Στηρίξτε μας

«ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης»: Χορηγία 9.000 ευρώ για παράνομες σφαγές στη Μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου!

6 Μαΐου 2017 12:08 | Καταγγελίες
«ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης»: Χορηγία 9.000 ευρώ για παράνομες σφαγές στη Μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου!

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» με ατράνταχτα επιχειρήματα για ακόμα μια φορά «κατακεραυνώνει» τον ιερέα Στρατή Δήσσο, ο οποίος χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη του ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι η παράνομη δημόσια σφαγή ταύρου για την σίτιση των προσκυνητών γίνεται για τα λεφτά. Τόνισε μάλιστα ότι ο δωρητής δεν θα δεχτεί να καλύψει το κόστος για το πανηγύρι, αν το ζώο σφαγιαστεί στο σφαγείο της περιοχής… κάνοντας μας να μένουμε άφωνοι.

Στο www.zoosos.gr έχουμε αναφερθεί στις μεσαιωνικές απόψεις του αρχιπρεσβύτερου της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών ο οποίος επέτρεψε την παράνομη σφαγή που κατηγόρησε τους φιλόζωους γιατί δεν ασχολούνται με τις εκτρώσεις και επιθέσεις σκυλιών σε πρόβατα.

Αξίζει όμως να διαβάσετε την αναλυτική ανακοίνωση της «ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης» για να καταλάβετε πως τα λεφτά χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να συνεχίζεται μια εγκληματική παράδοση από Χριστιανούς…

Στο πλαίσιο της εκπομπής του Γιώργου Παπαζαχαρίου «Στις γειτονιές της Ελλάδας» του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο Πρόεδρος της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης, κ. Ιωσήφ Μποτετζάγιας, έδωσε συνέντευξη στην δημοσιογράφο της ΕΡΑ Αιγαίου κα Μυρσίνη Τζινέλλη όπου ανέπτυξε τις απόψεις του Συλλόγου μας σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό της παράνομης δημόσιας σφαγής ταύρου στο προαύλιο του Ι.Ν. Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου. Στη συνέχεια ακολούθησε τηλεφωνική συνέντευξη του πρωτοπρεσβύτερου του Ι.Ν. πατέρα Ευστρατίου Δήσσου.

Ολόκληρο το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Τι μάθαμε, λοιπόν, από τον πατέρα Ευστράτιο Δήσσο σχετικά με τη σφαγή του ταύρου;

  1. Ότι είναι ο ίδιος επιτρέπει την σφαγή του ζώου μέσα στο χώρο του ναού - συνεπώς δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία για τους ηθικούς αυτουργούς της παράβασης
  2. Ότι το ζώο σφάζεται από το προσωπικό του σφαγείου Μανταμάδου - μόνο που ο ιερωμένος ξέχασε να αναφέρει ότι η Δνση Κτηνιατρικής Βορείου Αιγαίου δεν έδωσε εφέτος καμία άδεια σε κανέναν να σφάξει το ζώο στο προαύλιο καθώς αυτό είναι παράνομο (φωτογραφία 1)

MantanmadoLesvouApantisiKtiniatrikisΦώτο 1: Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Λέσβου ΔΕΝ νομιμοποιεί τη σφαγή (πηγή Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 29/3/2017, http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2017-4-29_kosmosyrroi_sti_xari_tou)

  1. Ότι το ίδιο γίνεται και σε άλλα χωριά της Λέσβου - αλλά ευτυχώς εδώ παρενέβη η δημοσιογράφος κα Τζινέλλη και αποκατέστησε την αλήθεια, δηλαδή ότι σε όλα τα υπόλοιπα χωριά της Λέσβου (όπως η Αγία Παρασκευή) οι κάτοικοι εφαρμόζουν το νόμο χωρίς να έχει αλλοιωθεί σε τίποτα η ουσία των τοπικών πανηγυριών.
  2. Ότι η απαγόρευση της δημόσιας σφαγής από την Εισαγγελία Μυτιλήνης είναι… ψέματα - ασχολίαστο, απλώς δείτε την φωτογραφία 2.

MantamadoLesvouEthnosΦώτο 2: Η 'ψεύτικη' απαγόρευση της παράνομης σφαγής από την Εισαγγελέα (ήδη από το 2015) στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

  1. Ότι νόμος του Σεπτεμβρίου 1996 επιτρέπει τις δημόσιες σφαγές- και στην παρέμβαση της δημοσιογράφου ότι στις 27 Απριλίου2017 το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωμοδοτεί ότι σήμερα κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει πλέον (δείτε φωτογραφία 3) απαντά ότι ‘το Υπουργείο δεν βγάζει νόμους’ (ξαναδείτε τη φωτογραφία 2)!

