Στηρίξτε μας

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

23 Μαρτίου 2017 14:30 | Επικαιρότητα
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας που κλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας να απαντήσει μετά την καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) για σφαγείο στο Κοκκινόχωμα το οποίο σκοπεύσει να σφάξει ζώα με την μέθοδο Kοσέρ (τελετουργική, θρησκευτική σφαγή ζώων για πιστούς του Ιουδαϊσμού) ξεκαθάρισε σε σχετικό έγγραφο ότι η σφαγή και αφαίμαξη ζώων χωρίς αναισθητοποίηση απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία (νόμος 1197/1981) γι' αυτό και τιμωρείται αλλά και ότι η χώρα μας δεν είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή οδηγία.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Γιώργος Ρουσσόπουλος ο οποίος είχε καταθέσει την καταγγελία στην Εισαγγελία Καβάλας εκ μέρους της Π.Φ.Π.Ο. και ενημερώθηκε σήμερα για την εξέλιξη,  η απάντηση της Θάλειας Άιναλιδου, η οποία είναι προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Καβάλας, είναι ξεκάθαρη και επαναλαμβάνει όσα τόνιζε εξ αρχής η Π.Φ.Π.Ο. στην επιστολή της.

Η απάντηση αυτή είναι πραγματικά μια ακόμα νίκη του φιλοζωικού κινήματος της χώρας, που έρχεται αντιμέτωπο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο αντιμετωπίζει τον βασανισμό μέχρι θανάτου των ζώων «θρησκευτικό δικαίωμα», ως «άνοιγμα σε αγορές», ως «επιχειρηματική ευκαιρία» και φυσικά βαφτίζεται «εξαγωγική δραστηριότητα».

SfageioKosherKavalaEgrafoYPAATNikosAntonoglou 2Ψευδή πληροφόρηση παρείχε ο Νίκος Αντώνογλου, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και αυτό αποδεικνύεται και από τη συγκεκριμένη επιστολή που έχει ημερομηνία 10-3-2017.

Η απάντηση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Καβάλας αφήνει έκθετο και τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. Γιάννη Τσιρώνη ο οποίος σε εκπομπή της ΕΡΤ1 την Δευτέρα 20 Μαρτίου διέψευδε την δημοσιογράφο του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου η οποία του εξηγούσε τι λέει η νομοθεσία, ότι αυτό που απαιτεί το ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι τελείως παράνομο στη χώρα μας και όταν του τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι σωστά ενημερωμένος επί του θέματος εκείνος θίχτηκε ιδιαιτέρως... και ζήτησε εκ νέου να παρέμβει.

SfageioKosherKavalaEgrafoYPAATNikosAntonoglouTo έγγραφο με ημερομηνία 14 Μαρτίου που υπογράφει ο Νίκος Αντώνογλου κάνει ξεκάθαρα λόγο για εξαγωγή και απαιτεί παρανόμως να δοθεί άδεια στην επιχείρηση «Golden Greece Meat IKE Ανάπτυξης».

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εναντίον του ΥΠ.Α.Α.Τ. που ζητούσε με επίσημα έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρανομήσουν δίνοντας τους ψευδείς πληροφορίες αναφορικά με τη νομοθεσία έχουν στραφεί στελέχη και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και των Οικολόγων Πράσινων, που εξ αρχής και μέσω του www.zoosos.gr, είχαν διαχωρίσει τη θέση τους, είχαν καταγγείλει την παρανομία, είχαν κάνει λόγο για οπισθοδρόμηση και εναντιώθηκαν στον υπουργό που με άλλες δεσμεύσεις εξελέγη και πράττει αυτά τα οποία κατηγορούσε.

Δείτε στο βίντεο τι ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου του www.zoosos.gr Ελένης Ηλιοπούλου:

Συγχαρητήρια δίνει η Π.Φ.Π.Ο. στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Καβάλας που προστάτεψε τα ζώα παρά τις πιέσεις από το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Στην ανακοίνωση της η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Περίτρανη νίκη κατήγαγε η Ομοσπονδία μας έναντι των "οικολογοαριστερών" υπουργών και άλλων παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της χώρας ενέργεια, γραπτά ζήτησαν χωρίς ίχνος αισχύνης τον βασανισμό εκατοντάδων αμνοεριφίων με ό,τι χειρότερο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς, την σφαγή τους δηλαδή χωρίς αναισθησία και με αφαίμαξη – με την μουσουλμανική ή εβραϊκή μέθοδο χαλάλ ή κοσέρ –, παρά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία μας, κι αυτό για μερικές ψωροχιλιάδες ευρώ.

