Στηρίξτε μας

Καταγγέλλουν στις αρχές το παράνομο εκτροφείο σκύλων στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά δεν εισακούγονται

7 Απριλίου 2017 16:29 | Καταγγελίες
Καταγγέλλουν στις αρχές το παράνομο εκτροφείο σκύλων στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά δεν εισακούγονται

Κάτοικοι της περιοχής του Ατσαλένιου στο Ηρακλείου Κρήτης επικοινώνησαν με το www.zoosos.gr για να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ενός εκτροφείου κυνηγετικών σκύλων που βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου στην αυλή οικίας επί της οδού Παρθενίου Περίδη. Όπως επισημαίνουν έχουν κάνει καταγγελία στην Αστυνομία χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έχουν έρθει αντιμέτωποι και με τις απειλές των ιδιοκτητών των σκυλιών οι οποίοι οπλοφορούν.

Στην επιστολή που μας έστειλαν επισημαίνουν την όχληση από την συνύπαρξη τόσων σκυλιών αλλά και τις κακές συνθήκες διαβίωσης για τα ίδια τα ζώα. Συγκεκριμένα τονίζουν: «Η αιτία τούτης της δημοσίευσης, αποτελεί η παρουσία μελών μιας οικογένειας Ηρακλειωτών, που διαβιεί σε οίκημα κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου του Αγ. Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει ήδη από γείτονες όπως πληροφορηθήκαμε, στην συγκεκριμένη οικεία, εκτρέφονται και πιθανότατα διακινούνται (άγνωστο για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο) κυνηγόσκυλα, με αποτέλεσμα η πίσω αυλή του οικήματος, να έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε παράνομο εκτροφείο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και με διαστάσεις ηχορύπανσης που δεν περιγράφονται μέσα από κανένα κείμενο!

Τα σκυλιά που παραμένουν στο χώρο αυτό, δε σταματούν να γαυγίζουν νυχθημερόν, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση ακόμα και για τους πιο ανεκτικούς συμπολίτες μας, με τους περισσότερους κατοίκους της περιοχής αυτής να έχουν χάσει τον ύπνο και την ψυχική τους ηρεμία! Την ίδια ώρα, επικρατεί φόβος και δισταγμός στο να αναφερθεί δημόσια το συγκεκριμένο πρόβλημα, γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι οπλοφορούν και έχουν φτάσει ακόμα και στο σημείο να απειλήσουν όποιον τυχόν και αν διαμαρτυρηθεί για το καθεστώς αυτό.

Η Αστυνομία φυσικά έχει λάβει γνώση για την κακοποίηση των σκυλιών, και αν και οι αστυνομικοί υπάλληλοι έχουν επισκεφτεί, επανειλημμένα για συστάσεις, την εν λόγω οικογένεια, δυστυχώς με κάθε προσπάθεια να έχει αποβεί άκαρπη.

Οι κάτοικοι της συνοικίας αυτής αισθάνονται όμηροι στη καθημερινότητα αυτή του παραλόγου, ανησυχώντας ασταμάτητα τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία.

Επιπροσθέτως, με αγάπη και σεβασμό προς τα ίδια τα ζωντανά που βρίσκονται επίσης παγιδευμένα στο εν λόγω ακίνητο, καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των σκυλιών αυτών, που πιθανότητα χωρίς να έχουν εμβολιαστεί και σίγουρα χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και φιλόζωης συμπεριφοράς, παραμένουν διαρκώς, μια ανάσα μακριά από το κτίριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, αποτελώντας σοβαρότατη απειλή για την υγεία και την ασφάλεια των μικρών παιδιών που παίζουν αμέριμνα στο προαύλιο του σχολείου, ή που διασχίζουν τους δρόμους γύρω από την περιοχή αυτή καθημερινά. Ο φόβος μετάδοσης κάποιας ασθένειας, όπως η λεϊσμανίαση, ( που θα μπορούσε ίσως να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο), ή η πιθανότητα κάποιας τραυματικής ή και θανάσιμης επίθεσης, είναι ένα γεγονός που κάνει κάθε γονιό της περιοχής μας να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικός για το τι μπορεί να συμβεί ενδεχομένως στο παιδί του!

Και σα να μην ήταν το πρόβλημα αυτό αρκετά σοβαρό ή μεγάλο, το σκηνικό τρόμου έρχεται να συμπληρώσει η παρουσία αμίαντου (ελενίτ) στο εν λόγω κτίσμα της οικογένειας που ενδεχομένως θα πρέπει να ελεγχθεί και σε επίπεδο νομιμότητας από την Πολεοδομία.