ApantisiYPAATMantamadoTavros 2Φώτο 3: "Ποιο Υπουργείο;" - Η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (27/4/2017) η οποία ξεκαθαρίζει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι δημόσιες σφαγές ζώων

Για το τέλος αφήσαμε το απίστευτο. Στην ορθότατη παρατήρηση της δημοσιογράφου της ΕΡΑ κας Τζινέλλη ότι το να θανατωθεί το ζώο στο σφαγείο ‘δεν ακυρώνει το έθιμο και δεν ακυρώνει την ιστορικότητα [του εθίμου] και την προσπάθεια που κάνει ο ιερός ναός…’ κυριολεκτικά δεν πιστεύαμε τα αυτιά μας όταν ακούσαμε την απάντηση - αντίρρηση του πατέρα Ευστρατίου Δήσσου:

MantamadoLesvouPapas‘Ακούστε. Το φαγητό το κάνουν δωρηταί. Αν το βάλουμε στο σφαγείο [ενν. θανατωθεί στο σφαγείο ο ταύρος], δεν θα έχουμε δωρητή, δεν θα γίνει το φαγητό. Δεν μπορώ να αναλάβω εγώ… σαν ιερός ναός [ενν. το κόστος των 9.000 ευρώ της παρασκευής των παραδοσιακών εδεσμάτων]’.

Πραγματικά είμαστε έκπληκτοι μετά την διαπίστωση ότι οι φωνές για την ‘καταστροφή της παράδοσης’ και για τη ‘νόθευση του εθίμου’ οφείλονται στο ότι, σύμφωνα με τον π. Ευστράτιο Δήσσο,  οι ‘δωρηταί’ ΔΕΝ θα εκπληρώσουν το τάμα τους στον Ταξιάρχη (δηλαδή τη δαπάνη του ‘εθίμου φιλοξενίας, της σίτισης των προσκυνητών’ όπως την χαρακτηρίζει σωστά ο π. Δήσσος) παρά μόνον εάν ο ταύρος σφαχτεί δημόσια και παράνομα!!!!

Ακόμα και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, απλώς αναρωτιόμαστε: από πότε, σε αυτήν εδώ τη χώρα, νόμος είναι τα ‘θέλω’ του χορηγού;».

Διαβάστε επίσης:

Να ενδιαφερθούν για τις εκτρώσεις οι φιλόζωοι λέει ο παπάς που ευθύνεται για την παράνομη σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο Λέσβου

Χριστιανοί έσφαξαν δημόσια ταύρο χωρίς αναισθητοποίηση στον Μανταμάδο Λέσβου παρά την απαγόρευση

Τι απαντά ο πρόεδρος της «ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης» στον ιερέα υπέρμαχο του δημόσιου βασανισμού ταύρου λόγω παράδοσης

Πραγματοποίησαν δημόσια σφαγή ζώων σε πανηγύρι στην Πηγή Λέσβου αν και η νομοθεσία το απαγορεύει

Ζητούν από τους μητροπολίτες να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του ταύρου στον Μανταμάδο

Κιβωτός Μυτιλήνης: Ο τερματισμός της δημόσιας σφαγής ταύρου δεν καταργεί την παράδοση επιβάλλει τον πολιτισμό

Εισαγγελία και Αστυνομία δεσμεύονται ότι δεν θα γίνει σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Λέσβος: Ποιος παπάς ήθελε να διώξει τ’ αδέσποτα από τη Μονή Ταξιαρχών στον Μανταμάδο;

Έβαλαν τέρμα τουλάχιστον στη δημόσια σφαγή ζώων στην Κάτω Αχαϊά λόγω παράδοσης

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα;

Έβαλαν τέρμα τουλάχιστον στη δημόσια σφαγή ζώων στην Κάτω Αχαϊά λόγω παράδοσης

Ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Χανίων ώστε στα «4α Χοιροσφάγια» να μην γίνει δημόσια σφαγή γουρουνιού

Σφάζουν μέσα στο δάσος της Θεσσαλονίκης αιγοπρόβατα τηρώντας το «έθιμο»

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Θάνος

    9000€ για την βεράντα, για να σφάξει και να κάνει σόου. Για ψυχοθεραπεία πόσα θα πλήρωνε… Περισσότερα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.