ή επειδή έτσι ορίζει το τάμα!

Έτσι λοιπόν το Γεωργικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» (εδώ γελάμε) με επιστολή σε Μ.Μ.Ε. της Λέσβου ανερυθρίαστα (με τις πλάτες της Νέας Δημοκρατίας) απειλεί με μηνύσεις όσους ασκήσουν κριτική και κατακρίνουν το θέαμα της περιφοράς του ταύρου ή κάνουν αναφορά στην κακοποίηση του.

Προφανώς για τους εκπροσώπους τους συλλόγου ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό και φροντίζουν εγκαίρως να απειλήσουν δημοσιογράφους που θα ασχοληθούν με το θέμα.

Ολόκληρη η απειλητική επιστολή

«Το Γεωργικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», αποτελεί αναγνωρισμένο Σωματείο με έτος ίδρυσης το 1915, και έδρα την Αγία Παρασκευή Λέσβου. Από το έτος 1774 και κάθε χρόνο έως σήμερα διοργανώνει το γνωστό  σε όλη την Ελλάδα ως  το «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» στη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρώτο σαββατοκύριακο του  Ιουλίου θα διεξαχθούν οι θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους.

Έπειτα από πολλά χρόνια, κατά τα οποία, το Σωματείο μας, και γενικότερα η κοινωνία της δημοτικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής, έχει συκοφαντηθεί  με ψευδείς  & ανυπόστατες  κατηγορίες  για δήθεν βασανισμό ζώου κατά τη περιφορά του ταύρου, στα πλαίσια της διεξαγωγής του εν λόγω θρησκευτικού εθίμου, οι οποίες ουδέποτε αποδείχθηκαν και για το λόγο αυτό  η δικαιοσύνη μας έχει απαλλάξει επανειλημμένα,  είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως έπειτα από τη ψήφιση του Νόμου 4830/2021, άρθρο 23 παρ. 2, επιτρέπεται και επισήμως η περιφορά του ταύρου, για το λόγο αυτό  έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες, και έχουμε πράξει ότι απαιτεί ο νόμος για την ευζωία του ζώου, όπως πιστοποιεί η αρμόδια κτηνιατρική αρχή,  κάθε φορά.

Για το Σωματείο μας, πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η φροντίδα και η ευζωία κάθε ζώου, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα και αόριστα αναφέρουν κατά καιρούς, ορισμένοι οι οποίοι, δεν έχουν τη παραμικρή ιδέα, τι εν τοις πράγμασι είναι η ευζωία ενός ζώου, με αποτέλεσμα να συγχέουν  γεγονότα, καταστάσεις και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, ικανοποιώντας τις ιδεοληψίες τους και επηρεάζοντας αρνητικά τη κοινή γνώμη.

Πλέον, με το Νόμο 4830/2021, επιτρέπεται η περιφορά του μοσχαριού παρουσία κτηνιάτρου που πιστοποιεί την ευζωία του, όπως συνέβαινε στη περίπτωση μας όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που παραθέσαμε  κατά τη δημόσια διαβούλευση του Νόμου στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα  με αποτέλεσμα τη ψήφισή του.

Συνεπώς, τη φετινή χρονιά, και με βάση τα προαναφερθέντα, σας καλούμε να μην δημοσιευθεί καμία συκοφαντική ή αρνητική αναφορά στην ιστοσελίδα σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε,  σχετικά με την περιφορά του ταύρου, και γενικότερα για τις θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους, καθότι μέσω του παρόντος, σας δηλώνουμε πως σε αυτή τη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο νομικό μας σύμβουλο κ. Δημήτριο Ζουμπίλη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Μ. Μακρογιάννης».

Για τον νομοθέτη και τον... προοδευτικό σύλλογο αυτό δεν είναι κακοποίηση ταύρου αλλά ευζωία...

 

Παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τοπικοί κτηνίατροι (ιδιώτες ή νομοκτηνίατροι) συχνά καλύπτουν αυτούς που κακοποιούν τα ζώα καθώς όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους στις κλειστές κοινωνίες ή είναι και συγγενείς, ο νομοθέτης άφησε το θέμα της... προστασίας των ζώων στα χέρια τους. Προφανώς οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν περιπτώσεις εξόφθαλμων κακοποιήσεων ζώων τις οποίες οι ελεγκτικές αρχές έκαναν ότι δεν βλέπουν και τελικά εγκλήματα έγιναν γνωστά - και ασκήθηκαν διώξεις - μετά από καταγγελίες τουριστών ή επισκεπτών...