Είναι σε όλους γνωστό, πως το υλικό αυτό είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και πως η μακροχρόνια χρήση του αλλά ακόμα και η απεγκατάστασή του, είναι δυνατόν να προκαλέσει διάμεσο πνευμονική ίωση (αμιάντωση) που οδηγεί σε ΚΑΡΚΙΝΟ.

Δεδομένου ότι το κτίσμα αυτό βρίσκεται δίπλα σε ένα Δημοτικό Σχολείο, είναι αρκετό ώστε να αντιληφθεί κανείς τις συνέπειες για την υγεία των μικρών παιδιών, αλλά και για την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής! Αν και κάποιοι κάτοικοι έχουν ήδη προβεί σε διαμαρτυρίες αλλά και καταγγελίες για τα ζητήματα αυτά, η περιοχή εξακολουθεί να ζει σε ένα διαρκές και βασανιστικό καθεστώς φόβου και ανασφάλειας!

Επιτέλους είναι καιρός να μπει ένα ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ, όπου γονείς και κάτοικοι, μαθητές και περαστικοί, ζουν ένα καθημερινό "πόλεμο" παραλογισμού βλέποντας την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση αυτή. Η Αστυνομία μάλιστα, πολλάκις έχει δηλώσει πως αν και λαμβάνει γνώση της τραγικότητας της κατάστασης, αδυνατεί να στείλει κάποιο περιπολικό λόγω έλλειψης προσωπικού(!!!).

Η μόνη λύση που τελικώς απομένει, είναι να αρχίσει μια ολόκληρη γειτονιά να αρχίσει να "ξεριζώνεται" σιγά-σιγά" από τα σπίτια της και να αναζητά κάπου αλλού καλύτερες συνθήκες, ενώ ιδανικό θα ήταν να φύγει και το σχολείο από εκεί τα παιδιά να μπορούν να είναι ασφαλείς και χωρίς θόρυβο, αφού δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό περιστατικό ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ, ΗΧΟΡΗΠΑΝΣΗΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ!!!!!

Επιτέλους ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!! Μπορεί να ενδιαφερθεί κανείς από τους ιθύνοντες, από την Πολιτεία ή ακόμα και από το Δήμο να δει και να περιορίσει ΑΜΕΣΑ το οφθαλμοφανές τούτο ΕΓΚΛΗΜΑ που λαμβάνει χώρα ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ;».

 

Η επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Δήμο Ηρακλείου Κρήτης & Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου

Ηράκλειο, 5/3/2017

Προς

Υπουργείο Εσωτερικών, Υπ' όψη Υπουργού Κυρίου Παναγιώτη Σκουρλέτη

Κοινοποίηση: α) Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας β) Υπουργείο Υγείας γ) Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου δ) Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι

«Με το παρόν έγγραφο θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σχετικά με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που υφίσταται στην οδό Ισοκράτους, στην περιοχή του Ατσαλένιου, στο Ηράκλειο.

Είμαστε μια κίνηση πολιτών που διαμένουμε στην περιοχή, όπου ανησυχούμε για την υγεία, τη δική μας και των παιδιών μας, καθώς σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας και δύο σχολικά συγκροτήματα, υπάρχει ένα παράνομο κτίσμα οικογένειας, του οποίου μεγάλη επιφάνεια καλύπτεται με αμίαντο. Το υλικό αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και η μακροχρόνια έκθεση του στο περιβάλλον, είναι δυνατόν να προκαλέσει διάμεσο πνευμονική ίωση (αμιάντωση) που οδηγεί σε καρκίνο.

Παράλληλα, καθημερινά υπομένουμε μια τεράστια όχληση, μια κατάσταση αφόρητη, που προκαλείται από την παρουσία των παρουσία μελών μιας οικογένειας, που διαβιεί σε οίκημα στην οδό Ισοκράτους. Οι άνθρωποι αυτοί εκτρέφουν και προφανώς διακινούν κυνηγόσκυλα, με αποτέλεσμα να έχουν μετατρέψει την αυλή του οικήματος σε παράνομο εκτροφείο και τα σκυλιά που παραμένουν εκεί να μην σταματούν να γαυγίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Τα σκυλιά ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, απέναντι από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, αποτελώντας σοβαρή απειλή για την Υγεία των παιδιών μας, μέσα από τη μετάδοση κάποιας ασθένειας, όπως η λεϊσμανίαση.

Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση αυτή που έχει εδώ και χρόνια παγιωθεί, καθώς καταστρατηγείται το δικαίωμα μας να ζούμε σε ένα ήσυχο και υγιές περιβάλλον.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την αντιμετώπιση του θέματος, απευθυνόμαστε σε σας με την ελπίδα, ότι θα μεριμνήσετε με κοινωνική ευαισθησία και με αμεσότητα, στο πρόβλημα που μας ταλανίζει και μας έχει οδηγήσει στο σημείο να κινδυνεύει η σωματική και ψυχική μας υγεία.