Σήμερα όμως τόσο η Κτηνιατρική Υπηρεσία Καβάλας όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας έκαναν δεκτό το εμπεριστατωμένο νομικά αίτημα της Ομοσπονδίας μας, ότι η σφαγή ζώντων ζώων χωρίς αναισθητικό αντιβαίνει κατάφωρα την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βαριάς μορφής κακοποίηση ζώων.

Μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε, ότι υπήρξαν υπουργοί της αριστεράς και της οικολογίας, που τάχθηκαν υπέρ της κατάφωρης παραβίασης της νομοθεσίας μας και που κονιορτοποίησαν τις αρχές της αριστεράς και της οικολογίας.

Αυτό είναι το πλέον απογοητευτικό για χιλιάδες ανθρώπους που πίστεψαν, ότι κάτι νέο ξεκίνησε το 2015 και για τα ζώα στην Ελλάδα.

Θέλουμε να συγχαρούμε την Κτηνιατρική Υπηρεσία Καβάλας, που κόντρα στις γραπτές εντολές των προϊσταμένων της να παραβεί την νομοθεσία τοποθέτησε πολύ ψηλά τον πήχη του αξιακού μας συστήματος. Πραγματικό κόσμημα στο δημόσιο κτηνιατρικό τομέα και η εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για την σημερινή της απόφαση με την οποία δηλώνει το αυτονόητο, ότι η σφαγή χωρίς αναισθησία απαγορεύεται στη χώρα μας.

Έτσι παρά την βαθιά οδύνη μας για τις παροπλισμένες αξίες και την αναλγησία του ΥΠ.Α.Α.Τ. αυτά τα φωτεινά παραδείγματα μας οπλίζουν με δύναμη να αντιπαλέψουμε κάθε τι το αναχρονιστικό και σκουριασμένο, που δυστυχώς αναβιώνει στους κόλπους του υπουργείου αυτού σε πολλά επίπεδα.

Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε στους φιλοζωικούς φορείς, τους πολίτες και τις φιλοζωικές ομάδες της Καβάλας αλλά και σε κάθε άλλο φορέα πολιτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό κλπ που αντιτάχθηκε σε αυτή την πράξη βίας και που ένωσε την φωνή του μαζί με τη δική μας, ώστε αυτή την ύστατη στιγμή της αφαίρεσης της ζωής τους, τα ζώα να μην την ζήσουν με τρόπο τόσο αργό και βασανιστικό.

Αιδώς Αργείοι του ΥΠ.Α.Α.Τ.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Κήκου (Οικολόγοι Πράσινοι): «Κωλοτούμπα» Γ. Τσιρώνη & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη σφαγή των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση – Κάνουν αυτό που κατήγγειλαν

Αντιδράσεις & από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δηλώσεις Τσιρώνη για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση που απαιτεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Τσιρώνη & ΥΠ.Α.Α.Τ. για την τελετουργική σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση

Με υπογραφή του ΥΠ.Α.Α.Τ. θα εξαχθούν στο Ισραήλ 200 πρόβατα που θα σφαχτούν χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Αναβλήθηκε προσωρινά η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Διαμαρτυρία στις 20/3 έξω από σφαγείο της Καβάλας που θα σφαγιάζει παρανόμως ζώα χωρίς αναισθητοποίηση

Θα επιτρέψει το ΥΠ.Α.Α.Τ. (Αποστόλου & Τσιρώνης) τη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση για λόγους θρησκευτικούς μα κυρίως οικονομικούς;

Αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι με τις πρακτικές βασανισμού - «θρησκευτικής σφαγής» ζώων o Γ. Τσιρώνης ακούει;

To Επιμελητήριο Αχαΐας εκπαιδεύει μέλη του για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση;

Ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Χανίων ώστε στα «4α Χοιροσφάγια» να μην γίνει δημόσια σφαγή γουρουνιού

Σφάζουν μέσα στο δάσος της Θεσσαλονίκης αιγοπρόβατα τηρώντας το «έθιμο»

Κιβωτός Μυτιλήνης: Ο τερματισμός της δημόσιας σφαγής ταύρου δεν καταργεί την παράδοση επιβάλλει τον πολιτισμό

Πραγματοποίησαν δημόσια σφαγή ζώων σε πανηγύρι στην Πηγή Λέσβου αν και η νομοθεσία το απαγορεύει

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Εισαγγελία και Αστυνομία δεσμεύονται ότι δεν θα γίνει σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Ζητούν από τους μητροπολίτες να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του ταύρου στον Μανταμάδο

Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα;

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.