Δείτε στα σχετικά βίντεο - πρόσφατα και παλιότερα - υπό ποιες συνθήκες γίνεται η περιφορά του ταύρου λίγο πριν τη σφαγή του σε πανηγύρια της Λέσβου...

 

 

 

 

 

 

 

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχουμε ξανατονίσει, υπέκυψε στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών και κυρίως των εκκλησιαστικών φορέων που έχουν κέρδη από τέτοιες δραστηριότητες (καθώς έτσι γεμίζουν τα παγκάρια μονών και εκκλησιών) και τελικά στον νέο νόμο 4830/2021 αναφέρεται ότι αν κτηνίατρος παρίσταται στην εκδήλωση και υπογράψει σχετική βεβαίωση ότι ένα ζώο δεν κακοποιείται και τηρούνται οι κανόνες ευζωίας τότε μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί σε τέτοιες οπισθοδρομικές τελετές, που μόνο την ευζωία δεν προάγουν, αφού το έμβιο ον αντιμετωπίζεται ως αντικείμενο λίγο πριν τη σφαγή του.

Χορός αλόγων - μαρτύριο για τα ζώα...

Χαρακτηριστική περίπτωση κακοποίησης ζώων σε πανηγύρια ειδικά στη Λέσβο είναι και ο χορός των αλόγων και φυσικά δράστες είναι οι ιδιοκτήτες των ίππων. Τα ζώα - όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν - εξαναγκάζονται στο πλαίσιο του εθίμου να χορεύουν με αναβάτες τους μεθυσμένους κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες τους. Συχνά τα ζώα τα χτυπούν, ώστε αυτά να κάνουν τα απαραίτητα κόλπα και τα άλογα εξαναγκάζονται να υπομένουν την εκκωφαντική μουσική, τις κραυγές των ανθρώπων, τον πόνο από τα χτυπήματα και τα σπασμένα γυαλιά από τα μπουκάλια και τα ποτήρια στο έδαφος...

Ο νομοθέτης άραγε δεν τα γνωρίζει αυτά;

 

 

 

 

 

 

 

Αν και στην Ελλάδα έχουμε καταγράψει αναρίθμητες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων (ενεργητικής ή και παθητικής μορφής) σε τέτοια πανηγύρια ο νομοθέτης αφήνει πολλά... παραθυράκια και περιθώρια ώστε το μαρτύριο των ζώων να συνεχίζεται αρκεί ένας κτηνίατρος να υπογράψει το σχετικό έγγραφο. Ο νομοθέτης,  προστάτεψε μάλιστα από τις λοταρίες με έπαθλο έμβια όντα, μόνο τα ζώα συντροφιάς. Όλα τα άλλα είδη ζώων επιτρέπει να δίνονται ως δώρο μετά από σχετική κλήρωση!

Οπισθοδρομική διάταξη!

Ο νόμος 4830/2021 στο άρθρο 23 για όλα αυτά ορίζει τα εξής: «1. Απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε πρόγραμμα ή παράσταση που διεξάγεται σε τσίρκο ή από θίασο με ποικίλο πρόγραμμα.