Με εκτίμηση

Οι πολίτες της περιοχής του Ατσαλένιου Ηρακλείου»

Επιστολή Α.Κ.

«Σε καθεστώς τρόμου ζουν οι κάτοικοι σε συνοικία στο Ατσαλένιο Ηρακλείου, σε σημείο που κάποιοι σκέφτονται να μετακομίσουν και να φύγουν από τα σπίτια τους για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Αιτία αποτελεί η παρουσία μελών μιας οικογένειας, που διαβιεί σε οίκημα κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου του Αγ. Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, οι άνθρωποι αυτοί εκτρέφουν και προφανώς διακινούν κυνηγόσκυλα, με αποτέλεσμα να έχουν μετατρέψει την αυλή του οικήματος σε παράνομο εκτροφείο. Τα σκυλιά που παραμένουν εκεί δεν σταματούν να γαυγίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας, δημιουργώντας μια κατάσταση αφόρητη, με τους κατοίκους να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι φοβούνται να μιλήσουν, διότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι οπλοφορούν και έχουν φτάσει στο σημείο να απειλήσουν τους γείτονες τους. Για την κατάσταση αυτή η Αστυνομία έχει λάβει γνώση για την κακοποίηση των σκυλιών, ενώ άνδρες της Υπηρεσίας έχουν επισκεφτεί επανειλημμένα για συστάσεις την εν λόγω οικογένεια. Οι κάτοικοι της συνοικίας ανησυχούμε για τη ψυχική μας υγεία, αλλά και για τη σωματική.

Τα σκυλιά ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, απέναντι από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, αποτελώντας μια σοβαρή απειλή για την Υγεία των παιδιών μας, μέσα από τη μετάδοση κάποιας ασθένειας, όπως η λεϊσμανίαση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο! Όπως πληροφορηθήκαμε από τον κτηνίατρο μας έχουν υπάρξει κρούσματα λεϊσμανίασης και στα δύο νοσοκομεία της πόλης σε παιδιά.

Το πρόβλημα συμπληρώνει η ύπαρξη αμίαντου (ελενίτ) στο προφανώς παράνομο κτίσμα της οικογένειας. Το υλικό αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και η μακροχρόνια έκθεση του στο περιβάλλον, είναι δυνατόν να προκαλέσει διάμεσο πνευμονική ίωση (αμιάντωση) που οδηγεί σε καρκίνο. Δεδομένου ότι τα κτίσματα αυτά βρίσκονται δίπλα από το σχολείο, αντιλαμβάνεται τις συνέπειες για την υγεία των παιδιών μας, αλλά και για την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής! (Έχει ήδη γίνει καταγγελία από κάποιον, εξαιτίας του αμίαντου).

Η περιοχή ζει σε ένα καθεστώς φόβου και τρόμου. Φοβόμαστε για τα παιδιά μας, ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά και βλέποντας ότι η Αστυνομία και οι Αρχές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση  (χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως έχουμε καλέσει αρκετές φορές την Αστυνομία, η οποία κάποιες φορές έχει ενημερώσει ότι αδυνατεί να στείλει κάποιο περιπολικό λόγω έλλειψης προσωπικού), με συνέπεια δυστυχώς να σκεφτόμαστε στη μέση της χρονιάς να «ξεριζωθούμε» από τα σπίτια μας και να αλλάξουν τα παιδιά μας σχολείο, αφού βλέπουμε την Πολιτεία απούσα και εμάς να δεχόμαστε απειλές. Μετά από αυτή την ανώνυμη επιστολή που λάβαμε πριν από μερικές μέρες προσπαθήσαμε να ερευνήσουμε την υπόθεση και ρωτήσαμε κατοίκους της περιοχής όσο πιο διακριτικά γινόταν.

Πράγματι το διώροφο κτίσμα που στεγάζει την οικογένεια καθώς και το κτίσμα που στεγάζονται τα σκυλιά είναι από ελενίτ και μάλιστα βρίσκονται στα όρια του νηπιαγωγείου του Ατσαλένιου στην οδό Παρθενίου Περίδη!

Έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς όπως μάθαμε και μάλιστα η Ιατρική σχολή Κρήτης έχει "κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου" προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Καθ' όλη την διάρκεια της επίσκεψης μας στην συνοικία ακουγόταν ένα μόνιμο γαύγισμα από σκυλιά, παρόλο που αυτά βρίσκονται στην πίσω πλευρά του σπιτιού, με την νομοθεσία να είναι σαφής για τα "σκυλιά της πίσω αυλής" τα λεγόμενα "backyarddogs" Απορίας άξιο, πως δεν έχουν αντιδράσει ακόμα τα δύο σχολεία, και οι αρμόδιες αρχές, ακόμα και οι σύλλογοι».