 1. Απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων. Εκδηλώσεις με συμμετοχή ζώων στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικών παραδόσεων επιτρέπονται αποκλειστικά, εάν διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και με υποχρεωτική παρουσία κτηνιάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Απαγορεύεται αυστηρά η κακοποίηση και η σφαγή ζώων στο πλαίσιο αυτό. Στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 34. Εκδήλωση με συμμετοχή ζώου ή ζώων αδειοδοτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, όπου θα τελεστεί η εκδήλωση. Ο επιβλέπων κτηνίατρος συντάσσει έκθεση προ της εκδήλωσης, η οποία κατατίθεται στο δημοτικό συμβούλιο πριν την έγκριση της εκδήλωσης και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Ο επιβλέπων κτηνίατρος συντάσσει νέα έκθεση μετά το πέρας της εκδήλωσης, στην οποία επιβεβαιώνει ότι δεν παραβιάστηκε η ευζωία του ζώου ή των ζώων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
 2. Με την επιφύλαξη του άρθρου 22, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.
 3. Από τις παραστάσεις της παρ. 2 εξαιρούνται: (α) παραστάσεις ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο ή (β) εκθέσεις του δεύτερου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 22 ή (γ) περιπτώσεις κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού υπό την προϋπόθεση της μη κακοποίησης του ζώου.
 4. Απαγορεύονται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η συμμετοχή ζώων σε οποιοδήποτε είδος μάχης. Επίσης απαγορεύονται η εκτροφή, η εξαγωγή και η χρησιμοποίηση σκύλων, γατών, ιπποειδών και ειδών νυφίτσας (mustela putorius furo) για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.
 5. Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή των παρ. 1, 2, 3 και 4 είναι ο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εκδίδει την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης ή πραγματοποίησης της εκδήλωσης κατά το άρθρο 81 του ν. 3463/2006 (Α’ 114).
 6. Στις περιπτώσεις που για κερδοσκοπικά, ψυχαγωγικά ή καλλιτεχνικά θεάματα, μουσικής ή παραστατικής ή άλλης τέχνης ή άλλες συναφείς καλλιτεχνικές ή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις ή προγράμματα από τα αναφερόμενα στις παρ. 1, 2, 3 και 4, απαιτείται η έκδοση άδειας λειτουργίας, ο αιτών την άδεια οφείλει να υποβάλει στην αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας αρχή, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ότι δεν διατηρεί ζώα στις εγκαταστάσεις του με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους με οποιονδήποτε τρόπο στο πρόγραμμα ή στην εκδήλωση, με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων του άρθρου 16.
 7. Η αρμόδια αρχή της παρ. 6 δικαιούται να διενεργήσει επιτόπιο έλεγχο στο σημείο εγκατάστασης της επιχείρησης ή διενέργειας της εκδήλωσης οποιαδήποτε χρονική στιγμή, πριν ή και μετά την έκδοση της άδειας, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι διατάξεις του παρόντος. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η αρμόδια αρχή μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Η επιχείρηση οφείλει να συνδράμει τις αρμόδιες αρχές κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Σε περίπτωση παρεμπόδισης του ελέγχου, δεν χορηγείται η άδεια λειτουργίας ή, αν αυτή έχει ήδη χορηγηθεί, ανακαλείται.
 8. Η αρχή της παρ. 6 είναι αρμόδια για την παραλαβή και εξέταση καταγγελιών σχετικά με παραβάσεις του παρόντος άρθρου. Σε περίπτωση καταγγελίας, η αρμόδια αρχή υποχρεούται σε άμεσο επιτόπιο έλεγχο το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από τη λήψη της καταγγελίας.
 9. Απαγορεύονται οι κληρώσεις, λοταρίες και διαγωνισμοί με έπαθλο ζώα συντροφιάς.
 10. Το παρόν εφαρμόζεται με την επιφύλαξη του άρθρου 22, καθώς και των ειδικών διατάξεων που αφορούν στα άλογα ιπποδρομιών και τις ιπποδρομίες».

 

Στιγμιότυπα από έθιμο στη Νάξο καθώς την Πρωτομαγιά ανεβάζουν γαϊδούρια στις ταράτσες των σπιτιών. Επί χρόνια οι αρχές κάλυπταν τους δράστες παρά τα ρεπορτάζ μας και τις καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων...

 

To βίντεο που δημοσίευσε της 1η Μαΐου 2019 μια γυναίκα στο instagram δείχνει το κατέβασμα του γαϊδουριού από το δώμα σπιτιού στο χωριό Γαλήνη. Το ζώο ήταν όλη μέρα στην ταράτσα λόγω εθίμου...

Κακοποίηση ζώων σε θρησκευτικά έθιμα που μόνο ο σατανάς θα μπορούσε να σκεφτεί!

Διαβάστε επίσης:

Νόμος 4830/2021: Επιτρέπεται η περιφορά ζώων σε πανηγύρια, λαϊκές και τοπικές παραδοσιακές εκδηλώσεις (βίντεο)

Πρόστιμο & δικογραφία για την περιφορά παστουρωμένου ταύρου στην Αγία Παρασκευή Λέσβου

Κιβωτός Μυτιλήνης: Πριν σφάξουν τον ταύρο τον βασάνισαν περιφέροντας τον με δεμένο το κεφάλι στο πόδι του

Σχηματίζεται δικογραφία για όσους κακοποίησαν γαϊδούρια στη Γαλήνη Νάξου λόγω εθίμου (βίντεο)

Συνεχίζουν να κακοποιούν γαϊδούρια στη Γαλήνη Νάξου το θέμα είναι όμως τι κάνει η Αστυνομία (βίντεο)

Κινίδαρος Νάξου: Με την κάλυψη της Αστυνομίας ανέβασαν τα γαϊδούρια στις ταράτσες!

Παράνομο το έθιμο ανεβάσματος γαϊδουριών στις ταράτσες σε χωριά της Νάξου (βίντεο)

Νάξος: Ανεβάζουν τα γαϊδούρια στις ταράτσες επειδή το επιβάλλει το έθιμο! (Βίντεο)

«Αστικές υστερίες» η αντίδραση μας για τα γαϊδούρια στις ταράτσες της Νάξου!