Φωτογραφία εξώφυλλου: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο Κρήτης: «Τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο αναμένεται μετά την καταδίκη του άνδρα που εγκατέλειψε 8 κουταβάκια

Ηράκλειο Κρήτης: Έσωσαν τον γέρικο σκύλο που βρήκαν πεταμένο σε σκουπιδότοπο (βίντεο)

Ηράκλειο Κρήτης: Καταδικάστηκε -με αναστολή- ο άνδρας που κακοποιούσε συστηματικά τον σκύλο του για να τον κάνει άγριο κυνηγόσκυλο

Ηράκλειο Κρήτης: Ηλικιωμένος σκότωσε τον σκύλο χτυπώντας τον με σωλήνα και πέταξε το πτώμα του σε χωράφι

Ηράκλειο Κρήτης: Καταδικάστηκε με αναστολή 77χρονη που πέταξε ζωντανό νεογέννητο σκυλάκι στα σκουπίδια μέσα σε τσουβάλι (βίντεο)

Βρήκε σκύλο δεμένο χωρίς τροφή & νερό να σαπίζει από τα σκουλήκια στα Καπετανιανά Ηρακλείου Κρήτης

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Σύνηθες φαινόμενο οι πυροβολισμοί ζώων

Ηράκλειο Κρήτης: Σκότωσε ένα κουτάβι και τύφλωσε πυροβολώντας ένα δεύτερο στην αυλή του γείτονα του

Βρήκαν τον σκύλο να κείτεται αιμόφυρτος από τον πυροβολισμό στη Βόνη Ηρακλείου Κρήτης

Μαλεβίζι Κρήτης: Πυροβόλησε και τον δεύτερο σκύλο τους και δεν τον καταγγέλλουν στην Αστυνομία!

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Ή να παραιτηθεί ή να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος για τα περί ευθανασίας αδέσποτων

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου: Καταγγέλλει ότι κάποιος πέταξε το κουτάβι από τα ενετικά τείχη

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον άνδρα είδαν να εγκαταλείπει το σκυλάκι του

Ηράκλειο Κρήτης: Το σκυλί ζει αλυσοδεμένο σε μια οικοδομή χωρίς τίποτα να το προστατεύει

Σκαλάνι Ηρακλείου: Εκτέλεσε τον σκύλο μπροστά στα μάτια των μαθητών!

Ηράκλειο Κρήτης: Ο σκύλος απ' την ασιτία έτρωγε κουκούτσια από ελιές και χώμα για να επιβιώσει!

Ηράκλειο Κρήτης: Και τραυματισμένο και πυροβολημένο το σκελετωμένο Πόιντερ

Ηράκλειο Κρήτης: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν τον σκύλο από τα τσιμπούρια και τον ιδιοκτήτη του

Μικρή ποινή για τον ηλικιωμένο που με ρόπαλο πλάκωσε το σκυλί του γείτονα του στο Ηράκλειο Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης: Έσωσαν τον σκύλο που κινδύνευε από πνιγμό δεμένος μέσα στο ποτάμι!

Ηράκλειο Κρήτης: Θα δικαστεί επειδή πέταξε ζωντανό τον σκύλο του σκουπίδια

Ηράκλειο Κρήτης: Παρέδωσε στη Ζωόφιλη Δράση το σκυλί που έσερνε με το Ι.Χ. ο ιδιοκτήτης του

Ηράκλειο Κρήτης: Καταγγελία τουρίστριας για την κακομεταχείριση γάτας από εργαζόμενο σε μπουγατσάδικο

Ηράκλειο Κρήτης: Καταγγελία εις βάρος του ηλικιωμένου που πέταξε τον 17χρονο τυφλό σκύλο του

Την ευθανασία των αδέσποτων – και αλλαγή νομοθεσίας για να την επιτρέπει – ζητάει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Η εγκατάλειψη ζώων είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά που δεν μας τιμά

Τοποθέτηση ταΐστρων και ποτίστρων από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης σε περιαστικές περιοχές

Διαψεύδει τα περί παράνομων υιοθεσιών αδέσποτων στο εξωτερικό ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης: Γεμίζουν ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα

Η Ολλανδή τους συγχαίρει για τη δουλειά που κάνουν στο Κυνοκομείο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης καλεί τους δημότες να τσιπάρουν τα κατοικίδια τους

Ηράκλειο Κρήτης: Με αεροβόλο πυροβόλησε αδέσποτα στην πλατεία Σινάνη

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ

Ηράκλειο Κρήτης: Ο καθηγητής που κακοποιούσε τον σκύλο του κατηγορεί τους φιλόζωους επειδή έσωσαν το ζώο

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.