Λέσβος: Ξανά δημόσια σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο (βίντεο)

Κινίδαρος Νάξου: Με την κάλυψη της Αστυνομίας ανέβασαν τα γαϊδούρια στις ταράτσες!

«ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης»: Χορηγία 9.000 ευρώ για παράνομες σφαγές στη Μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου!

Συνελήφθησαν για τη δημόσια και εκτός σφαγείου σφαγή αρνιών στο Μαντούκι Κέρκυρας (βίντεο)

Δικογραφία σε βάρος του άνδρα που έσφαξε εκτός σφαγείου πρόβατο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Τα «έθιμα» του αίματος (βίντεο)

Πραγματοποίησαν δημόσια σφαγή ζώων σε πανηγύρι στην Πηγή Λέσβου αν και η νομοθεσία το απαγορεύει

Εισαγγελία και Αστυνομία δεσμεύονται ότι δεν θα γίνει σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Ζητούν από τους μητροπολίτες να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του ταύρου στον Μανταμάδο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσουν οι (θρησκευτικές) σφαγές ζώων χωρίς αναισθητοποίηση

Τι ισχύει & τι υποστηρίζουν οι θρησκόληπτοι υπερασπιστές της τελετουργικής σφαγής - βασανισμού ζώων

Θα σταματήσει η Αστυνομία το έθιμο του δημόσιου σφαγιασμού αρνιών στην Κάτω Αχαϊά;

Έβαλαν τέρμα τουλάχιστον στη δημόσια σφαγή ζώων στην Κάτω Αχαϊά λόγω παράδοσης

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Όλγα Κήκου (Οικολόγοι Πράσινοι): «Κωλοτούμπα» Γ. Τσιρώνη & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη σφαγή των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση – Κάνουν αυτό που κατήγγειλαν

Αντιδράσεις & από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δηλώσεις Τσιρώνη για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση που απαιτεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Τσιρώνη & ΥΠ.Α.Α.Τ. για την τελετουργική σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση

Με υπογραφή του ΥΠ.Α.Α.Τ. θα εξαχθούν στο Ισραήλ 200 πρόβατα που θα σφαχτούν χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Θα επιτρέψει το ΥΠ.Α.Α.Τ. (Αποστόλου & Τσιρώνης) τη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση για λόγους θρησκευτικούς μα κυρίως οικονομικούς;

Αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι με τις πρακτικές βασανισμού - «θρησκευτικής σφαγής» ζώων o Γ. Τσιρώνης ακούει;

To Επιμελητήριο Αχαΐας εκπαιδεύει μέλη του για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση;

Ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Χανίων ώστε στα «4α Χοιροσφάγια» να μην γίνει δημόσια σφαγή γουρουνιού

Σφάζουν μέσα στο δάσος της Θεσσαλονίκης αιγοπρόβατα τηρώντας το «έθιμο»

Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα;

Κατάφεραν να σταματήσουν τη δημόσια σφαγή αγελάδας λόγω εθίμου στην Αγγίστα Σερρών

Πετρούσα Δράμας: Χρησιμοποίησαν καμήλα για να τηρήσουν το έθιμο ενώ ο νόμος το απαγορεύει

Παράνομες οι «γαϊδουριάδες» - αγώνες ταχύτητας με όνους. Ποιος θα τις σταματήσει;

Ζωντανό πρόβατο με δεμένα τα πόδια εκτεθειμένο στον καύσωνα ως έπαθλο σε «πολιτιστικές» εκδηλώσεις στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. Vasilis

  Ο συγκεκριμένος κτηνίατρος είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με το νέο νόμο να συντάξει μετά το πέρας της εκδήλωσης νέα έκθεση που να αναφέρει ότι ήταν παρών καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και πως δεν παραβιάστηκε η ευζωια του πλάσματος. Αν λοιπόν πιστοποιηθεί από βίντεο ή φωτό πως είτε δεν ήταν παρών ή ότι παραβιάστηκε με οποιοδήποτε τρόπο η ευζωια του ζώου υποβολή μηνύσεεων και άμεση αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγελματος. Αφού θέλουν εφαρμογή του νέου νόμου θα την έχουν.

  Όσο για το τι κάνουν σε αυτά τα πλάσματα για να κονομησουν τα παγκάρια και οι τσέπες μερικών...τι να πω...ας τους το ξεπληρώσει η ίδια η ζωή! Ως τότε μην πατήσει κανείς στο νησί τους, που το ξεφτιλιζουν έτσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.